Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Canim tabi ilk asus cikiyor yani hucre bozulmasinin basladigi belli oluyor hamile kalmayi planliyorsan asiyi ertele ama asiyi 6 ayda tamamlayip 6 ay sonra hamile kalmayi dusunebilirsin ben hamileyim o yuzden kaldi dogumdan sonra insallah bu arada bebek icin asilattirma yaptirma bekle bence cunku daha yeni evlisin az bekle benim kuzenlerin 10 sene birinin 5 sene bir arkadaimin 2 sene sonra dogal yollarla hamile kaldilar. Bu arada 3 ay sonra yaptir tekrar bi uc ay sonra sonra 6 ay sonra seklinde yaptir smaere ben de simdi yaptirmak istedim ama dr um rahim agzinda damarlanmayi artirir hamilelikte sonra kucuk kucuk kanaman olur bebege zarari yok ama sen. Cok pimpiriklenirsin ki zaten sen temizsin korkulacak durumun yok dedi. Bide her sigil hpv kaynakli olmayabiliyormus bunu yeni ogrendim :))

bana doktor tüy dökücü krem yap dedi jilet ve ağda yasak tabii en iyisi lazer epilasyon şu an maddi durum müsait olmadığından onu yapamıyorum tüy dökücü krem aldım onu kullanıyorum

Yaa Arkadaşlar Bu Nasıl Bir Hastalık Doktordan Doktora Tedavi Şekli Değişiyor. Eşimin Gittiği Doktor Jilet Kullanma Tüy Dökücü Kullanma onu Kullanma Bunu Kullanma Demiş. Bu Nasıl İş Yaaaaa

Yaa Arkadaşlar Bu Nasıl Bir Hastalık Doktordan Doktora Tedavi Şekli Değişiyor. Eşimin Gittiği Doktor Jilet Kullanma Tüy Dökücü Kullanma onu Kullanma Bunu Kullanma Demiş. Bu Nasıl İş Yaaaaa

Jılet cunku et benı nın kesme ıhtımalı cok yuksek
Bıde ben kullanırken etıme degdırmıyordum
Tek kullanıp atıyordum
Agda yasaktı
Tuy dokucu kulan bısı olmaz
O zamanlar amaleyat eldıvenı kullanıbılırsın cekerek

canım hiç bişey de kıllı kıllı mı gezcez yaniiiiii düşünürsen en zararsızı tüy dökücü krem ben duşta kullanılanı aldım sürüyom 10 dk bekleyip yıkıyorum tabii kısa sürede yine çıkıyolar ama yapacak bişi yok ağda 3 hafta idare ediyordu bu öyle değil

Eleanor 34 esin koter yaptiesin sirkee yada verturolle olmaz bu benim esim yaktirdi ve izleri gectikten sonra jiletle temizlenmeye devam etti sorun yok suan sukur

Elenor 34zaten. Verlutolu solısyonu doktor verdı ons bız onermedık
Uzerıunede sırke koyarak takvıyesını onermıstım
Zaten sıgıllerı kararmaya baslamıs

Kaç çeşit aşısı vardır?
2 çeşit aşısı vardır. Gardasil ve Cervarix adlı 2 adet aşı vardır. Aşı, insan papilomavirüs ile ilişkili olan genital kanserleri (serviks, vulva, vajina, penis ve anüs kanserlerini) engellemek için yapılmaktadır.

2 aşının arasında fark var mıdır? Bunlar nelerdir?
Servikal kanserlerin yaklaşık %70'inde insan papilomavirüs 16-18 sorumludur.

Gardasil (Merc): 6,11,16,18 suşlarına etkilidir ve 3 doz (0,2,6) kas içine yapılmaktadır.
Cervarix (Glaxo): 16-18 suşlarına etkilidir ve 3 doz (0,1,6) yapılmaktadır.

GARDASİL adı verilen aşı HPV’nin en sık genital siğil yapan 6 ve 11 no’lu türüne ve en sık rahimağzı kanseri öncüsü lezyon ve rahimağzı kanseriyle ilşkili olduğu düşünülen 16 ve 18 türlerine karşı etkilidir.

CERVARİX adı verilen aşı ise yine HPV'nin 16 ve 18 no'lu türlerine karşı geliştirilmiş aşılardır. Yüzde 100 koruyuculukları olmasa da bu aşılar rahim ağzı kanserine karşı son derece etkili bir koruma sağlamaktadırlar.

Hangi yaşta yapılır:

GARDASİL 9 - 45 yaş arası bayanlarda; CERVARİX ise 10 - 55 yaş arası bayanlarda kullanılabiliyor.

Yan etki: En sık lokal ağrı. Şişlik, ödem, kaşıntı yapabilir. Ateş, bulantı, kusma, myalji, öksürük, artralji, uykusuzluk, halsizlik, burun tıkanması, diş ağrısı, baş dönmesi yapabilir.

Elenor 34zaten. Verlutolu solısyonu doktor verdı ons bız onermedık
Uzerıunede sırke koyarak takvıyesını onermıstım
Zaten sıgıllerı kararmaya baslamıs

Dün Aşırı Derece Kaşıntı Olmuş Eşimde Kaşılamış ve O Kararan Yerler Dökülmüş Sanki Böle Elinize Poşet Damlarda Deri Soyulur ve Sulanırya Aynen Öle Dediğiniz Gibi Önce Sirkeyi Sürdü daha sonra solisyonu. El Feneri İle Baktık Toplu İğne Ucu Gibi Yenileri Çıkıyor. Acaba Aldara Kreme Başlak mı Yoksa Bu Şekilde Devam mı Etsek

Janım arkadasım once verlutolu surun sonra sırkeyıııı daha sonrada etraflıcaaa aldarayı surun aldarıda kullanın

Bazı doktorlar donduruyor bazıları yakıyor bunun hangisi olucağına hasta mı karar veriyor kızlar? Birde yaktırmak derken cidden yakıyolar mı,lokal anestezi falan uygulanıyor mu öncesinde? Ahh Ocak'ta şu paramı alsam direk gidip yaktırıcam..

Son düzenleme:

Paraya Gerek Yok ki Bazı Devlet Hastaneleri Ücretsiz Yakıyormuş.

Paraya Gerek Yok ki Bazı Devlet Hastaneleri Ücretsiz Yakıyormuş.
Cevap için teşekkür ederim ama arkadaşım muayane olmak için bile gittiğinde baya korkarak çıkmış ordan.Bayan doktor sürekşi "Sen sürtünerek mi ilişkiye giriyosun,erkek arkadaşın mı var" falan diye sormuş.Bende böyle olmasından korkuyorum.Yakma işlemi çok can acıtıyor mu uyuşturuyolar mı bölgeyi önceden?

benimkini dondurdu. siğillerin üzerine bir tüple bişey sıkıyor soğuk bişey bi gaz gibi bişey sanırım hiç acımıyo sadece soğuk :))) doktor bana dondurulması daha iyi bir yöntem dedi ben özel tıp merkezine gittim sadece 22 tl muayene parası ödedim başka ücret ödemedim.

Çok teşekkür ederim yakma işlemi çok fena bişeydir gibi geliyor,burdaki özel hastanenin bitanesi 315 lira istiyor,diğeri ne kadar bilmiyorum.Umarım bende dondurtabilirim doktor "İllaki yakıcam donduramam" demez.Herkes için sağlıklı günler diliyorum :)

315 çok fazla canım ne gerek var sonuçta aynı işlem. sosyal güvencen vardır heralde bence sgk anlaşmalı bir özel hastane ya da tıp merkezine git izmirde isen tavsiyede bulunabilirim.

315 çok fazla canım ne gerek var sonuçta aynı işlem. sosyal güvencen vardır heralde bence sgk anlaşmalı bir özel hastane ya da tıp merkezine git izmirde isen tavsiyede bulunabilirim.

Evet çok çok fazla,Ocak ayında burs param gelicek onunla gidicem bende ama oraya değil.Diğer özel hastanedeki fiyatı öğrenmeye çalışıcam.Çok teşekkür ederim ilginiz için ama İzmir'de değilim maalesef,Edirne'de yaşıyorum 3tane özel hastane var biri çok ücret istediği için geriye kalan son 2'yi değerlendiricem :)

.c. C . C ..........

Janım ozel yerıne once devlete gıdıp bır baksan duruma

Bıde o bolgeyı bolgesel uyusuturup yakıolar dıs dolgusu gbı bır makına var onun gbı deydırıyorlar ole yanı

Bıde koter daha ıyı dondurmaya gore

Bu tıp ıslemlerde adetten renglı donemden hemen sonra yapılması gerek bılgın olsun o bolgenın hava alması gerek

Ankarada olsaydın senı koter yaptırıdık arkadasıma rıca eder devlet hastanesıne

Bence once bı devlete gıt

Ozele vercen paraylaaa ası olursun

Arkadasım 22 tl den ekstre bısı odemedın mınyanı

Herkese çok teşekkür ediyorum :) Önce devlet hastanesine gidip muayane olurum yakmak/dondurmak isterse istemediğimi söylerim.Daha sonra yarı özel yada özel bi hastanede tedavi olurum.Çok teşekkür ederim tekrar,umarım herkes kurtulur bu illetten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…