Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hpv virüsünü kaptıktan sonra aşı olmanın önemi yokmuş sanırım (internette okuduğum kadarıyla) Tiple ilgiliymiş ama yinede şevkim kırıldı benim

Son düzenleme:
Arkadasım 22 tl den ekstre bısı odemedın mınyanı

yok ödemedim. onu da zaten muayeneden önce ödedim. doktor baktı siğil dedi donduralım hemen dedi ben de tamam dedim başka da ücret ödemedim. hatta 10 gün sonra düşünce yine göstermeye gittim o zaman hiç ödemedim 10 gün içinde kaç defa gidersen git kontrol sayılıp ücret ödemiyomuşsun. özel tıp merkezi sgk anlaşmalı. devlet hastaneleri bana hijyenik gelmiyo pek o nedenle zaten ilgi alaka da pek olmuyo 22tl de çok değil zaten nelere vermiyoruz ki sağlık bu sonuçta. ama 315te çokmuş yani o da gereksiz.

ALLAH hepinize sağlık versin arkadaşlar kötü hastalıklardan korusun cümlemizi AMİN

Son düzenleme:
Hpv virüsünü kaptıktan sonra aşı olmanın önemi yokmuş sanırım (internette okuduğum kadarıyla) Tiple ilgiliymiş ama yinede şevkim kırıldı benim

Ası zaten sıgıl cıkmasını engelmıyor kı RAHİM KaNSERi ve Tıp 6 ıse tıp 11 cıkmasını engelıyor

Ya cok hos ben gıttıgım de doktor lokal anestezı yapcam dedı gevsek doktor

Anestezı cok para dedı benden 350 tl taaaaa kac sene once para ıstedı

Gıttım hastanede oldum kadın dogum hastanesı

Edirne Devlet Hastanesi
Edirne / Edirne Merkez
Edirne Göğüs Hastalıkları Hastanesi
Edirne / Edirne Merkez
Edirne Keşan Devlet Hastanesi
Edirne / Keşan
Edirne Selimiye Devlet Hastanesi
Edirne / Edirne Merkez
Enez Devlet Hastanesi
Edirne / Enez
Hayat Tıp Merkezi
Edirne / Edirne Merkez
İpsala Devlet Hastanesi
Edirne / İpsala
Özel Ekol Hastanesi
Edirne / Edirne Merkez
Özel Keşan Vatan Hastanesi
Edirne / Keşan
Özel Trakya Hastanesi
Edirne / Edirne Merkez
Uzunköprü Devlet Hastanesi
Edirne / Uzunköprü

Once ozelı ara cıhaz ellerınde var mı ogren ekstra muane ucretı alıoyırmı sor eger sgk karsılıosaaaaaaa

Kızlar benim bildiğim aşı sizde olan tipten bir başka tipi kapmanızı engelliyor sadece. Yani diyelim sizde tip 11 var. Tip 45 kapmanızı engelliyor. Ama sizdeki tip 11 zaten durup dururken tip 45 olmuyor. Hep tip 11 olarak kalıyor. Ama haftaya salı üniversite hastanesinden prof. Jinekolog onkologun özel muayenehanesine gideceğim aldığım bilgileri deyatları ile paylaşırım. Her şeyi sorup öğreneceğim.

Nazarboncuk35 sendeki bu sigiller nasil birsey ben simdi inceledim ya bu bahsedilen karnibahar gorunumlu et beni gorunumlu birsey yok bende kasinti yok batma hissi yok yanma yok bende cumartesi gidecegim dr a gosterecegim bakalim. Nazarboncuk sen dr gittiginde sunlari sorsana bu virus kalici mi sonra hic sigil gorunmuyor smaer temizse bulastiricilik devam eder mi esten ese bulas o bana ben ona surekli bulasacak mi pinpon etkisi sezsiz enfeksiyon tasiyici ne demek tasiyici olup olmadigimizi ozelliklede bunu sorabilir misin bende soracagim dt bunlari sende sor olur mu

canım ben de yaklaşık 2-3 aydır var bu ama ben güzellik salonunda sir yaptırıyorum ordan tahriş oldu deri felan kalktı zannettim önce sonra baktım 1-2 ayda geçmedi. Ben de cilt doktoruna gittim. Kadın büyüteçli bir ayna ile baktı ve siğil donduralım dedi. Bu arada başka yerlere de baktı başka yerde yoktu. O gün dondurdu benimki aynen et beni gibi ama minik bişeydi. Karnıbahar görünümü yoktu zaten o ilerlemiş halinde oluyo sanırım nette gördüğün resimlere takılma yani onlar uzun süre hiç tedavi edilmemiş sanırım. Sonra benim yine içime sinmedi ve özel bir cilt doktoruna gittim muayenehaneye. O zaman doktor bana bilgi verdi hpv virüsünün yaptığını söyledi. Ama bulaş olayı sadece mevcut siğil varsa oluyor. Yani sen mikrobu taşıyosun diye sürekli eşinden sana senden eşine bulaşıp durmuyo ki zaten şu an eşinde de var mikrop. Yani işin özü mikrop vücutta var ve bağışıklık sisteminin düşük olduğu anı yakaladığında siğil çıkıyor. Hiç siğil çıkmayacak diye bir garanti de yok sürekli siğil çıkacak diye bir şey de yok. Bu senin bünyene ve bağışıklık sistemine bağlı. Mesela benim eşimde 1.5 yıl sonra çıkmış yeniden. Ha 3 ay sonra yine çıkabilir 5 yıl hiç çıkmayabilir de. Diyelim sen de şu an siğil yok, eşinde de yok o zaman bulaş olmaz. Ama eşinde var sen de yok eşin tedavi olmadan ilişkiye girerseniz sana da bulaşır o zaman. Cilt doktoru bana çinko önerdi genital bölge sağlığı için bağışıklık güçlendirici en iyi şey çinkodur dedi. Gnc marka çinko zinc diye yazıyo üstünde günde 1 adet eşim ve ben içiyoruz. 3 ay için sonra 1 ay ara verin dedi. Sonra yine için dedi. Genital bölgenin bağışıklığını güçlü tutmam için en iyisi çinko dedi. Ben ayrıca ekinezya çayı içiyorum her gün 1 bardak o da bağışıklık için faydalı. Bir de bana ve eşime aşı olmamızı önerdi. Bu arada dondurulmuş olan siğillere baktı. Sizin %90 kötü huylu değil dedi. Biz baktığımızda anlayabiliyoruz artık dedi. Yani kanser yapan cins değil dedi ama ben %90 değil %100 emin olmak istiyorum derseniz bir daha çıkarsa parça alır biyopsiye yollrız dedi. Cilt doktoru olarak benim söyleyebileceklerim bu kadar rahim ağzı kanseri gibi konular için jinekolog onkolog ile görüşmenizi tavsiye ederim dedi.
şimdi eşim de ben de sürekli kontrol ediyoruz siğil var mı diye. Smear in temiz çıkması ne demek istedin hpv yönünden negatifse zaten sen de hpv yok demektir. Hpv var da temizse o zaman kötü huylu bişeyin başlangıcı yok demektir. En uzun 6 ayda 1 smear vermeye devam edeceksin demektir.

Yok nazarboncuk35 bu virus kalici degil vucutta bagisiklikla slakali er yada gec bu virus oluyor yani 10 yil sonra tekrar cikabilir degil yani kisiden kisiye degisiklik gosreiyor fakat zaman icinde gidiyor vucuttan eminim . Ama butun dr lara soruyorum bunu ayni cvp arastirma yapmayan dr lar bunu bilmiyor zaten mesela dr nevra diye biri var sitesinde yazmis yazmis onca kotu seyi en altada yazmis bu virus omur boyu vucutta kalmoyor diye . Sitede ki bilgiler korkutucu olabiliyor mesela baska bir dr sigile hic mudehale etmezsen bir kac ayda kendiliginden yok olabiliyor dedi. Yani kalici dwgil ama vucuttan ne zaman attigimizi bilemiyoruz birde hic sigil cikmaya bilir ve tasiyici olabiliyorsun boyle birsey var enfeksiyon hala var ama deri altinda sigil olmasa bile bulastirici olabiliyorsun bunun testi var mi tam emin degilim ama galiba yapilan hpv dna yani dna larina bakip ordahpv var mi yok mu diye bakiyorlar boylelikle tasiyici olup olmadigin anlasiliyor bunu sor iste dr bu onemli sende bebek dusunuyorsun hem normal dogum yapman geekebilir olur sancin gelir basi asagiya iner sezeryan yapilamayacak olur o zaman mecbursun normal doguma ben kayonvalidemden biliyorum ilk cocufu sezeryan ikinci cocuk esimdir kendisi normal dogum aniden sanci geliyor bebegin basi gorundugu icin sezeryan yapilmamis normal dogum

bana cilt doktoru normal doğum yapmayın dedi. Bebeğimi riske atmak istemem ona geçerse ölümcül şeylere neden olabiliyomuş. Zaten ben kendim de normal istemiyodum :))))) canım ben sorarım da doktor bana bakacak bana test yapacak sonuçta bence hepimiz doktora mutlaka gitmeliyiz kulaktan dolma ya da internetten okuma bilgiler ile olmaz ciddi bişey ben de başka olur sen de başka onda başka herkesin bünyesi farklı ben 10 yılda atarım virüsü vücuttan sen 2 yılda başkası 5 yılda.

Ben doktorun söylediklerini burada paylaşırım ama hpv olan veya olduğunu düşünen herkes bir doktora görünmeli arkadaşlar başka yerlerden tasarruf yapıp doktor parası biriktirin durumunuz müsait değilse de sağlık bu sonuçta ihmale gelmez.

Ben dr gittim bunun icin smaer yaptirdim hpv dna yaptirdim kolposkopi ile bakildi baska dr gittim dis tarafi ic tarafa baktirdim yok dediler testlerde temiz cikti simdi hamileyim ya o yuzden icime kurt dustu ben cmrt gidecegim dr zaten hem bebek kontrolu hemde gosterecegim bakalim birsey var mi diye bide dogumu soracagim cocuvun normal yada sezeryanlami yapilmasi gerektigini cilt dr degil kadin dogum dr karar verir ve cilt dr senin ic tarafa bakmamistir bunun icin jinekolog onkolog dr gitmek gerekli. Benim tanidigim var normal dogum yapti hpv yuzunden rahim agzina leep yaptirdi onda hem 16- hem 18 vardi gayet saglikli bebegi bu arada jinekolog onkolog dr soru sordugumda gorunurde aktif sigil yoksa normal fogum yapilir sezeryan bulasmayi engellemek icin kesin cozum degildir diyorlar yani onda da bulas olabilir mis nasil oluyordur bilemicem ama ben ilk bebegimi normal yaptim sikinti yasamistim simdi kalp kspakcigimda mitral yetmezlik var biraz da kilo olunca zor geciyor bayilcak gibi oldugum zamanlar oldugu icin belki sezeryan olabilir cunku normal doguma kalbim kaldirir mi bilemicem oyle iste nasip bakalim herseyin hayirlisi artik

Hamılesın su an sırkeyı denıyebılırsın yanı aksamları sursene aslında
Kendıne ıyı bak beslen bol bol
Yaglı tuketme
Sezeryan olmanı onermekteyım :) bebıse bol bol muzık dınlet yuruyus yap rahatlarsın

Kizlar bende gordum bugun bir kac sigil artik nasil birsey oldugunu anladim boyle kahverengi et beni gibi bendekiler esimde kilere benziyor (( simdi ne olacak buu cumartesi gunu gidecegim dr bakalim ne diyecek cook uzgunum ben cok canim sikildi bu et beni gibi gorunuyor ya bunun tipi nedir acaba aldirip patolojiye gonderecegim

Hayırlı Olsun Dila Hanım :)

Allah Yardımcınız Olsun.

canım benim ki yakılmadı donduruldu özel tıp merkezinde bayan bir cilt doktoru sgk anlaşmalı sadece 22 tl muayene ücreti ödüyosun başka ücret yok. istersen yazayım neresi olduğunu ve telini. ben memnun kaldım düştü benim siğil zaten ve şu an orası temiz bişey yok. ama sen gebesin dimi gebeyken oluyo mu bilmiyorum ama sorarsın. özellerin muayenesi bile 200tl bi de onu yapsa kaç ister allah bilir.

Son düzenleme:
nazarboncuk nerde bu hastane adi ne birde iyice inceliyormu kucucuklervar mesela onlarida goruyor mu bide

sen göster canım doktora şurda şurda şurda var diye önce bakıyo zaten sonra da bana siğil bunlar dedi. Belki seninkiler değildir. Sen ne tarafta oturuyosun bilemiyorum ama benim işyerine yakın diye gidiyorum oraya çankaya tıp merkezi gazi bulvarında. Tel: 4253131 cilt doktoru 1 tane var zaten bayan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…