Arkadasım 22 tl den ekstre bısı odemedın mınyanı
Hpv virüsünü kaptıktan sonra aşı olmanın önemi yokmuş sanırım(internette okuduğum kadarıyla) Tiple ilgiliymiş ama yinede şevkim kırıldı benim
yok ödemedim. onu da zaten muayeneden önce ödedim. doktor baktı siğil dedi donduralım hemen dedi ben de tamam dedim başka da ücret ödemedim. hatta 10 gün sonra düşünce yine göstermeye gittim o zaman hiç ödemedim 10 gün içinde kaç defa gidersen git kontrol sayılıp ücret ödemiyomuşsun. özel tıp merkezi sgk anlaşmalı. devlet hastaneleri bana hijyenik gelmiyo pek o nedenle zaten ilgi alaka da pek olmuyo 22tl de çok değil zaten nelere vermiyoruz ki sağlık bu sonuçta. ama 315te çokmuş yani o da gereksiz.
Herkese çok teşekkür ediyorum :) Önce devlet hastanesine gidip muayane olurum yakmak/dondurmak isterse istemediğimi söylerim.Daha sonra yarı özel yada özel bi hastanede tedavi olurum.Çok teşekkür ederim tekrar,umarım herkes kurtulur bu illetten..
nazarboncuk35 sendeki bu sigiller nasil birsey ben simdi inceledim ya bu bahsedilen karnibahar gorunumlu et beni gorunumlu birsey yok bende kasinti yok batma hissi yok yanma yok bende cumartesi gidecegim dr a gosterecegim bakalim. Nazarboncuk sen dr gittiginde sunlari sorsana bu virus kalici mi sonra hic sigil gorunmuyor smaer temizse bulastiricilik devam eder mi esten ese bulas o bana ben ona surekli bulasacak mi pinpon etkisi sezsiz enfeksiyon tasiyici ne demek tasiyici olup olmadigimizi ozelliklede bunu sorabilir misin bende soracagim dt bunlari sende sor olur mu
yok nazarboncuk35 bu virus kalici degil vucutta bagisiklikla slakali er yada gec bu virus oluyor yani 10 yil sonra tekrar cikabilir degil yani kisiden kisiye degisiklik gosreiyor fakat zaman icinde gidiyor vucuttan eminim . Ama butun dr lara soruyorum bunu ayni cvp arastirma yapmayan dr lar bunu bilmiyor zaten mesela dr nevra diye biri var sitesinde yazmis yazmis onca kotu seyi en altada yazmis bu virus omur boyu vucutta kalmoyor diye . Sitede ki bilgiler korkutucu olabiliyor mesela baska bir dr sigile hic mudehale etmezsen bir kac ayda kendiliginden yok olabiliyor dedi. Yani kalici dwgil ama vucuttan ne zaman attigimizi bilemiyoruz birde hic sigil cikmaya bilir ve tasiyici olabiliyorsun boyle birsey var enfeksiyon hala var ama deri altinda sigil olmasa bile bulastirici olabiliyorsun bunun testi var mi tam emin degilim ama galiba yapilan hpv dna yani dna larina bakip ordahpv var mi yok mu diye bakiyorlar boylelikle tasiyici olup olmadigin anlasiliyor bunu sor iste dr bu onemli sende bebek dusunuyorsun hem normal dogum yapman geekebilir olur sancin gelir basi asagiya iner sezeryan yapilamayacak olur o zaman mecbursun normal doguma ben kayonvalidemden biliyorum ilk cocufu sezeryan ikinci cocuk esimdir kendisi normal dogum aniden sanci geliyor bebegin basi gorundugu icin sezeryan yapilmamis normal dogum
Ben dr gittim bunun icin smaer yaptirdim hpv dna yaptirdim kolposkopi ile bakildi baska dr gittim dis tarafi ic tarafa baktirdim yok dediler testlerde temiz cikti simdi hamileyim ya o yuzden icime kurt dustu ben cmrt gidecegim dr zaten hem bebek kontrolu hemde gosterecegim bakalim birsey var mi diye bide dogumu soracagim cocuvun normal yada sezeryanlami yapilmasi gerektigini cilt dr degil kadin dogum dr karar verir ve cilt dr senin ic tarafa bakmamistir bunun icin jinekolog onkolog dr gitmek gerekli. Benim tanidigim var normal dogum yapti hpv yuzunden rahim agzina leep yaptirdi onda hem 16- hem 18 vardi gayet saglikli bebegi bu arada jinekolog onkolog dr soru sordugumda gorunurde aktif sigil yoksa normal fogum yapilir sezeryan bulasmayi engellemek icin kesin cozum degildir diyorlar yani onda da bulas olabilir mis nasil oluyordur bilemicem ama ben ilk bebegimi normal yaptim sikinti yasamistim simdi kalp kspakcigimda mitral yetmezlik var biraz da kilo olunca zor geciyor bayilcak gibi oldugum zamanlar oldugu icin belki sezeryan olabilir cunku normal doguma kalbim kaldirir mi bilemicem oyle iste nasip bakalim herseyin hayirlisi artik
Kizlar bende gordum bugun bir kac sigil artik nasil birsey oldugunu anladim boyle kahverengi et beni gibi bendekiler esimde kilere benziyor(( simdi ne olacak buu cumartesi gunu gidecegim dr bakalim ne diyecek cook uzgunum ben cok canim sikildi bu et beni gibi gorunuyor ya bunun tipi nedir acaba aldirip patolojiye gonderecegim
nazarboncuk nerde bu hastane adi ne birde iyice inceliyormu kucucuklervar mesela onlarida goruyor mu bide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?