Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

cın 1 baslangıc olarak dusun ıkıncı evresı sancılı ucuncu evre daha ılerı CİN1 tedavisi için kolposkopik biopsi ile teşhis kesinleşmiş ise iki farklı görüş vardır.Bazı doktorlar tedavi uygulamayıp belirli aralıklar ile smear ve kolposkopi ile takip etmeyi tecih eder iken bazı doktorlar ise tedavi etmeyi tercih etmektedirler. Tedavide yakma yani koterizasyon işlemi ,dondurma yani kriyoterapi işlemi veya lazer tercih edilmektedir. CİN 1 olan hastalarda bu tedavi yöntemlerinin birbirine hiç bir üstünlüğü yoktur ve herhangi biri seçilebilmektedir. CİN1 tedavis seçeneklerinden biri de eğer hasta doğumlarını tamamlamış , menopoz öncesi dönemde veya menopozda ise tedbir olarak rahim alınması ameliyatı, histerektomi tercih edilebilmektedir. Tedavi seçeneklerini genellemeyip hastadan hastaya farklı uygulamak da mümkün olabilmektedir. CİN1 tedavi yöntemini elirleyen faktörlerin başında HPV varlığı ve hastanın yaşıdır.

Sizin durumunuz ve tedavınız yapılma şekli bu durumda önemli son durumunuz nedir ?

Söylemesi utanç verici ama bana da esimden bogazima gecti. 2 yıllık evliyim. 4 aylık Hamileyim 3 aydır bogazimda ve acayip sıkıntı veriyor operasyonla alinabilirmis oda dogumdan sonra olurmus. 5 ay nasıl dayanır ım bilmiyorum ustelik doktor zamanla büyür dedi. Simdiden sinir hastası etti beni boğazımda surekli bişey var hissi ve sanki bogazimi sıkıyorlar hissi vede sanki bogazima parmak sallamisim hissi :S geceleri zor uyuyorum midemi bulandiriyor üstelik iştahı mı da kesiyor kime soylesem dusunmemeye çalış diyor o kadar kolay değil işte var mı aranızda bitkisel tedavisini bilen yada duasını bilen

canım gecmıs olsun genıtal de varmı suan ( agız içini gargara yapar gibi sirkeyle gargara yap tükür) ( aksamda bir bardak suya bir yemek kasıgı sırke kat iç ) eğer genıtalde varsa pamuga sirke dök genital bölgenide silebilirsin

günlük bir bardak portakal suyu iç taze sıkılmış.
zaten bu süre zarfında ılıskıye hamılelıkte gırmıyosundur esın tedavı olsun
hamılelık sonrası aşınızı olun bebeği dogururken koter yapılabılır genıtal bolgede var ise

günlük bir çay kaşığı çöret otu yiyebilirsin herhangi bı zararı yok vitamin çok önemli sebze meyve
(hiç korkma forumda hamılelıkte basına gelen bı cok kadın oldu direnç düşmediği sürece bir şey olmaz

ezanelerde daha dorusu buyuk ezanelerde satılıyor propolıs , arı sütlü onu alınız günde tok karnına bır cay kasıgı yıyın hatta corek otuyla bırlıkte yiyin faydasını görüceksınız

Son düzenleme:
Yardım lütfen
Merhabalar bende yeni üye oldum ve bilginize çok ihtiyacım var kızlar..24 yaşındayım ve evliyim 3 hafta önce rahim ağzında siğil farkettim ve hemen doktora gittim kondilom olduğunu söyledi sonra yakılması gerekiyor dedi ve özel klinikte yaktı doktorum bu arada rahmin iç kısmınada bi kaç tane yayılmış 5 6 tane yakmış narkoz verdiler yarım saate uyandım aradan 2 hafta geçti iç bölümde şerit şeklinde kabarcıklar var su toplaması gibi aynı.ve bügünde kan geldi çok korkuyorum hala canım yanıyor ve kaşıntım çok fazla eşimle çocuk yapmayı planlıyoruz ama rahim içinin ağrısından mümkün olmuyor.. Bu iyileşme süresi ne kadar sürer korkulacak bişi var mıdır acaba kendini yiyip bitiyorum aynı durumu yaşayan var mı(

sorunuz varsa yazın cevaplarım

Yardım lütfen
Merhabalar bende yeni üye oldum ve bilginize çok ihtiyacım var kızlar..24 yaşındayım ve evliyim 3 hafta önce rahim ağzında siğil farkettim ve hemen doktora gittim kondilom olduğunu söyledi sonra yakılması gerekiyor dedi ve özel klinikte yaktı doktorum bu arada rahmin iç kısmınada bi kaç tane yayılmış 5 6 tane yakmış narkoz verdiler yarım saate uyandım aradan 2 hafta geçti iç bölümde şerit şeklinde kabarcıklar var su toplaması gibi aynı.ve bügünde kan geldi çok korkuyorum hala canım yanıyor ve kaşıntım çok fazla eşimle çocuk yapmayı planlıyoruz ama rahim içinin ağrısından mümkün olmuyor.. Bu iyileşme süresi ne kadar sürer korkulacak bişi var mıdır acaba kendini yiyip bitiyorum aynı durumu yaşayan var mı(

tekrar doktora gıt bı daha bır muane etsın psıkolokıj kasınabılır sana ole gelebılır koter sonrası sıyah benek benek dökülcek sen bu sırada sırkeyle genıtal bolgeni sil sabah ogle aksam

cocuk yaparsanız uzulcek bır sey yok ıles cocunuz olur cocga bır etkısı alaksı yok önce iles yani

bol bol c vıtamını alınız ysıl salatayı her öğünde yemeyı bitki cayı gunde bır tane tuketın

evevıt ya da apıkobal vıtamın vıtamın al gunluk

rahım kanserıne karsı ası olun cok onemlı

maddi imkanınız varsa bakın 30 tl mı ne yukardaki macunu alın apitera poropolısı

Son düzenleme:

melek face adresınız varsa maıl adresımı gonderıcem ozelden

melek face adresınız varsa maıl adresımı gonderıcem ozelden

Rahmin iç kısmında yakılma yapıldı ve içindeki su toplaması beni çok endişelendiriyor ve kanama oldu dün yarın dra gidicem inş sıkıntı yaşamam ne kabuk bağladı nede acısı geçtiFacebook kullanmıyorum canım

Rahim içine sürülür mü sirke yakılan su toplayan yere?

ara kanama adet duzensızlıgı lekelenme bu tıp seyler olabılır.
yarın doktor gıttıgınde sürekli kasınmaa sıkayetını dıle getır
dedıgım gıbı vıtamın ve aşı cok onemlı ıcerde var derse koter yapar tekrar ama yok derse ası olun cervalıx rahım kanserıne karsı ası muhakkak olun.

bide genital bolge vajına akıntı olucagı ıcın mantarda olabılır koter sonrası mantar kasıntısı olma olasılıgı cok yuksek akıntınız ne durumda !!!!!!

Akıntım çok fazla böyle sarı gibi geliyor saatte bir günlük ped değiştiriyorum mantarım zaten vardı hep savaşıyorum bu mantarla gene tekrarlıyor çok sıkıldım bu durumdan eşimde çok sıkıldı ve sanki uzaklaşıyor benden çok kötü durumdayım ya

tamam akıntın olması ıyı cunku oraya muadele edıldıgı ıcın ılesıyor durumda
bunun ıcın günlük ada cayı ıcmen lazım aktardan al akıntını kesıcektır uc aylık gunluk kullanımda

yarın doktor mantarın oldugunu soyle mantar kremı yazıcaktır ya da fıtıl

bende yaklasık 50 yakın vardı sen dusun :))) eger cıkmıyorsa bunları yaptım ıcın

Yok bnm sadece iç kısımda sıkıntım vardı yaktırdım iyileşemiyorum ama sıkıntım bu

sevgili melek

rahım kanserıne karsı cervalıx aşı olun ( bir ust tıpe yukselmesın)
yesıl sebze meyvayı cok tuket ( sabahları portskal suyu sık)
gunde bir bardak ada cayı tuket
yaglıdan ve yogun sekerlı seylerden uzak dur

ezaneden apıterayı alın onu sabah aksam yiyğin

zor seyler degıl yani yapsrsın bunları

Çok tşk ederim verdiğin bilgiler için yarında Dr sonrası içim rahatlicak inş Allah kimsenin başına vermesin herkese acil şifalar

Çok tşk ederim verdiğin bilgiler için yarında Dr sonrası içim rahatlicak inş Allah kimsenin başına vermesin herkese acil şifalar

hıc korkma dırencını yuksek tuttugun surece bu durumu atlatırsın koter sonrası bu dedıklerımı yaparsan uc sene boyunca tekrarlamazsa bilki atarsın bu rahatsızlıgı

ası olup vıtamın takvıyesını bırakmayan arkadaslarda hıc cıkmadı halen gorustugum merak etme hıc bırınde cıkma tekrarlma olmadı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…