Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Çok karamsarsınız ayrıca Ömür boyu Bulaşıcı falan değil Gerçi şuan düşündüğümde bende aynı şeyleri düşünüp üzdüm kendimi ama inanin bizim abarttığımız kadar yok

Katılıyorum.Ayrıca geçen haberlerde çıktı genital siğil ilk insanlardan bu yana görülüyomuş .Tedavini ol düzenli smear aldır bu kadar vücut sen tedavini olup siğilin yumurtasını veya hücresel değişiklik yaptıgı yer rahimden traşlandıgı sürece atıyo bunu ayrıca ilacı yurtdısında çıktı gibi bişey 1-1.5 seneye de türkiyeye bekleniyor bunu sivilce gibi düşünün ya da lazer epilasyona gidiyomuş gibi mesela kıllar gidiyosun gidiyosun zayıflıyo ordaki yüzlerce kıl bi dhaa çıkmıyo siğil ondan daha az ugrastırıcı bikaç seanse bitiyor.Vücuttan silindiği bilimsel bir gerçek o yumurtladıkça sen yaktırıcaksın böylece virüs yükün git gide azalıp silinicek kendine ve bagısıklıgına da iyi bakman lazım bu arada daha hızlı atılması için ama eninde sonunda tamamiyle siliniyor tedavi oldugunuz müddetce

Doç. Dr.esra aycin tonguç u duydunmu cofeee

Onun yakildigini ve yeniden hijyen olmadiginda yeniliyor diye biliyorum. hep de biz kadinlar basina geliyor ya
bu arada bir sey soracagim basiniza geldi mi bilen var mi bilmiyorum vajina sag dudak kisminda beyaz sigil gib8 ama icten yag bezesi gibi 4 tane sislik var kadin doguma gidince bu bizlik degil cildiyeye git dedi. cildiye de bakmiyor alt kisma ne yapmalıyım bana yardimci fikir verir misiniz adetlerim de cogaliyor sanki

Yok canım kadın doğumcuların işi genelde cildiye de ilgileniyo ama.Yağ bezesi veya molloscum olabilir siğilde olabilir tabi .İlk 2-3 yıl içinde tekrarlama ihtimali var evet ama vücut bunu genelde ilk 1 yıl içinde kendine bakarsan tamamen siliyor bagısıklıgına göre vücuttan silinme süresi bikaç yılı buluyor (siğilleri ve hücresel değişiklik yaptırdıgında orayı temizlettigin sürece) tamamiyle siliniyor vücuttan panik yapıcak bi durum yok doktorun işin ehli değil muhtemelen iyi bi doktor bul kendine git güzelce baksın rengi beyazsa yağ bezesi kendi yapısı kıl kökü folikülit gibi molloscum gibi şeyler olma ihtimali de var .İyi bi doktor zaten gördügünde ne oldugunu az cok bilir başka yere yönlendirmez diye tahmin ediyorum.Siğilse de beyaz olabilir mi emin değilim benimki beyaz gibiydi ama ben hala o siğil mi bilemiyorum beyazlar çok iyi huylu oluyolar siğil olsalar bile doktor öyle demişti bana .Bakire değilsen lütfen smearde aldır .Kadınız başımıza gelen bu olsun bişey yok bunda hayatının her döneminde bi kadın mutlaka bunu geçirip vücudundan atıyor bu tıbben de kanıtlanmış bilimsel bir gerçek tedavi oldugun sürece siliniyor

cok tesekkur ederim yaklasik 2 senedir var utancimdan gidemiyordum sonra bir cesaret gittim bu seferde oyle denilince yine birakmistim ama cok rahatsiz oluyorum icten beyaz tas gibi yag bezesi gibi bir sey diye dusunuyorum. bakireyim ve hijyenlik icin cok dikkat ediyorum artik ilk firsatta iyi bi dr bulup ihmalinden kurtulacağım tedavi sonrasi belkide kurtulurum cok tesekkurler

Canım utanılıcak bişey yok.Sendeki büyük ihtimalle siğil değil siğil olsa 2 yıl tedavi görmesen artar bakireysen daha da rahat ol smear aldırmana gerek görmüyor birçok doktor.Sendeki siğil değil %99 tabi bi doktora kesinlikle git hem kafan rahatlasın hem de işini şansı bırakma o asıl tanıyı koyucak olan kişi.Ayrıca Gardasil aşını vurul böyle bi derdim ömür boyu kalmasın.Ki olsa bile bu mantar gibi herkes tedavisini oluyo bikac yılda kontorü sıkı tutuyo vücut herkesten atıyo kadınlar mutlaka bir dönem hpvyi geçiriyo zaten cok yaygın mantar gibi

Bu arada kızlar yıl 2016 her 10 kadından 8i hayatında en az 1 kere hpv geçirip vücudundan siliyor.Kontrollerinizi olup cıktıkca yaktırdıgınız sürece veya tehkikeli denilen tiplerin hücresel değişikligini rahimden törpülettginiz sürece (ki bu son teknolojilerle lazerlerle yapılıyo artık ve rahme hiç bir zararı yok !! Milimetrik tırnagınızın ucunu törpülüyomussunuz gibi düşünün!) bu iki durumda hpvnin yumurtası virüs zaten belli bi süre sonra yumurtlayamıyo ya da hücresel değişiklik yapamıyo cünkü vücut bunu git gide sildigi için yavaş yavaş ölmeye başlıyo ama siz yumurtası olan siğili veya ilerlyen hücresel değişiklik oldugu bölgeyi ordan törpülemeniz yaktırmanız gerek ondan sonra yumurtlama döneminden cıkıyo hpv siliniyor vücuttan bundan dolayı siğil cıktıgında yaktırma ve rahimdeki değişiklikleri görmek adına düzenli smear aldırmak önemli bircok kadın farkında bile değil yıllarca tedavi olmadıgı halde ruhu bile duymuyo

Ve emin olun sizde siğil çıkmasa siz bile hpvden haberiniz olmucaktı yıllar sonra menopozdan önce genelde kadınlar anlıyo.Sizin böyle bi durumdan korkmanıza gerek yok tedavinizi oldugunuz sürece bikac yıla atılıcak sunu unutmayın eger vücudunuzda a d c vitamini ve folik asit çinko değerleriniz yüksekse iyi besleniyorsanız bol bol meyve yiyorsanız sebze tüketiyorsanız kansızlıgınız yoksa vücut bunu ilk 1-2 yıl gibi bi sürede komple siliyo (ve hpvde ilk 1 yıl cok önemli cünkü vücut bunu silmek icin ilk 1 yıl yogun caba sarfediyo bu sürede iyi beslenmeniz doktorunuz gerekli görürse dışarıdan takviye almanız en azından günde 1 multivitamin kullanmanız lazım )

Bi tanıdıgım kendine iyi baktı yaklasık 10 kg aldı yemek yemekten sürekli meyve sebze yoğurt kefir yedi multivitamin aldı kendine dikkat etti 1 yıldan az bi sürede hpvyi vücudundan sildi (hem riskli hem de siğil yapan tipini) üstüne hamile kaldı kısa bir süre sonra cocuk doğurdu ve hamileliginde 1 tane bile siğil çıkmadı yani (ki doktorlar çıkarsa hamilelikte cıkar vücudun direncinin en cok düştüğü dönem herşey bebeğe gidiyo) demişti ama o hpvyi tamamiyle sildi bu kadar da takmıyodu onun komsularında annesinde hepsi cıkmıs zamanında öyle dedi

kizlar bu hpv tanisi smear testiyle mi konuluyor? Hormonlarda bir artis yapiyor mu lutfen bir bilgi verin...

Küme küme toplanmıs sıgıl ıcın bır sey dıyemem koter şart ona

kizlar bu hpv tanisi smear testiyle mi konuluyor? Hormonlarda bir artis yapiyor mu lutfen bir bilgi verin...

Hpv testi smaer ya da alınan sıgılın patolojiye gonderilmesıyle

Hormonel degısıkler genelde endokrin bölümü ilgileniyor sizin sorununuz nedir ?

Hpv testi smaer ya da alınan sıgılın patolojiye gonderilmesıyle

Hormonel degısıkler genelde endokrin bölümü ilgileniyor sizin sorununuz nedir ?
Ben de fsh ve dhea so4 yani testestrom hormonu normal degerler uzerinde..Akne ve tuy problemm var ama bazen kasinti ve fazla akintim oluyor onube gecemiyorum Sigil yok belki goremiyorm veya vardi gecti bilmiyorum.Hpvden korkuyorm acikcasi.Arkadasim doktor..Eger oyle bir sey olsa hormonlarda bir belirti olurdu derdi gerci o da bunu aklima soktu bir baktir diye... : (

Ben de 2001 yılı falandı,üç adet siğil var iken farkedip dr.a gittim.yakacağız dedi dr.bir hafta sonrasına randevu vermişti.bu bir haftada bir tane daha eklenmişti siğilim.yaktı bir daha da çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…