Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

vajinismusu yenmek için psikoterapi aldım.egzersizleri uyguladım.ama en önemlisi sürekli kendime telkin ettim.bu beynin oyunu acı yok ortada falan diye.yalnız ilişki sırasında yine de acı oluyordu bir miktar.tüp bebek tedavisi sırasında rahimde perde olduğu farkedildi ve alındı.ondan sonra çok daha fazla rahatladım.özellikle muayenelerde çok zorlanıyordum ama geçti sıkıntılarım.kendinize inanırsanız başarırsınız.Rabbim yardımcınız olsun...

Merhaba arkadaşlar ben vajinismusu yenen biri olarak yazyorun, gercek gecesi bi problem oldugu ortadaydı zaten ama 3ay boyınca uğraştm kendimi telkin ettim fakat her denemede sonuç hüsran ve hep kanama oluyordu vajinamda çok acı çekyrdm bir jinekolaga gittim muayene bile olamadım ve dr bana vajinan çok dar küçücük çubugubile sokamadım içeri ameliyat olcaksın dedi yıkıldım:-( eşimle konştım karar verdimolcaktım ameliyat böyle gtmezdi çünkü daha sonra nette araştrrken aslında benim derdimin vajinismus oldugunu anladö hemen dr araştrdm bu konuda uzman bir dr Allah ondan razı olsun Ebru zülfikaroğlu işinin ehli çok kibar anlayışlı bi dr kliniği var ankarada , ona gittik eşimle gittiğimde ağlayarak anlattımderdimi hiç aglama dedi 3günde iyleşceksin ve bunlarn hepsini unutcaksn ben inanmadm ama gerçekten öyle oldu kızlar 3günde okadar mesafe katettimki o aparatların en büyüğüne geçmiştim bile benim için inanılmsz bişydi ve hiç zorlanmadm tamamen osikolojik be oradaki kasları kontrol edemememizden kaynaklı bi durum, şuan 2yaşında bi oğlum vsr Rabbim herkese nasip etsin umarım sizde aşarsınız ancak bu dr u kesinlikle tavsiye ediyorum hiç kendinizi üzüp yıpratmayın en güzel dönemlerinizi boşa geçirmeyin

Canım eline yüreğine sağlık yaZdığın herşeye katılıyorum ne kadar doğru tespitlerr...

Kesinlikle size katiliyorum cok dogru bi konuya deginmissiniz kesinlikle eslerin biraz zorlama demeyelimde kararli olmasi gerekiyo bi sekilde ilk zaman halledilmeliydi ama bu en azindan kendi esim adina konusayim tecrubesizliklerinden de kaynaklanio onlarda belki korkuyo yanlis bise yapmaktan incitmekten benimde evliligim 1seneyi gecti daha 2.haftamda devlet hastanesinde bi psikologa gittim ama ama oyle bi psikologdu ki konusurken yuzumuze bile bakmiyodu tabikide sonuc alamadim bu sitedeki vajiyle ilgili butun sayfalari okumusumdur heralde ama sanirim hep daha kolay yolu olmali diyerek egzersizlerden kactim ama artik 1seneyide gecince uyusturucu spreyle beraber parmak egzersizine basladim 2gundur yapiyorum isaret parmagimin hepsini alabiliorum icerde dairesel hareketler kenara dogru esnetme ileri geri hareketler yapabiliorum daha bu kdrina ragmen cok cesaretlendim hemen esli denemek istyrm cok uzun oldu ama bende icimden gecenleri yazmak istedim cunku bu skntıyı yasayan herkes gibi bende cok doluyum

Evet bende yay pozisyonun daha rahat olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlar mutlaka deneyin. Önerileri sadece okuyup geçmeyin.

Çok mantikli aslinda kaşık pozisyonu canlar haklisiniz pens tehditkar olmuyo o sekilde biz de kasamayz ama asil problem altta yada üstte bunu yapamazken o sekilde nasl ypcaz hic girmez ki o zaman ((

Bunu yasayanlarn ortak yönü cocuk ruhlu olmamzms kizlar yani kac yasnda olursak olalm icimzde hic buyumeyen 13yaslarnda bi kiz cocugu varms büyümeyi kadin olmayi aslnda istesek de kabullenemeyen bi kız cocuguymusuz.. Bir de bu çift problemiyms yani anlaysli erkek ve korkak ya da canı tatlı dyelm kadinin evlenmesyle oluyoms daha cok bi de erteleme hastalgyms gercekten de bunlarn hepsi bende var... Mesela yenmeyi ne kadar cok istesem de egzersizi erteliyorm hep...eşim de ben de cok rahatz deneyelm demyoz hc ayda bikac kere sadece...onda da ben aglyorm olmuyo dye zaten

Çok mantikli aslinda kaşık pozisyonu canlar haklisiniz pens tehditkar olmuyo o sekilde biz de kasamayz ama asil problem altta yada üstte bunu yapamazken o sekilde nasl ypcaz hic girmez ki o zaman ((
Avantajı orda zaten çok rahat olmadığı için hop diye giremeyeceğinden sizede biraz eğlenme fırsatı verir. Zevklidir de.

Evet çok doğru. Benim eşim bana üzülme yapmak istemediğin bir şeyi yapmak zorunda değilsin diyerek güya beni rahatlatdı. Oysa ondan olaya böyle yaklaşmasını istemiyordum ki.

Evet çok doğru. Benim eşim bana üzülme yapmak istemediğin bir şeyi yapmak zorunda değilsin diyerek güya beni rahatlatdı. Oysa ondan olaya böyle yaklaşmasını istemiyordum ki.

Maalesef eslerimiz hep ayni sanirim. Dediginiz gibi azicik cesaret edip bizi rahatlatsalar ve biraz da onlar azmetse hemen olacak bir sey. Benimki de iliskiye girmeye bile yeltenmiyir bu aralar. Ramazan yorgunlugu da olabilir tabi ama ben de evde tripli tripli geziyorum

Esimle ilgili cok buyuk bi skntım var bu problem dunyada sadece bizim basimiza gelmis gibi davraniyo bunu sadece benim yasamadigimi bir cok kadinin basina gelebildigini soyluyrm belkide onlar senin kadar cesaretsiz degildir diyo bana ya normalde o kdr iyi niyetli sevecen anlayisli biri soz konusu bu durum olunca tek bi dusunceye saplanip kaliyo "sen biraz disini sıksan olacak" "hersey senin kafanda bitiyo kendine hep aciyacak diosun" sanki ben bunlari bilmiyorum elimde olan bise olmadigini anlatamiyorum delircem dusunceleri bana bi duvar olusturyo ve bunu asamiyorum butun gece uyuyamadim evlendikten sonra agladigim kadar hayatim boyunca aglamamisimdir heralde

Ben de anlayamyorum cidden hem cok anlayisli esim rahat burakiyo denemyoruz bile ama biyandan da hersey benim elimde saniyo bu kadar insanin bunu yasadigina inanmiyo ya da kabullenmiyo bana kalsa haydar dümene gider bi igneyle hallederdm bu kadar strestense kac yillk evliler o sekildr cözms ama esim gtmyo kabullenmyo ya da gururuna yedirmiyo...

Diyelim onlarda sorun olsaydi erken bosalma sertlesememe vs. Nasil davranmamizi beklerlerdi acaba? Onlara bunu soyleyin mutlaka. Acip burayi da okutabilirsiniz. Ben hep gösteriyorum. Ama cok şükür o da aynisi benim basima gelse sen de beklerdin sabirla, bu gecici bir sey diyor. Ama biraz istek gorsem fena olmayacak istegi mi kalmadı adamin acaba? :/ of ne zor islermis. Allah herkesin yardimcisi olsun..

Amin hep kendim icin dua ederken bu sorunu yasayan herkes icinde dua ediyorum cunku cok zor bi durum inanin ayni seyi soyledim senin boyle bi problemin olsaydi ben sana boyle davranmazdim cozmek icin senden cok ugrasirdim dedim burayi acip okutmak istedim baskalari beni ilgilendirmiyo dedi okumak istemedi neyle karsisina ciksam hep bi duvar bu savasta yalnizim anlayacagnz vajiden daha da zor bise varsa o da esinin destegini almadan bu sorunu cozmeye calisan kisi

Sizi çok iyi anlıyorum. Boşa kürek çekmek gibi. İnsanın hevesi de isteğide kalmıyor. Karşı tarafı anlamak gerekir diyorlar da aslında bu evliliği sağlıklı bir şekilde yürütmek istiyorlarsa karşı taraf bizi anlamalı, hasta olan yardıma ihtiyacı olan biziz.

Sanki ikimiz bi kuyudayiz ben cikmak icin biseyler yapiyorum o her yaptigimi engelleyip hayir burda kalcaz zaten burdan cikamayiz ki diyip duruyo olay tam olarak bu 8senelik bi iliski babamin tum inadina karsilik karsisinda ben kizinla eninde sonunda senin rizanla evlenicem diyen benden hicbir zaman vazgecmeyen eşim hergun degisiyo uzaklastigimizi hissediyorum sanki yeter ben artik bu baskiya bu skntıya katlanamiyorum bitsin desem tamam dicekmis gibime geliyo bu problemimiz olmasaydi o kdr mutlu bi evliligimz olurdu ki cunku baska hic anlasamadigimiz ters dustugumuz konu yok sinandigimiz bunun bi sinav oldugu cok asikar ortada ve ben her an bos kagidi verip cikip gidebilirim

Cok üzücü gercekten. Ne kadar zamandir evlisiniz? Esiniz evliligi ne olarak görüyor bilemiyorum ama iyi günde de kötü günde de diye söz verdigini hatirlamasi lazım. Dua edelim gözündeki perde kalksın insallah. Biraz sabredin bakalim belki bakışı degisir bir sey olur.

1seneyi gecti gozundeki perdenin kalkmasi icin mucize gerek heralde cunku ben anlatamiyorum hani sozunu dinledigi birine anlatayim gelsin kulagini ceksin laf dinlesin gibi bi konuda degil kimseye bise soyleyemiorum ben hayatim boyunca hep kafama koydugum seyi ne olursa olsun gerceklestirmis biriyim problemlere karsi hic bi zaman sinmedim ama esim benim tam tersim problemi gormezden gelmeyi tercih ediyo kendini kapatiyo kacicam ben heralde kimsenin bilmedigi biyere gidicem arayip dursun durumun ciddiyetini nasil anlatcam bise bulamiyrm artik geldim burda size yakiniyorum ramazan gunu ic sisiriyorum

Merhaba kizlar...20 qun sonra duqunum var ama bu ilk qece korkusu beni benden aliyo aslinda hic korkum yok normalde nisanliyken bi iki kere denedik sadece kastiqim icin biraktik ama cok istiyorum napacam bilmiyorum...Rabbim yardimcimiz olsun kimse olmediyse bizde olmeyiz heralde bu acidan dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…