- 9 Kasım 2010
- 8.410
- 32
- 358
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #73.741
ben regl molasındayım cnm
bugun doktorumu aradım su yanma ve ağrılar için ılac verdı regl sonrası muayene olcam
sımdıden kendımı annelıge hazırlıyorum işte su vajiden muayene olayını atlatmam gerek
sen napıyorsun canım nasıl gıdıyor ?
cok zor oldu ama evet ulastım regl bıtsın gel dedı bır ılac verdı onu ıcıcem
bı kerelık ıcılıyormus ıse yarasında yeterkı ..
doktorlada yuzyuze tanışmak istiyorum biranönce..
belınay nerde kaldı ya haber beklıyorum ondan ne yaptı acaba ..
çok gecmiş olsun cnm inşallah hemen hamile kalırız yarın reglımın son günü o kadar heyecanlıyımkı acaba olucakmı çok umutluyum inşallah hayal kırıklıgına ugramayız düşünsene bu ay hamiş kalıyomusuz içim kıpır kıpır allahım ınşallah o duyguyu tez zamanda yasatır bize....
canım bende gecenlerde vajıden muayene oldum doktorla konustum durumumu anlattım yeni yendıgımı ama tam olarak alısamadıgımı soyledım parmak la baktı ılk once parmagı biraz soktu bu kadar birlesme oldumu dedı tam anlamıyla oldugunu soyledım bu sefer parmagın hepsını soktu acımadı sadece ürktüm biraz çunku ılk defa yasadım boyle bıseyı düşün biz ne aparatlarla mücadele ettiik...allah yardımcın olsun tatlım bana haber ver muayene sonrası
cnm ne ilacı ne için??
haftasonu yokum diye yazdı ya. hadi geçmiş olsun ilaç inşallah iyi gelir.
kızlar herşeyden öte bende isteksizlik problemi var
eşim dokunduğunda hiçbişey hissetmiyorum, canım istemiyo
üstelik henüz 1 buçuk aylık evliym
nişanlıyken nefesinden bile etkilenirdim
sizce bu terapyle halledilebilecek bişey mi?
Tekrar geçmiş olsun. Eğer Sistit ise merak etme, ilaçlarla hemen atlatırsın. Bir de aklında bulunsun ve okuyan üyelerinde aklında bulunsun. Mutlaka hepinizin periodik olarak (çok önemli) kontrole gittiğiniz bir jinekoloğunuz vardır. Mantar her kadının her daim karşılaştığı bir durumdur. En basitinden regl döneminde kullandığınız ped dahi mantar olmanıza neden olabilir. Bana doktorum ayda 1 defa kullanmamı tavsiye ettiği bir fitil var, adını kurallar gereği yazamıyorum, ama her doktor bu fitili bilir ve çok ucuz. Mantar olun olmayın gerekli temizliği sağlayan ve hiç bir yan etkisi olmayan bir fitil. Doktorunuza danışınıp almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bebeklerin ileri derecede pişiklerinde kullanılan bir mantar kremi de var. Ben hem kendim hem de oğluşum için bu kremi her zaman evde bulundururum.
herkese mrb, ben de vajinismus sorunu yaşadım.
eşimle 2 yıldır evliyiz ve bu süre boyunca hiç ilişkiye giremedik.
yaklaşık 1 ay önce kesin kararımı verdim uzun araştırmalar sonucu tedaviye başladım.
tedavi sürecimi ayrıntılı şekilde anlatmak istiyorum.
bu süreçte psikolojik tedavi yok. nedeni psikoljik olabilir ama tedavi kesinlikle psikolojik değil.
tedavi tamamen kasları gevşetmeye yönelik.
tedavide 6 çeşit fanus kullanılıyor. bunların 4ü plastik 2si silikon.
1.gün: ilk gün tedavim 1.5saat sürdü. ilk olarak doktor hanım en küçük boy olan silikon fanusu bana bir miktar kızarak vede korkutarak:) sokmayı başardı.
daha önce tam bir duvar var gibiydi ben asla bunu yapamazdım. Tabi bu sırada çok fazla yanma hissettim ama dayanılmaz bişey değil bu.
bu fanusu birkaç kez denedi ama hiçbirinde rahat girmedi hep zor ve yanarak oldu.
sonra birden 2. fanusa geçti daha ilki tam olmadan neden bunu yapıyosunuz dedim işime karışma dedi. ikinci fanus ilkinin boyutunda ama plastik.
onu da yanarak soktu biraz bekletti çıkardı, hemen ardından ilkini tekrar soktu hem de neredeyse hiç yanmadan.
aynı şekilde bir büyük boyunu(plastik) daha denedi.
bi süre de bana verdi onun yanında kendim yaptım 5dk çalışıp 5dk dinlen dedi.
sonra bu fanusları ve jeli verdi önce orda yarım saat uğraştım sonra da eve gittim saatlerce çalıştım.
evde hemen yapamadım tabi çok ağır ilerleme katedebildim, hala zor giriyodu ve yanıyodu.
2.gün: bu seansım tam 15dk sürdü. doktor hanımın gelmesini beklemeden yarım saat çalıştım, biraz alışabilmek için.
sonra geldi ve 15 dakikada ikinci silikonu ve onun boyutunda olan 3. plastiği denedi bana da denetip gitti.
yine önce yarım saat orda çalıştım sonra da evde.
3.gün: bu seansımda doktor hanımın hiçbir katısı yok. seansa gittim yine kendim yarım saat uğraştım sonra bir büyük boyunu kendi kendime sabırla denedim.
hep aklımda doktor geldiğinde bunu yapacak ve yanacak düşüncesi vardı kendim halletmeliyim dedim, yani korkumdan başardım:)
bu çalıştığım en büyük boyuydu.doktor geldi ve bitti dedi akşam ilişkiye giriyosunuz:) şok oldum olurmu daha tam yapamıyorum falan dedim:)
gerçekten tedavi bu kadarmış. akşam önce en büyük fanusla 1.5 saat uğraştım tam olunca eşimle denedik,
her pozisyonda olmasa da rahat ettiğim şekilde ve çoook ağır şekilde oldu.
işte tedavi bu kadar bundan sonra her seferinde biraz daha gelişme oluyor.
ilk ilişkiden sonra 4 defa deneyebildik sonra idrar yollarımden enfeksiyon kaptım ve vajinada akıntı oldu. jellerden ve ilk ilişki dönemlerinde olurmuş bu.
1 hafta ilaç kullandım bu sırada ara vermek zorunda kaldık. sonra da regl dönemi derken tam 16 gün sonra denedik.
sonrasında ben kesin olmayacağını düşünürken bir de baktım hafif bir yanma dışında hiçbir sorun yok:)
şimdilik bu aşamadayım yani. ama böyle giderse çok sürmez tam olarak düzene girer diye düşünüyorum.
bi sorunuz olursa lütfen yazın.
bu konuda yardımcı olmayı çok isterim.
herkese mrb, ben de vajinismus sorunu yaşadım.
eşimle 2 yıldır evliyiz ve bu süre boyunca hiç ilişkiye giremedik.
yaklaşık 1 ay önce kesin kararımı verdim uzun araştırmalar sonucu tedaviye başladım.
tedavi sürecimi ayrıntılı şekilde anlatmak istiyorum.
bu süreçte psikolojik tedavi yok. nedeni psikoljik olabilir ama tedavi kesinlikle psikolojik değil.
tedavi tamamen kasları gevşetmeye yönelik.
tedavide 6 çeşit fanus kullanılıyor. bunların 4ü plastik 2si silikon.
1.gün: ilk gün tedavim 1.5saat sürdü. ilk olarak doktor hanım en küçük boy olan silikon fanusu bana bir miktar kızarak vede korkutarak:) sokmayı başardı.
daha önce tam bir duvar var gibiydi ben asla bunu yapamazdım. Tabi bu sırada çok fazla yanma hissettim ama dayanılmaz bişey değil bu.
bu fanusu birkaç kez denedi ama hiçbirinde rahat girmedi hep zor ve yanarak oldu.
sonra birden 2. fanusa geçti daha ilki tam olmadan neden bunu yapıyosunuz dedim işime karışma dedi. ikinci fanus ilkinin boyutunda ama plastik.
onu da yanarak soktu biraz bekletti çıkardı, hemen ardından ilkini tekrar soktu hem de neredeyse hiç yanmadan.
aynı şekilde bir büyük boyunu(plastik) daha denedi.
bi süre de bana verdi onun yanında kendim yaptım 5dk çalışıp 5dk dinlen dedi.
sonra bu fanusları ve jeli verdi önce orda yarım saat uğraştım sonra da eve gittim saatlerce çalıştım.
evde hemen yapamadım tabi çok ağır ilerleme katedebildim, hala zor giriyodu ve yanıyodu.
2.gün: bu seansım tam 15dk sürdü. doktor hanımın gelmesini beklemeden yarım saat çalıştım, biraz alışabilmek için.
sonra geldi ve 15 dakikada ikinci silikonu ve onun boyutunda olan 3. plastiği denedi bana da denetip gitti.
yine önce yarım saat orda çalıştım sonra da evde.
3.gün: bu seansımda doktor hanımın hiçbir katısı yok. seansa gittim yine kendim yarım saat uğraştım sonra bir büyük boyunu kendi kendime sabırla denedim.
hep aklımda doktor geldiğinde bunu yapacak ve yanacak düşüncesi vardı kendim halletmeliyim dedim, yani korkumdan başardım:)
bu çalıştığım en büyük boyuydu.doktor geldi ve bitti dedi akşam ilişkiye giriyosunuz:) şok oldum olurmu daha tam yapamıyorum falan dedim:)
gerçekten tedavi bu kadarmış. akşam önce en büyük fanusla 1.5 saat uğraştım tam olunca eşimle denedik,
her pozisyonda olmasa da rahat ettiğim şekilde ve çoook ağır şekilde oldu.
işte tedavi bu kadar bundan sonra her seferinde biraz daha gelişme oluyor.
ilk ilişkiden sonra 4 defa deneyebildik sonra idrar yollarımden enfeksiyon kaptım ve vajinada akıntı oldu. jellerden ve ilk ilişki dönemlerinde olurmuş bu.
1 hafta ilaç kullandım bu sırada ara vermek zorunda kaldık. sonra da regl dönemi derken tam 16 gün sonra denedik.
sonrasında ben kesin olmayacağını düşünürken bir de baktım hafif bir yanma dışında hiçbir sorun yok:)
şimdilik bu aşamadayım yani. ama böyle giderse çok sürmez tam olarak düzene girer diye düşünüyorum.
bi sorunuz olursa lütfen yazın.
bu konuda yardımcı olmayı çok isterim.
Selammmm- nası gidiyooo, kızlar?
Uzun zaman sürekli giremicem- sizi çok merak ediyorum?
Kim yendi, kim kaldı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?