Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

çok gecmiş olsun cnm inşallah hemen hamile kalırız yarın reglımın son günü o kadar heyecanlıyımkı acaba olucakmı çok umutluyum inşallah hayal kırıklıgına ugramayız düşünsene bu ay hamiş kalıyomusuz içim kıpır kıpır allahım ınşallah o duyguyu tez zamanda yasatır bize....

canım bende gecenlerde vajıden muayene oldum doktorla konustum durumumu anlattım yeni yendıgımı ama tam olarak alısamadıgımı soyledım parmak la baktı ılk once parmagı biraz soktu bu kadar birlesme oldumu dedı tam anlamıyla oldugunu soyledım bu sefer parmagın hepsını soktu acımadı sadece ürktüm biraz çunku ılk defa yasadım boyle bıseyı düşün biz ne aparatlarla mücadele ettiik...allah yardımcın olsun tatlım bana haber ver muayene sonrası

cnm ne ilacı ne için??

annemlerle bi oteldeyiz kısa bi tatil için,abimin kızı da yanımda
parkta onu oynatıyorum,sonra yanımıza bi kız çocuğu geldi 9-10 yaşlarında
senin kızın mı diye sordu abimin kızını, ben de hayır yeğenim dedim
sen evli değil misin dedi ,ben de evliyim dedim
ee senin niye çocuğun yok dedi,:26::26: ben de sinirlendim sanane dedim
sonra kız bozuldu,uzaklaştı yanımızdan
vajinismusu yendim ama bugün farkettim ki komplekslerimi hala üzerimden atamamışım
önceleri daha kötüydüm tabi,bi yere bi ortama bile girmek istemezdim çocuk sorcaklar diye,resmen asosyal yapmış bu hastalık beni
yani egzersiz yapan arkadaşlarım nolur vazgeçmeyin egzerszilerinizden bu hastalık sadece cinsel işlev bozukluğu değil;
herşeyimizi etkiliyo,en başta psikolojimizi,evliliğimizi,ev dışındaki hayatımızı,ailemizle olan ilişkilerimizi
dedim ya tatildeyim bikaçgünlüğüne ,daha çok düşünme fırsatım oldu meğerse çok yıpranmışım
tabi şimdi toparlanma zamanı,yavaş yavaş bu komplekslerimi de atıcam inş
o yüzden canlarım ihmal etmeyiin egzersizleri,mutluluğun ve huzurun tek yolu bu
inanın yenince hayatınızda herşey çok güzelleşecek
eşimizin davranışları değişiyo diyoruz ya yenince,asıl kendimiz değişiyoruz
eşim bana sen ne kadar mutlu bi kadın oldun diyo,ne kadar sakinleştin vs
tekrar ediyorum belki ama EGZERSİZLERE DEVAM,BAŞARMANIZA VE MUTLU OLMANIZA ÇOK AZ KALDI...dualarım sizlerle

haftasonu yokum diye yazdı ya. hadi geçmiş olsun ilaç inşallah iyi gelir.

cnm ne ilacı ne için??

canım cok korkmuyorumda hanı bılınmeyen bırseye tepkı benımkı regl bıtınce gıdıcem haber verırım canım muhakkak
ılac yanma ıcın yendıgımden berı wc den sonra asırı agrı yanma var ıltıhap oldu galıba regl osnu test falan olcam bakalım neymıs

Tekrar geçmiş olsun. Eğer Sistit ise merak etme, ilaçlarla hemen atlatırsın. Bir de aklında bulunsun ve okuyan üyelerinde aklında bulunsun. Mutlaka hepinizin periodik olarak (çok önemli) kontrole gittiğiniz bir jinekoloğunuz vardır. Mantar her kadının her daim karşılaştığı bir durumdur. En basitinden regl döneminde kullandığınız ped dahi mantar olmanıza neden olabilir. Bana doktorum ayda 1 defa kullanmamı tavsiye ettiği bir fitil var, adını kurallar gereği yazamıyorum, ama her doktor bu fitili bilir ve çok ucuz. Mantar olun olmayın gerekli temizliği sağlayan ve hiç bir yan etkisi olmayan bir fitil. Doktorunuza danışınıp almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bebeklerin ileri derecede pişiklerinde kullanılan bir mantar kremi de var. Ben hem kendim hem de oğluşum için bu kremi her zaman evde bulundururum.

kızlar herşeyden öte bende isteksizlik problemi var
eşim dokunduğunda hiçbişey hissetmiyorum, canım istemiyo
üstelik henüz 1 buçuk aylık evliym
nişanlıyken nefesinden bile etkilenirdim
sizce bu terapyle halledilebilecek bişey mi?

canım korktuğun için isteğin de gölgede kalıyor nasıl olsa olmayacak psikolojisi var
bu dertten kurtul zamanla isteğin de geri gelir, romantik ortamlar yaratın, birbirinizi özleyin.

senı şimdi hatırladım sen daha once bılerı sıkayet eden sonrada kendı banlanan kişisin..
hala buraya gelıp bırseyler yazman .. neyse.. yınede bılgılendırme ıcın tesekkurler...

aynısı hepımızde gecerlı canım korkudan hıcbırsey hıssetmemek
hep dıyordum kadında ısteksızlıgı kaldırcak bır hap alsam sorun bıter dıye
ama sonraları anladımkı ısteksızlık degı lasıl sorun vajı korkusu
evlılıgın daha basındasın korkularını atlattıgında bu sorununda ortadan kalktıgını goruceksın

nursena06 ..canım arkadaşm,relg dun aksam btti,ben dungece koqkudan yapamadm,denemeye ble kalkmadan yorgnum ddm yattm uyudk.bugunde şuan eşm yanımda uzaniyo,bnde ıstemyrm onu,yada korkuyrm yne olmıck die,anestol da var ona ble guxenmyrm,aptal bendn bisey olmaz,korkagn tekym.aglamaya mahkumum ben..

bu vajinin oynadığı bir oyun unutmaki insanoğlu nasıl kisuya yemeğeihtiyacı varsa bu işedeihtiyacı var vajinin seni kandırmasına izinverme

hafta sonu havada guzel terketmıs herkez burayı:)))

reglım bıttı cok sukur şimdi bebek yapma zamanı inşallaah rabbim nasıp eder...

herkese mrb, ben de vajinismus sorunu yaşadım.
eşimle 2 yıldır evliyiz ve bu süre boyunca hiç ilişkiye giremedik.
yaklaşık 1 ay önce kesin kararımı verdim uzun araştırmalar sonucu tedaviye başladım.
tedavi sürecimi ayrıntılı şekilde anlatmak istiyorum.
bu süreçte psikolojik tedavi yok. nedeni psikoljik olabilir ama tedavi kesinlikle psikolojik değil.
tedavi tamamen kasları gevşetmeye yönelik.
tedavide 6 çeşit fanus kullanılıyor. bunların 4ü plastik 2si silikon.

1.gün: ilk gün tedavim 1.5saat sürdü. ilk olarak doktor hanım en küçük boy olan silikon fanusu bana bir miktar kızarak vede korkutarak:) sokmayı başardı.
daha önce tam bir duvar var gibiydi ben asla bunu yapamazdım. Tabi bu sırada çok fazla yanma hissettim ama dayanılmaz bişey değil bu.
bu fanusu birkaç kez denedi ama hiçbirinde rahat girmedi hep zor ve yanarak oldu.
sonra birden 2. fanusa geçti daha ilki tam olmadan neden bunu yapıyosunuz dedim işime karışma dedi. ikinci fanus ilkinin boyutunda ama plastik.
onu da yanarak soktu biraz bekletti çıkardı, hemen ardından ilkini tekrar soktu hem de neredeyse hiç yanmadan.
aynı şekilde bir büyük boyunu(plastik) daha denedi.
bi süre de bana verdi onun yanında kendim yaptım 5dk çalışıp 5dk dinlen dedi.
sonra bu fanusları ve jeli verdi önce orda yarım saat uğraştım sonra da eve gittim saatlerce çalıştım.
evde hemen yapamadım tabi çok ağır ilerleme katedebildim, hala zor giriyodu ve yanıyodu.

2.gün: bu seansım tam 15dk sürdü. doktor hanımın gelmesini beklemeden yarım saat çalıştım, biraz alışabilmek için.
sonra geldi ve 15 dakikada ikinci silikonu ve onun boyutunda olan 3. plastiği denedi bana da denetip gitti.
yine önce yarım saat orda çalıştım sonra da evde.

3.gün: bu seansımda doktor hanımın hiçbir katısı yok. seansa gittim yine kendim yarım saat uğraştım sonra bir büyük boyunu kendi kendime sabırla denedim.
hep aklımda doktor geldiğinde bunu yapacak ve yanacak düşüncesi vardı kendim halletmeliyim dedim, yani korkumdan başardım:)
bu çalıştığım en büyük boyuydu.doktor geldi ve bitti dedi akşam ilişkiye giriyosunuz:) şok oldum olurmu daha tam yapamıyorum falan dedim:)
gerçekten tedavi bu kadarmış. akşam önce en büyük fanusla 1.5 saat uğraştım tam olunca eşimle denedik,
her pozisyonda olmasa da rahat ettiğim şekilde ve çoook ağır şekilde oldu.

işte tedavi bu kadar bundan sonra her seferinde biraz daha gelişme oluyor.
ilk ilişkiden sonra 4 defa deneyebildik sonra idrar yollarımden enfeksiyon kaptım ve vajinada akıntı oldu. jellerden ve ilk ilişki dönemlerinde olurmuş bu.
1 hafta ilaç kullandım bu sırada ara vermek zorunda kaldık. sonra da regl dönemi derken tam 16 gün sonra denedik.
sonrasında ben kesin olmayacağını düşünürken bir de baktım hafif bir yanma dışında hiçbir sorun yok:)
şimdilik bu aşamadayım yani. ama böyle giderse çok sürmez tam olarak düzene girer diye düşünüyorum.
bi sorunuz olursa lütfen yazın.
bu konuda yardımcı olmayı çok isterim.

tatlım tebrik ederim senin adına çok sevindim bende aynı sorundan muzdaribim 2.5 yıl oldu 6 defa ilişkiye girebildik her defasında çok acıdı bi sonrakine cesaret edemedim. ve bu siteyi okudukça bugün deneyeceğim diyorum ama artık cinsel soğukluk oluştu bende yani canım hiç istemiyor bu durumda vajina kaygan olmuyor ve içeri girmesi zorlaşacak yani korkuyorken cesaretlenip aman yapayım yanmıyormuş zaten psikolojikmiş diyorum ama kayganlık olmayınca daha da zor olacak ve bir daha deneyememekten korkuyorum ne yapmalıyım sizce ? yani tam yapayım diyorum korkumu yenmek istiyorum ama bu defada canım istemiyor eşimi içimden gelmiyor yani bu durumdaykende birliktelik mümkün müdür tecrübeli hanımlar cevaplarsınız memnun olurum tşk

cnm benım oncelıkle yendıgın ıcın tebrık ederım cok sukur kurtulmussun bızde o sekılde kendı kendımıze yendık doktorun yaklasımı yanlıs bu ıs kızmakla fln olmaz once kendın ıstemek onemlı ama doktorun tepkısı bellıkı yaramıs sana...

selam kızlar nasılsınız?
aklıma takıldı sizede sorucam diğer vaji topiğinde m.ulusoya gidiyorum topiğindeki ark.lar neden hiç buraya gelip yardım almıyor,orda kendi kendilerineler,yani burda da doktora giden var gitmeyen var ve daha kalabalık bir topik. Hem buraya gelip bilgilerinide bize anlatabilirler yada bizden destek alabilirler. ne bilim.
sizinde dikkatinizi çekti mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…