Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim


26 mayısta yendim ben ve 4 kez yapabildik bu güne kadar ve asla jelsiz ve egzersizsiz yapamıyorum senin maşallahın var
 

canım bazı kayınvalideler hırçın mı oluyo ne ? ama sabret geçip gider bu sıkıntılar sen vajiye yoğunlaş allah ın izniyle bi yen çatır çatır doğurursun inşallah
 
26 mayısta yendim ben ve 4 kez yapabildik bu güne kadar ve asla jelsiz ve egzersizsiz yapamıyorum senin maşallahın var

Canım aramızda 13 gün var. Ben 6 sen 4... Bence sana MAŞALLAH. NAZAR DEĞMESİN, BEBEK İSTİYORSANIZ İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA OLUR...Egzersizsiz yapıyorum ama zorlanıyorum. Çok kolay olmuyor, kasılmalarım, tedirginliklerim oluyor...
 

hımm anladım canım inşallah bunada alışcaz zor olanı atlattık gerisi teferruat :)amin inşallah hayırlısyla rabbim isteyen herkese nasip etsin
 

Korkma canim basa donmezsin artik 6 kez yapmissin daha ne olsun:) bende jeli hamile kalmak icin birakmak istiorum ama hayirlisi bakalim ne zmn birakcam.. SIk sIk yapmaya calis canim iyice alisirsin. Ben her seferinde daha kolay olduunu hissediorum
Artik. Boyle boyle aliscaz insallah. Kurtulduk Allaha sukur smdi alisma surecindeyiz :)
 
Kızlar ben jelsiz daha iyi yapıyorum gibi geliyor. Yeterince ıslak oldugunda vaji bir sorun olmuyor bende. P..s i hemen yerleştirebiliyorum.

ve ovulasyon tarihlerimde yaptık. bebemiz olur inşallah.
 
Herkese merhaba, aslında uzun zamandan beri bu konu başlığını takip ediyorum. Fakat şimdiye kadar şaşırarak takip ettiğim bu konu artık benim de gündemimde.

Ben yaklaşık 11 aydır evliyim. Vajinismus olduğumu bilmiyordum. Çünkü eşimle ilgili şu an burda detay vermek istemediğim bazı problemler vardı. Uzunca bir süre eşim tedaviyi reddetti. Kopma noktasına geldik. Çok yıprandım. Çok yoruldum. Çok üzüldüm. Çok yalnız hissettim kendimi. Ne zaman eşimle ilgili yaşadığımız sıkıntıyı internetten aratsam hep bu vajinismus konusuna denk geliyordum. Eşim ikna olduktan sonra en sonunda bir psikiyatriste gittik. Beraber terapi görüyoruz. Ve en sonunda doktor tamam artık deneyebilirsiniz dediğinde, bu sefer de vajinismus olduğumu öğrendim. Hiç konduramadım kendime. Her zaman istekli ve hevesliydim. Üstelik jinekolojik muayene de olmuştum. Burada bahsi geçen birçok şey de bende olmuyordu. Belki şimdiye kadar hayalini kurup, bu zamana kadar beklettiğim bu olayın yaşattığı hayalkırıklığı var. Belki stres. Belki kısaca bu zamana dek evlilikle ilgili verdiğim mücadele. Ya da belki sadece bu gerçeği kabul etmek gerekiyor. Şimdiye kadar ortaya çıkmasına fırsat olmamıştı demekki. Doktor, herkesin bildiği parmak egzersizlerini verdi. Tek parmakla ilgili sıkıntım olmadığı için iki parmak egzersiziyle başladık. Yapabildim. Ama bu arada birleşme yasağımız var. Bakalım ne olacak.

Bu arada, burada bir çok kadının kendisiyle ilgili sorunu cesurca konuşabilmesi o kadar sevindiriciki. Oysa erkekler için cinsel sağlık sorunları bir tabu. Ben eşimin sıkıntısıyla ilgili araştırma yapmaya çalıştığımdaysa, zannedersinizki erkeklerimizin hiçbirinin hiçbir problemi olmamış. Oysa burada binlerce sayfa var. Herkes kabullenmiş, çözmeye uğraşıyor. Herkes bir şeyleri normalleştirmeye, düzeltmeye çalışıyor. Yazılanlardan çok şey öğrendim. Teşekkür ederim herkese.
 

canım bende ılk ılıskıden sonra hemen bıraktım egzersızlerı...kasılmaların normal canım ılıskı yasaya yasaya gececek omlar
 

aman kaynanaya bakma sen, vaji hastalarının çevresindeki herkes burnunu çocuk konusuna sokmaya o kadar meraklı ki!!! kendilerine neyse bizim yatak odamızdan. densiz bu insanlar, hesap mı vericez millete. ne zaman kısmetse o zaman olur, hayret bişe yaa!!! takma sen kimseyi, salla gitsin.
 
canım inş çocuk sahibi oluruz.Allah nasip etmışse gorucez o gunlerı:)artık yaş geçıyo ben sımdı sukredıyorum cocuk sahıbı olmak ıcın son seneler ıyıkı yakaladım:)bakalım bu ayda olmassa dr a gıdıyım dıyorum hıçde gıtmek ıstemıyorum ınş kendı olur ya
 

ben hiç egzersiz yapmadım yendikten sonra. sadece kayganlaştırıcıya devam ediyorum. kasılma olması normal, bende de oluyor. egzersiz değil de ilişkiyle alışacağım diye düşünüyorum. ama çok zorlanırsam elbette egzersiz yaparım. aparatlarımı hala atmadım. vaji çantam duruyor tam takım benim egzersiz yapmama sebebim biraz da eşim. o bu işten önce egzersiz yaparsam sorun çıkarıyor. siparişle yapamıyormuş :)) girişte zorlanıyorum, nefesle kegelle girişi aşınca problem kalmıyor zaten.
 

ben cok ara vermışsem egzersız yapıyorum esim kızmaya başladı egzersızlere:)o yuzden yapmamaya çalışıyorum
 

bana neler söylüyo yok iltihabın var çocuğun olmaz yok bilmem ne deli nolcak

aynı yaştaymışız canım.İNŞALLAH olur.stres yapma canım.merak ettiğin bir şey olursa sor

sorarımm camım benim sağol


canım evlendim 2 hafta sonra taş ısıt üstüne otur bebeğin olmuyor dedi bana
zaten vajiyi yeneli 2 ay oldu onunda ilk defa bu salı bebek pozisyonunda ilişki oldu diğerlerinde hep ben üstteydim ve jel kullandık hep
 

öncelikle tebrik ederim yendiğiniz için.Allah kurtarmış.iyi sabırlıymışsınız 16 yıl ne demek.gerçekten söylediğiniz doğru dünkü çocuklar konusunda...
 
Kızlar size güzel bi haberim var hamileyiim! Allah burda çocuk isteyen bütün kardeşlerime nasib etsin

Tebrik ederm cnm cok sevndm Allah saglikla kucagina aldirsn ins
Mslh kiz sana.. cok sevindim.. ben kayganlastiriciyi degilde egzersizi birakmak istiyorumm.. ha gun gelir kayganlastiriciyida birakmak isterm cunku alirken hem cekiniyorum hem pahali ve cabuk bitiyo..

ben iyiyim, yağmurlar bitti, evi kırklamaya devam ediyorum. misafirlerim gelecek haftaya, sonrasında anneme gideceğim. bir süre buralarda olmayabilirim yani.
cnm hala kirklanmadimi ev kolay gelsn sana.. ozletme kendini.


Artik rahatlamssndir iyice cnm.. ck sevndmm
 
kuzumm hosgeldınn bır gıttın pır gıttın senı burada gormek cok guzel...

Güzel günler nasibiniz olsun inşallah), hee Valla- ama aklım ve kalbim hep burdaydı) Rahatsızlığım oldu biraz -şükür iyiyim şimdi)
Nickler mi deyişmiş?:18:


ıyıce alışabildin mi kayganlaştırıcı kullanıyomusun. ne kadar sürede alışılıyo merak ediyorum

Hamd olsun- aşdım iyice) Hayır zaten ben jel- kayganlaştırıcı filan kullanmadan deneme yapıyordum. İlk 1 ay bazı gerilimler oluyor normal olarak) Ama zamanla vajinusmus oldugu bile unutuluyor))


Kasılmalar normal canım- ben yendikden sonra egzersiz filan yapmadım- yapılmasını da doğru bulmuyorum-çünki önceden söylediyim gibi bu beyinsel bi sorun- fiziksel deyil. İlki aşdıqdan sonra herşey kendiliyinden düzeliyooo zaten=)
 

üzülme umutcum.bak en azından serçe de olsa başlamışsın.sen zaten bu hastalığı kabullenerek,egzersize başlayarak yenmiş sayılırsın.öncelikle kendine güven arkadaşım.belki de egzersiz yaparken nasıl durduğun etkiliyordur!!
 
Bu arada herkese iyi akşamlar)
Hayırlı Cumalar- Yüce Rabbim herkese yardımcı olsun- bu hastalığı yaşayan her kesi tez bir vakitte sevindirsin inşallah.
Yaşayan bilir ancak.. İddialı olun arkadaşlar, başaracaksınız. Başarmalısınız) Bol şanslar- dualarımdasınız.




Kaynana sarıdan rahatsızlığı olanlaları da unutmasın Allahım.. :26:
 

canım kolay gelsin.göremedim seni ne zamandır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…