Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım olabilir böyle şeyler jeli de pek sevmiyolar hemen olsun bitsin istiyolar ya da sert..me sorunundan korkuyıolar.. biraz nazını oynaaa heralde onu istiyo eşin bir de annenlerdesiniz ya o da batmış olabilir erkekler biraz garip yaratıklar bizim gibi ince düşünemiyolar iştee..

Bugüne kadar zardan kim bayilmis canim.. Ben egzersiz yaptiktan sonra silerken bikaç damla kirmizi gördüm aa diyorum bu ne sonradan dedimki hrh kizlik zarindan olmustur hiçbisey hissetmedim bile.. o senle inatlasiyosa sen ondan inat çik ez basini.. korkma canim bisey olmicak

alex, öncelikle tebrikler. sen de kurtulmuşsun. bu tür sorunlar birçoğumuzda yaşandı. eşler bu duruma alışıp sonra yeni düzene geçince bocalıyorlar. bize belli etmeseler de çok büyük kırgınlıkları oluyor. kendini onun yerine koy, onlar için en önemli şeyden mahrum kalıyorlar, sabretmeleri kolay değil. neyse ki sabrediyorlar, hastalık olduğunu anlıyorlar ve bizi bekliyorlar. sen de ona zaman tanı, anlamaya çalış. belki de başka bir şeye kızdı, bu soruna yansıtıyor. ben yendikten sonra, forumda yenenleri eşime anlatırken, 10 yıllık arkadaş da yendi demiştim. eşim isyan etmişti. o ne ya, ben dayanamam filan demişti. ne yani yenmesem beni boşayacak mıydın dedim, tabi ki boşanırdım, ne bekliycem dedi (1 senemiz dolmak üzereyken yendim). o gece sürekli ağladım. sonrasında özür diledi ama kırılıyor insan işte. bunlar normal, sıkılma, ağla boşal rahatla. buraya gel dertleş. onların içinde neler patlıyor bilemiyoruz, yendikten sonra da onların düzelmesini beklemek gerekebiliyor. biraz zaman ver ve sabret, bunlar da geçecek. en zorunu başardınız zaten, bundan sonrası peynir ekmek gibi kolay allah daha büyük başka dert vermesin.

kızlar benim aklıma bişe takıldı ben ilk gece çok az bişe oldu onun sonrasında olmadı ama az kırmızı geldi çok az aceba şimdi yendikten sonra kan gelme olasılıgı varmı gerci zar esneye esneye cogu kimsede gelmiyomusda olabilirmi aceba

bu siteyi bilmiyorum ama dilatörler cok ilginc. standardizasyonu, boy ve kalinlik artislarini anlayamadim. umut ya da senay_mehmet sizin kullandiginiz bu set mi??

isin bittiginde burdan baska bir arkadasa ya da cicekrose'a göndermen kosuluyla elimde kalan son dilatörü sana yollayim istersen? paketin üzerine oyuncak ya da plastik kalip yaziyorum genelde bir haftada eline ulasiyor. paraciklarin cebinde kalsin.

Sela dua yukarıda, okumak istiyorsan pazar gününe kadar süremiz var, her hafta 4444 sayısını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu hafta 1250 tane kaldı dağıtmam gereken, diğer arkadalardan da okumak isteyen varsa sayı bekliyorum...

Canım. 3 sene yapmayı düşünmüyoruz deyince biraz şaşırmışlardır belki...İnsan ister istemez üzülüyor bu tip şeylere. Sen bunları takma kafaya, strese girme, üzülme bebiş için...

Canım üzülme, aşmışsın işte. Ben de yaşadım vajiyi aştıktan sonra bu tip şeyler. Geçmiş yılların kırgınlıkları var tabiki. Burdaki bazı arkadaşlar biliyordur, ben nelere maruz kaldım bir bilsen...Zamanla o da değişecek, şimdi 3 yılın hıncını alıyor senden. Boşver sen, rahat ol, alışmaya çalış vajisiz günlere. Zamanla eminim düzelecektir. Bizimkisi düzeldi :)

AY CANIMMM BENİM HOŞGELDİNNNN...Tefriciye duası canım...

Son düzenleme:

Canım beni de ekledin değil mi? Biraz az oldu ama 50 tane demiştim

Ne kadar güzel herkes birbirine yardımcı oluyor. Bir çok kişi var burda okuyabildiğim kadarıyla birbirine destek olup bu sorunu çözebilen. Bende bu sorun varmı yokmu tam olarak çözemedim. 1 aylık evliyim. İlk başta hiçbir sıkıntım yok ama bir süre sonra kasıyorum sanırım kendimi ve belli bir yerden sonra gitmiyor. Ama parmakla denediğim zaman çok rahat gidiyor. İnşallah yakında bende atlatırım.

Canim kayganlastiriciyla denedinmi hiç?
Jinekologta genel muayene oldunmu fizyolojik bi sorun olup olmadigina dair??
Basini alabiliyosan gerisinide kolaylikla alirsin biz beterdik, basini bile alamiyorduk bacak açamiyorduk..
Bak o takildigin yerde bekleyin rahatla derin nefes al ver verirken ikinarak nefes ver ve o esnada girdirin.. canim bu sekilde çok kolay oluyo.. ins kurtulursun biran önce cnm

Canım beni de ekledin değil mi? Biraz az oldu ama 50 tane demiştim
ekledim canım, geriye 1250 tane kaldı, dağıtabilirsem ne ala...

Canım sadece kararlı olve korkularının üzerine git, yeni evlilerde çabuk çözülüyor, bizim gibi yıllanmışlarda daha geç çünkü ertelemeyi öğreniyoruz. Sakın ama sakın erteleme, sen yıpranırsın Nefes ve kegel (kas bırak) egzersizi işe yarayabilir takıldığın yerde.

Son düzenleme:

hoşbulduk canım, seni elbette hatırlıyorum. bırakıp gitmene kızmıştım. şu an çok iyi bir ölçüdesin, ben 10cmde yenmiştim. sertleşme konusunda yapabileceğin en iyi şey eşinin üzerine gitmeden sabretmek. biz eşimin sigarayı bırakması sayesinde yendik. onun dışında hiçbir şey işe yaramadı. bir de doktora gitti ilaç aldı, ilacın bile fayda etmediği oldu. çünkü psikolojik. uzun süre reddedilip kalakaldıkları için şartlı refleks gibi bana dokunduğunda sertliği gidiyordu. biraz daha süre ver sabret ama süre uzarsa doktora gidip ilaç alsın. ben kafasına göre ilaç almasını istemedim ailesinde kalp hastalığı olduğu için sertleşme ilaçları riskli gruba giriyor. önce bikaç kez ilaçla oldu, sonra normale döndü. onların da psikolojisi mahvoluyor maalesef. diğer arkadaşlarda işe yarayan keçi boynuzu pekmezi, fındık, fıstık yedirmeyi dene istersen. bizdeki sorun psikolojik olduğu için bunlar pek işe yaramamıştı. sen de moralini yüksek tut, onun seni beklediği kadar senin de onu beklemen gerektiğini düşünerek kendini telkin et. üzerine gidersen her şey daha da kötü oluyor. sormak istediğin şeyleri sor, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana.

canım bak yenmişsin vajiyi.... bencede sabretmelisin 3 yıl aradan sonra mı yendin ? eşini anla 3 yıl o dayanmış sabretmiş azcıkta sen sabret

canlarım sabah mumla ilk denememi yapıcam diye çıkmıştım ya. malesef olmadı daha değdirmemle birlikte istifra etmeye başladım çok iğrenç sanırım aranızda en kötü durumda olan benim bunun tedavisi %99 var tamam ama sanırım o %1 lik kısımdayım ben. bu yüzden çok umutsuzum çok üzülüyorum bugün sadece miğdem bulana bulana bakabildim o kadar yani... bi de diyorum ki acaba bayıltıcı şeyler falan mı kullansam bayılsam da eşim yapıverse bana kalktığımda hiç bi şey olmasa. sonra genişlemiş olur zaten bi daha da canım yanmaz

sağol can, ben kuran okumayı tercih ediyorum. her gün, burada olmadığım günler de dahil zaten forumdaki kader arkadaşlarımın kurtulması için dua ediyorum. sözümü tutamayabilirim o yüzden ben almayayım dua. allah okuyanlardan razı olsun

merhaba bende vajinismus hastasıyım 2 yıldır uğraşıyoruz 4 ay tedavi gördük ama bir sonuç alamadık bıraktık uzun zamandır denemeyide bırakmıştık iki gün önce deniyelim diye konuştuk ve jelle 3-4 cm alabildim daha fazla gitmedi ama acı, ağrı olmadı alırken çok şükür eşime yine yapalım diyorum hepsini almıyosun ben bişiy anlamıyorum boşver diyor bazen bu erkekler niye böyle diyorum ilk zamanlar çok az girsede olur diyodu şimdi hepsi diyor naparım bilmiyorum bizim psikolojimiz zaten yeterince bozuluyor birde eşlerimiz bozuyor

Son düzenleme:

tedavi %99 değil, %100. yani sen de bunun içindesin. öncelikle kendini umutsuz vakalar kısmına ayırmaktan kurtar. hepimiz başlangıçta böyleydik. bir süre bakmaya, görmeye alış. sonrasında yavaş yavaş ilerlersin. herkes çabucak yenecek diye bir şey yok. hepimizin yolu farklı, kimi uzun yürür kimi kısa. ama sonucumuz her zaman aynıdır. varacağımız yer aynıdır, mutlaka yeneriz. jinekolojik muayene oldun mu bilemiyorum ama öncelikle fiziksel olarak sorunun var mı yok mu öğrenip öyle ilerle istersen. bir süredir foruma giremiyordum, tekrar olduysa kusura bakma. umutsuzluğa kapılma sakın. bugünkü ilk görevin moralini düzeltmek ve sonra aynayla vajinayı barıştırmak. bu yaşadıklarının normal olduğunu, bu hastalığı çeken herkeste farklı biçimlerde ve şiddette olsa da mutlaka olduğunu kendine anlat. kendine anlayışlı ol, biz de elimizden geldiğince destek olalım olur mu?

umutsuzluk yok. anormal bir durum söz konusu degil. birakma devam et. 5 gün cikarirsin 6. gün cikarmazsin. normellesir. vajinismusun da dereceleri var. hehe benimle ayniymissin demek ki =). grafik resimlere bakip ögüre ögüre dolasiyordum günlerce hafizamdan cikmiyordu.
ben en iddali doktorlardan birinden avcumu yalayip döndüm, ama egzersizle hallettim sükür.

istersen narkoz altinda iliskiye gir, bir sonraki sefere durum degismeyecektir. böyle bir ihtimali kafandan sil at. olmaz, kimsede ise yaramadi. bunun tedavisi yalnizca egzersiz. cünkü bilincaltin sana bu tarz savunmalari yaptiran. bilincalti da yalnizca duyarsizlasmayla ögreniyor.

ileri derece vajinismus vakalari %1lik kismi olusturuyor degil. hafif vakalar da tedaviyi reddedince %1lik dilime girebilir. vajinismus siniflandirmasinin önemi yok. önemli olan vazgecmemek.

edit: ve genislemis olur gibi bir sey de söz konusu degil. vajina esnek bir kas, kendini toparlar. düzenli vajinal penetrasyon yasayanlar ya da dogum yapanlar magara sahibi degil .

Son düzenleme:
Kızlar slmlar..
Reglim bitti geri geldim.. Bugün biter bitmez başlamak istedim egzersizlere.. 1 kulak çubuğu alabiliyodum 3 le başlamak istedim ve oldu sonuna kadar içimde hareket ettrdim biraz. Sonra bütün cesaretimle orta parmak çalıştım ve 2 boğum onu da aldım çok mutluyum :).. Ben biraz aceleciyim galiba sonra 2 parmak denedim 1 boğum aldım ve parmak olayını bıraktım olmadı ilerleyemedim.. Şimdi bir bakkal mumuyla çalışıyorum ve 2 orta parmak boğumu kadar oluyor daha fazla alamıyorum.. Pes ettim bugünlük.. Umudumu yitirmek istemiyorum ama kalınlaştıkça zor olucak ilerlemek galiba.. Ya ramazana kadar bitirebilir miyim bu işi?
Bir de bu zar ne kadar kalınlıkta yırtılır biraz da bu endişemi atamadım ben sanırm..şu anda mutlu olmam gerekiyor ama başarana kadar bu hüzün geçmeyecek gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…