Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Hmm kizlik zari denen sey incecik bir zar, ve vajen girisinin biraz ilerisinde nasil desem böyle dantel gibi bir sey. Ya daire ya da hilal seklinde. Ortasi bosluk. Kapali bir perde degil. Egzersiz yaparken orayi esnetiyoruz. Bir cogumuzda kanama olmadi. Cünkü esnettik. Ama olanlar da var. Kanama dedigimiz de bir iki damla pembemsi kan ya da akinti. Bu konu güvenle ilgili olabilecegi icin yorum yapmiyorum, kimi insan takiyor ve fakat vajinismusla gecen evlilik yaninda aslinda cok önemsiz kaliyor. Esini bu konuda bilgilendirebilirsin. Bu senin kararin.

hayır ne yazık ki hiçbir tedavi deneyemedim. bir kadın doğumcuya dahi gidemedim. her denemem ağlama krizleriyle sonuçlanıyor

üzülme, dermansiz bir dert degil. bu derdi ceken tek sen de degilsin. ama mutlaka jinekologa gitmen gerekir. korkman gereken bir durum yok. disardan uzaktan bakiyor doktor. sorunundan bahsedip fiziksel bir engelin var mi onu ögrenmenye geldim de. bu sart. nadir de olsa bazen anatomik sebeplerden ötürü kaynaklanabiliyor. bir an önce muayne ol, 1 dakika bile sürmüyor. hepimiz bunu yaptirdik.
aglama krizlerinin yaninda 1 dakika ne ki. önce icin rahat olsun. her adiminda yardimci olmaya calisiriz.

Arkadasim benim bir arkadasim var 10 yillik evli. Onun da ilk zor olmus giris, dr a gitmis jel filan kullanmis, esi de sabirli ve ilgili davranmis olmus. Ilk zamanlar aci hiisediyormus hatta diyor ki uzun sure acidi. Onun uzun suresi bilmem ne kadar surmustur ama belki ilk yil bile olabilir. Zamanla teniniz uyum saglar eslerinize. Skinti yapmayin. Biz skinti yapalim :) Yenemeyenler olarak...

yarın akşam son bir deneme yapacağız yine olmazsa mecbur gideceğim çok teşekkür ederim ilgin için. yarın görüşmek dileğiyle iyi geceler...

evet farkındayım ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN iş olayı zor evet o stresi çekilmez hemde sıcak havalarda bakalım inşlh sizinkilerde düzelir....:)
bende egzersize devam

İlk liste vajiyi yenmeye çalışanlar:
umut, senem, facar, ocean, aykurt, yavuz, masal, veracroft,PUSU, renis85, , MAVİELBİSE, YARDM,hazal, huzurr, mutsuzmelek, Eprunm, perilerperisi, cemrefem, cabot,liplipa, mamafi49, miha,benbuben, salgut, secilyuksel, banacanımdeme, kgokce, çiğdem83, kumralkelebek, serche.
İkinci liste yenipte hamile kamlak isteyenler:
gülsevdam, nilay, ben (çileklipuding :), şenaymehmet, canikom, şaşkınanne, dahlia34, trinity, gülcan,rabit, rapunzel, privacy, waves, sunisup,elvan,papatyaptr , flzf, zerbas, aybice.

Üçüncü liste hamile kalıp, rahat bir hamilelik ve doğum isteyenler:
Sessizcekimsesizce, kemre, candy, delisevdam, tarçınlıakide, çiçekrose, eylül.

Dördüncü liste alışma sürecinde olanlar:
turquazz, benbence, sela1, zealea,alexandretta, shummir, amid, uras82,060107,miha.

Beşinci liste vajiyi yenemeden hamile kalıp egzersiz bile yapamayanlar için:
poseidone, deesab

violetin ve turquazzın sorunları ve mutsuzmelek'in eşinin hastalığı, trinitynin rahatsızlığı için de dua edelim.

yaramazpiside düşük yapmıştı, inşallah o da bebeğine kavuşur bu sene içersinde.

vajinismus ile uzaktan yakından alakası olmayıp bizi yalnız bırakmayan ve dua eden beyazlaleye de dua edelim.

bu arada hepimiz alışma sürecindeyiz, düzene girmesi, kolay yapabilmemiz, zevk alabilmemiz , yuvalarımıza mutluluk ve huzur dolması bunlar içinde dua edelim.

başka varsa söylesin, isim isim dua edicez.
Herkese açık liste, hatırlayamadıklarım kırılmasın,yeni gelenleri takip edemiyorum bazen, hatırtlatmanız yeterli.

Aykurt 100
Gülsevdam 300
Waves 500
zerbas 100
seçilyüksel 100

Daha 4444 ü tamamlamak için çok sayı dağıtmamız lazım, alabilecekler sayı yazarlarsa sevinirim, 26.07.2012 perşembe gününe kadar vaktimiz var...

canım bendede 9 ay oldu o hıs hala bendede var ama zamanla daha rahat oldugunu farkettım
bılıyorsun bende ufak bır sorunda var ama eskısı gıbı oda zorlamıyor
normal bır evlılıkte bıle zamanla oturuyor bızdede azcık nazlı olması normal canım rahat ol tek sende degıl bu tatlı dert :)

günaydın kızlarrrrrrrrr... beennnn şeyyyyyyyyyyyy ııııııııııı herhalde galiba sanırsam dün egzersiz yaparken 11.5cm i alabildim:44:
ama eşim yorgun geldi kendimide hazırlamıştım çok heyecanlıydım olur diye... baktım yorgun olunca bişey diyemedim... deneyelim desem belki olmaz diye demedim:26: bide utandım çok heyecanlıydım ama kursağımda kaldı sabaha kadarda kötü kötü rüyalar gördüm ben kocamı çok seviyorum yaaaaaaaaaaaaaaaa...

ay egzersizi bitirdik, şimdi de utanmaktan gerdeğe giremiyoruz :)))) allah iyiliğini versin allah muhabbetinizi bozmasın. kocaya çaktırmadan deneyiver sen, gel de halayını çekek gari. hadi gariiii

11.5 cm mi ohoo bitirmişin sen işi süpersin..

İlk açtım senin ismini görünce yendi heralde dedim. Hayırlısı...

Canım ben bi 100 daha istiyorum okudukça isterim olur mu?

Tamam canım yazıyorum 100 daha.

aykurt canım senin adına çok çok sevindim. bak bana yetişiyosun ve beraber hamilelik bekliyoruz karışmam. p..s işini de hallet ki bir şey kalmamış hallolmayacak zaten. bu akşama gelin edelim seni yani öyle değil mi kızlar tam ramazan arefesinde süper olurdu

bu arada sessizcekimsesizce bugün için kürtaj olacağını söylemişti yanlışım yoksa. Allah ona ve ailesine sabırlar versin başka acılar yaşatmasın inşallah..

turquazında boşanma davası açma niyeti vardı o zamandan sonra pek göremedim buralarda. umarım onun için de en hayırlısı olur.
dualarımız hepimiz için hakkımızda ne hayırlıysa o olsun..

Son düzenleme:
ay egzersizi bitirdik, şimdi de utanmaktan gerdeğe giremiyoruz :)))) allah iyiliğini versin allah muhabbetinizi bozmasın. kocaya çaktırmadan deneyiver sen, gel de halayını çekek gari. hadi gariiii

yaaaaaaaaaaaa sorma ne hallere geldik :)) dün bi heyecan egzersize başladım ama en son pe... 3te birini aldıktan sonra hiç egzersiz bile yapamadım rahat 2buçuk hafta olmuştur canım dün eve gittim aceleyle bi ortalığı toparladım hemen egzersize oturduk... ilk 9.5 cmle başladım sonra 10cm sonra 10.5cm... 11.5i denemeye cesaretim geldi önce olmadı... tekrar geriye döndüm 10.5i yaptım yine denedim yine denedim anam yavaş yavaş itince oldu hönk diye kaldım orada... insanın kendine güvenmesi ve cesaret özelliklede dualarla ayakta kalmamız ne önemliymiş onu anladım... hiç içimden çıkarasım gelmedi belki tekrar girmez diye korktum... birkaç kez git gel yaptımama nasıl heyecanlıydım anlatamam... sonra bi cesaret çırakıp 2 kez daha aldım sonra içim rahatladı... sonra bi duş aldım hazırlandım kız yatak örtüsünü bile çeyizimden çıkardım yeni serdim özel olsun diye... ama hevesim kursağımda kaldı... ya eşimede hak veriyorum kaç zamandır o da istiyor ama benim nerdeyse her gün kanamam olduğu için yanıma yaklaşamıyor garibim... bugünde öyle sandı yaklaşamadı(( bana sen yat ben daha yatmıycam dedi kıvrıldım kanepeye uzandım yanına... ama sabaha kadar ne rüyalar gördüm bir ben bilirim... bi an reddedilmiş gibi hissettim kendimi ve gerçekten erkeklerin nasıl duygular yaşadığını anlamış oldum... çok zor beeeee...bide egzersizden özellikle bahsetmedimki neme lazım bizdede elim sen sendromu yaşamayualım doğal olsun diye... utandım derken kaldım öööööle ortada

11.5 cm mi ohoo bitirmişin sen işi süpersin..

sağol canımmmmmmmmmmmmmm aslında hep ertelemek bizim sorunumuz varya... birde kendine güven ve cesaret... ah bi kendimize güvensek dağları deleriz de... iş o işe gelince püsüşüp kalıyoruz ne yazıkki ama artık cesaretim geldi uzatmalardayım... bir kaç güne yazarım ALLAH ım izin verirse... demirbaşlığım son bulacak inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…