Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

selanın tarifine göre girmiyor ne demek?? ben sana girmesin diye mi önerilerde bulundum?? ya da anlattıklarım mı yanlış??

kegeli burdaki herkes yaptı. ilk başlarda idrarı tamamen durduramaman normal. bende de öyle oluyordu. bir süre sonra daha iyi durdurur oldum ama kasları iyi anladıktan sonra bunu bıraktım oturduğum yerde yaptım kegelleri hep, aklıma geldikçe. sen bunlarla biraz fazla oyalanıyorsun gibime geliyor artık... kegeli yeterince yaparsan kasıkların ağrır. ben hiç o kadar çok yapamadım ama kitapta öyle yazıyordu. kegel dilatörden bağımsız zaten. ikisini birlikte yapabilirsin.

Canim sinirlenme. Senin tarifin dedigim vajen girisinden itibaren girmesi lazim ki girdigini kabul edebilelim demistin yaa ona atifta bulundum sadece. Ben oyalanmiyorum canim asama asama yapilmasinda fayda var diyor dr lar.Once kaslari ogrenmek lazim ki sonrasinda vajinal egzersiz yapabilesin.Diger turlu olmuyor esnemiyor kaslar.Bu arada Selacigim sen Malatyali misin?

Canım sakın korkma, madem anatomisini de biliyosun, içeride bir yol var sonuçta. Eskilerden Özüm arkadaşımızın lafıyla "2 oda 1 salon:)))))". Kaslar esnemiyor deme esner ama senin bilinçaltın esnetmek istemiyordur. Emla ile denedin mi hiç?

kızlarr vajinismusu yenenlerin başarı hikayeleri vardıı orayı okudukca cesaretleniyordum ama konu nerde bulamadımm bilen varsa link atabılırmı

kızlık zarı zedelenmiş olabilir, ya da adetinin öncesi bir lekelenmedir. kızlık zarı zedelendiğinde gelen şey genelde pembe bir su, tam kan gibi olmuyor. ama bazı arkadaşlarda da kahverengi lekelenme şeklinde olmuştu. ardından reglin geldiği için emin olamadım. sen bunlara takılma, yoluna devam et.

tabiki doğru yapıyorsun, gerçekte de öyle kayıp gitmesi lazım, eşinle denerken de öyle olacak, yönü ayarlayacaksın, kontrol de sende olacak. o zaman yapmaman için bir sebep yok. regl molasında bol bol kegel yapmaya çalış.

Haklisincanm ya elimde deil aparati reglim die eve biraktm ailesine yakalanmamak adina kendimi huzursuz hisswdiyom onlar cantamda oldumu tmm diorum artk ozdestk

teşekkür ederim canım:) peki adetim bittikten sonraki alıştırmalarda kaldığım yerden mi devam etmeliyim,yani aynı kalınlıkta mı yoksa biraz daha kalınlaştırarak mı?bir sonraki aşamada kaç cm arttırılmalı? çok soru sordum yine :18:

ben de aşama aşama gitmekten yanayım, hep çok yavaş ilerledim, seni anlayabilirim bu konuda. ama girişte beklemek sana bir şey kazandırmıyor, onu söylemek istedim sadece.

hayır malatyalı değilim, neden sordun ki??

Merhaba canlarim.. Giremiyorum pek özledim hepinizi.. Dilerim hersey yolundadir..
Kizlar nasil söylesem bilemedim, ben anne oluyorm Allahin izniyleeee.. Allahima sükürler olsun isteyen herkese nasip etsin ins
Nasil gidiyo egzersizler yenenler varmi çok merak ediyorum umut naptin doktora gittinmi
öpyrm hepinizi

tebrik ederim canım.Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.kaç aylık:)

aaaaaaaaaaaaaaa sendin demek kaçak hamileee canımmmm çok sevindim yaşasın zaten hep seni arıyordu gözlerim bu haberi alcağımı biliyordum tebriklerrrrrrr

Içine dogmus harbiden.. çok sagol canim.. evet bu aralar çok yogunum cnm firsatim olmuyo sen naptin nasilsin tatlm

korunma surecı devam...mantar olmusum :2::2::2:kurtjdan berı bıtmek bılmeyen bı akıntım vardı sonra kremsı bısıler gelmeye basladı gıttım dun doktora mantar dedı fıtıl verdı ılaçta werdı kullanıyorum oructa gıttı ıkı gundur geçer inş hemen

1 ay oldu canm, Aminnnn .. Allah her isteyene nasip etsin ins.. Sen naptin basladinmi egzersize nasil gidiyo?

cuma günü başladım canım ama o gün pek verimli bir gün olmamıştı serçe parmağın ilk boğumunda kalmıştım.c.ertesi nasıl olduysa beyaz mumla baş parmak kalınlığında yapabildim acı hissetmeyınce ve olunca büyük bir istek geldı ama bugun de adet oldum daha baslayamadan ara verdım yanı:)

kaldığın yerden devam et. ara verdikten sonra egzersize başladığında, en küçük aparatın hangisiyse önce onunla başla, başarı hissi gelsin, sonrasında diğerlerine geç. en kalında rahat edip bu tamamdır dediğinde 1cm kalınlaştırıp devam et. ben ölçü olarak hep 1 kağıt havlu kullandım, buçuk yapraklar var ya ondan. 1 tane sarınca 1cm gibi kalınlaşıyordu aşağı yukarı, o şekilde gittim hep. çok sor ki ilerleyesin, soru sorman yapmayıp beklemeden daha iyi inan. kalınlaştırma yaparken ucunu bir miktar ince bırakmayı unutma, yoksa küt bir şey olur, girişte zorlar seni. ucu hep daha yuvarlak olsun, dümdüz küt olmasın. biraz makasla kesersen mumun da ucu ince olduğundan ona göre şekil verebiliyorsun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…