Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım eşim emla krem ile 2 parmak denedi.ve ben hiç hissetmedim 1 sandm. sonraa p..s denemesinde ittirmesine ragmen duvar gibi bişe sanki izin vemedi ileri gitmesine ya ben kastım yada dar benmkı die düşündmm

içine alma senin kontrolünde gerçekleiyor değil mi bn hala daha öyle yapıyorum elimle alıyorum içime

mrb kızlar haftasonu memleketteydim girememiştim. tüm geçmişi okudum.tanıdığım arkadaşlardan yenen olmamış çok üzüldüm(((( malesef bende de iyi haberler yok(( we memleketten dünya misafir getirdim, sanki ilk hedefim bayram değilmiş gibi(( ama olsunnnn bu hafta hep eşimle parmak egzersizleri yapıcam we asla 1 günümü bile boş geçirmiycem... umut ve inci canlarım bebek konusunda yazdıklarınızla öyle duygulandım ki.....yazdıklarınızı burda 1 yılı geçmiş herkes yaşıyo malesef((
huzurum seni hiç göremedim napıyosun?

sen bakma arkadaşım yorumda yapma sen sadece kendi derdinle uğraş bizdeki dert değil nasıl olsa tamam hastayız kopalım hayatttaan olur muu

Arkadaslar merhabalar, nasilsiniz? Kegel egzersizi yapan var mi gecmisinde? Kaslari ogrenebilmek icin idrar yaparken skip, birakmak gerekiyor ya. Ben skamiyorum yani soyle ki; sktigimda idrarim devam ediyor az da olsa. Bu normal mi acaba bende bir sorun mu var? Biz kaslari skanlar degil miyiz?? Vajinismus bu degil mi istemsiz skmak..Yani diyorum belki evvelinde fazla bekledigimden idrar yapmak icin ama emin olamadim. Yani bu kaslar gercekten bu egzersizlerle kendilerine geliyorlar mi?/ Ben emin olamiyorum da, cunku yaklasik bir haftadir yapiyorum tabi sadece ogrenme asamasindayim suan hangi kaslari kasacagimi. Neyse cok karisik yazdim ama benim gibi olanlar varsa anlarlar neden bahsettigimi. Ben dilatorle olan egzersizlerime iki gundur ara vermis bulundum istemeden ama zaten hic girmiyordu Selanin tarifine gore. Bu arada ben nasil anlayacagim o kaslari egitip egitemedigimi? Kegelle birlikte dilatorle devam etmeli miyim?...

sen bakma arkadaşım yorumda yapma sen sadece kendi derdinle uğraş bizdeki dert değil nasıl olsa tamam hastayız kopalım hayatttaan olur muu

walla sana hiç bişey diyemiyorum...elbette hayattan kopmayacaz... fakat burdaki biçok insanın en azından tanıdığım kişilerin ilk hedefi bayramken, az kaldı diye telaşlanırken.. hatta birçoğu imkansızlıktan egzersiz bile yapamaz we bunun sıkıntısının burda paylaşırken senin yazdığın komik geldi ... kızlar ya bayrama saçlarımı boyatcam szice ne renge boyatsam...(( yani bu soruların cewapları burda yok canımmm...

ayrıca sadece kendi derdimle uğraşmıyorum.. burdaki biçok arkadaşımın derdi aynı zamanda benimde derdim... sürekli aklımdalar ve dualar ediyorum...

merhaba arkadaşım:)sayfanın en başında bununla ilgili bir paylaşım var okudun mu bilmiyorum.ben de alıştırmalara yeni başladım.idrarını yaparken bıkac kez daha tutup bırakmaya calıs önce emin ol istersen.onun dışında dilatörle egzersiz yaparken dilatörü o kaslarla sıkıştırabilyor musun bir de onu dene,öyle bişeyler okumuştum.ilk başta bu kaslarımız zayıf bu egzersizlerle kontrol altına alabılıyormuşuz.ben de alıstırmalara basladıgımdan beri sankı bıraz fark hıssedıyorum.bir süre bu şekilde biraz daha dene bence eger yıne olmuyorsa doktorluk bır sorun olabılır.yıne de moralini bozma daha cok yenıyız zamanla öğrenicez inşallah dogrusunu.benim bildiklerim bukadar bir yanlışım olduysa şimdiden özür dilerim

Son düzenleme:

ozaman sen yemekte yeme uyumada tvde izleme tek derdimiz bu ya aynı sorun bendede varken beni bu şekilde yargılaman çok acımasızcaa

inci moralini bozma. kendine sürekli negatif mesaj veriyorsun, bunu bırak bence. tam tersi 20 gün yapmadım ama gene de yapabilirim de. o kadar çok sızlandın ki kendini gerçekten yapamamaya hazırladın. böyle yapma, olumlu düşün, şu an şartları sen belirlemiyorsun, mecbur uyacaksın. o yüzden olumlu ol tamam mı?

Arkadaşım, idrarın geldiğinde kendini sıkman, tutmaya çalışman da aslında kegel egzersizidir, vajen kaslarını çalıştırır. Bizim ihtiyacımız olan şey, kasları açmayı öğrenmek ki bunu da ıkınarak yapabilirsin. Dilatörle egzersizler sırasında derin nefes alarak, vajen kaslarını gevşetmeye çalış.dilatör boyu nedir? Eğer mevcut aparatınla yapamıyorsan onun bir ya da 2 küçükboyu ile yap , alıştıkça bir sonraki boya geçersin. Bir de unutma, egzersizler sırasında baaklarını ne kadar açarsan kaslarını da o kadar gevşetmiş olursun. bizler yendik çok şükür, darısı sizlerin başına inşallah:)

Arkadaslar birbirimizi uzmeyelim. Olabilir arkadas bayram icin sacini boyatabilir.Ben de gordum linki ama bakmadim yorum da yazmadim her ne kadar hosuma gitmese de. Sonucta burasi bizim tapulu forumumuz degil. Birbirimize destek olalim, olumsuz seyleri kafamizdan atalim. Birbirimizin uzuntusuyle dertlendigimiz gibi sevincleriyle de mutlu olabiliriz, birinin bir tercih yapmasina katkida bulunabiliriz. Evet hepimiz bu dertle oyle dertliyiz ki..Eminim sizler de benim gibi normalde hic bir foruma uye olmayan kendi halinde insanlarsiniz ama bu dert bizi gunlerce buraya kilitledi, her yazilandan acaba benim isime yarayan birseyler, derdime bir derman var mi diye okuduk, okuyoruz da. Boyle bir ruh haletinde iken konu disi bir mesele insani o an kirabilir, sinirlendirebilir..Peace please...

ben bi tek burda yazışıyorum 4 senedir üyeyim buraya benn sizleri yakın gördümm yardım istedimm insan karşıdakini kendi gibi bilirmiş ben daha ilk gece heyecanını yaşayamamışken birisine sağdıç olmanın üzüntüsünü yaşıyorum zatennn

ozaman sen yemekte yeme uyumada tvde izleme tek derdimiz bu ya aynı sorun bendede varken beni bu şekilde yargılaman çok acımasızcaa

arkadaşım galiba kendimi anlatamadım...senin de bu derdin warsa Rabbim sana da yardımcı olsun we en kısa zamanda kurtulursun inşallah ne diyeyim... elbette hayttan kop demiyorum ama bi bak yazılanlara millet ne ile uğraşıyo anlatmak istediğim bu... yani kimse senin bu soruna cewap werecek durumda değil... başka yerde ara bu sorularının cewaplarını.amacım kimseyi kırmak değil. acımasızca eleştirdiğimi de düşünmüyorum....Son mesajımdır.....Allah yardımcın olsun umarım bulursun ayakkabını......

Dilator malesef en kucuk boy suan Ben ne kadar deriiin derin nefesler alsam da dilator hic girmedi.Sadece dis kismindan biraz ilerledi ama vajene gelince baski olusuyor sanki kulagima bir cubuk sokmusum gibi yada burnuma boylesine imkansizlasiyor yani...Bu baskiyi hissede hissede yine de devam edemiyorum yani aci hissediyorum, aciya regmen devam edersem daha kotu olacak bi daha egzersiz yapmaya bile istegim kalmayacak diye korkuyorum.

canım anestezik kremlerle denedın mı acını azaltmaya ve daha rahat olmana yardımcı olabilir.Bir de ben ılk deneme yaptıgımda bıraz canım yanmıstı hıc yapamıycam sandım meğer açıyı ayarlayamıyormuşum.sende de bu olabilir mi?

vajinismusu yendikten ve egzersizleri biraktiktan sonra buradan baska bir arkadasa yollama sartiyla dilatör seti isteyen var mi? set daha önce hic kullanilmamis, amielle comfort serisinden. isteyen olursa lütfen özelden ulassin.

bende de oluyo idrar az da olsa devam ediyo sıktığımda ama faydasını çok gördüm farkındalık yaratıyor ordaki kasları ilşkiye girerken kasılmış olduğunu farkedebiliyorum ve anında kontrol edip gevşetebiliyorum bence çok yararlı kasların kontrolü sende olmuş oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…