• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

dün gene deneme yaptım bukez hiçç iyi olmadı eşim kızdı bana gene.. bende ortam biraz yumuşasın diye güldüm koluma bi vurdu acıttı baya sonra sende hiç ilerlemeler yok hep aynı felan diye bagırmaya başladı.. bende 1 bucuk seneye bakarsak iyim yani bukadrını hıc yapamıodum seni yaklaştırmıodum bile deyince .. alay edergibi haaaa 1 bucuk senmı olmus bende 1 ay felan sanıodum iyiki dedin demeseydin bilmezdık dedi.. ben tabi çok üzüldüm bide koluma vurmuştu ağlıodum zaten sonra hem ağladım hem deneme yaptık sonra o boşaldı kalktı gitti .. şimdide gene bişi olmamış gibi davranıo

Canım benim. Erkek psikolojisi işte, yarın pişman olur emin ol. Sen çok azimli birisin, benim gibi tembel değil. Bende de yatılı misafir var :( epeydir egzersizde yok. sen maaşallah çok iyi durumdasın. Hiç eşine üzülüpte moralini düşürme canımcım...

Eşim benden soğumuş... Gittikçe herşey anlamsızlaşmaya başlıyor ve benim güçlü durmam gerekiyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum :KK43: :'(

Canım olumsuz düşünmek olumsuzluğu getirir. At bunları kafandan. Sen zaten güçlü birisin. Tek yapman gereken egzersizlere ara vermeden devam etmen. Sen çaba gösterdikçe eşinde yüreklenecektir emin ol.

Eşim benden soğumuş... Gittikçe herşey anlamsızlaşmaya başlıyor ve benim güçlü durmam gerekiyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum :KK43: :'(

Canım erkekler çocuk gibidir anlık sinirlenir, çabuk unuturlar. Senden soğuduğunu söylemesi, altında gerçeklik barındırmayan düşüncesizce sarf edilmiş bir söz. Bunun için üzülme tatlım, çalışmalarına devam et, aksine eşinin söylediği her cümle seni kamçılasın, hırslandırsın.

kizlar ya acil destek :KK43: aparati 3 parmak kalinliginda yaptim olmuyoooo :KK43:

Canım denemeye devam, hemen pes etme. Üç parmak kalınlığındaki aparatın yarısını alman eşli deneme için yeterli, bak ne kadar az kalmış eşli denemeye geçmene. Sakin sakin acele etmeden, bugün tekrar almayı dene, kayganlaştırıcını bol bol sür, nefes egzersizlerini unutmadan egzersizini tekrarla birtanem, olacak bu iş, güven kendine.

dün gene deneme yaptım bukez hiçç iyi olmadı eşim kızdı bana gene.. bende ortam biraz yumuşasın diye güldüm koluma bi vurdu acıttı baya sonra sende hiç ilerlemeler yok hep aynı felan diye bagırmaya başladı.. bende 1 bucuk seneye bakarsak iyim yani bukadrını hıc yapamıodum seni yaklaştırmıodum bile deyince .. alay edergibi haaaa 1 bucuk senmı olmus bende 1 ay felan sanıodum iyiki dedin demeseydin bilmezdık dedi.. ben tabi çok üzüldüm bide koluma vurmuştu ağlıodum zaten sonra hem ağladım hem deneme yaptık sonra o boşaldı kalktı gitti .. şimdide gene bişi olmamış gibi davranıo

Erkekler işte, patavatsızlık etmeden duramazlar, baksana cimcime verdiği cevabı ilkokula başlayan çocuk vermez. Ağlama da üzülme de, sen büyük bir yol katettin, eşin fark etmese de olur, yüce Allahım, sen ve bizler biliyoruz ya bu yeter. Ümitsizliğe kapılmak yok, şuraya bir gün yendim yazacaksın, o günü düşün ve sabırla denemeye devam et.

Belki şu anda çok dertlisin...
Belki "artık yeter" diyorsun...
Belki de kendinden geçmişsindir..
Belki de ağlıyorsun...
Belki bütün bu musibetlerin sonunda eline bir şey geçip geçmeyeceğini düşünmektesin..
O zaman Duy !
Rabbin sana söylüyor;

Sabredenlere, felaketlere karşı dişlerini sıkıp, göğüs gerenlere, mükafatları hesapsız ödenecektir!
Belki de onca insanın içinden neden senin seçildiğini soruyorsun...
Oysa Rabbinin seçtikleri kıymetlilerdir!
İçinizden mücahitlerle sabredenleri ortaya çıkarıncaya kadar elbette sizi deneyeceğiz!
Hayat bir imtihan değil mi?
Her sorun ebedi hayatında yer alan bir tuğla...
Nefes alıp verdiğin her an yeni bir soruna gebe... Onlar olmasaydı sonsuzluk yurdunda sana ait hiç bir şey de olmayacaktı!
Derdin yoksa üzül asıl !
Dertliysen bil ki;
O seni seviyor!
Bak, Sevdiğin ne diyor?

ALLAH (cc), hayrını dilediği kişiyi sıkıntıya sokar! Belki sen Ashab-ı Uhud kadar acı çekmedin...
Hani kralları onları iman ettikleri için, ateş dolu hendeklere attırmıştı ya !
Belki sen Ebu Zerr (r.a) kadar acı çekmedin...
Amcası inandığı için onu hasıra sarıp yakmıştı ya !
Belki sen Vahşi kadar acı çekmedin..
Sevgilisi ona "Bana görünme" demişti ya !
Belki sen Yakup (a.s) kadar acı çekmedin..
Yusuf'u (a.s.) elinden alınmıştı ya !
Belki sen Hatice (r.anha) kadar acı çekmedin...
Hz. MUHAMMED (s.a.v) yurdundan kovulmuştu....!

bugün hiç keyfim yok dünden için.. bide baktım facede bu yazı cıktı gözlerim doldu... sizinle paylaşmak istedim.. rabbim yardımcımız olsun..

Erkekler işte, patavatsızlık etmeden duramazlar, baksana cimcime verdiği cevabı ilkokula başlayan çocuk vermez. Ağlama da üzülme de, sen büyük bir yol katettin, eşin fark etmese de olur, yüce Allahım, sen ve bizler biliyoruz ya bu yeter. Ümitsizliğe kapılmak yok, şuraya bir gün yendim yazacaksın, o günü düşün ve sabırla denemeye devam et.

inşallah birgün yeneceme inanıom .. gercekten cok yol katettim bu duruma gelene kadar... kendim bile vajınama elleyemezken şimdi onu bile yaklastırıom ama o bunun farkında değil.. bugün sadece ağlamak istiom moralım 0

Canım denemeye devam, hemen pes etme. Üç parmak kalınlığındaki aparatın yarısını alman eşli deneme için yeterli, bak ne kadar az kalmış eşli denemeye geçmene. Sakin sakin acele etmeden, bugün tekrar almayı dene, kayganlaştırıcını bol bol sür, nefes egzersizlerini unutmadan egzersizini tekrarla birtanem, olacak bu iş, güven kendine.
esli denemelerde giris yapabiliyorum da bi yerde takiliyo iste o yeri gecmek icin aparata basladim..bakalim pes etmek yok ;)

inşallah birgün yeneceme inanıom .. gercekten cok yol katettim bu duruma gelene kadar... kendim bile vajınama elleyemezken şimdi onu bile yaklastırıom ama o bunun farkında değil.. bugün sadece ağlamak istiom moralım 0

Kendini iyi hissedeceksen ağla bebeğim, her gözyaşının sonunda mutluluk varmış, yürekten inanırım bu cümleye. Kendini kahretme ama, güzel şeyler düşünmeye çalış, bak sende farkındasın ne kadar ilerleme kaydettiğinin. Kıyamam ben sana, her şey güzel olacak, her namazın sonunda hepiniz için dua ediyorum hem bebeğime, hem aileme, hem de sizlere. Lütfen kendini bırakma, hiçbiriniz kendinizi bırakmayın, pes etmeyin, biliyorum ve inanıyorum ki bu kötü günler bir gün sona erecek, şu anda neler hissettiğinizi unutacaksınız bile. Hatta gelip kızlara moral olacaksın, yardım edeceksin inşallah tatlım benim.

esli denemelerde giris yapabiliyorum da bi yerde takiliyo iste o yeri gecmek icin aparata basladim..bakalim pes etmek yok :KK66:

Aptamilcim, p..s içindeyken şunu dene. P..si alabildiğin yere kadar al, içinden 10 a kadar say, daha sonra nefes egzersiziyle almaya devam et, yine hepsini alamazsan yine dur, tekrar 10 a kadar say, aynı yöntemle almaya devam et. Ben bu yöntemin çok faydasını gördüm, en fazla 3-4 denemeden sonra giriyor.

Aptamilcim, p..s içindeyken şunu dene. P..si alabildiğin yere kadar al, içinden 10 a kadar say, daha sonra nefes egzersiziyle almaya devam et, yine hepsini alamazsan yine dur, tekrar 10 a kadar say, aynı yöntemle almaya devam et. Ben bu yöntemin çok faydasını gördüm, en fazla 3-4 denemeden sonra giriyor.
tamam canim bi de bu sekilde denicem ;) tsk ederim:* gercekten bu isin dr puf noktalari var :)

Canım erkekler çocuk gibidir anlık sinirlenir, çabuk unuturlar. Senden soğuduğunu söylemesi, altında gerçeklik barındırmayan düşüncesizce sarf edilmiş bir söz. Bunun için üzülme tatlım, çalışmalarına devam et, aksine eşinin söylediği her cümle seni kamçılasın, hırslandırsın.
Teşekkür ederim canım. Biz bayanlar hislerimizde yanılmayız. Benden soğuduğunu hiç söylemedi ama bana karşı duruşu tamamen değişti... Ve ben bunun hüznünü yaşıyorum. Onu çok seviyorum :(

bende hıkayemı sıze anlatmak ıstıyorum ben 18 yasına yenı gırdım ve evlendım pıskolojıkmen cok sağlıklı bır hayatım olmadı aılem cok baskıcı bır aıleydı ve yalnız buyudum kız arkadaşım bıle doğru duzgun yoktu kı olsa bıle ben erkenden evlendıgım ıcın kimselere soramadım konuşamadım bu korkumu severek aşık olarak evlendım ve dugunum sabahın köründe olunca halıyle düğünden sonra eve kendımı zor attım daha sonra yorgunlukdan esımle sadece sarılıp yattık ama ya sonra .. sonrası sureklı deneme cabalarımız ama herkezınde dedıgı gıbı bı duvar vardı sankı ve aşırı bır acı esımın bana olan sevgısı yüzünden o bırakıyordu daha fazla zorlama canının yanmasını ıstemıyorum dıye velhasıl esım sankı benı artık o sekılde kabul etmıstı gerçek anlamda ılıskımız olmuyordu evet ama bı sekılde o eksıklıgımı kapatıp onu mutlu etmeye çalışıyordum ,kadın doğuma gittim devlet hastanesine benı 10 kısının olduğu yerde basından savarcasına neyın var anlat dedırttıp zorla onca ınsanı ıcınde utana sıkıla derdımı anlattırdı sonra yalandan baktı bıseyın yok gayet ıyısın şu kremı sur geçer dedı ve gonderdı denedik fakat gene olmadı ben adeta kendımı kitliyordum acaıp kasılıyordum ve titriyordum esımın yaklaşmasına bıle ızın vermıyordum daha sonra ozele gittim baktı ıcıne ince cubuk soktu oo sende bısey yok dedı ama yasadıgım acı tarıf edılmez ve ben kendı adıma konuşmak gerekırse doktora naz edemiyorsun canın acısada cok ses edemiyorsun bu sekılde egzersız yap dedı neyse böyle böyle 3 senemız heba oldu tabı aralarda başka alternatıf seylerde denedik ama nafıle artık ınsanlar cocugunuz olmuyor mu olsun artık gıbı sıkıştırmaya başladı kı bız hemen ıstemıyorduk ama acaba cozum bebekte mı dedık belkı hamıle kalma ıstegım sayesınde bı cesaret bu sorunu cozerız dedık ve koyulduk bu işe esım sadece afedersınız ucundan ucundan 1 cm anca gırıp gırmemek arasında sürtünme yoluyla hamıle kaldım :( mucızeydı sankı 3 ay denedik tam olmadı aşırı acılar ve hamıle kaldığım ay 3 kez ıcıme boşalmayla hamıle kalmıştım tam anlamıyla mucıze tabı hamılelıgım boyunca zaten olamayan seyı mumkun degıl ıstemedım hem bebegıme zarar gelır korkusu hemde acıyacak korkusuyla dünyamıza evladımız geldı oldumu 4 sene daha sonra cocugun bakımı kı sezeryan oldum onun ıyılesmesı vs derken 6cı senemize girdik suan 6 senelik evlıyız ve artık geçenlerde tak ettı canımıza yarım bır evlılık yasamaktan sıkıldık daha sonra nette araştırırken haydar dumenın bu durumlar ıcın 100de 100 cozum olan recetesını buldum nette esım hemen bulduğum gun gıttı ılacları aldı hepsı 100tl tutmus o gun denedik ve oldu şaka gibi hatta ınanmayarak yaptık ama oldu yırtılmam oldu kanamam oldu evet bı acı hıssedıyorsun ama ucundan gırerkenkı acı arasında dağlar kadar fark var bıraz pıskolojıkmen bı acı hıssettım ve bu olay 2 gun once yasandı suan yırtılmadan dolayı ıyılesmesını bekliyorum yıne deneyecegız aynı yöntemle benım en buyuk sorunum kasılmamdı onu çözmem ıcın sakınlestırıcı kasılma gıderıcıhaplar kullandım kı cok faydasını gordum ısteyene yardımcı olabılırım ınanın cok zor bı durumdu benımkı cok seyler yasadım ve kimseye dıyemedım kimseye anlatamadım herkez gayet normal bı hayatımın olduğunu duşundu kımsem olmadığı ıcın kimseye guvenıp böyle bı durumu nasıl anlatıcaksın evlendıgımın ertesı gunu kayınvalıdem kenara cekıp oldumu kızım dedı bu durumda kıme anlatıcaktım

Arkadaşlar,yaklaşık 6ayönce ben de burada çaresizce bişeyler yapmaya ve buradaki tecrübeli arkadaşlardan faydalanmaya çalışıyordum ve çok şükür yendim:)LÜTFEN sakin olun ve pes etmeyin..her türlü sorunuza açığım yardım ederim.
yenme oykunu anlatmakla baslayabilirsin canim :) tabiki sorularimiz olur ayip ettin :)

bende hıkayemı sıze anlatmak ıstıyorum ben 18 yasına yenı gırdım ve evlendım pıskolojıkmen cok sağlıklı bır hayatım olmadı aılem cok baskıcı bır aıleydı ve yalnız buyudum kız arkadaşım bıle doğru duzgun yoktu kı. olsa bıle ben erkenden evlendıgım ıcın kimselere soramadım konuşamadım bu korkumu severek aşık olarak evlendım ve dugunum sabahın köründe olunca halıyle düğünden sonra eve kendımı zor attım daha sonra yorgunlukdan esımle sadece sarılıp yattık ama ya sonra .. sonrası sureklı deneme cabalarımız ama herkezınde ded ıgı gıbı bı duvar vardı sankı ve aşırı bır acı esımın bana olan sevgısı yüzünden o bırakıyordu daha fazla zorlama canının yanmasını ıstemıyorum dıye velhasıl esım sankı benı artık o sekılde kabul etmıstı gerçek anlamda ılıskımız olmuyordu evet ama bı sekılde o eksıklıgımı kapatıp onu mutlu etmeye çalışıyordum ,kadın doğuma gittim devlet hastanesine benı 10 kısının olduğu yerde basından savarcasına neyın var anlat dedırttıp zorla onca ınsanı ıcınde utana sıkıla derdımı anlattırdı sonra yalandan baktı bıseyın yok gayet ıyısın şu kremı sur geçer dedı ve gonderdı denedik fakat gene olmadı ben adeta kendımı kitliyordum acaıp kasılıyordum ve titriyordum esımın yaklaşmasına bıle ızın vermıyordum daha sonra ozele gittim bak tı ıcıne ince cubuk soktu oo sende bısey yok dedı ama yasadıgım acı tarıf edılmez ve ben kendı adıma konuşmak gerekırse doktora naz edemiyorsun canın acısada cok ses edemiyorsun bu sekılde egzersız yap de dı neyse böyle böyle 3 senemız heba oldu tabı aralarda başka alternatıf seylerde denedik ama nafıle artık ınsanlar cocugunuz olmuyor mu olsun artık gıbı sıkıştırmaya başladı kı bız hemen ıstemıyorduk ama acaba cozum bebekte mı dedık belkı hamıle kalma ıstegım sayesınde bı cesaret bu sorunu cozerız dedık ve koyulduk bu işe esım sadece afedersınız ucundan ucundan 1 cm anca gırıp gırmemek arasında sürtünme yoluyla hamıle kaldım :KK43: mucızeydı sankı 3 ay denedik tam olmadı aşırı acılar ve hamıle kaldığım ay 3 kez ıcıme boşalmayla hamıle kalmıştım tam anlamıyla mucıze tabı hamılelıgım boyunca zaten olamayan seyı mumkun degıl ıstemedım hem bebegıme zarar gelır korkusu hemde acıyacak korkusuyla dünyamıza evladımız geldı oldumu 4 sene daha sonra cocugun bakımı kı sezeryan oldum onun ıyılesmesı vs derken 6cı senemize girdik suan 6 senelik evlıyız ve artık geçenlerde tak ettı canımıza yarım bır evlılık yasamaktan sıkıldık daha sonra nette araştırırken haydar dumenın bu durumlar ıcın 100de 100 cozum olan recetesını buldum nette esım hemen bulduğum gun gıttı ılacları aldı hepsı 100tl tutmus o gun denedik ve oldu şaka gibi hatta ınanmayarak yaptık ama oldu yırtılmam oldu kanamam oldu evet bı acı hıssedıyorsun ama ucundan gırerkenkı acı arasında dağlar kadar fark var bıraz pıskolojıkmen bı acı hıssettım ve bu olay 2 gun once yasandı suan yırtılmadan dolayı ıyılesmesını bekliyorum yıne deneyecegız aynı yöntemle benım en buyuk sorunum kasılmamdı onu çözmem ıcın sakınlestırıcı kasılma gıderıcıhaplar kullandım kı cok faydasını gordum ısteyene yardımcı olabılırım ınanın cok zor bı durumdu benımkı cok seyler yasadım ve kimseye dıyemedım kimseye anlatamadım herkez gayet normal bı hayatımın olduğunu duşundu kımsem olmadığı ıcın kimseye guvenıp böyle bı durumu nasıl anlatıcaksın evlendıgımın ertesı gunu kayınvalıdem kenara cekıp oldumu kızım dedı bu durumda kıme anlatıcaktım
yendiğine srvindmde psikolojmin içine ettin canm ya ne yırtılması ;(((

bende hıkayemı sıze anlatmak ıstıyorum ben 18 yasına yenı gırdım ve evlendım pıskolojıkmen cok sağlıklı bır hayatım olmadı aılem cok baskıcı bır aıleydı ve yalnız buyudum kız arkadaşım bıle doğru duzgun yoktu kı olsa bıle ben erkenden evlendıgım ıcın kimselere soramadım konuşamadım bu korkumu severek aşık olarak evlendım ve dugunum sabahın köründe olunca halıyle düğünden sonra eve kendımı zor attım daha sonra yorgunlukdan esımle sadece sarılıp yattık ama ya sonra .. sonrası sureklı deneme cabalarımız ama herkezınde dedıgı gıbı bı duvar vardı sankı ve aşırı bır acı esımın bana olan sevgısı yüzünden o bırakıyordu daha fazla zorlama canının yanmasını ıstemıyorum dıye velhasıl esım sankı benı artık o sekılde kabul etmıstı gerçek anlamda ılıskımız olmuyordu evet ama bı sekılde o eksıklıgımı kapatıp onu mutlu etmeye çalışıyordum ,kadın doğuma gittim devlet hastanesine benı 10 kısının olduğu yerde basından savarcasına neyın var anlat dedırttıp zorla onca ınsanı ıcınde utana sıkıla derdımı anlattırdı sonra yalandan baktı bıseyın yok gayet ıyısın şu kremı sur geçer dedı ve gonderdı denedik fakat gene olmadı ben adeta kendımı kitliyordum acaıp kasılıyordum ve titriyordum esımın yaklaşmasına bıle ızın vermıyordum daha sonra ozele gittim baktı ıcıne ince cubuk soktu oo sende bısey yok dedı ama yasadıgım acı tarıf edılmez ve ben kendı adıma konuşmak gerekırse doktora naz edemiyorsun canın acısada cok ses edemiyorsun bu sekılde egzersız yap dedı neyse böyle böyle 3 senemız heba oldu tabı aralarda başka alternatıf seylerde denedik ama nafıle artık ınsanlar cocugunuz olmuyor mu olsun artık gıbı sıkıştırmaya başladı kı bız hemen ıstemıyorduk ama acaba cozum bebekte mı dedık belkı hamıle kalma ıstegım sayesınde bı cesaret bu sorunu cozerız dedık ve koyulduk bu işe esım sadece afedersınız ucundan ucundan 1 cm anca gırıp gırmemek arasında sürtünme yoluyla hamıle kaldım :( mucızeydı sankı 3 ay denedik tam olmadı aşırı acılar ve hamıle kaldığım ay 3 kez ıcıme boşalmayla hamıle kalmıştım tam anlamıyla mucıze tabı hamılelıgım boyunca zaten olamayan seyı mumkun degıl ıstemedım hem bebegıme zarar gelır korkusu hemde acıyacak korkusuyla dünyamıza evladımız geldı oldumu 4 sene daha sonra cocugun bakımı kı sezeryan oldum onun ıyılesmesı vs derken 6cı senemize girdik suan 6 senelik evlıyız ve artık geçenlerde tak ettı canımıza yarım bır evlılık yasamaktan sıkıldık daha sonra nette araştırırken haydar dumenın bu durumlar ıcın 100de 100 cozum olan recetesını buldum nette esım hemen bulduğum gun gıttı ılacları aldı hepsı 100tl tutmus o gun denedik ve oldu şaka gibi hatta ınanmayarak yaptık ama oldu yırtılmam oldu kanamam oldu evet bı acı hıssedıyorsun ama ucundan gırerkenkı acı arasında dağlar kadar fark var bıraz pıskolojıkmen bı acı hıssettım ve bu olay 2 gun once yasandı suan yırtılmadan dolayı ıyılesmesını bekliyorum yıne deneyecegız aynı yöntemle benım en buyuk sorunum kasılmamdı onu çözmem ıcın sakınlestırıcı kasılma gıderıcıhaplar kullandım kı cok faydasını gordum ısteyene yardımcı olabılırım ınanın cok zor bı durumdu benımkı cok seyler yasadım ve kimseye dıyemedım kimseye anlatamadım herkez gayet normal bı hayatımın olduğunu duşundu kımsem olmadığı ıcın kimseye guvenıp böyle bı durumu nasıl anlatıcaksın evlendıgımın ertesı gunu kayınvalıdem kenara cekıp oldumu kızım dedı bu durumda kıme anlatıcaktım
Gözün aydın ne güzel biraz geç de olsa atlatmışsın. Benden iki yaş gençsin. Daha önünde uzun yıllar var. Eşinle mutluluklar dilerim. Bizim de faydalanmamız icin o reçeteyi yazabilir misin?

canım ama o doğanın kanunu yanı yırtılma olmadan zaten nsıl olucakdı ki ve dedıgım gıbı o esnada anlamadım daha sonra bakınca anladım yırtıldığını yanı oyle bı acı soz konusu degıl
Evet kasılma olmayınca hiç hissedilmiyor. Oradaki deri bile değil zar.. Ben hala vajinismusu yaşıyorum. Hiçbir zaman tam bir birliktelik yaşayamadım ama ilk kez emlayla beş ay kadar önce eşimle deneyince 3 santim kadar icime girmişti. İlişki sonrası çok yorgunduk, eşim çıkardığı atletiyle vajenimi sildi. Geceydi yorgunduk uyuduk. Sabah bir de baktım ki atlette pembemsi kan var. Şaşırdım. Hiç hissetmemiştim

Kizlar merhaba, dun egzersize basladim tekrar. Aparatin cevresi 7 cm i gecince bende sizi oluyordu belli bir yerde hep birakiyordum ilerletememistim. Dun yine aynisini yasadim ama beklettim sizinin oldugu yerde ikindim nefesimi vererek ittim biraz daha ilerletebildim. inceden kalina gecince herkeste boyle sizi olur mu? 7 cmlik aparatta sizi, yanma hic olmamisti ilk aparati aldigimda. zarin ordan gecerken mi oluyor o sizi yoksa zarla hic alakasi yok mu?

Back
X