Vajinismusu nasil yene bilirim?

Ben 5 ay yasadim bi sorunu yolunu yontemini bu site sayesinde ogrendim ve 5 aylik kabusum 5 gunde bitti doktorlar sagolsun evde yaptigimi klinikte yapmak icin 4500 le 10000 arasinda rakam soylediler ne yapman gerektigini bilince gerisi kolay oluyor

Ben 5 ay yasadim bi sorunu yolunu yontemini bu site sayesinde ogrendim ve 5 aylik kabusum 5 gunde bitti doktorlar sagolsun evde yaptigimi klinikte yapmak icin 4500 le 10000 arasinda rakam soylediler ne yapman gerektigini bilince gerisi kolay oluyor
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum zaten önce bi doktora gidip ne yapması gerektiğini bilse sonu gelicek zaten zaman kaybetme derken en azından bi muayene ol sorununu bil anlamında söylemiştim ama anlamayanlar anlamak istediği yerden anladı.

Vajimus gecmisin var mi ..
Saygını koru ( anlamak istedigi yerden anladi ) ne demek ..

Vajimus gecmisin var mi ..
Saygını koru ( anlamak istedigi yerden anladi ) ne demek ..
Bence siz saygınızı koruyun lütfen anlamak istediği yerden demek okuduklarımı anlamadı demek yazılanları önyargılı bi şekilde hemen heves kırma olarak değilde yol gösterme olarak okusaydı okuyanlar şu an bu polemiğe girmezdik. Bidaha okursanız eğer yazdıklarımı vakit kaybetme doktora git kendi başına çok zor ve zaman alır yazmışım. Asla yapamazsın olmaz dememişim Yani hevesini kırmamışım ama arkadaşlar öyle bi yazıyolar ben bile yapamazsın yazdım sandım bi an

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat ediniz, polemiğe girmeyiniz.
Herkes farklı yöntemle yenmiştir, bir yönteme yanlış bir yönteme doğru demek hata olur, konu sahibesinin aranızdaki çekişmeleri okumaya değil yardıma ihtiyacı var.

Çok teşekkür ederim

7aylik evliyim vajinismusu nasil yene bilirim yardimci olurmusunuz?
Ben 3 yil çektim onu. Çok zor, yaşamayan bilmez. Eşim çok destek oldu, o yüzden çok şanslıyım. Keski tedavisi olduğunu evliliğin başında ögrenseydim, ama kısmet. doktora gittim, 3 seansa iyilestim. Doktorun hem psikolojik hem də jinekilojik destek vermesi onemli. Zaten iyilestikden sonra kısa zaman içinde hamile kaldimy, kızımı da nomral doğumla kucağıma aldım. Yanin doktorsuz yenmek bir az zor, benim 3 yılımı aldı malesef.

Çok haklısınız! Ben de 3 yıl kendim hall ederim diye uğraştım, ama ilk 1-2 ayda yapdımsa tamam, sonra kendini aldatıyorsun, bir türlü de başaramıyıp kendine kızıyorsun. Ben professional destekle 3 seansa yendim, kızımı bile normal doğumla kucağıma aldım. Zamanında bu işi professional destekle yenseydim, 3 yıl beklemeseydim, şimdi çocuğum okula gidiyordur. Ama kısmet. Bu hastalık yalnız bir uzman tarafından destek aldıktan sonra yenile biliyor, aksi çok zor ve yıpratıcı.

Ahh yanımda olsanızda o güzel yanaklarınızdan öpebilsem sizi. Sonunda 1 kişi ya çok şükür 1 kişi ne demek istediğimi anladı.İlk ilişki, ilk gece korkusu ayrı bişeydir, vajinusmus hastalığı başka bişeydir. Korkuyla hastalığı birbirine karıştırıyorlar malesef. Sizin adınıza çok sevindim kızınızı güzel günlere sağlıkla büyütün inşallah.

Vaji geçmişiniz var sanırım yaşamayan bilmez de

Vaji geçmişiniz var sanırım yaşamayan bilmez de
Çok şükür bende değil ama Çok yakın bi kaç arkadaşımın neler yaşadıklarına şahidim. bu hastalıkla nasıl boğuştuğuna, ilk evliliğinden sırf bu yüzden boşanmasına sonra 2.evliliğini yapıp 2.5 senede onunla mücadelesine ve daha neler neler nihayet sonunda doktora gitmeyi kabul etti bi kaçı ve kurtuldu şimdi onlarında bebekleri var.

Son düzenleme:
7aylik evliyim vajinismusu nasil yene bilirim yardimci olurmusunuz?
Geçmiş olsun bendede aynı sıkıntı var maalesef ve tüm özgüvenimi kaybetmiş durumdayım çaresi nedir şaşırmış durumdayım

Geçmiş olsun bendede aynı sıkıntı var maalesef ve tüm özgüvenimi kaybetmiş durumdayım çaresi nedir şaşırmış durumdayım
Uzman doktordan yardim almak. Inanin ben 3 yil bekledim ama bekledikce daha da zorlaşiyor, etrafimda benden sonra evlenenlerin hepsi çocuk sahibi olmuştu, kendime işkence edip duruyordunlm, Allahdan eşim beni anloyordu. 3 yılın sonunda doktor buldum, 3 seansa yendim bunu, sonra kendime kizdim neden bu kadar bekledim diye. Ilk ilişkiden sonra kizima hamile kaldim zaten, onu da normal doğumla kucağıma aldım. Bu kadar basit bir hastalık bu, ama cok yıpratıyor insani, aileni, psikolijini. O yüzden destek almak şart umarım, her şey sizin icin de yoluna girir

Ya vajinismus zaten o korku sonucu kasılmaların olması inanın sizin yorumlarınızı okurken içime kasvet basıyor daha evvel de birine aynı tarz yorum yapmıştınız ve o zaman ben kendi kendime çalışıyordum ve sizi okudukça acaba yapamayacak mıyım diyordum . Ama çok şükür yendim şu an. Acaba doktor musunuz hasta mı çekmeye çalışıyorsunuz kendinize diye düşünmedim de değil yani ....

Aynen. Size de anlatmıştım. Ne kadar korkuyordunuz ama başardınız

Aynen. Size de anlatmıştım. Ne kadar korkuyordunuz ama başardınız
Evettt çok teşekkür ederim bunun için :) Buradaki insanlar zaten terapi gibi geliyor herkes ne yapması gerektiğini vs çözmüş durumda doktora ihtiyaç yok kesinlikle evde aşılmayacak birşey değil aşamasam ben aşamazdım. Arkadaşını anlatıp duruyor ya bu nedir yani kendi yaşamamış ....

Ben geçen perşembe yendim ve sadece 2 günde parmak egzersizini 1 kez yaptım kegel egzersizini 2 gün boyunca her lavaboya çıktığımda yaptım. Ve vemcaine sıkıp denedik gerçekten işe yarıyor.
Sakın kendinizi kötüye yormayın bende geçen hafta burda bir konu açık vemcaineyi sormuştum kimse konuma dahil olup yorum yapmamıştı. Bende önceki yorum yazanlara mesaj atıp özel olarak konuştum sağolsunlar bana destek oldular.
Umarım başarırsın,özelden yazmak istersen yardımcı olurum

Rica ederim ne demek biz onu bunu örnek verip konuşmuyoruz ki. Yok arkadaşım yok akrabam bilmem ne. Ben bizzat yaşadım ve benim gibi olanlara canı gönülden yardımcı olmak istiyorum. Allah kimseye yaşatmasın...

Fiziksel bir sıkıntım yok doktora göründüm psikolojik olduğunu söyledi terapileri araştırdım çok uçuk fiyatları var maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…