Vaktim yetmiyor, hayata yetişemiyorum.

Fasulye haslamasiyla ilgili şunu söyleyeyim kızlar tanidik bir lokanta varsa bir yakınınızın falan fasulyeyi ondan rica edebilirsiniz. Ben bu şekilde tanıdığımdan alıyorum ücreti karşılığında. Oraya giden fasulyeler çok güzel oluyor ve hemen pişiyor. Normal tencerede yarım saatte pişiyor ıslattigim fasulye.

Hayır yok, bekarım. İnanın eve geldiğimde halim kalmıyor, koltuğa uzanıyorum çoğu zaman uyuyup kalıyorum gece 22:00'da kalkıp bir şeyler yiyip yine yatıyorum. :KK43:
Sağlıksız beslendiğiniz için kansızlık ve vitamin eksikliginiz olabilir.Kan testi yaptırın doktor ona göre vitamin ilaçları verecektir

Merhabalar ben de sizin gibi çalışma duzenine ayak uyduramayip sağlıksız beslenen ve bu durumdan şikayet edeerdenim.Sizden farkım evliyim ve kendi işimi yapıyorum.Eve geliş saatim sizden daha geç.Soyle bir tavsiyede bulunacağım size.maddi imkanınız varsa yağsız fritozler var onlardan alın.Cok pratik oluyor.Ornegin kendinize gelirken tavuk alın.gelince atın içine patatesle sebzeyle.Sipsak yemek.

Beni anlatmışsınız sanki. Çok uzun bir süredir böyle dediğiniz gibiydim. Gün içinde sadece bir yere gidip gelmem bile, tüm yolu yayan gitmememe rağmen o gün beni bayıltmaya yetiyor. Eve erken bile gelsem 5-6 gibi dahi olsa uyuyorum maalesef. Doktora gittim kan ve vitaminlerimde düşüklük çıktı. Şimdi onları kullanıyorum, yine yorgunum ama eskisi gibi yere serilmiyorum direkt. Ben genelde yemeklik malzemeleri akşamdan falan hazırlıyorum. Mesela doğranmış soğan, domates, veya haşlanacak, ayıklanacak bir şey varsa onu yapıyorum ve yorgunsam masada oturarak yapıyorum. Eve gelince de birbirine katıp pişiriyorum. Bir şey yaparken, (örneğin köfte gibi) fazladan yapıp buzluğa atıyorum ve hiç halim kalmadığı gün onu kullanıyorum. En son ihtimal de şu var, mesela geç geldim hâlim yok ama hazır yemek de istemiyorsam konserve haşlanmış nohut/fasulye gibi şeyleri alıp yemeğini yapıyorum, yanına da pilav hızlı pişiyor zaten. Temizlik için de bir gün belirledim, hafta sonu o gün silip süpürmeye ve az bile olsa sepette çamaşır bırakmamaya çalışıyorum. Diğer günler çok yetişemesem de yüzeysel yapmak yeterli oluyor. Bunlar benim kendi uyguladığım şeyler. Ama her şeyi bir kenara bırakın ve siz önce bunun nedenini bulun derim. Kan değerlerinden olabileceği gibi depresyon da bu anlattıklarınıza sebebiyet verebilir. Ve genelde insanlar depresyona girdiklerini anlamazlar, bitmiş hissederler. Önce mutlaka doktora görünün.

Yarım saatte düdüklü tencerede fasulyem bile haşlanmıyor anlamadım bir gün önceden ıslıyor musunuz
Dudukluyu yanlis kullaniyor olabilir misiniz? Ben 1 kilo fasulyeyi tek seferde haşlıyorum hemde islatmadan. Dudukluye koydugum su kaynayinca kapagini kapatiyorum, 2.kademede 15dk da haslaniyor. Model falan sormayin, hic anlamam, yeni yeni biseyler cikmis. bende karacanin duduklusu var, kullanim kilavuzunda yazan sekliyle pisiriyorum.

Merhaba ben 8-5 çalışan bir personelim, küçük bir ilçede yaşıyorum, benim sorunum şu ne ev işi yapmaya yetişebiliyorum, ne yemek yapmaya ne çamaşır yıkamaya, hafta sonlarım tatil ancak hafta sonu da evde genel ama detaysız temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık ile bitiyor, pazar günleri pazar markete gidiyorum gün bitiyor, hiç vaktim yetişmiyor, hafta içi eve gelmem hemen hemen 6 yı buluyor eve geldiğimde çoğu zaman noddle tarzı şeyler yiyorum, çok sağlıksız besleniyorum, cildim çok sivilcelendi, hayatımı nasıl düzene sokacağımı bilmiyorum ve artık depresyonun eşiğindeyim :KK43: sadece içimi dökmek istedim, düzensizlikte boğuluyorum.
İşinizin kapsamını bilemiyoruz ama insanlarla çok temas halindeyseniz bu sizi mental olarak yorabilir, demir, d vitamini, b12 eksikliği ve karbonhdirat ağırlıklı beslenmek sürekli yorgun hissetmenize neden olabilir, daha sinsi olan da depresyon.. o da yorgunluk, halsizlik, isteksizlik, hayattan zevk alamama şeklinde başlıyor malesef.. kanlarınıza baktırıp, eğer normalse bir psikiyatristle görüşebilirsiniz.. o da normal olduğunu, yorgunluktan olduğunu düşünürse haftayı planlayacak küçük iş listeleri yapıp biraz daha motive olabilirsiniz diye düşünüyorum.. bir anda evin tüm işini yapmak/yapacağınızı düşünmek de motivasyonunuzu yok edebilir😞

Merhaba ben 8-5 çalışan bir personelim, küçük bir ilçede yaşıyorum, benim sorunum şu ne ev işi yapmaya yetişebiliyorum, ne yemek yapmaya ne çamaşır yıkamaya, hafta sonlarım tatil ancak hafta sonu da evde genel ama detaysız temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık ile bitiyor, pazar günleri pazar markete gidiyorum gün bitiyor, hiç vaktim yetişmiyor, hafta içi eve gelmem hemen hemen 6 yı buluyor eve geldiğimde çoğu zaman noddle tarzı şeyler yiyorum, çok sağlıksız besleniyorum, cildim çok sivilcelendi, hayatımı nasıl düzene sokacağımı bilmiyorum ve artık depresyonun eşiğindeyim :KK43: sadece içimi dökmek istedim, düzensizlikte boğuluyorum.
Kalabalik bi sehirdeyim iki cocukla beraber hepsine yetisip her turlu yemegimi yapiyorum.Tembelliginiz var sizin kizmayin boyle dedigim icin.Kalkip herseyi yapabilirsin o surede yatarsaniz hayatiniz duzene girmez

Bende 8 5 çalışıyorum 1i buyukbas 2 çocuğum var. Gider gitmez yemege girisiyorum. Yemek pişerken salatayı falan yapıp hazırlıyorum max. 1.5 saate çıkıyorum mutfaktan en az 2 cesitle. Sonra ye kaldır derken saat 8i geciyor. Oglanin ödevini kontrol ediyorum biraz vakit geçiriyoruz 10da yatiyor. 1 saatte kendime ayırıp yatıyorum. Marketi ayda 1 yaparim ya haftasonu ya da akşam yemekten sonra cikarim. Cumartesi 150m2 evi 3 saatte temizlerim. Pazar kahvaltıdan sonra utumu yaparim. Çamaşırları haftaici aksam calistiririm
Ben ki kronik yorgunluğu olan bir insanım. Surekli yorgun sürekli uykum vardır.Ogle arasi eve geldigim için evi toplama lavabo wc yikama işlerini öğle arasına ayırdım. Ikindin eve gidince rahat oluyor böylece.
Gecen aksam yemekten sonra sarma sardım ertesi güne hazır olsun diye. Bazen cocuklr uyuyunca tatli matli yapiorum seviyorlar.
Tek başına olsam bu kadar yapacak isim çıkmazdı bence. Siz önce bir kan değerlerimize baktığın. Sonra da tembelliği bırakın düzene oturtun gerisi gelir

Bende 8 5 çalışıyorum 1i buyukbas 2 çocuğum var. Gider gitmez yemege girisiyorum. Yemek pişerken salatayı falan yapıp hazırlıyorum max. 1.5 saate çıkıyorum mutfaktan en az 2 cesitle. Sonra ye kaldır derken saat 8i geciyor. Oglanin ödevini kontrol ediyorum biraz vakit geçiriyoruz 10da yatiyor. 1 saatte kendime ayırıp yatıyorum. Marketi ayda 1 yaparim ya haftasonu ya da akşam yemekten sonra cikarim. Cumartesi 150m2 evi 3 saatte temizlerim. Pazar kahvaltıdan sonra utumu yaparim. Çamaşırları haftaici aksam calistiririm
Ben ki kronik yorgunluğu olan bir insanım. Surekli yorgun sürekli uykum vardır.Ogle arasi eve geldigim için evi toplama lavabo wc yikama işlerini öğle arasına ayırdım. Ikindin eve gidince rahat oluyor böylece.
Gecen aksam yemekten sonra sarma sardım ertesi güne hazır olsun diye. Bazen cocuklr uyuyunca tatli matli yapiorum seviyorlar.
Tek başına olsam bu kadar yapacak isim çıkmazdı bence. Siz önce bir kan değerlerimize baktığın. Sonra da tembelliği bırakın düzene oturtun gerisi gelir
Eşiniz yok mu ?

Var buyukbas yazdım ya🤣
Bütün işleri siz yapıyorsunuz eşinizi kaybettiniz ya da ayrıldınız zannettim. Biz eve beraber geliyoruz, yemeği o yaparken ben ödevleri kontrol ederim ya da evi toparlarim ya da yemeği beraber yaparız. Sonra o sofrayı toplar ben büyük kızla odeve otururum o da işi bitince kucukle ödev yapar. Bende yıllarca sizin gibiydim emin olun kıymet bilinmiyor.

Çoğu kişi bu şekilde yaşıyor zaten hayatın akışı içinde yetisemeden kayboluyoruz. Ben yine de birçok konuda aksatmadan zaman yaratarak yapmaya çalışıyorum. Kafanda bu şekilde düşünürsen bu döngüden kurtulamazsin. Bir şeyleri ufak da olsa değiştirerek bundan çıkmaya çalış.

Bütün işleri siz yapıyorsunuz eşinizi kaybettiniz ya da ayrıldınız zannettim. Biz eve beraber geliyoruz, yemeği o yaparken ben ödevleri kontrol ederim ya da evi toparlarim ya da yemeği beraber yaparız. Sonra o sofrayı toplar ben büyük kızla odeve otururum o da işi bitince kucukle ödev yapar. Bende yıllarca sizin gibiydim emin olun kıymet bilinmiyor.
Kıymet bilinmiyor zaten. Esnaf gec geliyor. Hiç bisekilde yardımı yok. Cocuklar ev bende. Kabul ediyorum tüm suç bende ama 15 yıl oldu değişmiyor malesef

Ben akşamdan bile ıslamıyorum ama çabuk pişme fissler e özel. Bende de var 12 dakikada helvaya çeviriyor fasulyeyi ama başka tencerelerde öyle pişmiyor bir de wmf de var o performans, mutfak ekipmanı önemli bu konuda
Bende öylesine ıslatıyorum sırf gazı gitsin diye . Benim bir büyük bir küçük boyu var onlar olmasa ne yaparım bilmem . Onda tek beceremediğim yemek kuru dolma yapamıyorum maalesef ki . Allah herkese fisshler nasip etsin

2 çocuklu çalışan biriyim. 08.00-13.00 çalışıyorum. Bir aralar 24 saat yetmiyor diye söylenip duruyordum. Sonraları vücut alıştı,düzenimi de sağladım.
Bekar ve yalnız yaşarken yetisemiyorsaniz aile kurunca ,çocuklar olunca ne yapacaksınız.

Ayrıca teknolojiden yararlanın. İyi bir düdüklü tencereniz, robotunuz, süpürgeniz olsun.
Buzluğu aktif kullanın. Kış hazırlıkları yapın atın buzluğa. Köfte börek vs yapıp koyun. Konserve yapın. Tek kişiye az az yapın vakit bile almaz ama çok kurtarıcı olur.

bu yaşta böyle olanlara kızıyorum ben ya... bu nasıl bir tembellik..

bu anlattıklarınıza,iş,ev,2 çocuk, kahvaltı, beslenme, ödev,okula getir götür, 4 kişinin üütüsü,yemeği, alışverişi vs. ekle napıcan acaba

tavsiyem biraz hareket et.

Bekarken bende sizin gibiydim. Çok yorulduğumu,yetisemedigimi düşünüyordum. Sonra evlenip çoluk çocuğa karışınca.. şuan diyorum ki ya molalarda rahat rahat içtiğin caylarla bile dinlenirmisim. Şimdi o bile yok 😏😄

Back
X