Hayır yok, bekarım. İnanın eve geldiğimde halim kalmıyor, koltuğa uzanıyorum çoğu zaman uyuyup kalıyorum gece 22:00'da kalkıp bir şeyler yiyip yine yatıyorum.
Haftasonu yeşillik,sebze,meyve,seviyorsanız et türü şeyleri alın,kıyma alıp köfte hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz,tavuk alıp yine porsiyonlayıp bir yemeklik olacak şekilde buzluğa atın. İşten geldiniz caniniz birsey yapmak istemese bile tavaya kofte koyup kizartmak,o pişerken yesillikleri tabağa almak makarna pisirmekle aynı sürede olur ki zaten.
Yeşilliklerinizi yıkayıp kurutup temiz bir mutfak havlusuna sarıp saklama kabına koyun. Eve gelince hemen salata yapılır. Havucu rendeleyip limon sıkıp koyabilirsiniz yine saklama kabına,kırmızı lahana doğrayıp sirke tuz ve su ile kavanoza koyarsınız yine salata malzemesi olarak hazır olur.
Seviyorsaniz yogurtlu kabak,havuc tarator hazirlayip dolaba atın. Ne bileyim karışık sebze kızartıp domates sosuyla yada yoğurtla yiyebileceğiniz şekilde porsiyonlayıp koyun dolaba.
Bakliyatlar haşlanıp buzluğa atılınca pişirmek kolay oluyor yine, yarım saatte hazır. Etsiz çorba yaptığınızda yine sıcakken kavanoza koyup kapağınin vakumlanmasını sağlayıp dolaba atabilir, bir kaç gün sonra tüketebilirsiniz. Ben fazla yaptığım yemekleri bazen bu şekilde saklıyorum,1 hafta 10 gün icinde tüketiyoruz.
Haftalık alışveriş yaparken yemek listesi de hazırlar ona uyacak şekilde alırsınız zaten.
Yemek konusu önemli bence biraz ozen gostermelisiniz. Çok kötü besleniyorsunuz,sağlıgınıza zarar.
Temizlik ,evim 4+1 sizin bahsettiğiniz detaysız sadece sil süpür temizlik maksimum 2 saatimi alır,arada kahve icerim,çocuklar birşey ister vs mola vere vere oda. Sizin evinizde kimse yok sizden baska 1 saate detaya girmezseniz sil süpür biter zaten.
Ütü çamaşır deseniz tek kişilik çamasır ve ütu yine zaman almaz ki.
Zaman yetmiyor demeyin bence,istemiyorsunuz siz bence yada erteliyorsunuz son anda yapıyorsunuz.
Programınızı yapın ona göre sırayla halledin işlerinizi ki bence haftasonu 1 gunde bitirip cumartesi mesela, pazarı kendinize ayırabilirsiniz.