Vaktinde olmayan aklım..

Cidden yavaş ilerliyormus. Kac yillik simdi sozlesme ? Okuduklarimdan ben tatminsiz algiladim. Yani is es bunalmalariniz sanki temelde baska bi sebep var ?
 
Cidden yavaş ilerliyormus. Kac yillik simdi sozlesme ? Okuduklarimdan ben tatminsiz algiladim. Yani is es bunalmalariniz sanki temelde baska bi sebep var ?
 
Cidden yavaş ilerliyormus. Kac yillik simdi sozlesme ? Okuduklarimdan ben tatminsiz algiladim. Yani is es bunalmalariniz sanki temelde baska bi sebep var ?

Elbette var.
Zaten birikmiş çokça bunalmalarım mevcut..


İşimden bunaldığım şu dönem arkamı döner giderim diyeceğim işimi kolaylaştıracak yeterliliklerim yok.
Onlar olsaydı daha ümitli olabilirdim.

Sözleşme geçse elime okuyacağım da..
Sormadım tekrardan ilk konuşmamızda 5 yıl denmişti öyle kaldı.
 
Bütün yorumları okumadım, yaşınız kaç bilmiyorum fakat bildiğim bir şey var ki o da hiçbir şey için geç olmadığıdır.
Ben de 28 yaşındayım ve bu yıl yüksek lisansımı yapıyorum. Bulunduğum sınıfta 40 yaşında olan bile var.
Hayallerinizin peşinden gidin, başarısız olsanız bile en azından "denedim" dersiniz..
 
nomunomuchua hak etmediğini düşününce daha bir acı veriyor herşey.
Yazım diline anlatımın güzelliğine bayılıyorum nomucum, akıcı bir film gibi....
Hikaye tadında güzel paylaşımlarını duyacağım günleri bekliyorum.
Gelecek o günler inşallah...
 
O seviyede ingilizce bilen bayağı dil biliyordur bence :)
Benimki çat pat.
Gitsem derdimi anlatırım..

Dün bir üyeye mesajda yazmıştım size de yazayım. Joseph Conrad 1880lerde ingilizceyi 20 yaşında ögrenip birçok kitaba imza atan, dünya edebiyatında önemli biridir.
Lütfen şu çat-pat dil ögrendim, ögrenecegim belirsizlikleri üzerine kurulu kendinizi işlevsizleştirecek düşüncelerden uzaklasın.

Ayrıca resim diyorsunuz... Şehir, arkadaşlar, iş yerinizdeki ilişkiler hepsi sizin için dayanılmaz hale gelse bile tek başınıza da bunu geliştrebilirsiniz. İhtiyacınız olan bir kagıt ve kuru kalem.

Sanatın gereksizligini savunan biriyle ne kadar tartıştıgımı hatırlamıyorum bile. O kişi şimdi iç sıkıntılarından uzaklaşmak için karakalem resim yapıyor ve oldukça yetenekli.
Tek yapmanız gereken o kalemi oynatmak.

Söylenmeyi bırakın harekete gecin bence.
Belki sizi mutlu eden seyleri yaptıkca hayatınızda sizi mutsuz eden seyleri ayıklamak, etiketini degistirmek ya da hayalinizdeki hayata adım atmak için aradıgınız o cesareti de kendinizde bulmanız da kolaylaşır...
 


Seni severim Nomu ama şunu demedende geçemeyeceğim.Herşeye birden atlıyorsun daha doğrusu atlama isteği var bir çeşit maymun iştahlılık.

Bir yandan Gürcüce öğreneceğim diyorsun .Gürcistana gideceğim diyorsun yok olmadı yüksek lisans yapacağım diyorsun,yazarlık yapacağım diyorsun,şimdide çizimlerden bahsediyorsun,İstanbuldan bahsediyorsun ,devlette çalışmayı sevmediğinden bahsediyorsun.

Gerçekte ne istiyorsun Nomu?

Hepsi birbirinden zıt konular

Tek birşeye odaklanmalısın bence.Gerçek ve tek bir hedefin olmalı.O amacı gerçekleştirmek içinde ne gerekiyorsa onu yapmalısın.

Tıpkı öğretmenlik için odana kapanıp kendini sınavı kazanmaya odaklanman gibi.Öyle yapınca başardın.
 


Ben hamile halimle hem okuyup hem çalıştıysam şehirler değiştirip kmler katettiysem hem kayınvalideyi,kocayı idare edip hem evime baktıysam Nomu bu haliyle neler yapmaz.Önünde sadece maddi engelleri var.Gerçekten istese bu dediklerini çok rahat yapar.Hırs, azim ve çaba gerekiyor.
 
[



Trabzon'a ulaşım 2 buçuk saatimi alır canım.
Bunun dönüşü falan..
Ona benim can dayanmaz gibi geliyor ya
İnan hepsini düşündüm..

Yine de elimden geleni yapıyorum.
Olacak inşallah olacak..







QUOTE]
2.5 saatte ne var .6o yaşında olsan neyse.Yaşın daha 30 .Yüksek Lisans yapmak hem sosyalleşmene iyi gelecek hem bir hedefini gerçekleştirmiş olacaksın.Kuru kuru ah vah ederek hayat geçmez.

Gerçekten yaşlı nineler gibisin Nomu.Ben akşam otobüse atlar 10 saat yol gider ertesi gün dersime girerdim.İşim bitince aynı otobüsle geri dönerdim.Arkadaşlarım keza yüksek lisans için,doktora için İstanbuldan Tekirdağa gittiler geldiler.


Biraz harekete geçmen lazım artık.Oflamayı puflamayı bırakmalısın.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…