- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.191
- 158
Arkadaşım daha demin topikteydim kadının biri derdini anlatıyor doğuluyum babam beni zorla döverek akrabama verdi kocasıda onu amca kızıyla aldatıyormuş çocuklarım var ne yapıcam diye çok değer veriliyor kadına... Bize bilinmedik şeyler anlatmayın elbette ki her milletin iyisi kötüsü vardır ama birde genel tanımı vardır işte bu tanıma demin o topiği okuyunca üzüldümTepkim şundan dolayı doğuyu ömründe bi kez olsun görmemiş doğuyla ilgili herhangi bilgisi olmayan insanların sadece kulaktan dolma laflarla yorum yapması. Doğuda kadına önem veriliyor hanımefendi. Doğudaki insanlar batıdaki insanlara göre eğitime daha çok önem veriyorlar şartlara rağmen. Bence doğuyu görmeden gerçek anlamda öğrenmeden yorum yapmak çok yanlış. Neyse ben ne Söylesemde boş gibi umarım bi gün bnm gördüğüm güzellikleri sizde görebilirsiniz
vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu
Bnm rizeli bi arkadaşım vardı aynı dediğinz gibi babası zorla başkasıyla evlendirdi. Ne oldu kız mutlu olamadı ve eski erkek arkadaşına kaçtı bir yaşındaki kızını bırakıp. Demekki böyle şeyleri doğuya mal etmemek grrekiyormuş her yerde olabiliyormuş. Kadın cinayetleri mesela doğuda mı oluyo sadece. Neyse ya kim ne isterse onu düşünsün.düşüncenizi doğru bulmuyorum ama saygı duyarım yinede...Arkadaşım daha demin topikteydim kadının biri derdini anlatıyor doğuluyum babam beni zorla döverek akrabama verdi kocasıda onu amca kızıyla aldatıyormuş çocuklarım var ne yapıcam diye çok değer veriliyor kadına... Bize bilinmedik şeyler anlatmayın elbette ki her milletin iyisi kötüsü vardır ama birde genel tanımı vardır işte bu tanıma demin o topiği okuyunca üzüldüm
Ah be canım dedim ya her milletin iyisi kötüsü vardır ama geneli vardır sen Karadenizi 1 duyarsın biz Doğuyu 10 anlatabildimmi o yüzden kimseyi melek yapmayın herkes ne nasıl biliyorBnm rizeli bi arkadaşım vardı aynı dediğinz gibi babası zorla başkasıyla evlendirdi. Ne oldu kız mutlu olamadı ve eski erkek arkadaşına kaçtı bir yaşındaki kızını bırakıp. Demekki böyle şeyleri doğuya mal etmemek grrekiyormuş her yerde olabiliyormuş. Kadın cinayetleri mesela doğuda mı oluyo sadece. Neyse ya kim ne isterse onu düşünsün.düşüncenizi doğru bulmuyorum ama saygı duyarım yinede...
Haklısın tatlım herkes ne nasıl biliyor. Eğitimliyide biliriz eğitimsizide. Kafatası milliyetçisinide biliriz insana insan olduğu için değer verenideAh be canım dedim ya her milletin iyisi kötüsü vardır ama geneli vardır sen Karadenizi 1 duyarsın biz Doğuyu 10 anlatabildimmi o yüzden kimseyi melek yapmayın herkes ne nasıl biliyor
Kimseyi insanlığından yargılamadığım için her milletin iyisi de kötüsü de var ifadesini kullandım ve gerçekleri söyledim ama kim ırkçı çoktan belli olduHaklısın tatlım herkes ne nasıl biliyor. Eğitimliyide biliriz eğitimsizide. Kafatası milliyetçisinide biliriz insana insan olduğu için değer verenide
kalbinin sesini dinlemek senin elinde ama mantığına uymayan biriyse o kalbi dinlemee derimmvanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu
Kesinlikle herşeyi doğuya mal etmek gibi amacım yok, insanın tamamen kendini geliştirmesiyle ilgili bu durum. Kaldıki kültür çatışması yaşamak için uzağa gitmeye gerek yok, aynı şehir farklı semtlerde dahi çok uç insanlar görebilirsiniz. Bakın ben böyle bi ilişkininde içine atmam kendimi, benden çok uzak olan doğu Kültürününde içine atmamayı tercih ederim. Sanırım biraz tercih meselesi...Tepkim şundan dolayı doğuyu ömründe bi kez olsun görmemiş doğuyla ilgili herhangi bilgisi olmayan insanların sadece kulaktan dolma laflarla yorum yapması. Doğuda kadına önem veriliyor hanımefendi. Doğudaki insanlar batıdaki insanlara göre eğitime daha çok önem veriyorlar şartlara rağmen. Bence doğuyu görmeden gerçek anlamda öğrenmeden yorum yapmak çok yanlış. Neyse ben ne Söylesemde boş gibi umarım bi gün bnm gördüğüm güzellikleri sizde görebilirsiniz
ben İzmir'de doğdum büyüdüm ailem Konyalı. Nişanlım Bitlis'li. ben ailemi ikna edebilmek için 1bucuk yıl ayrı kaldım ondan. ve Bitlis'te yaşama ihtimalimiz var. vazgecmemelisin hiç bir şekilde. ben 1 buçuk yıl hiç gorusmedim. ne kadar çok görücü geldi hepsini reddettim. nolursa olsun içinden biri hep, keşke olsaydı diyecek sevdiğin adamla evlenemezsen. Buna izin verme. anneni yumusatmaya çalış. mutlaka özel de olsa bir işe gir. bir yerden başla. yanında sevdiğin varken kültür farkı, iklim farkı, dil sive farkı hiç biri gözüne görünmez. ki insanları buna göre siniflandiran biri değilsen takmazsin da. Allah hakkınızda hayirlisini nasib eylesin. Ona guveniyorsan ve seviyorsan herkesi ikna edersin vazgeçme diyorum ben.vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu
Tabiki kişinin kendi kararıdır herkes sosyal yaşantısına uyumlu bir eş ister ama ben en çok hanım efendinin konusunda değindiği kelimelere takıldım. Mesela kim çocuğunu vana gelin vermek isterki benzeri şeyler söylemiş. Gerçekten ilginç.
bazı yorumlara gerçekten çok kızdım. ama kimseyi alıntılayıp yorum yapmayacağım..
sadece şunu söylemek istedim. olurda atamanız olur ilk görev yeriniz %95 doğu olarak.
ozaman da gitmemeyi düşünecek misiniz.
Senin de içine sinmemiş baksana, adam evlenelim demiş mutsuzluktan bahsediyorsun. Sevsen hakkaten "evlilik" dediği an ayakların yerden kesilirdi...
Bu ilişki olmamış bence...
Baba özlemi, annenin bazı şeyleri reddetmesi, atanamamanın verdiği çıkmaz seni aslınd aistemediğin şeyleri yapmaya zorlamasın...
Bir bardak suya bile sürekli olumsuz konuşursanız kristallerinin şekli değişir. %70 i sudan olusan bi insana sürekli olumsuz konuşulduğunda nasıl bir tepki verebilir sizce. Evlilik dediği an benimde ayaklarım yerden kesildi. Sadece ben ardımı düşünmek zorundayım. bu yüzdende mutlu olamıyorum. çünkü izin verilmiyor. doğruyu bulmaya çalışıyorum. bazen bende sizin gibi düşünüyorum açıkcası. Ama kısa süreli :/
Olumsuz konuşanları kesip atamıyoruz ki, maalesef özellikle bizim toplulumumuzda en büyük meziyettir. Sana yapılan baskıyı tahmin ediyorum, hatta biliyorum. Sen acı çekerken bir de etraftaki insanların meraklarını giderirken eriyip gidersin...
Mantıklı davranıyorsun gene de ama, ardını düşünmemek korkutucu asıl. Güçlü bir yapın var belli, kendine güven bence kararların namına. Annen de aklıma gelen şey için reddediyor sanırım... Baban da sağ değil, seni kaybetme korkusu yaşıyor. Mutlu olmanı istiyor onu suçlayamadım...
İnsanların fikirleri hep kendi ütopyalarına göre, hepsine ayrı ayrı baksan hatalarla dolu bir hayatları var. Önnemli olan, senin ne düşündüğün... bu hayat senin, sen yaşayacaksın. Sıkışınca hiçbiri yanında olmayacaksın, sen yaşayacaksın o acıyı da mutluluğu da...
Bi kahve yap, aç bi çikolata kendini bunaltma.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?