Van in erkeklerini tanımayanlar yanlış anlayabilir bizi ama gerçekten öyle doğu halkı batıdan farklı evet ancak van halkı doğudan bile farklı içinde olmak yaşamak lazım bunu anlamak için..Evet genelde de erkekleri sorunlu. Yalan, iki yüzlülük, bencillik, pişkinlik ne ararsan var...
annem onunla tanışmayı kabul etmiyor ki. bi kaç defa telefonla aradı yüzüne kapattı tabi benimde canıma okudu. ya ben ya o seçim senin dior bana. ben 1 kere gittim vana kötü bi yer değil aslında ama o kadar olumsuz konuşma varki etrafımda, su bile kendisine kötü cümleler sarfettiğinde kristallerinin şeklini değiştirirken ben nasıl direneyim bilmiorum. bilinç altımı ele geçirdi insanlar sanki
Devlete sırtını dayama isteği bizim milletimizde çok, bana da geçen bir tanıdık "ne işin var özel sektörde, gir devlete, sabah 9 akşam 5, 1 saat öğle tatili, haftasonları tatil, yoğunluk yok bişey yok, hiç kendini yormadan maaşın her ay yatsın" falan dedi. Hadi garanti olmasını falan öne sürseler anlarım da adam tatillerden ve az iş yapmaktan bahsediyor.illa devlette öğretmen olmak şartmı kendinizi iyi yetiştirseydiniz kolajler dersaneler hatta başka iş alanlarında da işler bulabilirdiniz devlete sırtını dayamaya bu kadar takan insanlara acımıyorum ben
illa devlette öğretmen olmak şartmı kendinizi iyi yetiştirseydiniz kolajler dersaneler hatta başka iş alanlarında da işler bulabilirdiniz devlete sırtını dayamaya bu kadar takan insanlara acımıyorum ben
ben istanbuldayım. kpss ye çalışmam için çok booolll bi zamanım olması lazım ama çalışıyorum ne yaptıysam ne kadar çalıştıysam beceremedim küsüratlarla kaçırdım atanamadım. annem istemiyor çünkü kim çocucğunun vana gitmesini ister ki ben olsam bende vermezdim. aynı şehirde yaşadınızmı die sormussunuz yaşadık aramızda hiç sorun yok he var tabi ama orta yol bulabilioruz. bu şehir farklılığı yüzünden 2 defa ciddi ayrılı yaşadık ama ne ben onsuz ne o bensiz yapamıyor. olmuyor bi çıkışımız yok
Ben annemi dinler evlenmezdim.
Genelleme yapmak istemiyorum ama annen haklı olarak biliyor ki evlenirseniz sen artık onun kızı olmaktan çıkıp gideceksin, seni oralarda köle yapacaklar.
Aile tecrübelerimizden biliyorum ki profesör bile olsanız değişen bir şey olmuyor.bu ne kadar keskin bir ifade
üniversite bitirmiş kız; aynı konumda mühendis koca köle yapacaklar diye net bir kanı
bu kadar keskin çizgilerimiz olduğu için ülke içinde huzurla yaşayamıyoruz gibi geliyor bana
sizden alıntıladım ama aynı içerikte yazan başka arkadaşlar da var
bence öncelikle atanmaya bak bu süre içinde evlilik rafa kalkmış olacaktır.atandıktan sonra da anneni iyi dinlemelisin yani neden onunla evlenmeni istemiyor önce bunu bir netleştir. haklı yönleri mutlaka vardır.ayrıca bence evlilik için gönül kadar mantığın sesi de önemli.artılar daha çoksa evlenirsin.vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu
ilk iş atanana kadar bir iş bulur çalışırım, sevgılıme yol verırım, ıstanbulda yetısmıs bırı van da yasayamaz çok zor , sonrada kendıme ufakta olsa bır ev ayarlar yalnız yasardım kafama gore takılırdımvanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?