Var ama olmayan aile

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
Iyi geceler bayanlar,

bugün içim çok daraldı yazmak istedim sizlere...
Benimle aynı durumu yaşayan kadınlar var mı diye?

Ben ailenin ilk çocuğuyum ilk torunuyum.
Evlendim çocuklarım var bugüne kadar ne annemlerden ne onların anne ve babalarından birşey görmedim...

Kendi annem bile zar zor çocuklarıma birşey alıyor ki parası var biliyorum... dedemler varlıklı çok ama mısafırliğe gelirken turşu salça getirir... ne bana ne çocuklarıma birşey... çocuğum doğdu 100 lira verdiler....
Tamam herşey maddiyat değil ama benden istiyorlar??????

şunu al getir bunu al getir... bende mi problem var???
Geçen annemde demez mi sende isteme huyu var diye .... ben istiyormuşum????

kayınvalidem emekli maaşıyla çocuklarıma yağdırıyor bunlar beleşci...
Ben anlamıyorum problem ne ....

Insanın hiç mi içinde olmaz birşey ya

Kızımın eşyaları küçüldü diyorum kaç defa dedim hiç mi birşey alıp gelmez insan?

ailem diyorum ama yaptıklarımı görünce bende birşeyler bekliyorum ama yok...

Çok şükür kimseye muhtaç değiliz ama insan bekliyor işte ne bilim....

Beklentiler insanı mutsuz eder
Birde annen haklı isteme huyu çok çirkin
Annem bile olsa çocuklarıma çorap dahi al diyemem
Bende kızıma bunu istiyorum demek doğal bana göre asla bunu al diyemem bende ama isteklerimi bilir

ben mesela yakın gördüklerime istedikleri şeyleri hediye olarak almayı isterim

İsteme huyunuz var mı gerçekten yoksa anneniz bunu boşa mı söyledi? Varsa kim olursa olsun itici gelir bana da.

Ekstra bir beklenti içindesiniz gibi, çocuğun kıyafetleri küçüldü diye birkaç kez söylemenize gerek yok, almak isteyen ilk muhabbet geçtiğinde alır.

Ben yapıyorum onlar yapmıyor diye düşünüp dert ediyorsanız da yapmayın. Anne babanız da olsa kimseye istemediği birşeyi yaptıramayız, gelmiyor içlerinden demek ki.

Bende kızıma bunu istiyorum demek doğal bana göre asla bunu al diyemem bende ama isteklerimi bilir

ben mesela yakın gördüklerime istedikleri şeyleri hediye olarak almayı isterim
Birşeyi yaparken hediye alırken içimden geliyorsa hiçbir karşılık beklemeden yapmaya çalışırım
Hiç böyle birşey konusunda beklentim olmamıştır

isteme derken bende bunu kızıma istiyorum diyorum mesela toplum içinde veya beraberken konu geçiyor ama evet hakklısınız bir kere konu geçtiğinde almak isteyen alır....

demekki içlerinden gelmiyor nokta...
bu daha üzücü değil mi
Çocuk sevindirmek bu kadar zor olmamalı
Bu beklenti içinde olmak daha zor
Çocuklarınız ihtiyaç sahibi değil
Hiç gerek yok boşverin
Babanneleri eve gelince çocuklara çikolata alırdı
Bir baktım çocuklar şuna alıştı
Daha babanneleri gelmeden çocuklarım babannelerinden çok çantaya bakıyor çantayı kurcalıyor
İstemiyorum bir daha getirme dedim

Bence sizin beklentiniz fazla.
Ayrıca beleşçi demeseydiniz keşke aileniz için böyle laflar duyunca üzülüyorum sonuçta anne ve baba.
Hiç kimse çocuğunu başkaları verir bakar diye doğurmuyor kızının eşyaları küçüldüyse annen değil sen almalısın, kaldı ki annen yada dedenler alsa bile o hediye olur yani 1 kıyafet falan alırlar böyle düşünce yapısıyla çok üzülürsün.

Çok sağolun yorum için
Alışkanlık iyi birşey değil ara sıra olabilir ama insanın içinde yok

Banada dokunuyor ama çok fazla artık herşey enayı yerine koyuluyorum... tabiki ben alıyorum tüm ihtiyaçlarını orda sıkıntı yok her annenin babanın görevleri varsa anane dedeninde var birşeyin yoksa zamanın vardır ama onuda vermezler

İstemeye istemeye alınan şeyden hayr gelmez zaten içlerinden gelmiyorsa almasınlar ama sizde ona göre ayarlayın bundan sonraki mesafenizi duruşunuzu gel/gitlerinizi ..

Vallaa şaşırdım haklisiniz ama vermeyin de almayın da sizde

Ya canım bazı aileler öyleler. hani ben duyuyorum tup bebek yaptırdık kaynanamlar verdi parasını iste kızıma oğluma beşiğini annemler aldi..bebek arabasını babam aldı falan. Biz de hic boyle seyler görmedik eşimle karı koca
Gerci bizde şans yok bunlar sans işi insanda şans olacak para ile alakalı değil yani
Sen beklenti icinde olma ben coktaaan bıraktım beklentiyi hatta soyleselerde inanmam.mesela hamile olduğunu öğrenince annem,cocuga çeyiz yapcaz eşyaları falan demişti. Tabi ki inanmadım para mi var alacaklar sanki ha alabilecekleri seyler vardi onu da almadılar yani. Sende bidaha verme bisey

Valla ömrüm boyunca en haz etmediğim insanlar doğrudan dolaylı insanlardan birşey isteyip beklenti içinde olanlar. Yukarda arkadaş yazmış lütuf etme de bekleme de. Bu kadar basit yani. Kaynananız alıyor işte fazlasına gerek yok. Ha çok mu küçüldü kıyafetler annenize değil kocanıza söylersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…