Var ama olmayan aile

Hayatta mutlu olmak istiyorsan kimseden birşey beklemeyeceksin .

Söz konusu cocuklar olunca daha hassas oluyoruz en büyük destegide kendi ailemizden bekliyoruz ama malesef kimseyi değiştiremezsiniz o yüzden bencede beklentinizi sıfıra indirdin

Insanın içinden gelecek boyle şeyler istemiyor birşey alıp vermek demekki artik sende bekleme. benim annemde öyledir birşey vermek istemez bana verdiyse de geri alıp oğullarına vermek ister. Sevgide problem var yani.yapacak birşey yok. Zaten cimrinin yemeği insanı hasta edermiş comertin ki şifa olurmuş. Kaynanan aliyor veriyor sen ona bak. Ayrica nasibinde varsa zaten gelirdi sen beklemesen istemesen dahi.

Aileniz belli ki kirsal kokenli bir aile. Onlar parayi tutmayi sever,ev yapimi hediyeler goturur, salcadir tursudur zeytindir gibi. Kulturleri bu sekildedir,normal bence. Ayrica aileden beklenti yanlis,hem de ayip oyle agzinizla istemis gibi olmak. Cocugun kiyafeti kuculdu demek, al demek zaten. Bir kere soylediginizde almak isteyen alirdi zaten iclerinden gelmemis demek ki. Ya da kulturleri bu. Herkesi oldugu gibi kabul etmelisiniz.

Tamam herşey maddiyat değil ama benden istiyorlar??????

şunu al getir bunu al getir... bende mi problem var???

Evet
Kişisel sınırlarınızı çizememe probleminiz var.
Youtube Tülay Kök videolarını izler misiniz? Psikolog ve muhteşem biri.
Sizden istediklerinde ne yapmanız gerektiğine dair fikir edinebilirsiniz.

Beklemeyin, içlerinden gelmiyor demek ki. Beklentiniz olmazsa hayal kırıklığınız, mutsuzluğunuz olmaz. Siz de onlara bir şey yapmayın tabi

ailenize belesci demissiniz beklentiye girerek siz de belesci olmus oluyorsunuz. Tavriniz hic hos degil insan kendi ailesine belesci demez. Getirdigi salcayi begenmiyosunuz bide demekki size o bile cok.

Sizin maddi durumunuz yerinde ise mutluysaniz beklentiye girmenize gerek yok. Ne onlar sizden beklesin ne siz onlardan bekleyin. Beklenti içinde oldukça üzülürsünüz.

Ya ben bekarken babam torunlarıma bi sürü oyuncak alacam dedikleri zar zor alıyor hep çikolata alıyor ben alma diyorum çocuğumda çikolatalara alerjisi var
Bence şöyle yap hiç bişey beklemeyin !

Annenize katılıyorum, sizde isteme huyu var..Sürekli çocuğumun kıyafetleri küçüldü diye belirtmeniz buna işaret..Kendi maddi durumunuza güvenmiyorsanız doğurmayacaktınız.Aileniz size bakmak zorunda değil.. Örnek vermeseniz de onlar da benden bişiler istio demişsiniz ..Siz de almayın öyleyse,benim param bana kadar diyin geçin. Sanırım isteme huyunu da ailenizden kapmışsınız.Çocuğunuz size benzemese bari.

Benim annesinin 2 evi, 1 de yazlığı olup tek çocuk olan arkadaşım nasılsa bana ailemden mal kalacak demiyor,kocasıyla borç harç kredi ödeyerek ev sahibi olmaya çalışıyorlar.Olması gereken de bu..Gelecek ne getirir bilinmez.Herkes hayat standartlarını yükseltmek ister ama bunu çalışarak yaparsın,başkasından beklenti içine girerek değil.

Yanlış anlamayın size kötü bir şey demiş olmak asla istemem ama çocuğumun kıyafeti küçüldü diye söylemek hele de bunu o esnada orda olan birisi duyup alsin bana diye yapmak rabbim deli sozumle sinama kafami kesseler yaptiramazlar olani giydirdim olan i yedirdim yığın dolu altını olsa ister en yakınım olsun donup asla bakmadim Allaha sukur ki kimseye de muhtaç olmadim tavsiye ederim cocuklaruniz da bu minvalde yetissin lütfen herkesin mali kendine

Kucuklugumde annannemlerde oyle bugdaydir bulgurdur meyvedir onlari getirirlerdi. Valla cok da makbule gecerdi. Markettir pazardir oyle dogal kaliteli sry bulamiyoruz su an

ailenize belesci demissiniz beklentiye girerek siz de belesci olmus oluyorsunuz. Tavriniz hic hos degil insan kendi ailesine belesci demez. Getirdigi salcayi begenmiyosunuz bide demekki size o bile cok.
Benim demek istediğim benim yaptıklarım aşırı fazla ve karşılık görememem benim çocuklarımı aylardır görmemiş bir insan geldiğinde çocuk sevindiremiyorsa ben anne olarak çocuğuma üzülürüm ne kadar durumum varsada karşısındakindende birşey bekler

Siz bu konuyu isterseniz bi tekrar okuyun ben durumum yok diye herhangi birşey yazmadım....
Üstelik doğurup doğurmamamda sizi ilgilendirmez... konu bu değil... siz çocuklarınız sevinsin istememez misiniz ama suç bende ki beklenti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…