Var mi benim gibi nefret ettigi bir yerde yasamak zorunda olan?

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.119
598
Merhabalar,
Benim kronik derdim bu. Kronik depresifligim, kronik mutsuzlugum. Buraya konu acmayi uzun zamandir dusunuyordum, artik dayanamadim, aciyorum.
2 senedir boyle hissediyorum, ama artik adayanamayacak noktada oldugumu hissediyorum.
24 yasindayim. Bilen bilir, 9 yildir yurtdisinda yasiyorum. Ve en buyuk istegim tekrardan Istanbul'a, dogup buyudugum sehire yerlesmek. Tekrar bu asik oldugum sehirle, arkadaslarimla, akrabalarimla bir arada olmak...

Malesef elimi kolumu baglayan bir okulum var. Hem calisiyorum, hem yuksek lisans yapiyorum. Is birakilir, gittigin yerde yine birsey bulunur da okul varken bir yere gidemiyor insan. Okulum gelecek Mayis'ta bitiyor. Allah'a sukur, 1 senem kaldi, ama gunlerim nasil geciyor bir de bana sorun. Dunyada cehennemi yasiyor gibi hissediyorum kendimi. Gelip gorseniz, hayatimin yatak odamda calisma masamda gerek ders calisarak, gerek kalkip ise giderek gectigini gorseniz siz de "sen boyle nasil yasayabiliyorsun" derdiniz herhalde. :) Sosyal hayatim yok. Eskiden cevrem vardi, artik gorusmuyorum. Zaten kimseyle gorusesim, cikip takilasim da yok. Eski ben degilim. Bayagi asosyal oldum. Keyfim yok yani, hani arkadasim olsun, cikayim edeyim, yok. Sanki benim hayatim bitmis. Yasama sevincim yok, kalmadi.

Sunu da ekliyim, oyle gezilecek dolasilacak bir yerde yasamiyorum. Yoksa kendi kendimi oyalayacak birsey bulurdum belki. Yok yani, benim keyif alabilecegim hicbirsey burda yok malesef.

Depresyonda oldugum, psikolojimin bozuk oldugu zaten belli. Ama gecen yaz hepte zivanadan cikmistim. Sinir krizleri, havalimanlarina gidip ucak seyretmeler, Turkiye'ye gittigimi dusunmeler, telefonumu parcalamalar, kendime zarar verme dusunceleri.... Derken doktora gittim, major depresyon tanisi koydu. Antidepresan kullaniyorum o gundur. Zaten doktorum bile "senin depresyonun durumsal, ulkene dondugunde buyuk bir iyilesme gostereceksin, bu antidepresanlar sadece bu zamanda idare etmek icin" diyor. Bence de oyle.

1 sene kaldi deyip gecemiyorum o yuzden. Gunlerimi boyle yasayan olu gibi gecirirken. Yoksa 1 sene dedigin nedir ki? Degil mi? Ama ben o bir sene icin kendime sabir dileyip duruyorum, cunku gitgide daha beter oluyor sanki hislerim. Bilmiyorum.

Neyse, benim durumum bu. Bu konuyu da benim gibi olan var midir, ne tavsiye edersiniz, sizin gunleriniz nasil geciyor fikir almak icin, dertlesmek icin actim. Ara sira goruyorum tayinciler olsun, tasinanlar olsun, sevmedigi yerde yasayan bir ben degilim diyorum. Bu konuda paylasimlarinizi bekliyorum.

Ay cnm üzüldüm valla okul arkadasin filanda mi yok beraber biseyler yapsaniz

Ay cnm üzüldüm valla okul arkadasin filanda mi yok beraber biseyler yapsaniz

Burda online egitim cok yaygin. Hele ki y. lisans programlarinda. Benimki de online. Yani sinif ortami yok.
Arkadas bulmak sorun degil ki. Isteyen bulur. Calisiyorum. Bugun is cikisi suraya gidelim demek sorun degil. Haftasonu suraya gidelim demek sorun degil. Sorun benim yasama sevincimin kalmamasi. Benim etrafima 20 kisi de gelip arkadaslik kurmak istese, benim icimden gelmiyor artik. Etrafimda kimseyi istemiyorum, hevesim yok.
Tuhaftir ki Turkiye'ye gittigimde 180 derece degisiyorum sosyallik acisindan. Ama burda durum boyle.

Pamukkiz, sevmedigin iste calismak nedir onu da cok iyi bilirim. O konuda da tecrubem var. Zaten su anki isim de yapmak istedigim is degil, ama bir onceki isim berbatti. Insallah istedigin ise kavusursun, bilirim onun derdini.

Anladım Canım yaa ama varya hersey beyinde bitiyor adapte et kendini sadece bir yilim kaldi de kendine ve hayattan zevk almaya calis pozitif dusunce ile ilgili kitaplar ve yazilar oku mutlu oldugun seyleri yap tat almaya bak eyninde alisir zamanla inşallah ve dua et

Pamukkiz, sevmedigin iste calismak nedir onu da cok iyi bilirim. O konuda da tecrubem var. Zaten su anki isim de yapmak istedigim is degil, ama bir onceki isim berbatti. Insallah istedigin ise kavusursun, bilirim onun derdini.

Evet se vdecim pozitif dusunmeye çalışıyorum cok zor ama gececek

ahh canımm ..
Çookk zorr ..
İyi Bilirim. .
Bende şehir içinde büyüyen

ama şehir dışında (10 dk) oturan mecburen biriyim:26:

Tesekkur ederim, yapmaya calisacagim.

ahh canımm ..
Çookk zorr ..
İyi Bilirim. .
Bende şehir içinde büyüyen

ama şehir dışında (10 dk) oturan mecburen biriyim:26:

Keske benimki de 10 dakika olsa. Ben duyanin obur ucundayim...
Sehir ici, sehir disi demisken aklima geldi. Buyuk sehirden kucuk yere alismak cok zor oluyor. Kucuk yerden buyuk yere alismakla kiyaslayinca. Ben de Istanbul'la kiyaslanamayacak, kucuk bir yerde yasiyorum. Yok, olmuyor. Ben 9 yildir benimseyemedim. Ha alistim. Ama benimseyemedim.

Esekten dusmus birinin halini esekten dusmus biri anlar. Anliyor muyum anliyorum ama sabir... Zaman cabuk geciyor.

Son düzenleme:
ben de sevmediğim hatta nefret ettiğim bir yerde yaşıyorum halbuki burası benim memleketim.evlendikten sonra burada yaşamaya başladım,iş nedeniyle de burada kaldık.daha önce merkezdeydim,anayola bakan bir evimiz vardı,güzel bir mahallem,komşularımız,arkadaşlarım vardı.çocukluğum gençliğim hep orada geçti,çok mutluydum.sonra babam ilçeye taşınmak(kendi memleketi)istedi,bekar olduğum için ailemle gittim geldik burada iş kurdum sonra evlendim,eşimde benimle çalışmaya başladı derken burada kaldık,birde ev aldık ama çok mutsuzum.7 sene oldu hala ne insanlarına nede mahalleye hiçbirşeye alışamadım.

bazen delirecek gibi oluyorum,senin dediğin gibi sinirden ağlama krizlerine çok girdim,ama işimiz burada ve iyide para kazanıyoruz o nedenlede gidemiyoruz ama eşimden yüz bulsam hemen merkeze taşınıcam,para falan umurumda değil.

sen sanırım 1 sene sonra döneceksin Türkiyeye doğrumu anladım,eğer doğruysa hiç değilse böyle avut kendini,nasıl olsa döneceksin ama ya ben ne yapayım sıkışıp kaldım burada.

eş ya da erkek arkadaşınız yok mu,olsaydı iyi olurdu

Yok. Burdan olsun da istemiyorum. Cunku donecegim artik. Kimseye kapilmam iyi olmaz.
Zaten arkadaslik bile kurmak istemememin bir sebebi de bu. Kimseye alismak, bir de ayrilik acisi yasamak istemiyorum. :)
Istanbul'a donunce hersey cok farkli olacak benim icin. O zaman arkadasliga da acigim, evlilige de. Burdaki gibi kendimi kapatmayacagim. Ah bir de o gunleri gorebilsem.

bende hiç alışamadım sevemedim..
Kendi evimm mecbur

Kiyamam yaa.. Seni cok iyi anliyorum cunku bende yurt disindayim ve ne kadar sor oldugunu biliyorum.. Sabretmelisin bak ne guzel sadece bir yilin kalmis Ben esim den dolayi temelli geldim.. Sukret haline..

planla olmaz ki bu işler,kısmet,bir bakmışsınız aşık olmuşsunuz ve dönmek istemiyorsunuz...

Esekten dusmus birinin halini esekten dusmus biri anlar. Anliyor muyum anliyorum ama sabir... Zaman cabuk geciyor.

Biliyorum seni. Ama senin yazilarinda daha cok donmeye cesaret edememek, halinden memnun olmak gibi seyler okumustum. Donmeyi dusunuyor musun sen de?
Gercekten de bunu yasayan anlar, o konuda katiliyorum. Herkesten, iyi kotu herseyden uzak olmak. Olani biteni uzaktan izlemek zorunda olmak cok kotu birsey. Ben disarda, yurtdisinda yasayabilecek insan degilmisim, onu anladim. 15 yasindan beri burdayim. Cocuktum, farketmedi benim icin. Ama yetiskin bir insan olunca farkina vardim bazi seylerin. Yurtdisinda yasamak isteyen herkesin yolu acik olsun, ama bana gore degilmis.

Sevde merhaba
Seni yorumlarindan taniyorum sadece ama cok mantikli ve akli basinda bir insan oldugun kanısındayim.
Her neyse konumuz bu degil
Yine de sasirttin beni. Biliyorum bende yaptigim ise ayilip bayilmiyorum ama napalim buna da şükür. Mutlu olmanin yolu istediklerimizle elde ettiklerimiz arasinda bi ortayi tutturmakta sakli haa bide ist özlemine deginmissin.
Iki yil istanbul da yasadim valla bi halt yok :))) hep trafik gaspci vs vs..
Sen o yasadigin yerden sıkılmissin bence. Bide disardan bi göz olarak bak kendine. Oyalanacak biseyler bulsan bu kadar dusunmezsin tr yi. Gerçekten.

Allah yardımcın olsun arkadaşım sabır et madem dönmene 1 sene kalmış.Amerika'da yaşıyordun galiba öyle hatırlıyorum.15 YAŞında gitmişsin tek başına mı gittin eğitim için yoksa ailen mi eğer ailenle gittiysen onlarda yanındadır galiba sana destek olabilirler.

Insallah size de nasip olur istediginiz yerde yasamak. Umudunuzu kaybetmeyin. Hayat bu, bugun orda isiniz rast gider, birgun merkeze gecersiniz is yuzunden, belli olmaz. Aynen dediginiz gibi delirecek gibi oluyorum ben de. Aglamak desen, neredeyse hergun... Bu bir sene nasil gececek, nasil dayancam bilmiyorum, kanser olcam yakinda. Eskiden boyle degildi, gitgide bu kadar kotulesti. Artik aglama krizleri yasayacak raddeye geldim, bakalim daha ne raddelere gelecem.

Kiyamam yaa.. Seni cok iyi anliyorum cunku bende yurt disindayim ve ne kadar sor oldugunu biliyorum.. Sabretmelisin bak ne guzel sadece bir yilin kalmis Ben esim den dolayi temelli geldim.. Sukret haline..

Sagolun. Temelli geldiniz ha. Insallah alisir seversiniz. Yoksa hayat cehennem oluyor. Sevmedigin bir yerde yasamak sevmedigin bir adamla evlendirilmek gibi birsey benim icin. Oldurmuyor, surunduruyor. :)

planla olmaz ki bu işler,kısmet,bir bakmışsınız aşık olmuşsunuz ve dönmek istemiyorsunuz...

Aman Allah korusun. Aklima gelmiyor degil. Gonul bu, asla olmaz diyemeyiz. Burda omur geciremem. Asik masik olmasam iyi olur. :) Ama sanmiyorum birine kapilacagimi. Evinden cikmayan insan kimi gorup de asik olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…