- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Biliyorum seni. Ama senin yazilarinda daha cok donmeye cesaret edememek, halinden memnun olmak gibi seyler okumustum. Donmeyi dusunuyor musun sen de?
Gercekten de bunu yasayan anlar, o konuda katiliyorum. Herkesten, iyi kotu herseyden uzak olmak. Olani biteni uzaktan izlemek zorunda olmak cok kotu birsey. Ben disarda, yurtdisinda yasayabilecek insan degilmisim, onu anladim. 15 yasindan beri burdayim. Cocuktum, farketmedi benim icin. Ama yetiskin bir insan olunca farkina vardim bazi seylerin. Yurtdisinda yasamak isteyen herkesin yolu acik olsun, ama bana gore degilmis.
Insallah size de nasip olur istediginiz yerde yasamak. Umudunuzu kaybetmeyin. Hayat bu, bugun orda isiniz rast gider, birgun merkeze gecersiniz is yuzunden, belli olmaz. Aynen dediginiz gibi delirecek gibi oluyorum ben de. Aglamak desen, neredeyse hergun... Bu bir sene nasil gececek, nasil dayancam bilmiyorum, kanser olcam yakinda. Eskiden boyle degildi, gitgide bu kadar kotulesti. Artik aglama krizleri yasayacak raddeye geldim, bakalim daha ne raddelere gelecem.
Sagolun. Temelli geldiniz ha. Insallah alisir seversiniz. Yoksa hayat cehennem oluyor. Sevmedigin bir yerde yasamak sevmedigin bir adamla evlendirilmek gibi birsey benim icin. Oldurmuyor, surunduruyor. :)
Aman Allah korusun. Aklima gelmiyor degil. Gonul bu, asla olmaz diyemeyiz. Burda omur geciremem. Asik masik olmasam iyi olur. :) Ama sanmiyorum birine kapilacagimi. Evinden cikmayan insan kimi gorup de asik olacak.
Canim akil mantikla psikoloji bir degil ki. Ben de aklimi severim, ama psikoloji de boyle yerlerde iste, simdi daha iyi tanidin. :)Sevde merhaba
Seni yorumlarindan taniyorum sadece ama cok mantikli ve akli basinda bir insan oldugun kanısındayim.
Her neyse konumuz bu degil
Yine de sasirttin beni. Biliyorum bende yaptigim ise ayilip bayilmiyorum ama napalim buna da şükür. Mutlu olmanin yolu istediklerimizle elde ettiklerimiz arasinda bi ortayi tutturmakta saklihaa bide ist özlemine deginmissin.
Iki yil istanbul da yasadim valla bi halt yok :))) hep trafik gaspci vs vs..
Sen o yasadigin yerden sıkılmissin bence. Bide disardan bi göz olarak bak kendine. Oyalanacak biseyler bulsan bu kadar dusunmezsin tr yi. Gerçekten.
Allah yardımcın olsun arkadaşım sabır et madem dönmene 1 sene kalmış.Amerika'da yaşıyordun galiba öyle hatırlıyorum.15 YAŞında gitmişsin tek başına mı gittin eğitim için yoksa ailen mi eğer ailenle gittiysen onlarda yanındadır galiba sana destek olabilirler.
Senin gibi hissettigim zamanlar oldu hatta cok oldu:) O gunden bu yana cok sey degisti aslinda da, simdi yazmak istemiyorum. Zamanla oturuyor taslar yerine, biraz sabredersen goreceksin.
Ayni seyleri yasiyorum...
Yurtdisinda yuksek lisans yapiyorum, 7 ay kaldi donmeme, donunce ozlermiyim buralari, tadini cikarmayalim diyorum ama yok gene istemeden gun sayiyorum, ev, mobilya bakiyorum, dingin ait oldugum yerde bir hayat istiyorum...
Ben duygularini oyle cok yogun yasayan biri degilimdir, en azindan oyle zannediyordum, fakat degilmisim, anne ve babami, 7/24 turkce konusmayi, alistigim yemekleri yemeyi, kendi kanallarimi ozledim...
Buraya gelirken onlari ozleyecegim aklimin ucundan bile gecmezdi, ha burayi seviyorum evet, sanirim senden bir tik daha sansliyim, yapacak bir seyler var, hatta belki dondugumde yapacaklarimdan cok daha fazla ama iste karakter meselesi sanirim, bende senin dedigin gibi pek yurtdisi insani degilmisim sanirim...
Umarim ikimiz icinde goz acip kapayana kadar, harika anilariyla gecer...
Canım sorması ayıptır hep mi böyleydin 9 senedir,yine özel olmayacaksa arkadaş,sevgili vs edindin mi 9 sene boyunca,cevap vermek zorunda değilsin,.
Insallah.
Benim duygularim gittikce yogunlasti, eskiden bu kadar degildi.
Ben ozleyecegimi sanmiyorum. En azindan su son 2 seneyi ozlemeyecegim kesin.
Ha genel olarak Amerika'nin nimetlerini ozler miyim? Ozlerim. Yeri gelicek "Amerika'da olsaydi...." diye cumleler kuracagimi, bazi konularda Amerika'da hic boyle sorunlarim yoktu filan gibi seyler dusunecegimi biliyorum.
Ama kendi yasadigim hayati ozlemeyecegim. Bu gunler karanlik gunler benim icin. Ben oyle isim taktim. Bundan 1 sene oncesini bile dusunurken "iyi ki gecmis, bitmis o gunler" diye dusunuyorum. Bugunlerimi de ayni dusunceyle hatirlayacagima eminim.
Yazmayım yazmayım diyorum olmuyor.
Türkiye'ye gelince göreceksin asıl bunalımı. Adalet yok, yobazlık çok. Bir etek giy, öküz gibi bakarlar. İstanbul'da da böyle. Özgürlük yok. Kendini çok kapatmışsın orada. Açıl biraz.
Bir de bir konuda senin nickini görmüştüm sanırım. Profil resminde masa başında oturan sarışın biri vardı, eşim Amerikalı yazmıştı. Sevdeydi nicki, o sen misin?
Valla ben sana burada daha mutsuz olacağını garanti ediyorum. Hayırlısı olsun hakkında.O ben degilim. Hic oyle bir resmim olmadi, esim de olmadi zaten. Baskasidir gordugunuz sevde.
Turkiye'nin sorunlarini da biliyorum. Bihaber degilim, hayat gulluk gulistanlik degil, benim icin de olmayacak, hepsinin farkindayim. Butun bunlari bilerek ve kabul ederek bir karar verdim ben.
Bende tayinciydim.5 sene her gidenin ardından el sallamak geriye tek başına kalmak nedir bilirim.Ama sabır.Temelli döndüğündeki mutluluğunu,hzurunu düşünerek geçir dara düştüğünde.Allah sabır versin.Gurbette yalnız olmak nedir çok iyi bilirim
Valla ben sana burada daha mutsuz olacağını garanti ediyorum. Hayırlısı olsun hakkında.
Valla ben sana burada daha mutsuz olacağını garanti ediyorum. Hayırlısı olsun hakkında.
O ben degilim. Hic oyle bir resmim olmadi, esim de olmadi zaten. Baskasidir gordugunuz sevde.
Turkiye'nin sorunlarini da biliyorum. Bihaber degilim, hayat gulluk gulistanlik degil, benim icin de olmayacak, hepsinin farkindayim. Butun bunlari bilerek ve kabul ederek bir karar verdim ben.
Ne kadar ciddiye alırsın, bilmiyorum.
Ama üzüldüm senin için. Çünkü bu hayat değil. Yalnız olmayı kimse hak etmez.
Çok zor bir şey , insanın yalnız olması. Hele ki doğduğu ve aşık olduğu yerden uzakta.
Ne olursa olsun toprağın çekiyor .
Ama işinde ve okulunda başarılı birisin. Yüksek lisans yapıyorsun. Kocaman bir yurtdışı geçmişin var, dilin var.
Kazançlarına bakınca, şimdiki sıkıntılarının bir kefaret olduğunu düşündüm.
Ve kazançlarını düşününce bunları atlatmaya çalışman en mantıklısı .
İçinde bulunduğun depresyona üzüldüm çünkü aynısını yaşıyorum .
Son bir senen hızlı akar umarım ve içinde bulunduğun bu depresyondan çıkarsın ALLAHın izni ile.
Kazançlarına odaklan sadece. Ve şu sözü severim; Gelecekse beklenilen gün, çekilen çile kutsaldır.
Senin için gerçekten çok doğru bir cümle. Önümüzdeki mayıs ayını düşün sadece.
Dediğim gibi, ben bana cevap bile vermeyeceğini düşünüyorum. Ama yine de yazmak istedim. Eski kızgınlık,kırgınları uzatmak ruhuma zarar veriyor. Depresyonumdan çıkmaya çalışıyorum :)
Rabbim yar ve yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?