Var mi benim gibi nefret ettigi bir yerde yasamak zorunda olan?

Senin gibi hissettigim zamanlar oldu hatta cok oldu:) O gunden bu yana cok sey degisti aslinda da, simdi yazmak istemiyorum. Zamanla oturuyor taslar yerine, biraz sabredersen goreceksin.

hiç belli olmaz,büyük konuşmayalım da demedi demeyin

Canim akil mantikla psikoloji bir degil ki. Ben de aklimi severim, ama psikoloji de boyle yerlerde iste, simdi daha iyi tanidin. :)
Oyalanacak sey iste okulum var bir. Mesgul tutuyor, odeviydi, sinaviydi. Zaman da cabuk geciyor zaten, orasi da oyle. Ama iste... Orayi dusunmemem mumkun degil. :)

Evet, Amerika'dayim. Annem, babam, bir de kizkardesim burdayiz. Ailecek. Tasindik, sadece egitim icin degil. Halimi butun ev halki biliyor. Ama yapacak birsey yok ki canim beklemekten baska, herkesin de isi gucu var zaten. Zaten bizimkilerin de bazisi burda yasamak, bazisi donmek istiyor. Fena parcalanacagiz sonunda ama bakalim, hayirlisi olsun.

Senin gibi hissettigim zamanlar oldu hatta cok oldu:) O gunden bu yana cok sey degisti aslinda da, simdi yazmak istemiyorum. Zamanla oturuyor taslar yerine, biraz sabredersen goreceksin.

9 yil oldu. Okulumda da isimde de basarili bir insanim. Hersey guzel gitti, meslegim var, buraya tutundum yani. Taslar yerine oyle oturdu.
Ama simdi donmeyi dusunuyorum. Donecegim de. Sanirim esas taslar o zaman yerine oturacak. :) Ben de sabretmeye calisiyorum.

Ayni seyleri yasiyorum...
Yurtdisinda yuksek lisans yapiyorum, 7 ay kaldi donmeme, donunce ozlermiyim buralari, tadini cikarmayalim diyorum ama yok gene istemeden gun sayiyorum, ev, mobilya bakiyorum, dingin ait oldugum yerde bir hayat istiyorum...
Ben duygularini oyle cok yogun yasayan biri degilimdir, en azindan oyle zannediyordum, fakat degilmisim, anne ve babami, 7/24 turkce konusmayi, alistigim yemekleri yemeyi, kendi kanallarimi ozledim...
Buraya gelirken onlari ozleyecegim aklimin ucundan bile gecmezdi, ha burayi seviyorum evet, sanirim senden bir tik daha sansliyim, yapacak bir seyler var, hatta belki dondugumde yapacaklarimdan cok daha fazla ama iste karakter meselesi sanirim, bende senin dedigin gibi pek yurtdisi insani degilmisim sanirim...
Umarim ikimiz icinde goz acip kapayana kadar, harika anilariyla gecer...

Canım sorması ayıptır hep mi böyleydin 9 senedir,yine özel olmayacaksa arkadaş,sevgili vs edindin mi 9 sene boyunca,cevap vermek zorunda değilsin,.

Insallah.
Benim duygularim gittikce yogunlasti, eskiden bu kadar degildi.
Ben ozleyecegimi sanmiyorum. En azindan su son 2 seneyi ozlemeyecegim kesin.
Ha genel olarak Amerika'nin nimetlerini ozler miyim? Ozlerim. Yeri gelicek "Amerika'da olsaydi...." diye cumleler kuracagimi, bazi konularda Amerika'da hic boyle sorunlarim yoktu filan gibi seyler dusunecegimi biliyorum.

Ama kendi yasadigim hayati ozlemeyecegim. Bu gunler karanlik gunler benim icin. Ben oyle isim taktim. Bundan 1 sene oncesini bile dusunurken "iyi ki gecmis, bitmis o gunler" diye dusunuyorum. Bugunlerimi de ayni dusunceyle hatirlayacagima eminim.

Yazmayım yazmayım diyorum olmuyor.
Türkiye'ye gelince göreceksin asıl bunalımı. Adalet yok, yobazlık çok. Bir etek giy, öküz gibi bakarlar. İstanbul'da da böyle. Özgürlük yok. Kendini çok kapatmışsın orada. Açıl biraz.
Bir de bir konuda senin nickini görmüştüm sanırım. Profil resminde masa başında oturan sarışın biri vardı, eşim Amerikalı yazmıştı. Sevdeydi nicki, o sen misin?

Canım sorması ayıptır hep mi böyleydin 9 senedir,yine özel olmayacaksa arkadaş,sevgili vs edindin mi 9 sene boyunca,cevap vermek zorunda değilsin,.

Hep boyle degildim. 2012'den beridir boyle. Onceden yasayip gidiyordum. Zaten Turkiye'ye donmeyi pek dusunmuyordum. Amerika'nin sevdigim eyaletlerinden birine giderim diyordum.
O zamana kadar arkadaslarim cok oldu. Cikip dolastik, aktiviteler yaptik. Bir de zaten liseliydim ben ilk geldigimde, insan o yaslarda pek oyle vatanim, ailem, akrabam diye dertlenmiyor. :) Hayatima bakmistim. Renkli bir lise hayatim oldu.
Sevgilim olmadi. Ama benimle sevgili olmak isteyen yakin bir erkek arkadasim vardi. Onunla da cok guzel zaman gecirirdik, kafa dengiydik.
Sonra bu yakin arkadaslarimla da aram zamanla koptu. Universite, tasinmalar derken... Simdi yeni arkadas istemem hayatimda acikcasi, acik degilim yeni iliskilere de. Ama eski arkadasliklarim olsa mesela, buyuk olcude oyalanirdim.

Bende Amerika'dayim...
Ve geriye donup baktigimda ayni seyleri hissediyorum cogunlukla, nasil atlatmisim onlari diye, geri donmek bana cok dingin bir hayat getirecek gibi geliyor, sen daha uzun yasamissin belki daha da bunaldin, ama soyle dusun, ne kadar karamsar yaklasirsan o kadar her sey daha basa cikilmaz bir hal aliyor, 1 sene evet uzun gibi geliyor emin ol ama degil ve emin ol burda ki rahatligini ozleyeceksin, en azindan ben kesin ozleyecegim

O ben degilim. Hic oyle bir resmim olmadi, esim de olmadi zaten. Baskasidir gordugunuz sevde.

Turkiye'nin sorunlarini da biliyorum. Bihaber degilim, hayat gulluk gulistanlik degil, benim icin de olmayacak, hepsinin farkindayim. Butun bunlari bilerek ve kabul ederek bir karar verdim ben.

Bende tayinciydim.5 sene her gidenin ardından el sallamak geriye tek başına kalmak nedir bilirim.Ama sabır.Temelli döndüğündeki mutluluğunu,hzurunu düşünerek geçir dara düştüğünde.Allah sabır versin.Gurbette yalnız olmak nedir çok iyi bilirim

Valla ben sana burada daha mutsuz olacağını garanti ediyorum. Hayırlısı olsun hakkında.

Ne kadar ciddiye alırsın, bilmiyorum.
Ama üzüldüm senin için. Çünkü bu hayat değil. Yalnız olmayı kimse hak etmez.
Çok zor bir şey , insanın yalnız olması. Hele ki doğduğu ve aşık olduğu yerden uzakta.
Ne olursa olsun toprağın çekiyor .
Ama işinde ve okulunda başarılı birisin. Yüksek lisans yapıyorsun. Kocaman bir yurtdışı geçmişin var, dilin var.
Kazançlarına bakınca, şimdiki sıkıntılarının bir kefaret olduğunu düşündüm.
Ve kazançlarını düşününce bunları atlatmaya çalışman en mantıklısı .
İçinde bulunduğun depresyona üzüldüm çünkü aynısını yaşıyorum .
Son bir senen hızlı akar umarım ve içinde bulunduğun bu depresyondan çıkarsın ALLAHın izni ile.

Kazançlarına odaklan sadece. Ve şu sözü severim; Gelecekse beklenilen gün, çekilen çile kutsaldır.
Senin için gerçekten çok doğru bir cümle. Önümüzdeki mayıs ayını düşün sadece.

Dediğim gibi, ben bana cevap bile vermeyeceğini düşünüyorum. Ama yine de yazmak istedim. Eski kızgınlık,kırgınları uzatmak ruhuma zarar veriyor. Depresyonumdan çıkmaya çalışıyorum :)

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Evet oyle dusunmek rahatlatiyor. Deniyorum bazen. Ailemle burdayim ama etrafinda insan olup da yalniz olanlardanim ben.
Tesekkur ederim.

Valla ben sana burada daha mutsuz olacağını garanti ediyorum. Hayırlısı olsun hakkında.

Evet burada adaletsizlik çok ama yine de Türk'üz nihayetinde. Annesi burada, babası burada, sevdiği herkes burada.
Eminim oradakinden daha mutsuz olamaz. İnsanın sevdikleri yanında olsun yeter.
Yurtdışında yaşamak bence zor. Adamlar başlı başına bizden farklı genişlikteler.
Doğaları farklı.

kimse sormamış merak ettim hangi ülkedesiniz acaba?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah yardımcınız olsun.Derler ki İnsanlar yalnızca mutlu olunca gülümsemez gülümseyince de mutlu olur sonuna kadar arkasındayım kendinizi zorlayın biraz,mutluluk verici filmler izleyin,32 diş sırıtıp caddelerde gezin,iş arkadaşlarınızla plan yapın-ilk başlarda canınız istemiyecek zorlayın kendinizi sonra pozitif bir moda geçiş yaparsınız zaten kendiliğinizden.Ben de benzer durumdayım sizinle anlıyorum

Tesekkur ederim. Benim cevap vermeme sebebim farklidir, buna cevap veririm tabii.

Kefaret olarak dusunme fikri iyiymis. Bunu daha once dusunmemistim, boyle dusunmeye calisacagim.
En guzel genclik yillarimin harap oldugu, bir odada gectigi, bol gozyasili agir bir kefaret. Bir daha 24 yasinda olmayacagim ve ben bu gunlerin gecip bitmesini istiyorum. Ben cocukken bile buyumek istemezdim, simdi hicbirsey umrumda degil. Kendime inanamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…