• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Var mı böylesi çevrenizde?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gözlem ve analiz yeteneğinize hayran kaldım.
Müge Anlı'ya çıkan insanların arkadaşlarıyla kadın kadına tatile gidecek bir aile yapıları, barda 2 vodka-vişne içip, eller havaya eğlenecek bir hayat ve tatil anlayışları mı var sizce?

Alayının ağzında hiç araştırıp okumadıkları inançlarına ait kelimeler, kısıtlı ve baskıcı çevre, iç içe kabile gibi hayatlar...
Birçoğunun diş fırçasıyla tanışmışlığı yok. Çoğunun tanıdığı erkek sayısı babaları dahil 5.
Barlarda erkeklerle tanışıyor olsalar kocalarını aldatmak için yamuk kocalarının yamuk kardeşlerini, kuzenlerini, karşı komşunun kocasını tercih etmezler sanırım.
Eşini satan, döven adamlar da her hafta sonu Hayal Kahvesi konseri kovalıyorlar herhalde.
Ne güzel yazmışsınız 👍

Ben de kaldırımda yürürken, otobüs beklerken amaçsızca korna çalanların, laf atanların kim olduklarını ve dertlerini merak ediyordum, aydınlandım şu an.
5 senelik kalkınma planlarımı, vergi borçlarımı, levha tektoniği kuramını falan evde güvendeyken düşünürüm artık. İnsanlara yanlış meşaz vermeyeyim durduk yerde.

Erkak anlar guzum, ficut dilinden anlarlar hemen ne istediğini; seni senden daha iyi bilirler. Sen, onları düşündüğünü zannediyorsun amma esasen onları düşünmüyorsun, bilinçaltında aranıyorsun. Yoksa neden bir erkak sana korna çalsın, laf atsın? Hiç gördün-duydun mu bir erkağn salt bir kadın görmesinin yetip, sapıklık yaptığını? Damacanalar da öyle mesela, artık nasıl aranıyorlarsa Allahın plastik yolluları... Erkek bilir hep. Kendine çeki düzen vermelisin aciğğleğn.

Üstelik etrafına dikkat etmeden/bakmadan aval aval yürümek de övünülecek bir durum.
Alttan alta bununla övünmek...
Işınla artık beni Sıkati!

Bir gün biri çantasını kapıverse ağlar ama kapkaç kurbanı oldum diye. :KK70:
Bu ülkede aval aval yürümek lüks kadınlara, sığır gibi bakıp analiz kasan adamlar oldukça.

Arkadaşlar merhaba size bir durumu anlatacağım belki de çok normaldir ama ben pek böyle şeylere denk gelmediğim için garibime gitti. Eşimle boşanıyoruz mahkeme 1 ay sonrasına kaldı, bunu konularımdan biliyorsunuzdur . Ben de evde canım çok sıkılıyor ve evde üstümde sürekli baskı var diye bir kız arkadaşımla tatile gitmeyi düşündüm. Bu kız çok sevimli cana yakın gezmeyi eğlenmeyi seven bir kızdı. Önceden de ailece onlarla beraber tatile gitmiştik. Bu çift boşandı o yüzden eskisi gibi görüşemedik. Benim de aklıma geldi ikimiz bir yerler gidebiliriz kız kıza. Bu kızla konuşurken "ben tatilde anı yaşarım, canım ne isterse onu yaparım, bizim gideceğimiz tatil belki sana uymayabilir" dedi. İlk acaba ne demek istiyor dedim sonra daha detaylı bilgi verdi. Mesela bir disko bar' a gitsem ve orda bir erkek yanaşssa o an keyfimiz nasıl isterse öyle davranırım canım neyi isterse yaşarım dedi. Tabi ben şok yaşadım işinde gücünde parası olan güzel de bir kız. Böyle şeylerde gözü olduğunu hiç düşünmemiştim. Eski eşim beni zamanında uyarmıştı "bak bu kız seni harcar bu kızla fazla muhatap olma" demişti. Eşim nasıl hemen o kızın bu yönünü görmüştü . Ben hep çok tatlı kız diye yanaştım bu yönünü sonradan görünce tuhaf bir uyanma yaşadım. Hiç hal ve hareketlerinde böyle olduğunu belli etmiyordu. Sonra ben onun gibi değilim diye kızla da konuşmayı kestim. Bu kızı nasıl benim eski eşim bir konuşmayla anladı halbuki konuşması çok normaldi kızın.
Kadın resmen benim bezim başka taraklarda sana uymam demiş. İyi de demiş. Keşke herkes böyle açık konuşsa da bizde ona göre davransak.

Halanızın oğlu tüm kadınları süzüyor galiba, baya baya yürümeler bacaklar kalçalar, gözlerine gözlerini dikip nerelere baktığını irdelemeler... Halanızın oğlunun ne olduğunu anladım mesela ben de şu an, gözüyle yemesin o kadar milleti, bi gün "Ne bakıyon dik dik, sapık mısın" der sıkıştırırlar köşeye.
Kalçalar da nerden çıktı maaşallah abartmada kk üstüne tanımıyorum. Sapıklık mı yani yolda yürürken karşı cinsle bakışmak. Her bakıştığınızla bir şeyler yaşadıysanız, olumsuz sonuçlanmış olacak ki hemen etiketi yapıştırmışsınız. Bi saçma abartı da ben yapayım

Son düzenleme:
Memeler de nerden çıktı maaşallah abartmada kk üstüne tanımıyorum. Sapıklık mı yani yolda yürürken karşı cinsle bakışmak. Her bakıştığınızla bir şeyler yaşadıysanız demek ki...

"Memeler" sizden çıktı şu an, abartmada ben de tanımıyorum kk üzerine, yazımdan "Memeler"i bulup çıkarıyorlar hemen mesela.

Kalçalar da nerden çıktı maaşallah abartmada kk üstüne tanımıyorum. Sapıklık mı yani yolda yürürken karşı cinsle bakışmak. Her bakıştığınızla bir şeyler yaşadıysanız, olumsuz sonuçlanmış olacak ki hemen etiketi yapıştırmışsınız. Bi saçma abartı da ben yapayım

Heh kalçalar, yürüyüşten çıktı; yürüyüşünden anlıyormuş ya hani sizin potansiyel sapık; ayakkabı tabanına bakıp bırakacak değil herhalde süzme işini.
Ayrıca hiç alttan laf sokmaya çalışmayın, direkt söyleyin hiç sevmem kaçak lafları. Ben de size söyleyeyim direkt: Kuzeninin sapıkça çıkarımlarını gülerek dinleyip üzerine gelip buraya gülerek aktaracak türden bir gerizekalısın.

"Memeler" sizden çıktı şu an, abartmada ben de tanımıyorum kk üzerine, yazımdan "Memeler"i bulup çıkarıyorlar hemen mesela.

Heh kalçalar, yürüyüşten çıktı; yürüyüşünden anlıyormuş ya hani sizin potansiyel sapık; ayakkabı tabanına bakıp bırakacak değil herhalde süzme işini.
Ayrıca hiç alttan laf sokmaya çalışmayın, direkt söyleyin hiç sevmem kaçak lafları. Ben de size söyleyeyim direkt: Kuzeninin sapıkça çıkarımlarını gülerek dinleyip üzerine gelip buraya gülerek aktaracak türden bir gerizekalısın.
Kibledim seni. Senin seviyene inemem.

Kibledim seni. Senin seviyene inemem.

Çünkü senin seviyen bu: "Her bakıştığınızla bir şeyler yaşadıysanız, olumsuz sonuçlanmış olacak ki hemen etiketi yapıştırmışsınız."
Üstü kapalı yazınca seviyeli olunmuyor, daha iniş yok oradan.

Beyinsiz ya.
Yav, bu beyinsiz yüzünden ben de ban yiyeceğim, reva mı bu. :))

Son düzenleme:
Erkekler neyi anlar ya?
İyi misiniz hemşireler? O nasıl laf öyle?
Hele bir de "namusa düşkünlüğü anlar" minvalinde bir yorum vardı ki tövbeler tövbesi.
Konu sahibine söylenecek hiçbir şey yok zaten ama bugün şu iki kelimelik cümleniz "Erkekler anlar." çok fena.
Evlerden ırak. Peh erkekler anlarmış. Sümüğünü sandalyeye silen adam ne anlayacak?
aslında erkekler anlardan kasıt şu.
mesela ben bir bayan olarak bir erkeğin bana bakışından niyetini az çok anlıyorum. kimisi direk gözlerini dikerek bakıyor ve anlıyorum ki bunun niyeti bozuk.
ama kimi erkek de gayet efendi oluyor evet o da bakıyor ama normal bi bakış. sonuçta bizim auro denen bir his mekanizmamız var. ve insan anlıyor ve hissediyor. elektrik almak denen şey bu. neyse herkes anladı zaten bence ne demek istediğimi.
işte ben nasılki bir erkeğin bana bakışından anlıyorsam bir erkekte bir kadının ona bakışından ne amaçla baktığını anlar.
kaldı ki burada birine ilgimi nasıl belli edeyim diye soran soruşturan herkese, bakışlarınla anlat, vücut dilenden anlar zaten deniliyor.
tam olarak söylenende bu.

aslında erkekler anlardan kasıt şu.
mesela ben bir bayan olarak bir erkeğin bana bakışından niyetini az çok anlıyorum. kimisi direk gözlerini dikerek bakıyor ve anlıyorum ki bunun niyeti bozuk.
ama kimi erkek de gayet efendi oluyor evet o da bakıyor ama normal bi bakış. sonuçta bizim auro denen bir his mekanizmamız var. ve insan anlıyor ve hissediyor. elektrik almak denen şey bu. neyse herkes anladı zaten bence ne demek istediğimi.
işte ben nasılki bir erkeğin bana bakışından anlıyorsam bir erkekte bir kadının ona bakışından ne amaçla baktığını anlar.
kaldı ki burada birine ilgimi nasıl belli edeyim diye soran soruşturan herkese, bakışlarınla anlat, vücut dilenden anlar zaten deniliyor.
tam olarak söylenende bu.
Burada anlaşılan şey ilgi değil.
Bahsedilen tam da "yollu" etiketi. Açıkça yazayım da herkes kurtulsun.
Yorumları okuduysanız bir erkeğin "yollu(!), namussuz(!), hafif(!) kadını" şıp diye anlamasından bahsediliyor.
Üstelik haklı olduklarının altı çizile çizile. Utanç verici.

Banlanmadan bir iki daha yazayım:

Bakın daha 2-3 yorum yukarıda bir kadın, -Halanızın oğluna sapık mısın derler- dedim diye (Ki halasının oğlunun muhabbetini de aktardı, bir fikir oluşabilecek kadar insanların kafasında), kendisi hakkında hiçbir bilgisi olmadığı bir başka kadına üstü kapalı "Yollu" dedi ve "Gerizekalısın" cevabını alınca ancak, seviyeden dem vurdu.

Daha burada, bir kadın; dibindeki kuzeninin yaptığı konuşmayı savunmak adına, kuzeninin dışarıdan nasıl görüneceğini, rahatsız ediciliğini irdelemeksizin, forumdan, durumu eleştiren bir kadına "Sen çok baktın karşılık bulamadın herhalde, her bakıştığınızla bir şeyler yaşadıysanız demek ki... " vb dedi, bu ne demek?

Biz kime neyin utancından, neyin farkındalığından bahsediyorsak.
Bunu hemcinsim yapıyor, biz erkeklere laf söyleyeceğiz daha...

Bunlara seviye, namus, ahlak diye kallavi yutturmuşlar erkek onayını da haberleri yok.
Biz de göz açacağız diye uğraşıyoruz, aha geliyor sana da laf ediyorlar.

Gözlem ve analiz yeteneğinize hayran kaldım.
Müge Anlı'ya çıkan insanların arkadaşlarıyla kadın kadına tatile gidecek bir aile yapıları, barda 2 vodka-vişne içip, eller havaya eğlenecek bir hayat ve tatil anlayışları mı var sizce?

Alayının ağzında hiç araştırıp okumadıkları inançlarına ait kelimeler, kısıtlı ve baskıcı çevre, iç içe kabile gibi hayatlar...
Birçoğunun diş fırçasıyla tanışmışlığı yok. Çoğunun tanıdığı erkek sayısı babaları dahil 5.
Barlarda erkeklerle tanışıyor olsalar kocalarını aldatmak için yamuk kocalarının yamuk kardeşlerini, kuzenlerini, karşı komşunun kocasını tercih etmezler sanırım.
Eşini satan, döven adamlar da her hafta sonu Hayal Kahvesi konseri kovalıyorlar herhalde.

Şu yorumun alnı olsa da öpsem :KK68:

Ortak karar aslında.
6 ay oldu boşanalı başta kendime yediremediğim için hep ortak karar dedim ama şimdi sindirdim sanırım terk edildim derken üzülmüyorum siz öylesiniz diye söylemedim bunu sadece yeni fark etmeye başladım o yüzden söyledim

Sitenin kapısına asılmalık...

İstersek alnımıza kadar türlü türlü yazıp asalım fark etmiyor.
Biri geliyor, daha konuda neyi ne şekilde aktardığından haberi yok; o kadar işlemiş ki beynine eril bakış-dil, ettiği lafların kadına hakaret olduğunun farkında değil "Ne dedim ki ben, ben onu mu dedim?" diyor, sayfalarca kadına kendi dilini anlatmaya çalışıyorsun. (Ki gayet de beğenilerinden belli esasen neyi düşündüğü de neyse, yine oryantal şov işte)
Sonra başkası geliyor, "Benim de guzenim böyle böyle anlattı çoh güldük" diye aktarıyor, eleştiri gelince karşısındakinin doğrudan kimliğine ima yollu saldırıyor, ardından da seviye diyor.
Öbürü geliyor, amuda kalkarak izlediği Müge Anlı'dan örnekler veriyor ki aynı Müge Anlı'yı mı izliyoruz şaşıyorsun filan.
Ee sonuç?
Sonuç üç beş polemik, bir iki hakaret, birkaç ban.
Değişen ne var? Hiç.

Son düzenleme:
İstersek alnımıza kadar türlü türlü yazıp asalım fark etmiyor.
Biri geliyor, daha konuda neyi ne şekilde aktardığından haberi yok; o kadar işlemiş ki beynine eril bakış-dil, ettiği lafların kadına hakaret olduğunun farkında değil "Ne dedim ki ben, ben onu mu dedim?" diyor, sayfalarca kadına kendi dilini anlatmaya çalışıyorsun.
Sonra başkası geliyor, "Benim de guzenim böyle böyle anlattı çoh güldük" diye aktarıyor, eleştiri gelince karşısındakinin kişiliğine ima yollu saldırıyor, ardından da seviye diyor.
Öbürü geliyor, amuda kalkarak izlediği Müge Anlı'dan örnekler veriyor ki aynı Müge Anlı'yı mı izliyoruz şaşıyorsun filan.
Ee sonuç?
Sonuç üç beş polemik, bir iki hakaret, birkaç ban.
Değişen ne var? Hiç.
Değişecek de biz görür müyüz bilmiyorum. Çünkü ben de çocuk yetiştiriyorum, sen de yetiştiriyorsun.
Mesela oğullarıma "hayır" kelimesinin gerçekten "hayır" olduğunu, kadınların "korunacak şey, hediye ya da emanet" olmadığını, her şeyden evvel saygıyı öğretiyorum ki yolda yürüyüşten niyet okumasınlar, etek boyundan etiket yapmasınlar, sevişme sayısından ahlak biçmesinler, namus kavramını sadece vicdan da arasınlar.
Böyle yetişen çocuklar var. Sayıları artacak. Değişecek çünkü sen de ben de çocuk yetiştiriyoruz.

Konudaki yorumları okuyorum da sokakta yürüyen kadının aval aval yürümesinden ya da sağına soluna bakmasından bile anlam çıkartabilen mükemmel erkekler var, inanılır gibi değil. :confused:
Hayır canım ne avalı, onlar ‘kuyruk’ sallıyor biz bilmiyoruz, bize sallamadıklarından.
Erkekler üçüncü gözleri ile görebiliyorlar her şeyi, biz de tatlı kadın zannediyoruz.
Halbuki ‘içimizdeki düşman’ onlar...
Konuyla alakalı raporları değerlendireceğim ama sizlerin yorumları üzerinden yazayım dedim:))) 23 yıl önce falan, benim kız daha 2 yaşında bebe, o yaşlarda bebeleri olanlar beni anlar saçları yarım yamalak tutturmuşum, kızın yemekle sıvadığı dizleri çıkmış eşofmanla çıkmak da olmaz diye pantolonu tişörtü zor giymişim, kızı da aldım alışverişe çıktım, hava sisli pusluydu ki üzerimde uzun yağmurluk vardı, özellikle detaylandırıyorum kalça basen masen mevzularına açıklık gelsin:))

3. gözlü hissiyatları güçlü olağan üstü varlık erkek cinsinden bir türü fark ettim, ben nereye gidersem orada arabayı park ediyor, ben yürürken arabayla yavaş yavaş ilerliyor, başta kuyruğum mu çıktı acaba diye düşündüm ama çıkmamıştı adam ısrarla takip ediyor, bu adamı atlattım, plakasına kadar eşime de söyleyip durumu da anlattım, neyse sonuçta eli yüzü düzgün edepli adamları tenzih ederim ama bazıları var ki ahlaktan bi'haberler, onlar için kadın demek peşine takılıp taciz edilecek canlılar, onları paralasam hırsımı alamam.

Her konuda kadınların kadınları suçlamasını da anlamıyorum gerçekten, çocuktum 70'lik dedenin laf atmalarına maruz kalırdım, büyüyüp evlendim yine bu tiplerin tacizi bitmedi, 48 yaşına girdim hala öyle, ninesi yaşındakilere bile iç geçirecek kadar ahlaksızlar, bu ahlaksızların yaptıklarına kılıf bulunmasın rica ediyorum.

Ahlak yalnızca kadına ait değildir, tüm kadınlar ahlaksız da erkekler çok namuslu ve ahlaklı mı?
Bir kadın isterse anadan üryan olsun, ona yan gözle bakmamaktır ahlaki değer, zira herkes kendi ahlakından sorumludur, başkasının tavrı görünüşüyle bozuluyorsa insan durup düşünmeli bu kadar pamuk ipliğine mi bağlı ahlakım diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X