Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım neden ikinci ameliyata gerek duyuldu varikosel tekrarladımı yani,birinci ameliyat yetersiz mi kalmış yada komplikasyon mu oluşmuş?

İlk ameliyat micro cerrahi yöntemiyle yapılmıştı ama doktor hatası galiba olamamış sperm haraketliliği daha da düştü ve tekrar oldu mayıs ayında..

kızlar bizde 6 aya girdik ama tık yok hızımız düşük sayı arttı biraz ama bende proxeed plusa başladımmm e vitamini balık yagıı dua edin hayırlı sıyla bebşimiz olsunnnn pazarteside doc gitçek eşim sonuçları yaza<armmm

slm bayanlar bende buranın eski üyelerindenim benim eşimde agustos ayında tek taraflı varikosel oldu sayı ve hareketlılık arttı ama hamile halamadım bizim doktorumz bize kandaki fsh ve testestoron seviyesi düşük oldugu için spermlerin kalıtesiz oldugunu ve buda doğal yöldan döllenme olamıyacagını söyledi suan biz testestoronu ve fsh yükseltmeye çalısıyoruz rabbım yardımcımız olsun aklınızda olsun bayanlar eger artış yoksa kandan tahlıl yaptırarak bu sonucu öğrenebilirsiniz rabbım en kısa zamanda hayırlı evlatlar versin bize

Kızlar , ikidir eşimin testislerinde ve üzerinde şişkinlik daha doğrusu dolgunluk var, yani belli bi nokta değil her tarafında. Varikosel buna sebep olur mu?
Sizler de yaşadınız mı hiç? Pazartesi günü dr. a gidecek ama çok merak ediyorum inşallah önemli birşey değildir

Selam kızlar. Bu sabah doktora gittik, muayenede dr. eline sol tarafta toplanan damarların geldiğini ve varikoselin orda yoğunlaştığını söyledi.Şişlik yokmuş Allahtan.
Varikosel ameliyatının iyileşme süreci nasıl oluyor,kaç gün sürüyor arkadaşlar.. ?

neriscim varıkosel elle muayne ile an sağlıklı muayene edilir5 fakat eğer reflu varsa buda dopler ıle görulur
ameliyat yaptıracaksanız ngercekten işinin ehlı bırıne yaptırın bızım 1.5 yıl önce yapılan amelıyat iyi yapılamamıs taopalm 20 genışlemıs damardan adam brı bağlayıp kesıp kapamıs tlfuna ulaşmadık bıle eşim delirdi öğrenınce haklı olarak..2 negatıf tup bebek denemeız oldu ama okadar kırlı kan tasıyan damar varken embriyomuzun bıle olusması mucızeymıs..
benım eşim bileteral yanı çifttaraflı olduu ve kasıktan değil penısın hemen ustunde açıldı ordan yapılsığında nuksetmesı yada damarın atlamnası gıbı rıskler olmuomuş.ama 1 hafta fılan surdu eşimin normal haytaa dönmesi bu kez zor bı ameliyat değil korkmayın sadece iyi bir dr blun yeterli..

aaa gayecım tebrık ederım canımm yaa bızım de aynı sey olduu ılk amelıyat tek taraflı hiç yapmamaıs bısey adam bippppp dmek ıstıyorum..neyse vardır bı hayır 2. kez oldu benım eşimde 1 ay önce ınsallah sızın gıbı olur bızım de bu kez 19 damar bağlanıp kesıldı çifttaraflı..tebrıkk ederımm ohh ne gusel iğneye fılan gerek kalmamıs sukurler olsun canım allah bagıslasın

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim ameliyatı yapan doktorumuz bile çok sevindi inşallah Yüce Rabbim sizlerede nasip eder. İğne dediğin aşılama olsa gerek ben onuda denemiştim ama tutmamıştı 4-5 kez deneyenler bile var benim birinci kerede moralim bozulmuştu çok zor sürekli doktora git sürekli alttan kontrol sonrada umutla bekle çok kötü darısı başınız inşallah hafta sonu doktora gidecem bebek için hayırlısı bakalım.

LİSTEMİZ;
ekim 2006 merallll - mayıs 2008 hamile kaldı:CüvCüv:
ekim 2007 bumuyani
15temmuz 2008 Fadik
15 ağustos 2008 oya_25_oya - şubat 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
27ağustos 2008 yeliz 39
eylül 2008 bengusu -20 haziran 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
eylül 2008 sabina - 22 temmuzda hamile kaldı:CüvCüv:
11ekim 2008 gozdem
13ekim 2008 nilos1981
28ekim 2008 zehra87 - 19 şubat 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
kasım 2008 aleyna222
aralık 2008 zehra.tugba
4aralık 2008 mavioje
27aralık 2008 buse 321 - mart 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
ocak 2009 sema_yavuzerdem - şubatta hamile kaldı:CüvCüv:
6ocak 2009 leyl
19ocak 2009 birebira - temmuzda hamile kaldı:CüvCüv:
20ocak 2009 seynep
2 şubat 2009 mavirüya - 20 ağustos 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
6 şubat 2009 ayhu - eylül 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
6 martta 2009 cucuxxx
13mart 2009 aycank
16 mart 2009 ennes
19mart 2009 hennas
06nisan 2009 ayknds
22 nisan2009 tülay 29 aralik 2009 ham'le kaldi:CüvCüv:
15 mayıs 2009 fatıma zehra
27 mayıs 2009 gokkbb
27 mayıs 2009 coco383
12 haziran 2009 2yengec 13 mart 2010 da hamile kaldı:CüvCüv:
12 haziran endleeslove
13 haziran2009 sevalemre
24 haziran 2009 maviumutolsun
2 temmuz 2009 dark 10şubat 2010'da hamile kaldı:CüvCüv:
2 temmuz 2009 emel82 2010 şubat ayında hamile haberini aldık:CüvCüv:
4 temmuz 2009 sadiye77 26 arlık 2009 hamile kaldı.:CüvCüv:
5 ağustos 2009 sozuuu 24 aralık 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
10 ağustos 2009 incili_kaftan83 15 aralık 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
14 ağustos 2009 SAHRA_01 29 aralik 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
24 ağustos 2009 bahar1 21 kasım 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
26 ağustos 2009 zola
1 Eylül 2009 eftalya_35
16eylül 2009 tulu81
06 Ekim 2009 hadi ama
09 ekim 2009 ruzgar10 15aralık 2009 hamile kaldı:CüvCüv:
02 ekim 2009 nzm 26 nisan 2010 hamile kadı:CüvCüv:
22 ekim 2009 duygumit 29 ocak 2010 hamile kaldı:CüvCüv:
14 aralık 2009 melike84
18 Aralık 2009 özlemilker
21 Aralık 2009 duygu3583 11 mayıs 2010 da hamile kaldı:CüvCüv:
20 ocak 2010 bitte
18Şubat 2010 herasles
20 Şubat 2010 zencefil

22 mart 2010 krishazel 3 haziran 2011 hamile kaldı:CüvCüv:
3 haziran 2011 ahley
6 mayıs 2011 SURAL
12 mayıs 2011 zuzu05
19 şubat 2011 maria73
25 şubat 2011 senem_yonca
10 mayıs 2011 şuan hamiloş :) gaye2007

eklemeye devam ediyorum .

varikosel ameliyatı elle muayene edilip teşhis koyulan ve daha sonra emin olmak için
1) spermiogram
2) renkli doopler filmi (ultrason) dan film çekilerek ameliyat tarihine karar verilir.
Eşim mikrocerrahi ile ameliyat oldu . 1 akşam kaldı ertesi sabah 10 da taburcu edildi.
- antibiyotik
-ağrı kesici
- 1 hafta dinlenme (10 gün rapor )

Üroloji bölümü hasta yatanları arasında en basit ameliyat olarak söz ediliyor. Ağrı fazla olmuyor yanlızca şişlik oluyor . 1 hafta işe gitmedi ve dinlendi şuanda şişiklik indiğini işyerindede bi sıkıntı olmadığını dile getirdi.

-Şişlik inmesi için buz tedavisi 6 - 8 saat ara ile çok iyi geliyor.

Baya açıklamalı anlattım ALLAH herkese şifa versin.
İlerleyen zamanlarda spermiogram testinin eski ve yeni sonucunu 3 ay sonra paylaşıcam.

arkadaşlar iyi geceler.Bende varikosel ameliyatından sonra hamile kaldım.eşim 2 kez ameliyat oldu ilkinden sonuç alamadık 1 sene bekledik sonra tekrar oldu.Ameliyat olduğu ay hamileydim sonrasında 4 düşük yaşadım hala anne olamadım ama hamile kalıyorum çok şükür

selam kızlar,, eşim 6 aralıkta varikosel ameliyatı oldu yani 6 ayı doldurduk, son 3 aydırda proxeed plus, e vit.balık yağı.kore ginseng.vs vitaminler+ arı sütü bal polen karışımı yedi bir kavanoz, son derece düzenli yapmamıza rağmen dün verdiğimiz test sonucu 9 milyon sperm , ameliyat önceside 7 milyondu yani bir arpa boyu yol almışız ( ameliyatın işe yaramadığı yüzdeye girmiş olan çiftlerdeniz korktuğum başıma geldi diğer desteklerde işe yaramadı bizde görüldüğü gibi inşallah sizler faydasını görürsünüz ben bırakıyorum artık hepsini :2:

arkadaslar merhaba
benımde esımde çift taraflı varıksel vardı
6 hazıranda amelıyat oldu mıkrocerrahı yontemıyle şişliği indi

evıcap klomen gnc argınmax kullanıyor
3 ay sonra spermıyogram tekrarı olacak

bende herhangı bır sorun yok Allaha şükür bir an evvel gebe kalmak istiyorum onumuzdekı hafta calısmalara baslayacaz daha erken baslayamadık cunku kırmızılar geldi benım

amelıyattan sonra en erken kacıncı ayda gebe kaldınız?

bılıyorım 6-ay dan bir yıla kadar sure verılıyor ama ben gene de sormak ıstedı sızeeeeeeeeee

biz 6 ayı bitirdik bi test yaptırdık gümledik resmen hiç fark yok denilebilir, şimdide hormon tahlili yapıldı FSH 3,7 çıktı düşükmüş güya klomen verdi bir ayda bunu kullanıp tekrar test yaptırıcaz ama benim pek ümidim kalmadı madem sorun hormondu niye ameliyat oldukki o zaman

benim de eşim tek taraflı varikosel amelyetı oldu. evet spermlerde artış oluo sayıda da oldu ama sonuç negatif.bizde tüp bebek yapmaya karar verdik ordn burdan paralar toplandı ve pozitif sonuç aldık tüp bebekte

kadında sorun olmayıca tüp bebek tutuo ilk denemede üç transfer üçüde tuttu. ancak doğumdan bir hafta önce birinin kalbi durdu. diğer ikisi dünyaya geldi biri kız biri erkek şimdi 10 aylık oldular allah isteyen herkese nasip etsin inş.

istanbulda pek çok varikosel ameliyatı yapan ürolog var ama arkadaşlar olumlu sonuç alan ve memnun kalınan doktor tavsiyelerinizi bekliyorum.Kime gideceğimizi şaşırdık çünük iki üroloğa gittik biri bizimle alay etmiş resmen diğeri de muayenehaneme gelinorda daha iyi aletlerim var dedi bu da güven vermiyor tabi.lütfen memnun kalanlardan istanbulda avrupa yakasında doktor tavsiyesi istiyorum.

merhaba arkadaşlar..öncelikle hayırlı cumalar hepinize..biz varikoselle 2010 ekim ayında tanıştık ve eşim 26 kasımda ameliyat oldu.tek taraflıydı ancak morfolojimiz çok düşüktü.6 ay boyunca eşim klomen ve testesteron içeren bir ilaç kullandı(adını hatırlayamadım kusura bakmayın).6 ayın sonunda sayımız daha da düşük çıktı ancak morfolojide az bir yükselme oldu.tabi bizde şok geçirdik öğrenince((6 ay boyunca eşim keçi boynuzu pekmezi yemişti ama anladıkki çok ta faydası olmadı.6 aydan sonra dr sadece proxeed kullanalım dedi ve ona başladık ortalama 1 ay kullandı.dün gece itibariyle hamile olduğumu öğrendik.çok umutsuz,beklentisizdik ama şükürler olsun ki rabbim nasip etti.umudunuzu lütfen kaybetmeyin,benim hamilelik serüvenim başlamış oldu böylece. Allah hepinize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah..mübarek üç aylarda bol bol dua edin,bende hepiniz için dua edicem..stres çok önemli derlerdi çok doğruymuş bu ay bambaşka işlerle meşgul olduk inanın hiç aklımıza bile gelmedi çocuk için uğraşmak nasıl olsa olmuyor dedik..biliyorum çok zor insanın aklından çıkarması..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım,
sizlerin hikayerini okumak ümit veriyo bizlere
acaba şans bir gün bizede gülecekmi demeden de alamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…