Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar mrb.yeni katılıyorum bu foruma eşim varikolsel ameliyatı oldu ameliyattan sonrakı sürecte hamile kalma olasığı nedir?çok zaman geçmesi mi gerekiyor?yardımcı olursanız sevinirim..

arkadaşlar, ameliyat sonrası da gebelik ihtimali yüzde 2-3 gibi dedi dr'um bana bugün, bu kadar az oldğunu bilmiyordum... dr diyorsa yanlış demiş olamaz değil mi? ne diyorsunuz?

ay maşallah iyi yapmışsın o kadar süre keçiboynuzunu,biz bıraktık pişman oldum,bu ay yine yapcam,bizim ameliyat tarihleri çok yakındı,bizede 4 ay oldu,bence devam et keçiboynuzuna,cok yararı var

canım biz ameliyattan bu yana düzenli yapamadık tabi arada bıraktık sonra geri başladık,,şüphem vardı keçiboynuzundan ama faydası olmuş..bakalım inşallah hamilelik haberini de yazarız buraya:)))))) sen de ne var ne yok aşılamaya devammı edeceksin?

arkadaşlar, ameliyat sonrası da gebelik ihtimali yüzde 2-3 gibi dedi dr'um bana bugün, bu kadar az oldğunu bilmiyordum... dr diyorsa yanlış demiş olamaz değil mi? ne diyorsunuz?

çok az demiş yaa bizim doktorumuz %50 %60 düzelir spermleriniz demişti..moralini bozma geçmiş sayfaları da oku bak bir sürü hamile kalan var ameliyattan sonra..

ewet uroloji dr veryor ıyıde gelyor yanııı :9

ewet cok yoğun ama hemen hastalrına bakıyor.. ve ıyı bır dr muşşşş :) bıkaç kısye sordumda ... yarına randevu aldım zeynep kamlden demıstımya artık ozele gitycem... bana dua edın bakalım ne dıycek bence evnze gidin bu sonuclarla ıkız ucuz bıle olurr derse şaşmammm gobek ata ata gelrim ewıme :)

bence artık bırakalım şu drların dedıklerını hepsnı ayrı bır telden calıyor... eğer spermlerde duzelme varsa beklyceksın 6 ay ama 6içindede olmuyorsa tekrar dr basvurcaksın ...tıpkı benım yaptığım gıbı esın ilaç kullanyor mu ? e vıtamını yada sperm gelstrcı ilaçlar varsa bunlara dewam edın cok faydsı oluyor... ek olarak keçıboynuzu pekmezı yada suyu gercekten faydalı denedım ve gordum ...

Dualarim seninle canım

evet canım ameliyattan sonra 2 aşılama yaptırdım,bu ayda 3.yü yaptırcaz,olmazsa igneli aşılama yaptırcaz,inşallah yazarız hamile olduğumuzu,ay ben nie bu kadar umutsuzum yaa

evet canım ameliyattan sonra 2 aşılama yaptırdım,bu ayda 3.yü yaptırcaz,olmazsa igneli aşılama yaptırcaz,inşallah yazarız hamile olduğumuzu,ay ben nie bu kadar umutsuzum yaa

Peki ameliyat sonrası eşim'in değerleri nasıl aşılamaya geçmek için sayının biraz yüksek olması gerekiyor sanırım ama şans düşükmüş fakat böyle hamile kalan da çok insan var eğer ki hareketli sperm sayısı varsa tutma ihtimali yüksekmiş

merhaba arkadaşlar..
ben erkek infertilesi topiğindenim
benim eşimde de sol tarafta ikinci dereceden varikosel var iki doktora göründük ikisi de ameliyat dedi
ve eğer ameliyat olursanız %90 düzelme olur dedi biz üç kere birer ay aralıklarla test verdik ilk test 500.000 ikincisi 23 milyon üçüncüsü ise 10 milyon çıktı hepsi birbirinden farklı hareketlilik ise hızlı hareket %10 civarında toplam hareketllik de %45 civarında morfoloji ise %3 değerlerimiz bunlar

benim size sorum birkaç yerde ameliyatın gerkesiz yere yapıldığını hiç fayda sağlamadığını hatta zaman zaman fayda yerine zarar verdiğini ve değerlerin dahada düştüğünü söyleyen doktorlarla karşılaştım nette bu da bende bir kararsızlık oluşturdu acaba bu topikte böyle bir olayla karşılaşan var mı
ameliyat sonrası değerleri daha da düşen var mı
ya da düşse bile ilk aylar mı düşüş oluyor sonra yükseliyor mu beni aydınlatırsanız sevinirim
rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşalalh
isteyen herkese ve bu topiktekilere de hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin
çokkkk teşekkür ederim şimdiden..

aslında ameliyattan sonra tahlil yaptırmadık,aşılamada sperm yıkama esnasında yapılan sayımda çok iyi,zaten yıkama sonrası hep hareketliler kalıyo,ama doktor spermiyogram istedi,morfolojiye bakcakmış,ameliyattan önce %10du,bilmiyorum düştümü arttımı

merhaba,öncelikle geçmiş olsun. eşimden örnek vererek soruna cevap verebilmiş olurum sanırım. bizde çocuk sahibi olamayınca öncelikle eşimle üroloğa gittik. iki ürolog gördü eşimi(aynı hastanede) ve adını bilme bilmediğim bir rahatsızlık olan varikosel teşhisi koydu. sizinle aynı sol tarafta ve ikinci derece. eşim şehir dışında olduğundan o zamanlar hep erteledik,ama 5 ay sonunda artık ameliyat olmasına karar verdik. internet üzerinden sorular sorduğumuz doktorlarda bu yönde cevaplar verdi. ameliyat olalı 4,5 ay oldu, değerler ameliyat sonrasına göre hızlı hareket hariç düzelme gösterdi.şubat sonu tekrardan test yaptıracak eşim. ama bu arada vitaminde kullanıyor. en azından ameliyat olarak önümüzdeki engellerden birini kaldırmış olduk, bu arada maalesef ağrıları eskisi gibi olmasa da ara ara devam ediyor, doktor bunun için normal dedi. ben de kendim için gerekli hormon testlerini yaptırdım çok şükür iyi çıktı. bir de rahim filmi çektiricem inşallah o da temiz çıkar. eşin bence ameliyat olmalı, yaş ilerledikçe tedavi edilmezse varikosel daha da ilerliyor,eşiniz ağır şeyler kaldırmaktan çekinsin. başarılı bir ameliyat sonrası değerlerin düşeceğini sanmıyorum. vitaminde kullanırsınız. tekrardan geçmiş olsun. umarım herşey yolunda gider hepimiz için.

Benim eşim de 5.5ay önce sol varikosel ameliyati oldu 1.derece sol varikosel ve sayı 19milyon hareket%55 morfoloji%94 ve ameliyattan 3ay sonrası değerler 2milyon %37 ileri hızlı hareket %0 düştü dr direkt tüp bebek dedi ama yaşdan dolayı başka bir ilaç verdi bi 3ay daha bekleyin yine de dedi ama tabi ameliyatdan dolayı pişman değiliz çünki ameliyat sonrası hemen düzelme olmasada zamanla düzeliyormuş ve dr bize %60 ihtimal var sizin değerler yüksek olduğu için düzelme ihtimali daha düşük dedi ama ameliyat olmasa da hamile kalmak zor kalınca da düşük ile sonuclanirmıs yani bu şekilde bile size zor gibi ameliyati tavsiye ederim ama yinede güvendiğin dr gitmelisin

çok az demiş yaa bizim doktorumuz %50 %60 düzelir spermleriniz demişti..moralini bozma geçmiş sayfaları da oku bak bir sürü hamile kalan var ameliyattan sonra..
evet cnm sağol, az dedi gerçekten bana da öyle gelmişti :) zaten eşimin de iş yerinden bi sürü arkadaşı var,önce ameliyat olup şimdi bi kaç bebekleri olan. bunları görünce umutsuzluğa kapılmıyorum açıkçası...
ewet uroloji dr veryor ıyıde gelyor yanııı :9
dr una sordu eşim, bir kaç tahlil sonucu ilaç kullanımına gerekli olup olmadığını öyle anlarız,ş an erken demiş dr, ameliyat olalı 1 hafta old, 3 aylık sonucu bekliyecekmişiz önce...

keçi boynuzu suyunu içmeye başladı dün kocişim :) hadi hayırlısı yaa,inş 3. aya kalmadan hamile kalırım da gerek kalmaz...eşim ilaç kullanmıyor işte, dr vermemiş, 3 aylık sonuçlara bakalım bi demiş, gerekirse tahliller yapıp öyle önerecekmiş dediğine göre...

fatoşgül, hadi geçmiş olsun, atlatmışın bugünü, kötü bişey yok, haberler hatta iyi bile, beklemeye devam ediceksiniz sanırım. yalnız doktorun kulandığı cümleler hoşuma gitti, yeniden evlenmiş gibi düşünün falan,gayet açıklayıcı bilgilerde bulunmuş, hayırlısı olsun bundan sonra :)

tesekkurler canımcımmm sağol ıyı dıleklerın için bekleyelm bakalım ... bende bua arada esıme kecıboynuzu akşamları fındık fıstık yakvıyesı yapmayı dusunuyorun ınattt değil mı bende bu cocuğu yapcamm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…