ben de 1.5 yıllık evliyim eşim ilk yıl çocuk istemedi. ama 1 yıldır korunmasız ilişki oldu. ben de 4 ay kadar bekledim ha bu ay ha diğer ay derken iyice gerildim. en sonunda eşim temmuz gibi doktora gidince öğrendik gerçeği ve arkasından ameliyat en kısa sürede şifa bulurlar inşallah eşlerimiz. bizde göbeklerimizi gere gere gezeriz inşallah.
fark yok canım bızdede ben gecen ay bunalımlardaydım tabı ben ole olunca esımde etkılenıyor anlıyor her halımden benım bazen yanasmak bıle kasıyor benı sankı gorev gıbı oluyor yumurtalama gunlerınde falan ozellıkle ınsallah bıran once atlatırız hepbırlıkte destek ıle kafamı dagıtmaya calsıyorum dusunmemeye calısyorum ınsallah atlatırız sende kafanı dagıtmaya calıss psıkolojı cok onemlı bebek ıcın bılırsın.merhaba kızlar öncelikle yeni anne adayımıza hayırlı olsun diyorum biraz okudum yazılanları ben de aynı durumdayım eşime varikosel denildi ameliyt olacak ama en yakın martta olur bu ameliyatı farklı beklediğimiz konular var iyi hoş bi hastalık gerçeği ile karşı karşıyayız eşlere karşı ilgiliyiz sevgi doluyuz spermler artsın diye kürler yiyecekler vs her türlü destek de bulunuyoruz PEKİ YA BİZ NE OLACAĞIZ ? ben hala kabullenemedim bu gerçeği maskeli baloda gibiyim şaşkınım ne olacak böyle bilmiyorum yansıtmasam da karmaşık duygular içerisindeyim siz de durum nasıl ?
fark yok canım bızdede ben gecen ay bunalımlardaydım tabı ben ole olunca esımde etkılenıyor anlıyor her halımden benım bazen yanasmak bıle kasıyor benı sankı gorev gıbı oluyor yumurtalama gunlerınde falan ozellıkle ınsallah bıran once atlatırız hepbırlıkte destek ıle kafamı dagıtmaya calsıyorum dusunmemeye calısyorum ınsallah atlatırız sende kafanı dagıtmaya calıss psıkolojı cok onemlı bebek ıcın bılırsın.
merhaba kızlar öncelikle yeni anne adayımıza hayırlı olsun diyorum biraz okudum yazılanları ben de aynı durumdayım eşime varikosel denildi ameliyt olacak ama en yakın martta olur bu ameliyatı farklı beklediğimiz konular var iyi hoş bi hastalık gerçeği ile karşı karşıyayız eşlere karşı ilgiliyiz sevgi doluyuz spermler artsın diye kürler yiyecekler vs her türlü destek de bulunuyoruz PEKİ YA BİZ NE OLACAĞIZ ? ben hala kabullenemedim bu gerçeği maskeli baloda gibiyim şaşkınım ne olacak böyle bilmiyorum yansıtmasam da karmaşık duygular içerisindeyim siz de durum nasıl ?
nasip kısmet herşey. ne kadar erken kabullenirsek o kadar çabuk çözeriz sorunlarımızı. sorun eşlerimizde değil de bizde de olabilirdi. bir de bu açıdan bakmak lazım değil mi? erkekte olan problem çözülüyorda sorun kadında ise iş biraz daha zorlaşıyor. şükredlim bizde sorun yok en azından. şaşkınlığına gelince çok normal. beterin beteri var. eşlerinin hiç spermi olmayan hanımlar var, ya da adet düzeni , yumurtlama problemi vs. vs. bir sürü sorunu olan insanlar var. işte ben bunları düşününce halime şükrediyorum
selam kızlar
öncelikle hamile olan arkadaşımızı tebrik ediyorum. Allah tamamına erdirsin inşallah. darısı hepimizin başına.
benim eşimde 27 ağustosta varikosel ameliyatı oldu. hamile olan arkadaş gibi ben de ameliyatın 3. ayında hamile olduğumu öğrendim. hiç beklemediğim bir sonuçtu. ama malesef sonu gelmedi. 7+2 haftalıkken düşük sebebiyle kürtaj oldum. patoloji sonuçları temiz bir sebep yok düşük için. Ama iş yerimde müdür yardımcısı tarafından ağır hakarete uğrayınca çok stres yaşadım travma geçirdim üzüntümden o arada da olan bebeğe oldu. Allah böyle acılar yaşatmasın hiçbirimize. nergis arkadaşım sakın kafana bir şey takma olur mu
merhaba kızlar öncelikle yeni anne adayımıza hayırlı olsun diyorum biraz okudum yazılanları ben de aynı durumdayım eşime varikosel denildi ameliyt olacak ama en yakın martta olur bu ameliyatı farklı beklediğimiz konular var iyi hoş bi hastalık gerçeği ile karşı karşıyayız eşlere karşı ilgiliyiz sevgi doluyuz spermler artsın diye kürler yiyecekler vs her türlü destek de bulunuyoruz PEKİ YA BİZ NE OLACAĞIZ ? ben hala kabullenemedim bu gerçeği maskeli baloda gibiyim şaşkınım ne olacak böyle bilmiyorum yansıtmasam da karmaşık duygular içerisindeyim siz de durum nasıl ?
slm cnm benımde esım amelıyta oldu 17 kasımda anlamadııgm bırsey var sız her ay testmı yaptırıyosunuz eğer oyleyse sızı cok yanıltıcak bu sonuclar bızım doktorumuz ılk 3. ay doldugu zaman baktıralımmı dıye sorudugmda cok merak edıyorsan baktır ama sonucu kayde alma dedı cnım cunku amelıyatlı olan damarların kendını toparlaması 6 ay suruyormus ve 1 ay ıcınde 2 ay ıcınde 2. kez baktırılan sonuclar sızı uzer dedı her testın arasında en az 3 aylık donem gecmesı gerekıyor dedı ve mutlaka tup bebek merkezınde baktırın dedı cnm benım bıldıklerımı soylemek ıstedım sadece karar senın genede ınsallah artıslar olmustur bende esıme evicap-omega 3 ve cınko kullandırıyorum kısa surede gelsın bebısler ınsallah
hayır cnm, biz her ay test yaptırmıyoruz tabiki. Doktor kontrolünde olduğumuz için,doktorumuzun istediği zamanlarda yaptırıyoruz. beşinci ayın sonunda tekrar test istedi yani bu ay, mecburen yapıcaz sanırım ilaç tedavisi için istiyor bu sonuçları,bizde bilmiyoruz ki. ilk testi de ikinci ayın sonunda istemişti. onda artış olduğunu görmüştük. Bakalım hayırlısı
Kızlar merhaba benimde sorum olucak sizlere.eşim gecen hafta doktora gitti.sperm sayısı 22 milyon .sorum şu doktor eşime sende varikosel var dedi.bu sperm sayısına rağmen varikosel cocuk olmamamsına neden olurmu ?şimdiden teşekkürler...
bize herşeyin normal olduğunu sadece varikosel oldugunu söyledi.ama biz yine özel bi hastanede yaptırcaz bu testi bilmiyoruz kafamız karıştı.[
ınferılıte bolumu olan bır hastanede yaptırın derım bakıs acıları daaha farklı oluyor
anladım canım bzıımde subatta doluyor ıste bende cok emrak edıyorum ınsallah artıs olmustur ben doktorumuzu degsıtırmeyı dusunuyorum bıde onu arastırıyorum buara ınsallah bulurum ıyı bır doktor
Demekki aynı zaman diliminde ameliyat olmuş eşlerimiz canım, biz de eylülde ameliyat olmuştuk . daha altı ay dolmadı,ikinci testin sonucunu bugün aldık ve arada büyük fark var iki testte.
sayı tekrar düşmüş ve ileri hızlı yüzde 50 iken yüzde 0 olmuş.. sonuçları doktora yazdık ,cevapladı ve benim kafam çok karıştı.. diyor ki cevapta,sizde varikosel dna hasarına yol açıyordu (%99 dna hasarı vardı bizde) ve sayının böyle çıkması önemli değil,doğal yolla çocuk elde edene kadar iyileşmiş olmazsınız. Biraz daha bekleyip aşılama yada tüp bebeğe geçebiliriz yazmış. zaten bu test bize dna hasarı hakkında bilgi vermiyor ki, madem sayı önemli değildi bu testi niye istedi bizden tekrar anlamış değilim. Bizde mi doktoru değiştirsek acaba yaa.. mantıksız gelmeye başladı.
canım benım benım anlatmak ıstedıgım buydu bızım doktorumuz kesınlıkle 6 AY dolmadan test yaptırmayın dedı hatta ben ama ya doktor bey dıyınce tmm yaptır madem cok merak edıyorsan ama kesınlıkle dıkkate alma dedı cunku amelıyatlı damarlar kendılerını toparlaması 6 ay dedı bundan once bakılan sonuclar tamamen yanıltıcıdır dedı buarada kesınlıkle hamıle kalmıyacaksınız degıl dedı ama tıbbı olarak bız 6 ay dolduktan sonrakı degerlere bakıyoruz dedı cnm heelekı ıkı test arasında en az 3 ay gecmesı gerekıyor dıyo ben farklı seylerden dolayı doktorumuzu degsıtırmek ıstıyorum yoksa guvendıgım bı doktor ama farklı olaylar oldu oyuzden suanda doktor araysıı ıcındeym sen dusuncende haklısın madem dna bozuklugu hasarı vardı neden sayım ıstedı bence farklı bır yerde ınferlıte bolumde baktırın ama zaman gecsın bıraz canım bızım amelıyatımız 17 kasımda oldu ben mayıstan once baktırmayı dusunmuyorum ewet cok merak edıyorum subatta baktırsakmıkı dıye dusunuyorum amakafam karısıcak dıyede korkuyorum enazından bu surec gecene kadar kafam bos dursun dıyorum buarada nerdesın sen cnm habgı sehır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?