bence doktorunuz bekleyin dediyse , mutlaka bekleyin canım. biz hep kaan hocanın söylediğini yapıyoruz ameliyatı da o yaptı zaten ama onun söyledikleri de bana artık çelişkili gelmeye başladı. Sanki o da tam olarak açıklayamıyor durumu. biz balıkesirdeyiz. bu civarda zaten infert. bölümü yok. ilerde belki izmir de yaptırırız bir de.. geçen sene de izmir de denemiştik tüp bebek ,ameliyat olmadan önce ve bu dna olayını bilmeden önce, tabiki olmadı bu değerlerle. bilmiyorum kafam çok karıştı,üzüldüm de.
üzülme canım hayırlısıyla gelsin inaşşalh bebişler bende ızmırdeyım emir bey yaptı bızımde amelıyatımızı ama suanda baska doktor ıstıyoruz dedııgım gıbı varıkosel olan ksıılerde saglıklı spermlerde etkılenıyor ve kalıtesı dusuyor demıstı tup asılaama yada normal yoldan bebek denenmeden once mutlaka varıkosel ortadan kaldırılmalıdır denmıstı canım ınsallah kısa zamanda sorulara cewap verır doktorunuzda net sekılde cokda uzak degılsın ızmıre burdada yaptırabılırsınız
inşallah cnm,inşallah en kısa zamanda hepimiz sağlıklı bebeklerimize kavuşalım. sizin değerler nasıldı?
kocamaaaaan tebrik ederim bende seni o zamannnn :))hadi bakalım pazarteside keseyi görüp o mutlu haberlerinide burda paylaşırsın inşallah
Kesemizi de çök şükür dün gördük canım, 2 hafta sonra da allah kısmet ederse kalp atışlarını duymaya gitcezdarısı sizin başınıza, Allahım sizlere de bu güzel duyguyu tatırsın hayırlısıyla kızlar...
Demekki aynı zaman diliminde ameliyat olmuş eşlerimiz canım, biz de eylülde ameliyat olmuştuk . daha altı ay dolmadı,ikinci testin sonucunu bugün aldık ve arada büyük fark var iki testte.
sayı tekrar düşmüş ve ileri hızlı yüzde 50 iken yüzde 0 olmuş.. sonuçları doktora yazdık ,cevapladı ve benim kafam çok karıştı.. diyor ki cevapta,sizde varikosel dna hasarına yol açıyordu (%99 dna hasarı vardı bizde) ve sayının böyle çıkması önemli değil,doğal yolla çocuk elde edene kadar iyileşmiş olmazsınız. Biraz daha bekleyip aşılama yada tüp bebeğe geçebiliriz yazmış. zaten bu test bize dna hasarı hakkında bilgi vermiyor ki, madem sayı önemli değildi bu testi niye istedi bizden tekrar anlamış değilim. Bizde mi doktoru değiştirsek acaba yaa.. mantıksız gelmeye başladı.
allah sağlıkla kucagınada almayı nasip etsin canım
merhaba eşim amleiat aralık yında oldu amelıyattan sonra doktor ağrı kesıcı ılac verdı sonrasına ağrı olur dıye aslında cok sukur ağrımız bıle olmadı hatta soyle dıyım amelıyattan 10 gun sonra bıle seklı bıle duzeldı varıkosel varken daha farklıydı aslında sımdı olması gerekn sekılde:) bu ıyımı kotu mu bılmıyorum gercı ama:)mart ayında tekrar kontrole gıdecegız aslında sper sayısı amelıyat olmadan once kımı zaman 22 mılyondu kımı zaman 45 mılyon oldu kımı zaman 8 mılyona dustu bu degısıyor bız buna cok uzulmustuk.doktor bunun normal oldugunu aslında onemlı olan spermın DNA sının onemlı oldugunu soyledı her yer sperımn morfolojısıne bakıyor bır suru farklı farlık sonuclar aılıyorsun.doktor bıze SPERMIN DNASI BOZUK DEGILSE ne olursa olsun cocuk her turlu olur demıstı.sıze tavsıyem netten de arastırabılırısınız SPERM DNA testını de yaptırın derım..bız amelıyat olmadan once 3 farlı yerden 3 test yaptırdık.3 farklı doktor gordu amelıyat yatırmadan once arastırdık cok..en son gıttgımız doktor amelıyat her sekılde olunur devlet ozel fakat ASIL AMELlyattan sonra hasar goren sperm ıcın SPERM DNA testı verdıkten sonra doktorun verecegı SPERM DNA HASAR duzelmesı ıle ılgı verecegı ılacta ve bunu kullanmada..
geçmiş olsun canım mutlaka soylemıstır doktorunuz ama soylıyım bende ılk 15-20 gun boyunca yumurtalıklarda şişlik oluyor doktor bıze cok normal demıstı aklında bulunsun ben panık yapmıstım çünkü ilk basta esini üşütmemeye bak benım esımın beldenasagısını uyusturarak yaptıkları halde narkoz asırı basagrısı yapmıstı bunuda kafeın atıyor vucuttan bıglın olsun bol bol kola ve nescafe ıcır bıze soylenen buydu ve bu sekıld attık narkozu vucuttan cnm narkozdan dolayı vucut dırencı dusuk oluyor hemen hasta oluyolar bıde nazlıysa degme keyfıne artık esının naz yapar durur benımkı bıraz ole gecırdı ama 1 ay sonra aaa yeter artık dedım sankı dogum yaptı :))))slip olayındada gercekten cok faydası oldu bızım agrı dahı olmadı slıp sayesınde toplu durdukları ıcın gercı esımde hıc sevmıyo ama mecbur gıyıyor cnm tekrar coook cook gecmıs olsun ıns kendılıgınden gelsın bebişş bekletmeden
Merhaba arkadaşlar;
Uzun süredir topiği takip ediyorum,hatta ilk sayfadan başlayarak bütün mesajları gecelerce tek tek okudum.
1,5 senedir bu sorunlarla uğraşıyoruz.bizim 1. dereceden varikoseldi.
Sayımız çok düşüktü.Hormonlar ve hız normal.
Dr'lar bu derece başlangıç varikoselinin sayıyı bu denli düşüremeyeceğini söyledi.
Ameliyata gerek olmadığını üstüne basa basa söylediler.
uzun süredir de bu topikten krishazel ile yazışıyorduk.Sağolsun ameliyat konusunda yüreklendirdi bizi.
Ve geçen hafta eşim ameliyat oldu.İyi ki de olmuş,çünkü 1. dereceden grade 1 varikoseli olarak girdiği ameliyatta,
3. dereceden 3 büyük varikoseli olduğu anlaşıldı.
Gizlendiği için doppler de çıkmamış.Ameliyat gayet güzel geçti.
Dr ''sayının azlığı tamamen buna bağlı diye düşünüyorum,bence çok büyük fayda görüceksiniz bu ameliyattan ''dedi.
1,5 seneden sonra ilk defa umutlandım.Belki bizim gibi tereddütte kalıp ne yapacağına karar veremeyenlere fikir olur diye,
paylaşmak istedim.
Tabi ki varikoseli olup da infertilite sorunu yaşamayanlar var.
Ama bizim gibi sayı azlığı,ya da morfoloji,hız gibi sorunları olanlar varsa ve varikosel teşhisi konulmuş ise mutlaka ameliyat şart.
İnşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını en kısa sürede alırız.
Gelişmeleri yazarım tekrar.Merak ettikleriniz varsa da sorun lütfen.
Burdan da bir kez daha teşekkür ediyorum Krishazel'e.
O'nu tanımam büyük şanstı hep söylüyorum.Bu noktaya kadar aynı olan kaderimiz inşallah aynı mükafatla sonuçlanır
canım çokk teşekkür ederim bu verdiğin bilgi o kadar işime yaradı ki anlatamam çok sağol tatlım aynı paniği ben de yaşadım yumurtalıklarda şişliği farkettik bir gün sonra o an o kadar panikledim ki tam da bu sayfayı okuyordum senin yazdığını görünce öyle rahatladım ki sana çokk çokkk minnettar oldum o an ama vakit bulup bir türlü yazamadım
şu an tam 3 hafta oldu ameliyatımızı olalı ve vitaminler kürlere başladık hayırlısıyla rabbim tez vakitte versin muradımızı hepimizin:))
siz bişiler yapıyor musunuz takviye olarak ayrıca üroloğa gidince sonucunuzu bende merak ediyorum buraya yaz sonuçları merakta bırakma bizi..
rıca ederım canım ne demek ben yasdıgım tecrubelerımı yazdım belkıbırılerıne faydası olur dıye gene aklına bırsey takılırsa sorabılırsın bızım persembe gunuydu doktor kontrolumuz fakat ben suanda yumurtalaama donemındeyım ve bıraz calısmalara yogunluk verdık :) oyuzdende esım 3 gun cınsel perhız yapamadı tabı :) doktorda test ıster dıye gıtmedık haftaya gıdıcez cnm benım mutlaka sonuclarımızı paylasıcam sızlerle ben esıme amelıyat oncesı kecıboynuzu kuru uyguladım ve cok faydasını gorduk gercı asıalamda gene kalamadım hamle ama olsun sayı artmıstı sımdı evıcap-omega 3ve çinko kullanıyor esım cınko hucre yenıleme ozellıgı var pyuzden cok onemlı spermler ıcın canım haftaya doktor da farklı bırsey verırse artık sorucam cnm hepsını bırarada mu kullanıcak bılmıyorum ozaman ınsallah hepımızın en kısa zamanda gelsın bebıslerı canım sızın amelıyat oncesı sayınız kactı ?
canım iyi bakalım inşalalh bu ay bu çalışmalarla gelir bebişiniz rast gele:)))
bende öncesinde kür falan yapmıştım ama biz birer ay aralıklarla üç kere test verdik üçü de birbirinden çok farklı çıktı ilk verdiğimiz test ml de 500 bin di doktor tüp bebek hatta tüple bile şansınız çok az dedi yıkıldık o an
bir ay sonra bir test daha yaptık 23 milyon çıktı
en son ay verdiğimiz test de 10 milyon çıktı bunlar ml de..
ileri hızlımız hepsinde % 10 civarı morfolojimiz krugere göre %3
ben ilk testi kaaaale almıyorum çünkü çok düşük:)))
niye öyle oldu bilmiyorum doktor da anlayamadı ben testleri tüp bebek merkezinde yaptırıyorum canım
zaten son testten sonra varikosel olduğunu da öğrenince ameliyata karar verdik
bende tekrar başladım kürlere vitaminlere
bizim doktor bişi vermedi sadece ağrı kesici ve antibiyotik
ben kendim netten araştırarak başladım
ben de şunları yapıyorum
omega-3
evicap
arginmax men
keçi boynuzu kürü
keçi boynuzu pekmezi
arısütü+bal+polen karışımı
günde bir havuç
günde bir kase kuru yemiş
zeytinyağında bekletilimş incir
arada haşlanmayaış nohut
ben çinko vermiyorum çinkonun etkisini biliyorum çok etkili ama benim verdiğim arginmax men de çinko zaten var o yüzden gerek duymuyorum şimdilik
bu aydan sonra arginmax menin yerine proxed plus alacağım o daha pahalı olunca bu ay alamadım ama bu da hemen hemen proxeedin eş değerinde
ben bunları vermeye çalışıyorum canım eşime
anladım cnım ınsallah faydasını gorursunuz desteklerın canım anlamadıgımm bır konu var doktorunuz bılıyormu bukadar kısa surede ust uste test yaptırıdgınız cunku ıkı test arasında mutlaka 3 ay sure gecmesı gerekıyor dıyor bızım doktorumuz hormonal ve psıkoljık olarak etkılenırmıs 3 aydan kısa zamanda baktımayın dıyor bıze bızımde en son 8 mılyon ıdı sımdı merak beklıyorum haftaya bakılıcak gercı cok fazla dıkkatealmıyacak cunku amelıyattan 6 ay sona damarlar kendını toparlayabılıyormus genede merak belkı artıs olmustur :)))
anladım canımm bızım akbank karsılıyor canım sımdı doktora gıdıp ondan sonra eklıyım dıyorum bakalım ne dıyecek doktorumuz yada artıs olmusmu merak ıcındeyım zate allah sıfa versın ınsallah hepımıze tez zamandatabi ki biliyor canım doktorumuz kendi istedi ameliyattan önce yapıldı bizim bu testlerimiz ama
çünkü ilk testi verdikten sonra doktor tek test yeterli değildir tam teşhis için labaratuvarda sıkıntı olabilir eşin ilk kez vediği için stres yapabilir bu gibi nedenlerle ikinci bir test daha vermelisiniz ki ikinci testte yakın deeğrlerde çıkrsa o zaman teşhis koyabilrizi dedi üç hafta sonra bir test daha verin dedi
bende internette okudum en az üç hafta sonra diyordu. ikinici test de 23 milyon çıkınca doktor şaşırdı arada çok fark var ilk testin 46 katı çıktı düşün. o yüzden doktor bu normal değil bir üçüncü test daha yapmalıyız dedi bir ay sonrada 3. testi verdik o da 10 milyon çıktı ikisinin ortası:)))
canım evet sana şu konuda katılıyorum spermler kendini 72 günde yenilediği için iki test arasında yaklaşık 3 ay olması lazım sperm değerlerinde herhangi bir değişiklik olmuş mu öğrenmek için. ama biz de değişiklik oldu mu diye bakılmadı bizde ilk testin doğruluğunu güvenirliliğini öğrenmek için ikinci bir test istedi bunun için de 3 haftalık süre yeterli
ikincisi çok frklı çıktığı için onun da güvenirlilğini öğrenmek için 3. bir test istedi ama hepsi birbirinden farklı çıktı bu da varikoselin etkisi zaten
yani şimdi amelyiat sonrası üç ayda bir bakılmalı bence. bizde öyle yapacağız.
hadi bakalım canım inşalalh değerleriniz yükselmiştir ama bence proxeed plus yada arginmax men bunlardan birini daha eklemelisin eşine verdikleirinin içine.
çok etkili gerçekten araştır istersen biraz
proxeed biraz pahalı 120 tl kutusu ve ayda iki kutu gidiyor.
arginmax daha ucuz ayda iki kutu gidiyor 130 tl iki kutusu.
merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okudum bende başıma geleni paylaşmak istedim 2006 da bebek istedik denedik olmadı ben yumurta takibine başladım eşimede sperm testi istediler sonuç düşük çıktı 3 defa yaptırdık sonunda dr.muz varikosel dedi ameliyat olmazsa çocuğunuzun olma şansı %10 larda dedi bizde razı geldik eşim ameliyat oldu o ara bnm de yumurta takibim bitmişti dr.um bu aydan vazgeçtik eşin ameliyatını olsun 1 ay sonra başlarız demişti bende beklemeye başlamıştım adet düzensizlliğim olduğu hiç şüphelenmedim eşimin ameliyatından 1 ay geçmişti ve ben 2 aydır adet olmamıştım söktürücü kullanmak istedim öncesinde ne olur ne olmaz diye gebelik testi yaptım ve gözlerime inanamadım hamileydimm:) sonra dr uma gittim 2 aylık hamileydim dr um şaşkınlığını gizleemedi tabi:) ameliyat öncesi hamile kalmışım adam boşuna ameliyat oldu %10 yetiyomuş meğer:) şimdi oğlum 4 yaşında ameliyatın korkulucak endişe edilecek bişeyi yok sakın çekinmeyin bnm eşimde sağ yumurtalık çok büyümüştü 1 yıl içinde oğlum doğmuştu dr tekrar ameliyat dedi yumurtalıktaki suyu attı şimdi maşallah çok ii Allah sizlerede bebk nasip etsin gerçekten çok güzel bi duygu ben 1 ay önce 2.yavrumu kalbinin durması sonucu kürtajla aldırdım yeni yeni toparlanıyorum Allah başka şeyle imtihan etmesi hamile kalamak çok üzücü ama hamile kalıp bebeğini kalmak daha üzücü ......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?