Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

üzülme canım hayırlısıyla gelsin inaşşalh bebişler bende ızmırdeyım emir bey yaptı bızımde amelıyatımızı ama suanda baska doktor ıstıyoruz dedııgım gıbı varıkosel olan ksıılerde saglıklı spermlerde etkılenıyor ve kalıtesı dusuyor demıstı tup asılaama yada normal yoldan bebek denenmeden once mutlaka varıkosel ortadan kaldırılmalıdır denmıstı canım ınsallah kısa zamanda sorulara cewap verır doktorunuzda net sekılde cokda uzak degılsın ızmıre burdada yaptırabılırsınız

inşallah cnm,inşallah en kısa zamanda hepimiz sağlıklı bebeklerimize kavuşalım. sizin değerler nasıldı?

inşallah cnm,inşallah en kısa zamanda hepimiz sağlıklı bebeklerimize kavuşalım. sizin değerler nasıldı?

amelıyat oncesınde 4 mılyon ıdı sonra asılama yapılıcagı zaman bakıldı 8 mılyon olmustu ben asılamaya kadar esıme kecıboynuzu kuru uygulamıstım canım asılama yapıldı ancak tutmadı amelıyat sonrasında ıse daha bakılmadı ıste beklıyoruz canım sıızın nasıl?

kocamaaaaan tebrik ederim bende seni o zamannnn :)) hadi bakalım pazarteside keseyi görüp o mutlu haberlerinide burda paylaşırsın inşallah

Kesemizi de çök şükür dün gördük canım, 2 hafta sonra da allah kısmet ederse kalp atışlarını duymaya gitcez darısı sizin başınıza, Allahım sizlere de bu güzel duyguyu tatırsın hayırlısıyla kızlar...

allah sağlıkla kucagınada almayı nasip etsin canım

canım bu sizin doktorun bir sitede yanıtladığı sorulara baktım geçen gün ve o kadar saçma şeyler yazıyorki şöyle canım ileri hızlı yüzde 50 lilerde olan ve sayısıda iyi olan birine sizin şansınız yok tüp bebek yaptırın diyor ardından ileri hızı yüzde 2 olan ve sayısıda kötü olan birine sizin değerler doğala yakın bekleyin olur diyor. ayrıca herkesede dna hasar testini mutlaka yaptırın diyor.sonra bunları okurken eşimle şuna karar verdik bu dna hasar makinesi bir tek bunda var oda bunun reklamını yaparak para kazanıyor başka açıklaması yok çünkü herkese aynı şeyi yazmış.kesinlikle güvenirliliğine inanmıyorum bence sizde doktorunuzu değiştirip testlerinizi yeniden yaptırın bizimde ileri hız yüzde 1 den sıfıra düşmüş 3 ay sonunda bizde 6. ayı beklicez ona göre tüpe geçicez. Allah hepimize yardımcı olsun.

Son düzenleme:
persembe gunu doktor kontrolumuz var kızlar bakalım ne dıyecek doktor amelıyatımızı yapan doktorda degıl baska bır doktor buldum cok sukur ıcımede sındı ınsallah gıdıncede memnun kalırız

merhaba :)ewet sımdıde onu oğrendık kaan hocayı bulduk bizim gayet ıyı spermler ama hamıllek olmuyorsa bu sperm dna'sna bağlı olabılrmıs buay onda yaptrcaz bakalımm ne olucak ...

canım çokk teşekkür ederim bu verdiğin bilgi o kadar işime yaradı ki anlatamam çok sağol tatlım aynı paniği ben de yaşadım yumurtalıklarda şişliği farkettik bir gün sonra o an o kadar panikledim ki tam da bu sayfayı okuyordum senin yazdığını görünce öyle rahatladım ki sana çokk çokkk minnettar oldum o an ama vakit bulup bir türlü yazamadım
şu an tam 3 hafta oldu ameliyatımızı olalı ve vitaminler kürlere başladık hayırlısıyla rabbim tez vakitte versin muradımızı hepimizin:))

siz bişiler yapıyor musunuz takviye olarak ayrıca üroloğa gidince sonucunuzu bende merak ediyorum buraya yaz sonuçları merakta bırakma bizi..

mutluluk merhaba canım nasılsın...
nasıl gidiyor bizim 3 hafta doldu ameliyatta sizinde dolacak yarın bugün inşalah beraber hamiş kalırız:)))
nasıl başladınız mı vitaminlere kürlere neler yapıyorsunuz şimdilik
biz de ufaktan başladık şu an alışma dönemi o yüzden çok yğklenmek istemiyorum
yavaş yavaş başladık sen kendin için de bişi yapıyor musun canım

rıca ederım canım ne demek ben yasdıgım tecrubelerımı yazdım belkıbırılerıne faydası olur dıye gene aklına bırsey takılırsa sorabılırsın bızım persembe gunuydu doktor kontrolumuz fakat ben suanda yumurtalaama donemındeyım ve bıraz calısmalara yogunluk verdık :) oyuzdende esım 3 gun cınsel perhız yapamadı tabı :) doktorda test ıster dıye gıtmedık haftaya gıdıcez cnm benım mutlaka sonuclarımızı paylasıcam sızlerle ben esıme amelıyat oncesı kecıboynuzu kuru uyguladım ve cok faydasını gorduk gercı asıalamda gene kalamadım hamle ama olsun sayı artmıstı sımdı evıcap-omega 3ve çinko kullanıyor esım cınko hucre yenıleme ozellıgı var pyuzden cok onemlı spermler ıcın canım haftaya doktor da farklı bırsey verırse artık sorucam cnm hepsını bırarada mu kullanıcak bılmıyorum ozaman ınsallah hepımızın en kısa zamanda gelsın bebıslerı canım sızın amelıyat oncesı sayınız kactı ?

canım iyi bakalım inşalalh bu ay bu çalışmalarla gelir bebişiniz rast gele:)))
bende öncesinde kür falan yapmıştım ama biz birer ay aralıklarla üç kere test verdik üçü de birbirinden çok farklı çıktı ilk verdiğimiz test ml de 500 bin di doktor tüp bebek hatta tüple bile şansınız çok az dedi yıkıldık o an
bir ay sonra bir test daha yaptık 23 milyon çıktı
en son ay verdiğimiz test de 10 milyon çıktı bunlar ml de..
ileri hızlımız hepsinde % 10 civarı morfolojimiz krugere göre %3
ben ilk testi kaaaale almıyorum çünkü çok düşük:)))
niye öyle oldu bilmiyorum doktor da anlayamadı ben testleri tüp bebek merkezinde yaptırıyorum canım
zaten son testten sonra varikosel olduğunu da öğrenince ameliyata karar verdik
bende tekrar başladım kürlere vitaminlere
bizim doktor bişi vermedi sadece ağrı kesici ve antibiyotik
ben kendim netten araştırarak başladım
ben de şunları yapıyorum

omega-3
evicap
arginmax men
keçi boynuzu kürü
keçi boynuzu pekmezi
arısütü+bal+polen karışımı
günde bir havuç
günde bir kase kuru yemiş
zeytinyağında bekletilimş incir
arada haşlanmış nohut

ben çinko vermiyorum çinkonun etkisini biliyorum çok etkili ama benim verdiğim arginmax men de çinko zaten var o yüzden gerek duymuyorum şimdilik
bu aydan sonra arginmax menin yerine proxed plus alacağım o daha pahalı olunca bu ay alamadım ama bu da hemen hemen proxeedin eş değerinde
ben bunları vermeye çalışıyorum canım eşime

anladım cnım ınsallah faydasını gorursunuz desteklerın canım anlamadıgımm bır konu var doktorunuz bılıyormu bukadar kısa surede ust uste test yaptırıdgınız cunku ıkı test arasında mutlaka 3 ay sure gecmesı gerekıyor dıyor bızım doktorumuz hormonal ve psıkoljık olarak etkılenırmıs 3 aydan kısa zamanda baktımayın dıyor bıze bızımde en son 8 mılyon ıdı sımdı merak beklıyorum haftaya bakılıcak gercı cok fazla dıkkatealmıyacak cunku amelıyattan 6 ay sona damarlar kendını toparlayabılıyormus genede merak belkı artıs olmustur :)))

tabi ki biliyor canım doktorumuz kendi istedi ameliyattan önce yapıldı bizim bu testlerimiz ama
çünkü ilk testi verdikten sonra doktor tek test yeterli değildir tam teşhis için labaratuvarda sıkıntı olabilir eşin ilk kez vediği için stres yapabilir bu gibi nedenlerle ikinci bir test daha vermelisiniz ki ikinci testte yakın deeğrlerde çıkrsa o zaman teşhis koyabilrizi dedi üç hafta sonra bir test daha verin dedi
bende internette okudum en az üç hafta sonra diyordu. ikinici test de 23 milyon çıkınca doktor şaşırdı arada çok fark var ilk testin 46 katı çıktı düşün. o yüzden doktor bu normal değil bir üçüncü test daha yapmalıyız dedi bir ay sonrada 3. testi verdik o da 10 milyon çıktı ikisinin ortası:)))

canım evet sana şu konuda katılıyorum spermler kendini 72 günde yenilediği için iki test arasında yaklaşık 3 ay olması lazım sperm değerlerinde herhangi bir değişiklik olmuş mu öğrenmek için. ama biz de değişiklik oldu mu diye bakılmadı bizde ilk testin doğruluğunu güvenirliliğini öğrenmek için ikinci bir test istedi bunun için de 3 haftalık süre yeterli
ikincisi çok frklı çıktığı için onun da güvenirlilğini öğrenmek için 3. bir test istedi ama hepsi birbirinden farklı çıktı bu da varikoselin etkisi zaten
yani şimdi amelyiat sonrası üç ayda bir bakılmalı bence. bizde öyle yapacağız.

hadi bakalım canım inşalalh değerleriniz yükselmiştir ama bence proxeed plus yada arginmax men bunlardan birini daha eklemelisin eşine verdikleirinin içine.
çok etkili gerçekten araştır istersen biraz
proxeed biraz pahalı 120 tl kutusu ve ayda iki kutu gidiyor.
arginmax daha ucuz ayda iki kutu gidiyor 130 tl iki kutusu.

anladım canımm bızım akbank karsılıyor canım sımdı doktora gıdıp ondan sonra eklıyım dıyorum bakalım ne dıyecek doktorumuz yada artıs olmusmu merak ıcındeyım zate allah sıfa versın ınsallah hepımıze tez zamanda

merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okudum bende başıma geleni paylaşmak istedim 2006 da bebek istedik denedik olmadı ben yumurta takibine başladım eşimede sperm testi istediler sonuç düşük çıktı 3 defa yaptırdık sonunda dr.muz varikosel dedi ameliyat olmazsa çocuğunuzun olma şansı %10 larda dedi bizde razı geldik eşim ameliyat oldu o ara bnm de yumurta takibim bitmişti dr.um bu aydan vazgeçtik eşin ameliyatını olsun 1 ay sonra başlarız demişti bende beklemeye başlamıştım adet düzensizlliğim olduğu hiç şüphelenmedim eşimin ameliyatından 1 ay geçmişti ve ben 2 aydır adet olmamıştım söktürücü kullanmak istedim öncesinde ne olur ne olmaz diye gebelik testi yaptım ve gözlerime inanamadım hamileydimm:) sonra dr uma gittim 2 aylık hamileydim dr um şaşkınlığını gizleemedi tabi:) ameliyat öncesi hamile kalmışım adam boşuna ameliyat oldu %10 yetiyomuş meğer:) şimdi oğlum 4 yaşında ameliyatın korkulucak endişe edilecek bişeyi yok sakın çekinmeyin bnm eşimde sağ yumurtalık çok büyümüştü 1 yıl içinde oğlum doğmuştu dr tekrar ameliyat dedi yumurtalıktaki suyu attı şimdi maşallah çok ii Allah sizlerede bebk nasip etsin gerçekten çok güzel bi duygu ben 1 ay önce 2.yavrumu kalbinin durması sonucu kürtajla aldırdım yeni yeni toparlanıyorum Allah başka şeyle imtihan etmesi hamile kalamak çok üzücü ama hamile kalıp bebeğini kalmak daha üzücü ......

eshe,merhaba...
çok üzücü bebeğini kaybetmen, benim arkadaşım da yakın zamanda bebeğini karnında kaybetti hem de doğuma 5 gün kala elbiseleri ayakkabıları mini mini odası herşeyi hazırdı gerçekten zor ama haırlısı diyelim...
bebeğiniz varmış bu çok güzel bi haber :))) ne mutlu size inşallah biz de görürüz o günleri...ben test sonuçlarınızı ayrıntlı yazar mısınız diyecektim hatırlamayabilirsiniz ama en azından sayı, morfoloji yapısı ve hareketliliği... bize yüzde vermedi dr da yüzde 10 luk nasıl bir durummuş merak ettim. eşim de 1 ay oldu ameliyat olalı, ben de adetimde 8 gün geciktim, adet belirtilerim var ama bi türlü olamıyorum hamilelil olduğunu da düşünmüyorum ... hayırlısı olsun herkes için...

kesinlikle çok doğru. hamile kalamadığımda çok üzülüyordum ama düşük yaptığımda yıkıldım. ben de yeni yeni toplanıyorum. Allah yardımcımız olsun

çok sağolun yeni denemelere başlıyacağız bu ay adetimi bekliyoruz:)eşimin sperm test sonuçlarını hatırlamıyorum bizim dr umuz % olarak vermişti şansımızı düşüktü ama.sol varikosel ameliyatı olmuştu testleride aradım aslında atmadım ama bulamadımbence test yapmanda fayda var her an her şey olabilir:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…