kızlarr amelıyattan sonrakı ılk 3. ayımızın kontrolüne carsamba gunu gıdıyoruzz ınsallah artıslarımız olmustur benımde dun adet olmam gerekıyordu ama olmadım sureklı bır karın agrısı cekıyorum geldı gelecek cok gergınlık yaptı bende bu 1gunluk gecıkme ınsallah esımden guzel sonuclar alırız artısımız olmustur bırazda olsa
kecıboynuzunun cok faydası oldguunu bılıyorum canım esımde hareket sorunu yok ama artmıstı sayı ıle bırlıkte
canım inan çok bir bilgim yok bu konuda.ama buradaki arkadaşlar keçiboynuzundan çok bahsediyorlar.ben denemeye kalktım eşim içmiyor maalesef
ama baya şifa bulan var.dene istersen canım.yapımı ve kullanımı çok basit,az masraflı hem
Merhaba canım;
çok şükür her şey yolunda,herhangi bir ağrı ya da farklı bir şikayetimiz olmadı.
geçen hafta başladık biz de takviyelere.
Neler yapıyoruz yazayım;
keçi boynuzu kürü yapıyoruz sabah akşam,
aynı zamanda pekmezini de tüketiyor eşim.
Arı sütü-bal-polen karışımı her sabah,
proxeed plus-evicap-
l-arginini-omega 3 kullanıyor.
çok fazla da yüklenmek istemiyorum,biraz bu sistem de gidelim
kore ginsengi ile ginkgo bloba'ya da başlıycam.
4 ay dolmadan da test vermeyi düşünmüyoruz.
kendim için bir şey yapmıyorum canım,sen yapıyor musun?
Bakalım hakkımızda hayırlısı,inşallah bu emeklerimizin karşılığını en kısa sürede alırız.
canım inşallah güzel haberlerini ben de bekliyorum sabırsızlıkla biliyorsun... bizim henüz bir ay doldu ameliyat sonrası..
canım gecikmen inşallah güzel haberdendir diye ümit ediyorum seni de ümitlendirmek istemem ama belki de bebiş vardır rabbim hayırlısını en hayırlı zamanda versin inşallah..
biliyorsun hamilelik belirtileri adet belirtileri ile çok benzer olurmuş ben hiç yaşamadım ama:)))
eğer ki bebiş varsa o adetin hiç gelmesin emi:))) ama eğer ki bişi yoksa biran evvel gelsin çünkü o duyguyu çok iyi bilirim düzenli adet olamayan birisi olarak. üç aydır adetimin gelmesini dört gözle bekliyorum inan çünkü adet olamamk da çok kötü bazen düzenli adetin bile ne büyük bir nimet olduğunu anlıyabiliyorum bugün 48. günüm ve ben dört gözle yine adet bekliyorum...
canım günaydın, kızlar günaydın?
bahsetmiştime ben de eşim de doktora gidecektik.eşim için yeni bir üroloğa gittik, ve memnun kaldık çok şükür.önce şimdiye kadar ki olan testlerimize bakti ve değerler iyi dedi, hız için yavaş+ileri hareket toplamına baltı bizim % 7 ileri idi yaaa sadece ona takılmıyor.morfoloji biraz düşük ama o da düzelir dedi.ben de sorun yoktu ama benim doktorum benden kültür testi istemişti çünkü benim geçen aylarda çok şiddetli kasık ağrım olmuştu,ve test sonucunda enfeksiyon görüldü,doktorum bu çocuk sahibi olamamaya engel olabiliyor dedi,eşinle beraber 2 hafta antibiyotik içeceksiniz dedi ben sonrasında tekrardan test verdim çok şükür geçmişti.eşimin doktoruna bunu anlattık(çünkü eski doktoru önemsememişti) hemen eşimden kültür aldı,eşinde geçmiş olabilir ama senin vücudun o antibiyotiğe dirençli olabilir geçmemiş olabilir dedi.bu arada bu enfeksiyon hem ağrılara hem de spermin yapısına doğrudan etki edermiş.kadınlardaki etkisi de çocuk sahibi olamama ve kasıklarda ağrı v.b. şeyler yaparmış. bu enfeksiyonun sebebi de bizim için yapılan ameliyat. yani bu bakteri ameliyat sonrası ortaya çıkabilirmiş.yoksa neyseki varikosel ameliyatı gayet başarılı olmuş ve tekrar eden bir durum yok. şimdi eşimin sonuçlarını bekliyoruz.
hos_sada; canım sen aşılama yaptırmıştın yaa senin 21. gün progesteron hormonuna bakılmış mıydı, benim doktorum bir sonraki ay deneyelim istersen dedi, 21.gün gel hormonuna bakalım dedi. ama üroloğumuz şimdilik aşılama tüp kesinlikle gerek yok 6 ay daha bekleyelim dedi, kafam karıştı ben bu hormona baktırsam ama aşılama mesela daha sonradan yaptırsam tekrardan bu hormona bakılmasına gerek oluyor mu? bu arada ilaçsız bir şekilde 11. gün yumurtam 13mm idi, doktor biraz yavaş çatlayacak sanırım dedi.amannnn çok karışık işler bunlar yaaa. biraz karışık oldu kızlar kusura bakmayın.
kızlarr amelıyattan sonrakı ılk 3. ayımızın kontrolüne carsamba gunu gıdıyoruzz ınsallah artıslarımız olmustur benımde dun adet olmam gerekıyordu ama olmadım sureklı bır karın agrısı cekıyorum geldı gelecek cok gergınlık yaptı bende bu 1gunluk gecıkme ınsallah esımden guzel sonuclar alırız artısımız olmustur bırazda olsa
merhaba canım,inşallah hayırlı haberlerle alırsınız test sonuçlarını eline :)
bize de moral olursun.haberlerini bekliyoruz.
canım öncelikle sizinle ilgilenen kafanızda soru işareti bırakmayan bir doktorla karşılaştığınız için sizin adınınza çok sevindim
sende enfeksiyon geçmiş çok şükür. doktorun dediği gibi eşinde de enfeksiyon varsa spermi etkileyebiliyor hatta sperm testlerinde lökosit yazar ya işte o enfeksiyon demektir normalde lökosit kısmı 1 milyonun altında olması lazım. ama eşin antibiyotik kullandıysa bu bir müddet sperm değerlerinizde düşüklüğe sebep olabilir en azından antibiyotiğin vücuttaki etkisi geçene kadar.
progesteron hormonuna gelince yumurtanın çatlayıp çatlamadığını gösterir o hormon özellikle 21. gün çağırırlar bu hormona bakmak için çünkü 28 günde bir adet gören bir kadının 14. gün yumurtası çatlar ve yumurta çatladıktan bir hafta sonra bu hormona bakılır bu da 21. güne denk gelir. eğer ki bu hormon değeri 10 ve üzeri çıkarsa bu yumurtlama olduğuna işaretttir yani bu test takip altında olan kadınlarda her ay bakılabilecek bir testtir çünkü bizler her ay yumurtlayamayabiliriz bir aya bakarak diğer ay hakkında bilgi sahibi olunmaz.
aşılama olayında ise ben pek aşılama taraftarı olmayan biri olarak önce biraz doğal denemketen yanayım en azından bir kaç ay takip yaptırmak gerktiğini dşünüyorum bnece kadın doğumcun senden istemişken progesteronuna baktır böylece yumurtlama olup olmadığını da anlarsın hormon sonucunu götürdüğünde yumurtanın çatlayıp ççatlamadığını da görürsün böylece takibin yapılmış olur doktor aşılama derse de ben yuumrtam çatlamışken bu ay doğal denemek istiyorum şu anda maddi olarak aşılama mümkün değil dersin ve güzelce çalışırsın inşallah vesile olur doğal yoldan gelir bebişin.
doktoruna da bu arada maddi imkanın olmadığını bir kaç ay takiple doğal denemk istediğini olmazsa öyle aşılama istediğini söyle.
yoksa yapmaz takip. hemen aşılama derler o daha kolaylaına gidiyor ama maddi olarak mümkün değil şşu an için dersen bişi diyemez.
rast gele canım :)) en kısa zamanda güzel haberlerini duymak ümidiyle..
canım benim kusura bakma biraz gec cevap verebildim .
benim doktorum aşılama sonrasında böyle bir sey istemedi.zaten çok memnun değildim,ilgisizdi bir de özel hastahanede o kadar para veriyorduk ama ilgisizliğini görünce değiştirdim canım.
evet biraz karışık ve her kadının yumurtlama ve çatlama dönemleri birbirnden farklı.
sabret canım ve doktorundan memnunsan güveniyorsan dediğini yap derim.
çünkü doktor değiştirmek de tedaviyi kötü yönde etkiliyor.her seye bastna başlıyor gibi oluyorsun
yok canım biliyorum zaten yolda olacaktın sanırım, şu an edirne'de olman lazım:)
ben şimdilik doktorumdan memnunum çok şükür. sırayla sağolsun bütün herşeye bakıyor.ve sanırım eşim içinde iyi bir doktor bulduk:)
eşimin kültür sonucu çıksın onu bekliyoruz, ben 21. gün gidip baktıracağım bu hormona. ondan sonra da bir süre takipe aldıracağım kendimi. gelişmeleri yazarım canım.
evet canım edirnedeyim şimdiburdan yazıyorum sizlere.
hayırlı sonuçlar alınız inşallah canım.bu arada utanarak sizlere bir sey sormak istiyorum
benim eşimde ameliyat öncesi bol lökasit (iltihap ) vardı.
geçen testte 5-6 lökasit olmuş yani azalmış ama ama hala var.
benim her halvetten sonraki gün kasıklarım inanılmaz ağrıyor.acaba bunun sebebi bu iltihap mıdır? eğer öyleyse bu iltihap da gebeliğe engel diye duymuştum benm de doktora gidip bununla alakalı ilaç falan kullanmam gerekiyor mu????
evet canım edirnedeyim şimdiburdan yazıyorum sizlere.
hayırlı sonuçlar alınız inşallah canım.bu arada utanarak sizlere bir sey sormak istiyorum
benim eşimde ameliyat öncesi bol lökasit (iltihap ) vardı.
geçen testte 5-6 lökasit olmuş yani azalmış ama ama hala var.
benim her halvetten sonraki gün kasıklarım inanılmaz ağrıyor.acaba bunun sebebi bu iltihap mıdır? eğer öyleyse bu iltihap da gebeliğe engel diye duymuştum benm de doktora gidip bununla alakalı ilaç falan kullanmam gerekiyor mu????
merhaba canım öncelikle şunu söyliyim ilişki sonrası ve sırasında ağrı normal değil yara olabilir yada enfeksiyon bence hemen doktora gitmelisin
birliktelik sırasında bir problem yok da sonrasında sanki üşütmüşüm gibi kasıklarımda ağrı oluyor her seferinde.
bende emin olmak için kültür testi yapmayı düşünüyorum.nasıl yapılıyor bu test arkadaşlar? :44:
günaydınnn kızlarrr az önce doktorumuz ıle gorustum esım dun test yaptırmıstı en son amelıyat oncesı 8 mılyon olan sayımız suanda 48 mılyona cıkmıs doktorumuz bıle coook guzel boyle bı artıs dedı 3 ayda bukadar cok artıs az gorulur dedı bu amelıytaın basarılı gectıgının ıfadesıdır dedı cok mutlu oldum bende tekrar dusus olurmu dedım cunku ılk 3 aylardakı artıslar daha sonra dusus oluyormus dıye duymustum doktorumuz evet en son 8 mılyon ıken suandakı testınızde 10-12 mılyon cıksaydı dusus olabılırdı tekrar dedı ama bu sekılde cıddı artıslarda dusus soz konusu olmaz dedı toplam 6 ayınızı doldurduktan sonra tekrar bır test yapıcaz dedı buardaa gebelık olabılır olmayadabılır cunku haftaya cekılıcek olan ulrtasonda damarların ıyılesme surecı var dedı 84 gunde damarlar ıyılesıyormus 6 aydan sonra allahın ıznıyle olur gebelık dedı :) ayy cok karısık ve uzun yazdım kusura bakmayın heyecanımdan :)
canım sevindim sizin adınıza. peki hareketlilik ve morfoloji değerlerinizde ne gibi bir değişiklik olmuş? maalesef bunlarda önemli biliyorsun.
canım bızım morfolojide ve hareketlilikte sorunumuz yoktu ameliyat öncesi suandada doktorumuz herhangı bır durum yok dedı hareketlılık ve morfolojide cok şükür
öncelikle merhaba arkadaşım.yaşadıklarını okuyunca inan üzüldüm.yaşadıklarımızda yalnız değiliz,bizim gibi belki binlerce insan var.öncelikle böyle düşün ve rahatla.
çünkü şükretmen gereken o kadar çok seyin var ki bu konuda.bak bir problemimiz yok diyorsun.ne güzel :))
mesela benm eşimde sperm düşüklüğü bende de pko var.
siz ne çok şanslısınız.sakın kendini yıpratma.
gecen yaz AŞILAMA olduğumda haliyle inanılmaz stresliydim ve kendimi çok kasıyordum.doktorum böyle yapma dedi. STRES VÜCUTTA KORTİZON ETKİSİ YAPIYORMUŞ ve bir problem olmasa bile gebe kalmayı engelliyormuş.
biliyorum insanın elinde değil ama kontrol bizim elimizde olmalı.
acil şifalar arkadaşım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?