Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

hersey normal cıkmıs adamın 42 mılyon sperm %90 hızlı sperm cıkmıs ben bu arkadasımdan sonra ınanmaz oldum ve esımede farklı yerlesrde yaptrıtmıstım testı sen sımdı bunu esıne soyle bence cunku erkekler takmıyomus gııb gorunup ama cok kafaya takıolar ogun esın belkıde cok stres yaptı morel olarak cok kotuydu senın bu mesajını okuduktan sonra urolojı uzmanının bıze soyledıklerını kafamda toparladım kesınlıkle tek yerde kalmayın testte demıstı belkı esın kafama takmıyorum dıyor ama bılıncaltı ole degıl ozel merkezlerdekı makınaların bazıları sperm toplama bolumlerınde donuklar olabılıyormus lutfen bır kez daha yaptrın bu testı ondan sonra karar verın kaldıkı herseyın cozumu var suanda allahın ıznıylede olucakk uzme kendını

slm canım benım esımde yaklasık 4 ay once amelıyat oldu senınkının hıc agrısı olmamıs benım esımın ılk 1 ay boyunca az az agrısı oldu amelıyat yerlerı kasık ustu gıbı gorunsede asıl yumurtalıkların ıcındekı damarlar olduugndan dolayı daha sonradan onlar agrı yapıyor hıc uuzlme bıızmde oldu bende panıkle doktoru aramıstım hatta esımın ıdrarından kan bıle geldı gunlerce gecenın bır yarısı arıyodum doktopru ama korkma eger ole bısey olursa doktorunuz soyledımı bılmıyorum ama bızımkı kesınlıkle slıp kılot gıymesını yumurtalıklarının asagıya sarkmamasını soyledı canım esın yatarkende ıkı bacagının arasına yastık koyarsa cok daha rahat edıcektır gecmıs olsun..

kizlar bu varikoselden sonra ozellikle sorun 1 ay boyunca merdiven cikarken ve bacak bacak ustune atarken agrilari oluyormus, kocam hep oyle sikayet etti ama 3-4 hafta sonra agri sizi kalmadi. Gayet normalmis. Hatta eskisine nazaran yumurtaliklar daha ufak gozukurse gozunuze korkmayin o da normalmis

Yani ameliyati kotu gecenleri bilemem ama durum genel itibariyle boyle.

Acaba ben olucak miyim sabirla bekliyorum gogi.
Bende hala hicbir hareket yok :44: Bakalim yarin olucam mi! Ay eger hamile olursam mucize olcak.
Cunku doktorlar normal yolla hamile kalma sansimin hic olmadigini soylemislerdi. Varikosel ameliyati da olsa bir etkisinin olmayabilecegini soylemislerdi. Ama daha 1 ay oldu neler olcak kim bilir.

Olursan size bir sey anlatcam sasircaksiniz ! Allahin takdiri tabiki...

stres yapma canım stresden dolayı geıkmesın ınsallah olmassında gelır bı bebıss artık topıgımıze :) ben bugun oldum tamda tahmın etıgım saatlerde bılrıımbenı hıc bırakmazz kırmızılarr :))) hayırlsıı olsun canım hakkımızda allahım ol dedıkten sonra hıcbırsey engel degıldırrr

yoook canım hıc agrım yok adet oldugumu anlamadım bıle suanda da belırgın bı agrım yok

ben adetımın lılk günü hastanelık oluyorum. doğum yapsam o kadar agrım olur anca... mıyom ya da kıst falan da yok. doktorun dedıı sadece kalıtsal... ablalarımda öyleydi çocukları olsunca gecti .. can alıp can veren var mı benden baska bılmıom ama benımkı normal degıl

ayyy kıyamam yaa benım ıkıncı gunu bıraz olur ama oda cok abartılı degıl canım yanı adet odlgumu belrıtısıdır ama eger o ay ayaklarımı cok usututysem falan benımde cok agrılı olur ve cok gelır dogum yaınca gecer ınsallah senınkıde canım

kızlar ne olur bilen birisi yorumlasın meraktan çatlıcam.eşimde varikosel ameliyatı olalı tam 1 sene oldu.ameliyattan önce 36 milyondu.şimdik sonuç ise şöyle ;

miktar - 3,00 renk - krem
viskozite - azalmış ph-8,5
sıvılaşma 30 dk kan -

mikroskopik muayene

1cc / hücre - 37.000.000 tümü- 111.000.000
mikroskopi : her sahada 2-3 lokosit görüldü

spermatozoid hareket kabiliyeti :

normal hareketli (%) yavaş hareketli (%) hareketsiz (%)

1/2 saat :25 1/2 saat :10 1/2 saat : 65
1 saat :20 1 saat :10 1 saat :70
2 saat : 15 2 saat : 5 2 saat : 80

boyalı preparasyonda morfoloji

normal yapılı : %70
anormal yapılı : %30
baş anomalisi : %10
boyun anomalisi :%10
kuyruk anomalisi : %10

canım ben çok anlamıyorum ama anladığım kadarıyla sonuçlarınız güzel seni çok umutlandırmak istemem ama ameliyatınız oldukça başarılı olmuş.ama yine de daha iyi anlayanlar yorum yapsınlar bir de.

canım sayınız cok guzel ancak lokosit yuksek gıbı esımın degrlerıyle bakıyorumda normalı neymıs dıye harekette sorun vardı sanırım sızın amelıyat oncesı nasıldı hareketler

ilk testimizi hastenede mi yaptırsak yoksa son yaptırdığımız yerde mi bilemedim.son yaptıtdığımız yere yaptırırsak daha iyi anlarız değişiklik olup omadığını gibi geliyo bana sanki. ameliyat olalı 1 hafta oldu ilk kontrole gittik dikişler gayet güzel iltihap vs yok dedi dr.banyo bile yapabilir dedi.3 ay sonra hatta 6 ay sonra belli olmaya başlarmış ameliyatın başarısı.tam anlamıyla 9 ay da sürebilir dedi.ben de L arginine kullananlar var dedim ne dersiniz dedim kesin faydası vardır diyemem ama zararı da yok dedi.biz her gün 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi,bir su bardağı havuç suyu ve 1 tane de zinco c içiyo (ama 15 mg çinko var içinde.o bitsin solgarınkini alırız artık.onda 22 mg var.)önümüzde ki hafta L arginine almış olursak günde 1 tane de ondan içer.bunlar yeterlidir sanırım

benim de anladığım kadarı ile güzel sonuçlarınız.ameliyattan önce ki sonuçlarıda buraya yazarsan çok seviniriz demi kızlar

Son düzenleme:
sayı fahiş artmış ama hareketlilik çok düşmemişmi sanki
ameliyattan önce toplamda 36.000.000 du. hareketlilik %5o olduğu halde dr beyenmemişti.şimdi ise %25 e düşmüş :44:

Dün öğleden sonra eşimin "0" sperm sayısı haberini alıp yıkılınca biraz oturup silkelendim. Olayı dramatize etmenin alemi yok dedim kendi kendime . Ve araştırmaya başladım. Bu iş en en en iyi istanbulda amerikan hastanesinde yapılıyormuş. Çünkü ameliyat etmeye başladıklarında içerde sperm ararlarken 1 tane bulduklarında bile heba etmeden kullanıluıyormuş Arıca teknik ekibi ve doktorlarıda kısırlık konusunda çok uzmanlar. Şimdi oraya görünmeye başlıcaz. Bakalım olursa olur olmazsa yaplacak bişey yok

heeeh şöyle yaaa bı rahat ol canım dur bakalım gün doğmadan neler doğar der benım babam hep hadı bakalım gıdıın bı orayada ınsallahh hersey yolunda gıtsın

dr bize ultrason çektirin felan demedi dedi ki sadece sperm testi yaptırcakmışız ameliyat başarılı oldumu olmadımı die.ama ben de 6 .ayda ultrason çektirmeyi düşünüyorum dr ısrar edicem gerekirse.ilk testimizi de son yaptırdığımız yere yaptırırız çıkan sonuca göre ki inş inanamayacağımız kadar çok çok iyi çıkar da o zaman teyit etmek için başka yre yaptırırız:)haftada 1 balık yer eşim her gün de bi avuç ceviz yese omega-3 olayıda hallolmuş olur

Arkadaslar araniza yeni katildim , 18 aylik evliyim evliliyimizin 7. ayinda esimde oligispermi oldugunu oyrendik bi de esimde ureaplasma mikrobu vardi doktor ondan olabilir dedi, 20 gunluk antibiotikle mikrobu yendik, bu sefer spermler yukselir dedik ama yine ise yaramadi bu sefer de esimde varikosel oldugunu oyrendik kasim ayinda ameliyyat oldu , 3. ayda test verdi sonuclar berbatdi doktor 6 ay beklememizi soyledi umutsuz bi sekilde bekliyoruz INSALLAH bir gun bizim de yuzumuz guler. Su an hamile olan arkadaslari tebrik ediyorum gercekden bana cok umut oluyorlar.

Son düzenleme:

violet arkadaşım, belki bir hormonal bozukluk vardır, biz ilk test yaptıgımzda 5 tane canlı vardı sadece 20milyon olması gereken yerde. Bizde yıkıldık ama sonraki testlerde TESTESTEron hormonunun normalden 5kat daha düşük seviyede olduğunu gördük. 3-4 ay sürekli vitamin çinko falan kullandı, keçi boynuzu kürüyle beraber, ama testesteron normal seviyeye gelmesine raĞMEN 6 ay sonunda maksimum sayımız 2.3 milyona çıktı :S Yani bir kez daha yıkıldık. Sonra tüp bebek denedik olmadı o sayıyla, istanbula geldik (KAZAKİSTANDA YAŞIYORUZ) burda doktora tekrar gittik, bu sefer de doğuştan kalıtımsal bozukluk var dendi, yanlı yumurtalıklar sperm üretmiyormuş. 3milyon adette takıldık kaldık. Sonra da varikosel teşhisi kondu, tabi biz bunlarla beraber bir tüp bebek daha yaptık ama o da negatif tabiki :S Ardından ameliyat olundu, doktor 45dk sürer dediği ameliyat 1buçuk saat sürdü, çok kötüymüş iyiki ameliyat olmuş dedi. Bu yaşta bu kadar olmasına çok şaşırdım dedi. En üst seviyedeymiş meğersem. 3-6ay sonrasına test yaptırın ancak iyileşme dönemi oluyor dedi. Bizde sabırla bekliyruz. Ama bu arada Arısütü- bal- polen karışımı ve Arginmax ve L-arginine alıyor her gün. İnş bir faydasını görürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…