arkadaşlar uzun zamandır birlikteyiz cr76, hoşsada,immor..,mutluluk, gökçen44,tabiya.....neden bizde tık yok ya kaç zamandır hamile haberi yazılmıyor bu sayfalara..herkes ümidini kayıp mı etti ne artık yaptıklarımızıda yazmaz olduk sıkıldık galiba inşallah bizlerede rabbim nasip eder de hep beraber payaşırız yaşadıklarımızı
aşılama için hangi değer düşükki sizinki okadarda fena değildi sanki
arkadaşlar uzun zamandır birlikteyiz cr76, hoşsada,immor..,mutluluk, gökçen44,tabiya.....neden bizde tık yok ya kaç zamandır hamile haberi yazılmıyor bu sayfalara..herkes ümidini kayıp mı etti ne artık yaptıklarımızıda yazmaz olduk sıkıldık galiba inşallah bizlerede rabbim nasip eder de hep beraber payaşırız yaşadıklarımızı
evet canım tabiyaa'nın dediği gibi bakıp çıkıyoruz ama yazmıyoruz.
bunun haricinde ben şahsım adına itiraf ediyorum ki biraz ümitsizliğe düşüyorum sanırım. mesela ilk bu problemi duyduğum zamanki gibi içim yanmıyor artık ya da zamanla insan
duyarsızlaşıyor mu bilmem :26:
şu an farklı seylerin derdindeyim bir de... okul,sınavlarım, bitirme tezi falan derken bunları düşünemiyorum galiba.
bir de artık daha mantıklı düşünüyorum sanırım. farklı mevzular...........
şu an değil zamanı diyorum. eşim ve manevi anlamda değil yanlış anlaşılmasın. Allah bozmasın mutluluğumuzu amafarklı konular işte.okul bitiyor ne yapacam? bebek istiyorsam ( ki
evliliğimiz bu yıl 3. yılına giriyor tam zamanı) ne zaman çalışacam? çalışsam bebek tedavileri ve çalışma temposu problem olur mu? vs vs. aslında eşim 33 yaşında artık tam baba olma
zamanı ama bunları da düşününce 2 yıl daha olmasa sanki olurmuş gibi... sanırım yılgınlık bu
ümitsizlik+okul derdi+ şartlar = artık bebek konusunu düşünmeme. olay bu yani kısaca canlarım
evet canım tabiyaa'nın dediği gibi bakıp çıkıyoruz ama yazmıyoruz.
bunun haricinde ben şahsım adına itiraf ediyorum ki biraz ümitsizliğe düşüyorum sanırım. mesela ilk bu problemi duyduğum zamanki gibi içim yanmıyor artık ya da zamanla insan
duyarsızlaşıyor mu bilmem :26:
şu an farklı seylerin derdindeyim bir de... okul,sınavlarım, bitirme tezi falan derken bunları düşünemiyorum galiba.
bir de artık daha mantıklı düşünüyorum sanırım. farklı mevzular...........
şu an değil zamanı diyorum. eşim ve manevi anlamda değil yanlış anlaşılmasın. Allah bozmasın mutluluğumuzu amafarklı konular işte.okul bitiyor ne yapacam? bebek istiyorsam ( ki
evliliğimiz bu yıl 3. yılına giriyor tam zamanı) ne zaman çalışacam? çalışsam bebek tedavileri ve çalışma temposu problem olur mu? vs vs. aslında eşim 33 yaşında artık tam baba olma
zamanı ama bunları da düşününce 2 yıl daha olmasa sanki olurmuş gibi... sanırım yılgınlık bu
ümitsizlik+okul derdi+ şartlar = artık bebek konusunu düşünmeme. olay bu yani kısaca canlarım
hos seda naaptınız cnm test sonuçlarınız nasıl. bu gün tahlıl verecektınız.. hayırlı haberler insaallah..
Merhaba arkadaşlar ameliyat olan herkese geçmiş olsun. Ben aranıza yeni katıldım bebek yolu bekleyen biri olarak. İnşallah herkesin hayali gerçek olur hasretle beklediğimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Benim eşimdede 2. derece varikosel var. 3 ay denedik bebek için olmayınca doktora gittik. 2 ay önce öğrendik bu durumu. İlk öğrendiğimizde çok düşündük karar veremeyince ikinci bir doktora gittik. Ben önermiyorum ameliyatı dedi. Yüzde elli şans verdi. İyice kararsız kaldık ama en sonunda ameliyat fikrini tamamen attık kafamızdan. Şimdi tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz.
Toplam sayı: 96 milyon, ileri hızlı % 0, normal morfoloji % 6 son yaptırdığımız test sonucumuz. Burda ameliyattan fayda gören çok kişi var okudum yine kafam karıştı.
Bu kararsızlıkla 2 ay geçti gitti. Stresle, ne yapalım diye düşünmekle geçiriyoruz zamanı. Hiçbir faaliyet yok.
evet arkadaşlar umutsuzluğa kapılıyoruz tabiki koca bir ay geçiyor ve biz bir daha bir daha bir daha diyoruz.işte bu bidahalar bizim umutlarımızı tüketiyor.bende kendi doktoruma eşimin değerlerini gösterince bir kez daha yıkıldım ben pek morfolojiyi önemsemiyordum ama çok önemliymiş meğer yani döllese bile tutmuyormuş .ne yapacağız biz ya tüp bebek yaptırmak istiyorum zaten ama onunda garantisi yok morfoloji bozk olunca oda olmuyormuş.umutlarım iyice tükeniyor kızlar daha hiç hamile kalamadım zaten bu gidişle kalsamda sevinçten ölüp giderim heralde o kadar abarttımki bu olayı mutluluğum buna bağlı sanki..parktan geçerken çocuk seçiyorum kızlar kaçırabilirim yani belli olmazdediğim gibi iyice sıyırmadan gelse şu bebiş çok iyi olacak ara ara yazalım gelişmeleri ne yapacaklarımızı şimdilik iyi bakın kendinize kızlar
doktorum varikoselin önce sperm hareketlerını bozduğunu sonra sayıyı azalttığını söyledi.ayrıca varıkosel ameliyatı olmanın tüp bebeğin tutma şansını da artırdığını söylemişti.ameliyatta kararsız kalanlar bence bunları iyi düşünsünler. eşim 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu. şimdi hamileyim allaha şükür.tavsiye üzerine gittiğimiz doktorumuz iyi çıktı. söylediği herşey çıktı maşallah . darısı herkesin başına
canım moralini bozma, ne olacağı hiç belli olmaz.zaten hiçbir şeyin garantisi yok, tüp bebeğin garantisi olsa parası olan herkes başka şeylerle uğraşmaz gider tüp bebk yaptırırdı. bizim gittiğimiz bütün doktorlar morfolojiyi önemsemedi,(bence önemli ama) çünkü morfolojik testi değerlendirenin bakış açısına bağlı denmişti, bir grup spermi ele alıp çıplak gözle değerlendirilmesi yapılırmış.kaldı ki tüp bebekte neden tutma şansı olmasın ki, zaten tüp bebekte tutan embriyolar rahme yerleştiriliyor, gerisi artık embryonun içerideki ortamda gelişimini devaö ettirebilmesi. ben çok olumsuz düşünmek istemiyorum. olumlu düşünelim ki iyi olsun herşey. herkesin hakkında hayırlısı.
canım öncelikle Allah yardım etsin bu ameliyatın başarısı kesin değil yani her bünyede aynı etkiyi yapmıyor yani değerler artadabilir azaladabilir değişmeyedebilir.ama şu açıdan ameliyatı önerebilirim genellikle varikoseli olupta hamile kalanların bebekleri tutunamıyor düşünüyorsanız bu açıdan düşünün ha birde varikosel ilerlemesin diyede yaptırabilirsiniz
evet tüp bebektede başarı oranı yüksek ama rabbimin takdiri zaten oda yıpratıyor beni .morfolojiyi bir devlette bir de tüp bebek merkezinde bakan doktorlar ikiside çok kötü dedi o yüzden çok kötü oldum .birde tüptede morfoloji kötü olursa tutunmasını engelliyormuş ..sizin değerlerde artış olmamışmı 6.ayda düşmüştü galiba şimdi nasıl inşallah yükselmiştir.
Eşimin bir arkadaşı var ameliyat olmuş ama çok pişman şimdiki aklım olsa kesinlikle olmazdım falan demiş bizde önce bir tüp bebek deneyelim diyoruz kısmet belki ilkinde tutar bir bebeğimiz olur ondan sonra ameliyat olalım diye düşünüyoruz. Ben 30 yaşına geldim zaman aleyhimize işliyor beklemek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?