Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kımse zaman kaybetmek ıstemıyo ama su bır gercek. varıkosel amelıyatı sart ve kaçınılmaz. bu gun olmazsa yarın.. cunku ılerledıkçe agrıları baslıycak.. sadece erteleyerek daha da zaman kaybedersınız. varıkoselden sonra hamıle kalma sansın daha yuksek.. sonucta degerler artıyo. aynı zamanda kalıte.. herkesın söyledıgıne aldanmayın. işinde uzman bı ürologa gıderek baslangıç yapın.. tüp bebek zor ve yıpratıcı bı sürec. onca kımyasalı alıp bı de rahımın yapısını bır süre de olsa bozduguna degsın. elınde güçlü bı sayıyla gıt kı sansın artsın.. yanı bence..

Haklısın bunlarıda düşünüyorum herşeyi düşünüyorum ama karar vermek zor. Şu an eşimin sağlığını etkileyecek bir durum yok. Tek bir doktora gidip karar vermedik, araştırdık ve iyi bir doktora gittiğimizi düşünüyoruz oda ameliyatı önermedi. Ama buradaki yazıları okuduğumdan beri aklımda karışmaya başladı. İyice karıştım

2 doğum haberi daha... 1 hamilelik haberi daha... hatta samimiyetten dolayı yarın arayıp telefonla tebrik etmeyi bekleyen insanlar... duymayı tahmin ettiğim aynı cümleler 'allah size de

nasip etsin en yakın zamanda sıkma canını' veya 'olur olur sizinde'

facebook'a konulan resimler, gözlerim dolu dolu o resimlere bakmam ve benim içimde kırılan onca şey.

inanın artık face hesabımı donduracak kadar doldum,sıkıldım ve yine o adını koyamadığım duygu gelip yerleşti kalbime

eşim desen hala gitmedi testine, ben uzaktayım telefonla ikna etmeye çalışıyorum. okul bi yandan bu derdim bi yandan, üzerine eşim bir imtihan bu konuda.

desteğe ihtiyacım var, çöktüm...

bu kadar kolay mı bozulabiliyor insan psikolojisi. onca direnmeme rağmen elimde olmuyor bazı şeyler

ne zormuş....

b
kızlar nerelerdesiniz? :26:

cnm burdayız.. da sen yıne karaları baglamıssın.. tamam snı cok ıı anlıyorum ama önce bı esın gıtsın degerlerıne baktırsın. belkı cok cok artıs saglamıssınızdır. vah tüh demek ıcın erken senın ıcın.. istersen on yıllık evlı ol. bu tahlılı yaptırıp sonuc almadıgın ıcın üzülmeye hakkın yok:))) işin sakası rabbım yardımcın olsun. insaallah bı gün bız de senın haberlerını alır oleeeeeeyyyyyyyyyyyyyy derız.. herseyın vaktı zamanı var. zamanı gelınce olacak ... bu arada az önce acılden geldım. kırmızılarım tesrif buyurdular da.. sancılarım tavan yapınca solugu orda aldım. simdi iiyim şükür

işte karaları da o yüzden bağlıyorum ya gtmiyor eşim teste.... anlam vermek güç..

sana da geçmiş olsun canım benim. sağolasın

selam kzılar konuya yeni gördüm ve hemen dahil olmak istedim :) benim eşimde 17 ocak ta ameliyat oldu 3 ayını doldurdu.3 aylık testini daha yaptırmadık ama herhalde çok buyuk fark olacağını sanmıyorum.6, ay testleri belli ediyormuş.bende ameliyattan hemen sonra gebe kalırım sanıyırdum ama maalesef acele etmişim :) umudum 6, ay bakalım inşallah olur.sizden öğrenmek istediğim bizim doktor hiç bir ilaç yamadı yani su an kullandığı bir ilaç yuok eşimin.tavsiye edeceğiniz ilaç var mı ? ameliyattan önce sperm sayısı 30 milyon hareketlilik % 7 idi.bizim problemimiz hareketlilik düşük

aramıza hosgeldııııınnn.. kaan aydos ısmını duymussundur. erkek kısırlıgı üzerıne tanımadığım bi doktor. esıme tavsiye etiiği ilaçlar sunlar.. trental 600 mg. proxeed plus ve zinko.. bunları bu topıktekı cogu arkadasımızın esı kullanıyor. zararı olmaz. özellıkle varıkosel amelıyatı olanlar ıcın trental önerıyor.. kecıboynuzu kürünü de ıhmal etme.. şifa olsunn..

sağolasın tatlım.keçi boynuzu kürünü yapıyorum zaten bu ilaçları eczaneden temin edebilirmiyim reçetesiz birde fiyatları nedir

merhaba canım hoşgeldin aramıza .

bnm eşim de 7 ay oldu ameliyat olalı ve doktor bize de ilaç vermedi hiç ve kullanmayın demişti. bunun nedeni ameliyatın başarılı geçip geçmediğini anlamak için.

Rabbim tez zamanda şifa versin size de

amin canım inşallah hepimize nasip etsin :)

sağolasın tatlım.keçi boynuzu kürünü yapıyorum zaten bu ilaçları eczaneden temin edebilirmiyim reçetesiz birde fiyatları nedir

trental sanırım recetesız satılmayan bı ılaç. üç aylık yazdır. raporla stılıyor. o raporu kaybetme. esın üroloğa gidip yazdırsın. zinko recetesız satılıyor ama gıtmısken onu da yazdırın. trental 600 mg. üç kutu verecekler bir aylık.yazdırdığın üç ay toplamda 9 kutu yapar. sana aylık verılıyor yanı max. 3 kutu alacaksın. 42lira olması lazım. zinko kırmızı tablet 50 mg. onu recetesız aldık bız. 16 liraydı.
proxeed plusa gelınce.. malesef fiyatı 110 dan baslıyo eczaneden eczaneye degısıyo. benım anlam 129 lıraya almıs. bız iki kutu aldıgımız ıcın ikisini 220 liraya aldık. yenı kutuyu 120 den verdıler. eczanelerın bazılarında bulunuyor hepsınde degıl. ama getırtırsın.
umarım işe yarar..proxeedin kötü tarafı bır kutuya o kadar para verıyorsun ve sadece 15 gün gidiyor. içinde 30 adet var. sabah aksam 1 tane ac karnına alıyor. tam sonuc alamk ıcın 6 ay kullanmak gerekıyormus. bakarsın sen sadece 3 ay kullanırsın ve hamıle kalırsın.. tüp bebek parasını bu ılaca verıyoruz ama ne yapalım.. hersey saglıklı spermler elde etmek ıcın.. daha doğrusu doğmamıs bebişlerimiz için

Canım teşekkür ederim bilgilendirme için hatta randevu aldık bile muayene olalım bakalım....
Dediğin gibi Ege üni. hem ilgisiz hemde zaten randevu almak çok zor sıkıntılı bir hastane...
Canım bir de seninle nasıl haberleşebiliriz?ayrıntılı bilgi almak istiyorum biraz..(özel mesaj atamıyorum 100 msj sınırı malum)

Arkadaşlar sonunda geçen gün test yaptırdık ve mutlu haberlerden bir tanesini öğrendik. Bazı arkadaşlarla sohbetlerimiz olmuştu. Ama yinede tekrarliyayim. 3 ay kadar evvel varikosel ameliyati olmuştu eşim 4. dereceden ilerlemiş haldeydi. Sayı ve hareketlilik düşüktü. 1cc de 700000 kadar vardı. 3milyon en çok gördüğümüz sayıydı. Bizimde bebeğimiz yok 2 kere de tüp bebek denedik ama 2si de tutmadı. En son (3gün evvel) yaptığım testte 18milyonu gördük. İnanılmaz sevindik. Sanırım o kadar tüp bebeğe rağmen normal yolla olacak diye bekliyorum. Herşeyin hayırlısı Allahtan. Bu 3 aylık süreçte , GNC Arginmax ve L-arginine kullandık. Arı sütü- bal- polen karışımıyla birlikte tabiki. Umarım en kısa zamanda daha iyi haberler alırız.

canım çok güzel bir ilerleme tebrik ederim.hız ve morfolojide problem yok muydu.merak ettim.

maşallah canım ya

harika yollar kat etmişsiniz bu anlamda. o kadar sevindim ki ümit ediyorum bizim sonuçlar da bu yönde seyreder

umarım bebeğiniz en yakın zamanda sürpriz yapıp gelir size. 3 ayda harika bir gelişme kaydetmişsiniz.

takip ediyorsan biliyorsundur. benim eşimin de 7 ay olacak bakalım.

canım çok güzel bir ilerleme tebrik ederim.hız ve morfolojide problem yok muydu.merak ettim.

morfoloji normal diye biliyoruz ama onun için ekstra bi test yapırmadık. İleri hareketlilik ve normal hareketlilik toplamda 3 ay önce toplama %6 ydı. Bu geçen hafta yaptırdığımız testte de toplamda %25e çıkmış. Ona da çok sevindik tabiki ... Şimdi de her ay bakalım deniyoruz olucak mı diye. Doktorlar konuştuk, daha önümüzdeki 6 ay boyunca ilerleme kaydedebilir o yuzden beklemekte fayda var dedi. Zaten Türkiyede yaşamaığım için bi dahaki tatile kadar tüp bebek yapmayi düşünmüyoruz belki normal yolla olur diye. Bir daha o şeyleri yaşamak istemiyorum açıkcası.

Canım siz daha test yapırmdınız mı ? o kadar zaman geçmesin rağmen !!

Canım siz daha test yapırmdınız mı ? o kadar zaman geçmesin rağmen !!

sorma canım ya

ne bileyim eşim bu konunun üzerine pek düşmüyor. o kadar merak içindeyim ki.... ama söyle söyle artık bende bıktım ve kendi haline bıraktım. ne yapayım ki artık, her türlü desteği oldum

manevi anlamda ama yok işte.

bir de ben ameliyattan sonraki aylarda birden değerlerin sıfır olmasını yaşayan insanlar da var. bunu duydum ve o kadar korkuyorum ki. allah korusun öyle bir sey var mı acaba diye düşünmeden edemiyorum. ki bunu eşime de söyledim.

inanır mısın herkeste oluyor mu ki o, binde kaç kişinin başına gelir ki diye sordu. ben resmen afalladım. böyle bir şeyi riske veya ihtimale bırakması inanılır gibi değil. bunu duyunca panik yapmasını beklerdim ama yok.

hatta mayıs ayı ile 8. aya girmiş olduk. ama hala test yapılmadı. en son 4 bucuk ay önce test yapmıştık.

dua edin inşallah:26:

eşin madem test yapıp gidişhatı öğrenmicek neden ameliyat olmuş ki o zamanneden vermiyomuş test sebep ne yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…