- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 373
Kızlar bsy sorcam esim azospermi tek yumurtası var solda ve solda 1. Dereceden Varikosel var dior 2.4 mm
Doktor cok hafif bı Varikosel önemli deil dedi...sizce spermlerin çıkmamasına neden olabilirmi[/Q
merhaba canım benim eşimdede birinci derece varikosel vardı.sperm sayımızda tanelerdeydi.50 tane falan çıkıyordu.2.5 ay önce ameliyat oldu.doktor kesin artar sayınız demedi.ama buna sebep olacak her şeyi ortadan kaldıralım dedi.bizde içimizde hep acaba sorusu olacağına olsun dedik.2 gün önce test verdi eşim.sayımız totalde 1.200.000 e çıkmış.1cc de 600. 000 çıktı.hızımız sıfırken yüzde 12lere çıktı.değerlerimizin 2.5 ayda bukadar artmasında ameliyatın etkisi de vardır heralde.eşim ilaçta kullanıyor.yediklerimizede çok dikkat ediyoruz.varikosel azda olsa etkiliyor diye düşünüyorum ben.
Kızlar bsy sorcam esim azospermi tek yumurtası var solda ve solda 1. Dereceden Varikosel var dior 2.4 mm
Doktor cok hafif bı Varikosel önemli deil dedi...sizce spermlerin çıkmamasına neden olabilirmi[/Q
merhaba canım benim eşimdede birinci derece varikosel vardı.sperm sayımızda tanelerdeydi.50 tane falan çıkıyordu.2.5 ay önce ameliyat oldu.doktor kesin artar sayınız demedi.ama buna sebep olacak her şeyi ortadan kaldıralım dedi.bizde içimizde hep acaba sorusu olacağına olsun dedik.2 gün önce test verdi eşim.sayımız totalde 1.200.000 e çıkmış.1cc de 600. 000 çıktı.hızımız sıfırken yüzde 12lere çıktı.değerlerimizin 2.5 ayda bukadar artmasında ameliyatın etkisi de vardır heralde.eşim ilaçta kullanıyor.yediklerimizede çok dikkat ediyoruz.varikosel azda olsa etkiliyor diye düşünüyorum ben.
Mslh cnm bizde hiç sperm yok keske 50 taneyi görebilsek hos ben 1-2 tanelerde raziyim
Yalnız ciddi sekilde artış var hemde varikoseliniz hafif olmasına rağmen amlyttan guzel sonuc almıştınız mslh..bizim doktorumuz mikroteseden başka şansınız yok dedi...acaba mikro tese yaparken Varisi acarım onuda sorayım bari..eşimde hersey normal..belkide vücut sperm üretmiyordur..hersey normalken neden çıkması sperm...sadece 3 aylikken sag testisi alınmış fitik yüzünden bellimizin icin çıkış yoktur diorum..bilmiyorum. As kaldı bu ayın sonunda ya anne baba olcaz yada bı ömür yalnız yaslanıp olcez
Mslh cnm bizde hiç sperm yok keske 50 taneyi görebilsek hos ben 1-2 tanelerde raziyim
Yalnız ciddi sekilde artış var hemde varikoseliniz hafif olmasına rağmen amlyttan guzel sonuc almıştınız mslh..bizim doktorumuz mikroteseden başka şansınız yok dedi...acaba mikro tese yaparken Varisi acarım onuda sorayım bari..eşimde hersey normal..belkide vücut sperm üretmiyordur..hersey normalken neden çıkması sperm...sadece 3 aylikken sag testisi alınmış fitik yüzünden bellimizin icin çıkış yoktur diorum..bilmiyorum. As kaldı bu ayın sonunda ya anne baba olcaz yada bı ömür yalnız yaslanıp olcez
sevgili kardeşim Rabbim tez zamanda şifa versin. inan öyle çok üzüldüm ki...
ama yalnız değilsiniz. bak hemen hepimiz aynı derecede olmasa da benzer durumdayız. öyle zor bir imtihan ama geçmek de nasip olacak inşallah. tıp çok ilerledi. iyi bir araştırma yapın bu konuda.
en yakın zamanda Allah'ın bir hikmeti olarak gelir inş kuzucuğunuz
kızlar bn aranıza yeni katıldım.bu konuyu görünce ben de yazayım dedim....benim de eşim 2 sene önce varikosel ameliyatı oldu.ama halen de ne yazık ki hamile kalamıyorum.....
merhaba bende yeniyim.aşılama ya da tüp bebek denedin mi sperm sayısı nasıl eşinin.bizim sperm sayımz ilk üç ay normaldi 6. ayda biraz düşük çıktı.dr tüp bebek ya da aşılama önerdi.ben rahim filmi çektrcem .ama çok tedrginim hem korkuyorum inş tüpler açık çıkar . aşılama tedavisine başlıcaz inş gerek kalmaz allah hepimize hayırlısıyla güzel haberleri en kısa zamanda almayı nasip etsin
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim eşimde varikoselden ameliyat oldu 7. ayımızdayız ve bebek yok .doktorumuz aşılama önerdi yarın rahim filmi çektircem ama çok tedrginim en kısa zamanda alllah hepimize bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inş.
kızlar bn aranıza yeni katıldım.bu konuyu görünce ben de yazayım dedim....benim de eşim 2 sene önce varikosel ameliyatı oldu.ama halen de ne yazık ki hamile kalamıyorum.....
Bu arada ikiniz de aramıza hoşgeldiniz.
İnşallah en kısa sürede emeklerimizin mükafatını alırız hepimiz.
Bu arada ikiniz de aramıza hoşgeldiniz.
İnşallah en kısa sürede emeklerimizin mükafatını alırız hepimiz.
canım sonuçlarınız çok güzel.bizim de ileri hareket 18 yavaş ileri 28 morfoloji 2 ne yazık ki.bize de aşılama önerdi doktor.adetimle başlıyoruz inşallah.ama bizim morfoloji düşük olduğu için pek umudum yok açıkçası.bakalım hayırlısı olsun inşallah.merhaba aslında bizim hareketlilik düşük sayılmaz ileri hareket 22 yavaş ileri hareket 18 yerinde hareket12 morfoloji 15 ama dr aşılama önerdi bugün 12 de rahim filmi çekilcek umarım tüpler açık çıkar inş aşılamayada gerek kalmaz 7 ay oldu ameliyat olalı ama gebelik oluşmadı dr da bi aşılama ya da tüp bebek deneyin ilk önce sonra kendiliğinden olabilir dedi yine olabilir ama ben 28 yaşındayım 22 yada 25 falan olsa bekle dedm dedi bakalm hayırlısı inş rabbim dualarımzı kabul eder de hiç gerek kalmaz allah herkese anne baba olmayı hayırlısıyla nasip etsin....
canım sonuçlarınız çok güzel.bizim de ileri hareket 18 yavaş ileri 28 morfoloji 2 ne yazık ki.bize de aşılama önerdi doktor.adetimle başlıyoruz inşallah.ama bizim morfoloji düşük olduğu için pek umudum yok açıkçası.bakalım hayırlısı olsun inşallah.
normal yapılı spermlerin %4 ve fazlası olması gerekiyor krugere görecanım umarım ki hüsran olmaz sonu ve bebeğiniz sizi de şaşırtır da gelir
bu arada morfolojinin kaç olması gerekiyor :44:????
sayı ve hız çook güzel ama morfolojiyi anlamadım pek yani yüzdeler normal yapılı mı yoksa anormal yapılı olanların yüzdesi mi?umarım en kısa zamanda hepimizin bebişleri gelir.Allahım hayırlısını versin inşallah...cinsel perhis:3
likefaksiyon:45
renk: gri -beyaz
görünüm:yarısaydam
hacim: 4,8 ml
ph :8,0
sperm sayısı: 303 milyon
canlılık:%65
sipermkonsantrasyonu:63milyon
hareket a)hizlı-duzileri:%27
b) yavas,hafifyan:%18
b2)) yavas,ileri belirginyan:%12
c) ileri hareketyok:%8
d) hareketsz:%35
a+b+c:%57
a+b:%45
MORFOLOJİ
baş:%46 boyun;%23 kuyrk:%17
DİGER:
yuvarlak hücre:4milyon
spermatid:500bin
lokosit:1milyon
semede frukktöztarama;pozitif
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?