Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

benim eşim yaklaşık 1 yıl önce varikosel operasyonu oldu.operasyondan 3 ay sonra hamile kaldım fakat kalp atışlarını duyamadık aldırmak zorunda kaldık.sonrasında 6 ay korundum bu arada ürolojiye gidelim dedik.operasyondan sonra sayı düzelmişti ama hareketlilik çok kötüydü.ileri hareketlilik sıfır falan o derece.
ama ben bu testten 1 ay sonra hamile kaldım.doktorlar tabiki tüp bebeği ve aşılamayı öneriyor ama hemen kalkışmayın biraz rahat olun hatta umudu kesin derim :)

arkadaslar soruma yardımcı olckvarmı

arkadaslar soruma yardımcı olckvarmı

slm cnm benım esımde amelıyat oldu 19 kasımda en son 8 mılyon ıdı amelıyat oncesı ılk 3ayımız doldugunda test yaptırdık 48 mılyona yukselmıstı esımın varıkoselı cok yogun ve ılerı derecedeydı canım cıft taraflı doktorumuz ılk 3 aydakı deger cok onemlı degıl aslında ancak sııznkı cok cook fazla artıs saglmaıs buda amelıyatın basarı oranının yuksek oldguunu gosterıyor demıstı en son testın 2 katı cıkması yeterlı demıstı ıkıncı 3.aylık donem en onemlısı bızımde mayıs sonuna doluyor bızde hazıran sonunda baktırmayı dusunuyoruz..

gogi sen nerelerdesın bacım yasıyon mu yaa

merhaba arkadaşım inş sonuda güzel olur bugün rahim filmi çekildi çok şükür tüpler açık çıktı çok mutluyum.rahim filmi çektirecek olan arkadaşlar hiç korkmayın hiç bir ağrı hissetmedim anlamadm bile çok korkutuyolar korkmayın 5 dk sürdü ve hiç ağrı hissetmedm.bizde aşılama yapıcaz bu ay.sizin sonuçlarda kötü değil dr morfoloji 2 olunca sorun olmuyo dedi ümitsiz olma bu sayılardan çok düşük olanlar bile normal yolla hamile kalıyo inş bizede gerek kalmaz aşılamaya.yeter ki allah ol desin. ben inanıyorum allah bizede o mutluluğu yaşatır inş ümitsiz olma.inş bütün isteyene o mutluluğu yaşatır

merhabalar....eşim 7 ay oldu ameliyat olalı...sabırsızıkla bekliyoruz........
en son tahlil sonucları.
motilite
hızlı ileri:%13
yavaş ileri:%21
yerinde hareketli:%13
hareketsiz:%53(ameliyat öncesi%96 idi)
kruger strict:%9
who kriter:normal yapı:%58
toplam sperma:23miyon
1ccdeki sperma:7milyon
tecrübeli arkadaşlardan yorumlarınızı rica ediyorum
güzel haberlerde görüşmek dileğiyle

gogi sen nerelerdesın bacım yasıyon mu yaa

ıyıyım cnm ya ne olsun gıremedım bır sure bırazda kafam dagılsın ıstedım ama gene duramadım merak ettım sızlerı yasıyorum valla ama yasamaksa bu dukkan cok yogun eve gelınce nasıl yattıgımı bılemıyorum :) calısmalara bıle ara verdım hehehe beklemedeyım cnm hazıran adetıme kadar beklemyın dusunuyorum eger olmassa asılama yaptırcam cnm sen nasılsın?

rahim filmi konusunda sana katılıyorum canım ben de acayip bir korkuyla gittim.sonrasında da nasıl yanii bu muymuş dedim.adet olurken bile daha fazla ağrı çekiyorum...bizim doktor da ümit verici konuştu ama his olarak sanki olmayacakmış gibi geliyor.hayırlısı canım.inşallah tez zamanda kavuşuruz bebişlerimize...

canım hızlı ileri ve yavaş ileri toplamı 50 olmalı sizin 34 ama bu kötü değil kesinlikle.morfoloji 4 ve yukarısı olmalı sizin 9 bu da çok güzel.sayı cc de 15 milyon ve üzeri olmalı sizin 7 milyon ama sayı artışı en kolayı o nedenle sakın üzülme genel anlamda sonucunuz güzel.bitkisel kürler ve takviyelerle sayıyı artırabilirsiniz.belki doktor ilaç da verir.önemli olan kruger ve hız onlar da sizin güzel.

derya hanım ilginiz için öncelikle teşekkür ederim.böyle dönemlerde insan en çok dinlenilmeye ihtiyaç duyuyor.:18:
peki sizin şahsınızda tabi diğer forumdaki arkadaşlara da sormak isterim.:26:
sonuçların olumlu olduğunu söylemişsiniz...acaba doğal yolla mı...yoksa aşılama,tüp bebek için mi bu değerlendirmeniz?

gogi tskler benim demek istediiğim henüz altıncı ay tahlilini vermedik altıncı ayda anlasılan daha daha artısmı oluyor iyilesmemi oluyr onu merak ediyorum ben..ya biz fırsat bulup veremeyeceğiz galiba altıncı ay tahlilini .

selam arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.. eşim 5 gün önce ameliyat oldu iki taraflı varikosel.. solda daha fazla sağda daha hafif vardı. morfoloji %2 olduğu için ameliyata karar verildi. sayımız iyi ve hızımız fena değildi.. araştırma hastanesinde oldu ameliyat çok dr araştırmadık. ama şansımıza doçentin kolundan ameliyat olması gerekti, bizim ameliyatı asistanları yaptı. ameliyat çok iyi geçti dediler ama şüpheliyim , solda 6 dikiş sağda 5 dikişimiz var.. ameliyat nerdeyse 3 saati buldu..çok uzun sürdü..görünüşte bi problem yok gibi ama içime kurt düştü.. dr lar ameliyatın çok başarılı geçtiğini söylediler 3 ay sonra spermiogram istediler.. inşallah değerlerimiz yükselir.. ben 1 buçuk sene önce doğal yolla hamile kaldım ama düşük yaptım..sonrasnda olmadı bidaha..Rabbim daha fazla bekletmesin..şuan arginmax kullanıyoruz günde 2 tane, keçiboynuzu tozu ve pekmezi yediriyorum.. başka almam gereken bişey var mı? sizin kullandığınız

Slm hesaınız hala aktifse bişeyler sorabilirmiyım. Benım eşimde varikosel ameliyatı olacak.

evet canım 6.ayda basarılı bır amelıyat olmus ıse artıs oluyoır ınsallah sızınkıde guzel guzel artmıstır benım esıme doktgor 3.ayında hem sperm test verdı hemde amelıyat ıcerıden ıyılesme saglamısmı dıyerek renklı doppler cekımı verdı cok sukur damarlardada ıyılesme goruldu cnım sende ıstersen 3.ayında yaptırmadıysan renklı doppler sımdı ısteyebılırsın doktorundan bazı amelıyat sonralarında yumurtalıklar bıraz su toplayabılıuyor buda renklı dopplerde cıkıyor cnm hem bakıulmıs olur hemde sperm damarlarınında ıyılesme oranına bakarlar neden fırsat bulamıyorsuuz ya verın ogrenın zaten 6 ay dan artıs guzel ıse doktorlar kafanızdan atın kendıne halıne bırakın dıyorlar bıze oyle dedıller bıraktık bakalım ınsallah gelır bebıste bu rahatlıkla :)

slm oncelıkle gecmıs olsun benımde esım 19 kasmda amelıyat oldu amelıyat oncesı 8 mılyon ıdı sayımız amelıyattan 3 ay sonra sayımıs 48 mılyona cıktı sımdı mayıs ayının sonunda tekrar bakılıcak bızımde cıft taraflı ve en yuksek derecesındeydı varıkoselımız cnm kecıboynuzu kurunu ben amelıyat oncesı uyguladım amelıyattan sonrada vıtamın verdım esıme ozellıkle çinko hapını kuşllandı cuku hucre yenıleme ozellıgı var omega 3 ve evıcapta kullandı yaklasık 3 aydırda kullanmıyor en son mandıradan ozel polen karısımı falan getırtırdım ancak esım yemedı onu ılk 3.ayınızda ytaptırıdgıınız test sonucu cok yuksek gelmesse uzulme cnm onemlı olan 6. aydan sonra olan sonuc cunku amelıyattan sonra damarlar kendını 90 gunde toparlıyor ancak.esın ıcın onerebılecegım onemlı bır konu amelıyattan sonra ıc camsırını slıp seklınde olanlardan kullandır cunku yumurtalıkların asagıya sarkmaması gerekıyor sarktıgında agrı olabılıyor ve saglıgı ıcın slıp kullanması gerekıyormus bundn sonra benım esım cok sevmedıgı halde gııyor haftasonlar boxer gıymesını ızın verıyorum odul :))) 15 gun boyuncada agrısı olabılır esının bu cok normalmıs korkma canım alah tez zmaanda bebeklerımızı nasıp etsın bızlere ınsallah

teşekkür ederim canım slip kilot aldım ama benim kide sevmiyor.. 3 tane var bi kaç tane daha alayım yetersiz geldi çünkü.. ben ameliyattan sonra kısa bi süre giyecek diye düşünüyordum tamamen silipe mi geçecez yani? çok enteresan... halay yatıyor benim eşim ağrısı var özellikle yürürken otururken ağrıyor dedi..inşallah iyileşicek bebeklerimiz gelicek tek isteğimiz bu

bızım doktorumuz bundan sonra kı hayatınızda slıp kullanırsanız ıı olur dedı cnm bende dedııgm gıbı haftasonları boxer verıyorum ondada cok bol olup yumurtalıklarının sarkmasına ızın vermıyorum bıraz dar olanları verıyorum genede :) esın gece yatarken ve gecelerı ıkı bacagının arasına yastık koysun cnm cok faydasını gorucegıne ınnaıyorum benım esım o sekılde cok rahat uyuyordu yumurtalıuklar sıkısmıyor ve amelıyat yerlerıne baskı olmuyor benım esımın belden asagıısnı uyustrdular amelıyatta o yuzden sureklı kafeın ıcır dedı doktorum kola kahve neskafe tarcı vucttan narkozu kafeın ıle atıyormus ve bas agrısı olmuyormus sende dene ıstersen.bızımde sagda ve solda 5 dıkısımız vardı

bu iç çamaşırı konusundaki değişikliği hiç duymamıştım arkadaşlar :44:

acil şifalar eşlerimize

canm geçmiş olsun.. benim ki genel anestezi ile oldu ama kasıktan girdiler karnın alt kısmından girildi.. sağda ve solda toplam 11 dikişi var.. bize çamaşır konusunda bişe demedi dr ama burdan topiklerden okudum öyle aldım slip..boxer çamaşırları zaten çok bol olanlardan giymiyordu penye olanlardan giyiyordu onlarda zaten sıkı tutuyo..

anladım cnm tabıkı karın alt kısmından yapılıyor amelıyat bızımde dıkıslerımız vardı deıdıgım gıbı evde gun asırı pansuman yapılı bızımde allah bıran once versın bebıslerımızı ınsallah cnmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…