kızlar moralim çok bozuk(eşim bugün doktora gitti ameliyat için gün falan alıp tekrar muayene olmak istedi.doktor demiş ilaçları bırakalı ne kadar oldu bizde 15 gün önce ameliyat olucaz diye bıraktık ilaçları.bu arada proxeed plus ve klomen kullanıyorduk. ilaçların vücuttan atılması 2 ay sürer demiş ondan sonra gel tekrar sperm testi yapalım ona göre karar verelim demiş.ayy çıldırcam.zaten ilaç kullanmadan yaptırdığımız 2 testi göstermiştik o zaman ameliyat demişti.şimdi bakalım duruma göre diyor.bizi bir 2 ay daha bekleticek.napıcağımı şaşırdım ((
ameliyat olmak için neden ilaçların etkisinin vücuttan atılması gerekiyormuş ki anlamadım.ne sakıncası varmış onu söyledimi dr.
3 ay önce olmuştu. Ameliyat öncesi değerlerimiz şöyleydi:
Perhiz süresi: 3 Gün
Miktar(Hacim): 3.0 ml
Renk: Opak
koku: Özel
Ph: 7.3
Viskosite: Normal
Likefaksiyon Süresi: 60 dk.
Sperm Sayısı: 10.000.000/ml
Aktif Hızlı Hareketli: %5
Aktif Yavaş Hareketli: %25
Yerinde Hareketli: %10
Hareketsiz: %60
Aglütinasyon: YOK
Morfoloji: %15
Normal form Mikroskopi: Nadir lokosit ve 1-2 spermatogenesis hücresi görüldü.
Sonuç: Oligoasthenozoospermi, Uzamış Likefaksiyon süresi.
Ameliyat sonrası ilk 3 ay kontrolünü ekim sonunda yaptırıcaz inşallah...
bakıyorum topıge bayram erken gelmiş:)...Hayırlı olsun canım,,Rabbım hayırla ve sağlıkla bebeğinize kavuşmayı nasip etsin
darısı hepimizin başına inşaallah
Bu değerlerle hamile kalman süper yaaaa
Bizim sayı 36 milyon ,hız %50 morfoloji %4 tü ameliyat öncesinde ,ameliyattan sonra hiç test yaptırmadık ,ama bu ayda olmassa eşimi ikna edip testi yenilememiz lazım mutlaka.
Senin adına çok sevindim ,inşallah sağlıkla kucağına da alırsın[/B]
arkadaslar acil cevap lutfen.. sperm testı yaptık bugun ılerı hızlı sperm hareketı %2.8 cıkmıs doktor dusuk demıs yaa meraktan olucem nedır sorun neden dusuk????
Amin inşallah canım, inşallah :) Görünmüyosun epeydir? Herşey yolunda değilmi?
Canım giremiyorum bu aralar,hem vaktim yok hem moralım bozuktu..annem rahatsızdı,kanadımız kolumuz kırılıyor sanki o hastayken..
ama bugun daha iyi elhamdülillah
Canım giremiyorum bu aralar,hem vaktim yok hem moralım bozuktu..annem rahatsızdı,kanadımız kolumuz kırılıyor sanki o hastayken..
ama bugun daha iyi elhamdülillah
Geçmiş olsun canım, Allah şifa versin annene inşallah. Çok iyi anlıyorum, aile bizim canımızın en büyük parçası, onlar iyi olunca bizde iyi oluyoruz.
İnşallah çok daha iyi olursunuz canım...
arkadaslar acil cevap lutfen.. sperm testı yaptık bugun ılerı hızlı sperm hareketı %2.8 cıkmıs doktor dusuk demıs yaa meraktan olucem nedır sorun neden dusuk????
yüksek ihtimal varıkosel olarak dusunuyorum arkadasım ben doktor ultrason ıstemedımı bukadar dusuk cıkınca sayınız kac cıktı bılmıyorum ama dusuk sanırım sayıda doktorunuz yeterlı acıklamayı yapmadıysa bırbaska doktora daha gıtmenızı onerırırm ben kan tahlılındede testesteron hormonuna mutlkaa baktırın dusukluk olabılıyor ondada cnm gecmıs olsun
canım eşim gitti sonucu almaya 15 gun sonra bıdaha yapalım demıs bende arastırdım nettemn cok dusukmus 25ten buyuk olması lazımmıs kı bızım kı 2.8lerde neyse 15 gun sonra bırdaha yaparız artık baktık doktorlar ılgılı deıl ozele gıdıerız heralde onemlı olan morfolajı bızım morfolojımız 26.5 belkı doktor sperm yıkanması ısteyebılır yanı asılama
slm arkadaşlar..
varikosel ameliyatı konusunda tereddütlerim var.. elle muayenede varikosel teşhisi konuldu, doppler de çektirdik. 2. dereceden varikosel var, sperm testleri çok değişken.. kararsızız.. ama elimiz kolu bağlı durmakta istemiyoruz.. dr ameliyat dedi ama.. ameliyat olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.. sgk karşılıyor mu? dr.un dediğine göre kısırlık tedavisi olduğu için özel sağlık sigortası karşılamıyormuş...
Merhaba,
Eşim ameliyat olalı 3.5 ay oldu. Aslında biz problem yaşamadan kendimiz farkettik sol testiste bir gariplik olduğunu ve dr'a gittiğimizde elle muayenede ciddi varikoseli olduğunu söylemişti drumuz. Spermiyogram testide çok parlak gelmemişti, USG çekildi. 3 farklı dr' gittik, hepside İstanbul'da oldukça ünlü hastaneler ve doktorlarda ya prof ya doçentti. Hepside ameliyat olmamız konusunda hem fikir olunca, testi bile tekrarlamamıza gerek olmadı. Biz varikoseli farkettiğimizde ben aslında hamileymişim (sadece 3 ay sürdü ama). Ameliyat olduk, ilk değerlere göre şimdilik fayda gördük sayılır, sayı ve hız oldukça yükseldi.
Bence kafanız karışıksa bir iki doktora daha görünün derim, en azından kafanızda bişeyler netleşir. Sonra evet gerçekten Özel sigortaların çok büyük bir kısmı bu ameliyatı maalesef karşılamıyor, hatta spermiyogram ve bu sebebten ötürü çekilen USG'yi bile karşılamıyor. Üstelik bizim doktorumuz USG istek kağıdına kısırlık değil sol testiste ağrı diye belirtmesine rağmen karşılamadı. 3000 liraya yapıldı ameliyat. Ama SGK'da ücretsiz ya da en azından SGK ile anlaşması olan özel bir hastenede daha ekonomik bir rakamada ameliyat olabilirsiniz. Geçmiş olsun şimdiden.
saol cnm.. bursada yaşıyoruz.. üroloji doktorunu bile netten bulmuştuk, kimseyle paylaşmadığımız için. 2.dr kime gidelim bilemiyoruz.. ilk gebeliğin için geçmiş olsun cnm.. umarım cok bekletmeden yeniden hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın.. dua ediyorum Allah doğru insanlar karşımıza çıkarsın diye.. çünkü ne yapmamız gerektiğini bilemiyoruz.. ameliyatın riski var mı? daha kotu olmaz di mi?
saol cnm.. bursada yaşıyoruz.. üroloji doktorunu bile netten bulmuştuk, kimseyle paylaşmadığımız için. 2.dr kime gidelim bilemiyoruz.. ilk gebeliğin için geçmiş olsun cnm.. umarım cok bekletmeden yeniden hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın.. dua ediyorum Allah doğru insanlar karşımıza çıkarsın diye.. çünkü ne yapmamız gerektiğini bilemiyoruz.. ameliyatın riski var mı? daha kotu olmaz di mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?