Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Taze anne adayı hoşgeldin,

Bu konuda sana katılıyorum, gerçekten milyarlar harcamaya gerek yok. Biz hastanede kalmadık bile, sabah 8:30 gibi yatış yaptık, 12:00 gibi ameliyat akşam 19:30da çıktık hastaneden. Bizim biraz duyunca moralimiz bozulmuştu aaa ne çıktı hemen ameliyat olalım gecikmeyelim dedik, ikimizde çok yoğun çalışıyorduk hal böyle olunca işlerinde biraz hızlı yürümesi adına evimizede çok yakın diye oluverdik:) Tabi birde indirimli fiyattan ameliyat olduk onuda belirtmek isterim:))

cnm ne güzel haber bu.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. çok çok sevindim cnm.. bizde 2.5 yıllık evliyiz. 1yıldan sonra olmayınca dr.a gittik. ben öncesindede devamlı gidiyordum. bende bi problem yoktu. en sonunda eşim sperm testi verdi ve o zaman öğrendik. aynı gün üroloji dr.a gittik. varikosel olduğunu söyledi. bayram tatilinde yaptırsak mı diye düşündük bu akşam.. eşimin test değerleri çok değişken.. 1. sinde 8 mil/ml, 2. sinde başka bir lab.da 32 mil/ml çıktı. ama varikoseli çözmemiz lazım dio dr.umuz. zaman ilerledikçe bu sayıyıda bulamayabilirsiniz diye de korkuttu. kadın doğum dr.um acele etmeyin. aşılama deneyelim diyor.. bu ay rahim filmi çektirdim. tüpler açık çıktı çok şükür.. rahim filminden sonra hamile kalanlarıda burdan duyunca umutlandım yine.. kimselerede soylemiyoruz bu arada. kendi kendimize çözüm arıyoruz. haliyle bunaldık tabi..

Hoşbuldum canım
Maşallah güzel indirim yapmışlar Senin için söylememiştim bunu ama tabi herkesin öyle milyar verek imkanı olmuyo:106: Sizin maddi anlamda sıkıntılarınız yoktu demekki o yüzden gözünüz kapalı yaptırdınız. Eğer o imkanınız olmasaydı belkide ertelerdiniz öyle değilmi? :) Kader deryasında yüzüyoruz hepimiz, inşallah herkes gönlüne göre olana kavuşur. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. En kısa zamanda buradaki arkadaşlarıma nasip etsin inşallah

Amiin inşallah. Darısı sizlere olsun.
Ben bu inişli çıkışlı sonuçların sebebinin varikoselden kaynaklı olduğunu duymuştum. Yani testlerin arasında bu kadar fark olması varikosel olduğundan olabilir. Madem çocukta düşünüyorsunuz hiiç ertelemeyin. En kısa zamanda ameliyatınızı olun ve kurtulun.
Bu arada morfolojiniz kaçtı?
Hız ve morfoloji ve tabi sayı iyi olmazsa aşılamanında tutma ihtimali çok düşük. Bunlarıda unutmayın.
Benim şahsi fikrim eşiniz ameliyat olsun ve takviyelerle birlikte başlayın beklemeye...

cnm bizde çok yoğun çalışıyoruz. iş stresinin yanında birde bebek stresi.. stres yapmayacaksın diolar ama mümkün değil.. üroloji dr.u nasıl araştırabilirm? acıbademden sigortamız var.. oradaki bi dr.a mı gitsek diye düşünüyoruz. ameliyat için yardımcı olamazlarsa ücrete göre başka hastanelere bakabiliriz. ii üroloji dr.u nasıl bulabiliriz?

Canım tam olarak bilemiyorum, istanbul dışındaki acıbademlerin nispeten daha ekonomik olduğunu duydum ama emin değilim.
Bize burda 5500 tl dediler hemde indirimli. O kadarını veremeyeceğimiz için orayı hiç düşünmedik. Bursa da üniversite hastaneside var orayada gidebilirsiniz bence ya da SGK anlaşması olan iyi başka özel hastanelerde vardır sanırım. İsterseniz Bursadaki ürologlar diye bir yazıp bakın bakalım, en azından hangi hastanede kim var özgeçmişleri ne vs derken size yakın gelenlerle görüşebilirsiniz.

Amiin inşallah. Darısı sizlere olsun.
Ben bu inişli çıkışlı sonuçların sebebinin varikoselden kaynaklı olduğunu duymuştum. Yani testlerin arasında bu kadar fark olması varikosel olduğundan olabilir. Madem çocukta düşünüyorsunuz hiiç ertelemeyin. En kısa zamanda ameliyatınızı olun ve kurtulun.
Bu arada morfolojiniz kaçtı?
Hız ve morfoloji ve tabi sayı iyi olmazsa aşılamanında tutma ihtimali çok düşük. Bunlarıda unutmayın.
Benim şahsi fikrim eşiniz ameliyat olsun ve takviyelerle birlikte başlayın beklemeye... [/QUOTE]

saol cnm.. ilk testte morfoloji %1, 2. lab.da yapılan test daha ayrıntılıydı, baş,boyun,kuyruk anomalileri incelenmişti, %30 normal sperm vardı. bu yuzden kafamız çok karışık. yani 2.lab.da yapılan testi ilk yaptırmış olsaydık. herşey normal deyip denemeye devam ederdik. Ancak varikoselde teşhis edildi. sonuçta var yani. neden hala inanmamakta ısrar ettiğimizi anlamıyorum zaten.. haklısın, ameliyat olsun ve beklemeye bu şekilde devam edelim.. ama kime ve hangi hastanede?

Neye niyet neye kısmet :) Nede güzel ayarlıyo Rabbim

Gerçekten arada çok büyük farklar var fakat el ile teşhis edilmesi çok önemli bir ayrıntı. Doktor eşimi el ile muayene etmemişti. Renkli doopler sonucuna göre karar vermişti ameliyata. Ameliyat sonrası bize söylediği ultrasonda görünenden çok daha ilerlemiş olduğuydu varikoselin. Doktor konusundada eminim işinin ehli birine rastlarsınız. Çok uzun sürmeyecektir. Rahat olmaya çalışın.
Birde kendi içinizde bu kadar tutmaya çalışmayın bu durumu. Çünkü son zamanlar çoğu erkekte olan birşey bu...

cnm bizim elle muayene oldu. dr. varikosel olduğunu soyledi. renkli dopplerde varikoseli destekledi. acele karar vermeyelim derken zamanda geçiyor. konuştuklarımızdan sonra dr. araştırmasına başlıyorum. durumu sizlerle de paylaşırım. eminim çok sorum olacaktır.. yardımcı olun lutfen.

cnm ilk testte kruger kriterlerine göre yazıyordu. 2. sinde tam sayfa anomali listesi ve işlem olarak kruger yazıyordu. lab.dan kaynaklanan bir durum olabilir diye 2.testi başka yerde yaptırmıştık. aynı lab.da 3. testi 1 ay sonra tekrarladık. (tüm olasılıkları deniyoruz:))sonuçlar 2. testle yakın çıktı. dr. karar verdiğimizde onun önereceği yerde 4. testi yaptırmayı planlıyoruz. ama varikoselde olduğu için ameliyat şart. en azından bildiğimiz bir problemi çözüp yolumuza oyle devam edelim..

selam arkadaşlar,uzun zamandan beri giremiyordum siteye.kimileri muradlarına ermiş ne mutlu:)
benim gibi bekleyen kardeşleri de rabbim isteklerini en yakın zamanda nasip etsin.

Biliyorsunuz bundan tam 1 yıl önce eşim varikosel ameliyatı oldu ama biz olumlu bir sonuç alamadık,aksine degerlerimiz düştü.

Bana gelice 1 ay önce endokrin bölümüne gidip insülin direncimin oldugunu öğrendim ve metformin adında bir ilaca başladım.

6,7 aydır pkolu olmama rağmen tam gününde gelen reglim bu ay 4 günlük geckme ile geldi,hem de ne agrı...

Ki bu ilacı bilen bilr,adet düzenleyici yumurta üretmine katkı saglayan bir ilaç.ayrıca kilo da verdiriyor. Ben de anlamadım :/

çarsamba günü ise SMYRNA ART da tüp bebek icin ilk adımı atacagız insallah.

İşte kızlar bende durumlar böyle.

bu aralar endorkine yolu düşen tek ben değilim demek ki.gerçi benim yolum henüz düşmedi dahiliye le idare ediyoruz.adetimin 3.günü bugün ve maul bazı testler var ya 3.gün yapılan yaptırdım onları.fsh,Lh,prolaktin,östrojen normal ama tsh yüksek çıktı.en fazla 5 olması gerekirken 8 çıktı benimki.çok şükür yinede diğerleride sıkıntılı çıkabilirdi.sanırım yumurtalık rezervlerinde ve yumurtlamada sıkıntı yok.adetin 21.günü de progesteron normla çıkmıştı yumurtlama olmuştu yani.ama bu tsh düşük olmasına mı sebep yoksa o da mı engel kolay hamile kalmaya bilemedim.neyse yarın dr a gidip göstereceğim bakalım ne dicek.senin içinde hayırlısı neyse o olsun cnm.bir şey sorucam IMS tekniği ile mi örnek alınacak eşinden tüp bebek yapılırken.IMS tekniği ile spermler 6000 kat daha fazla büyütüldüğü için sağlam spermler daha kolay seçiliyormuş.

cok gecms olsun venharcım.insülin direnci tamamen pko ile alakalıymış.

Cünkü buna pko yol acıyormus

inan ıms hakkında bir sey bilmiyorum.bizimki daha ilk adım zaten.önce tahlil falan yapacaklar.

Sonuclarına göre oturup konusacagız doktorumzla.

Ne kadar zormus bu işler degil mi? Aslına bakıldıgında geçmisten gelecege hep devam eden bir sistem üreme.

Kendi adıma bu kadar doğal gördüğümüz bu seyde bile bir sır varmış onu öğrendim.halbuki ne cok seyin denkliği ve yeterliigi ile oluyormus bebek.

Biz rabbimizden zor (hasa onun icin zor diye br sey yoktur ama) bir sey istemyoruz ki..

Onun katında olan ve herkese verdigi nimetten biz de istiyoruz. İns bizlere de verecek.

slm cnm gecmıs olsunnn ınsulın dırencı bendede var ama pco yok yanı her ınsulın dırencı olan pco olacak dıye bırseyde yok benımde adetlerım cok duzenlı glıfor dıye bır ılac kullanıyorum bende ılacı kullanmadan oncede cok duzenlı gelırdı adetlerım bu ılac hem tatlı ıstegını kesıyor hemde kılo verdırıyo banada kalıtelı yumurta olmasınıda saglıyor smyrna da funda hanım var o olur ınsallah doktorun bıraz sert gıbı gorunur ama cok cokkk ıyı bır doktordur herseyı cok rahat sorabılırsın ınsallah memnun kalırsın canım hayırlısı olsun hakkında

herkese merhaba kızlar

eşim mayısta tek taraflı varikoselden amelıyat oldu
ve amelıytın 3.5 ayında test yaptı
mlde 5milyon
totalde 25milyn
ve ileri hız 0

bi değişme yok hatta düşme var
amelıyttan önce 6milyondu
bu meret ne zaman düzelecek
ya da daha da mı düşecek
iyice strese girdik
şimdi 6.ayı bekliyrz
bizim gibi olan var mı
sanki amelıyt hiçbi şeye yaramadı

Geçmiş olsun, önemli bir şeyi yoktur inşallah,[/QUOTE

sağol canım,biraz sıkıntımız var ama ne diyeyim,Rabbim bu günlerimizi aratmasın inşaallah..

Gogicim Allah razi olsun.
Ben de funda hanimi düşündüm , Allah utandirmasin insallah. Sen neler yapmaktasın Canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…