çok şükür allahıma yaklaşık bir aylıkmıs bebişim darısı sizlerin basına
5 ay oldu ameliyata ama sonuçlar hala çok kötü.testlerde '0'çıkıyor.ne yapıcaz bilmiyorum.stresten adetde olamadım.test yaptım bir umut negatif çıktı.bizim ne zaman bebişimiz olacak...
Ayşe biz de ameliyat sonrası çok 0 gördük,hatta şöyle söyleyim hep sıfırdı.
8. ay 1.000.000 dan küçüktü sayımız ve 1,5 ay sonra hamileydim.
Yani zamana,aylara,sayıya çok takılma.
Ameliyat sonrası 1,5 yılı gözden çıkar ve takviyeleri hiç bırakma.
Elinden geleni yap ve bekle.
İnşallah en kısa sürede güzel haberlerini alırız.
öncelikle tadaviye başlayanlar için şimdiden hayırlısını diliyorum.benim sizlere sorularım var.ilk defa bugün tüp bebek merkezine bilgi almak için gittik.hemen muayene ettiler,benden ve eşimden hormon testi için kan aldılar ve eşimin sperm sayısını ölçtüler.
1.kan açken alınmıyormu?
2.sperm için gün önemli değil mi?
3.bunların hepsi 1 saat içinde oldu sonuçlar çıktı,çok kısa bir süre değilmi?
benim adetin 2.günüydü ve hemen ilaç verip tedaviye başlamak istediler.biz eşim yurtdışına gidecek diye 1-2 ay ertelemek istedik.biz de sorun eşimde varikosel ameliyatı oldu 5 ay önce.sonuçları hep kötü çıkıyor du.bugün de 1 milyon çıktı.kararsızım ne yapalım akıl verin.ayrıca doktor doğum kontrol hapı verdi rahim hazırlansın kist falan olmasın diye sizce kullanmalımıyım.....
kızlar gunaydın,
esim 3 ay sonra ılk testını yaptırdı sonuç berbathatta ameliyat öncesinden de kötü moralimiz çok bozuk.. ne yapcağımızı şaşırdık bugün doktor ile konuşmaya gideceğiz. sonuçlar ise şöyle. bizim hızda ve morfolojide sorun vardı.
hareketli (a+b) 30
ileri hızlı 9
hareketsiz 63
normal sperm oranı 14
sperm sayısı 57 milyon/ml
sizce birkaç ay sonnra düzelir mi neden böyle oldu anlamadık offf of.
arkadaşım hiç moralini bozma benimde durumum aynı ki sizin sayılar bizimkindden iyi.bizim ameliyat olduğumuz dokor burdan taşındı ve başka bi doktora gitmek zorunda kaldık 3 ay tahlili için o doktor hiç ilgilenmedi bile tüp bebek deneyin dedi geçti bizde cok sinir olduk başka hastaneye gittik o doktor da moral bozmak için çok erken dedi en iyi sonuçu 6 ayda alabilirsiniz dedi şu anki sonuçlara çok takılmayın dedi sende sıkma canımmm rabbim hepimizin muradını verecek ben inanıyorum
merhaba.ben sıze bıldıgım kadarıyla yardımcı olmak ıstedım.kan aç tok fakermıyor.sperm için eşinizin perhızlı olması yeterlı gun önmeli değil.kanın sonucuda spermnın sonucuda 1 saate yakın surede cıkıyor fakat spermde morfolojıye bakıyorlarsa ona boyama yaptıklarında ertesı gunu bulabılıyor fakat ılaç kullanıp kullanmaman hakkında bırsey dıyemem bılgım yok canm.benımde sana sorum olcak esinizin sperm morfolojısıne bakıldımı.bakıldıysa kaç çıkıyor . bırde varıkosel derecenız kaçtı.ALLAH yardımcımız olsun dualarımızı kabul etsın inşç.Allah isteyen herkese tez vaktte sağlılklı bebekler versın inş.sunuda söyleyeyyım amelıyat sonrası duzelme zaman alıyorr.cannını sıkma.
arkadaşım hiç moralini bozma benimde durumum aynı ki sizin sayılar bizimkindden iyi.bizim ameliyat olduğumuz dokor burdan taşındı ve başka bi doktora gitmek zorunda kaldık 3 ay tahlili için o doktor hiç ilgilenmedi bile tüp bebek deneyin dedi geçti bizde cok sinir olduk başka hastaneye gittik o doktor da moral bozmak için çok erken dedi en iyi sonuçu 6 ayda alabilirsiniz dedi şu anki sonuçlara çok takılmayın dedi sende sıkma canımmm rabbim hepimizin muradını verecek ben inanıyorum
Merhaba kızlar. Eşim iyi bir uroloğa göründü 2. Derece varikoselin dendi ameliyata gerek olmadığını söyledi ve ilaç verdi 6 ay kullan demiş ama 6 ay çok uzuuuun. Sabretmek gerek biliyorum ama çok zooor. Acaba ilerlemeden ameliyat mı olsak ne dersiniz
sağol canım, doktor ile konuştuk tüp bebek deneyin dedibende sıkıldım artık sürekli bi umut veriyorlar bi yıkıyorlar madem tüp bebek ile olacaktı niye boşuna hem zaman hemde maddi - manevi kayıp yaşattılar. Hakkımızda herşeyin hayırlısını diliyorum....
çok doğru canım onlar bizim acımızı hissedemiyorlar ama rabbim nasip ettiyse tüp bebekle olsun yeterki sağlıklı sıhatli evletlar nasip etsin bizlerede
amin canım inşallah isteyen herkese nasip eder. herzaman aklımdasınız bol bol dua ediyorum...sanırım tüp bebeği ciddi düşünmeye başladım:)
Merhaba arkadaslar esim 1 Ekim'de ameliyat oldu sayımız ml de 14 milyon ileri hız 0 morfoloji 1 di dün test yaptırdı sayı ml de 72 milyon olmuş ama ileti hız yine 0 morfoloji 2 sizce düzelirmi zamanla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?