Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
5 ay oldu ameliyata ama sonuçlar hala çok kötü.testlerde '0'çıkıyor.ne yapıcaz bilmiyorum.stresten adetde olamadım.test yaptım bir umut negatif çıktı.bizim ne zaman bebişimiz olacak...

5 ay oldu ameliyata ama sonuçlar hala çok kötü.testlerde '0'çıkıyor.ne yapıcaz bilmiyorum.stresten adetde olamadım.test yaptım bir umut negatif çıktı.bizim ne zaman bebişimiz olacak...

Ayşe biz de ameliyat sonrası çok 0 gördük,hatta şöyle söyleyim hep sıfırdı.
8. ay 1.000.000 dan küçüktü sayımız ve 1,5 ay sonra hamileydim.
Yani zamana,aylara,sayıya çok takılma.
Ameliyat sonrası 1,5 yılı gözden çıkar ve takviyeleri hiç bırakma.
Elinden geleni yap ve bekle.
İnşallah en kısa sürede güzel haberlerini alırız.

ah canım ya bu ay çok heveslenmiştim sayıyı bildiğim halde ve tek umudum da sendin.devamlı dua ettim olacağına çok inandım ama olmadı kırmızıları gördüm ve görür görmez tüp bebek olsun dedim.hatta eşim yarın için işten izin bile aldı ama ben kararsızım.yarın gidip konuşucaz ama tedaviye başlamayı düşünmüyoruz en azından yaza kadar bekleyelim.diyoruz.küçücük bir artış olsa daha da çok bekleriz aslında.takviyelere devam ediyoruz ama hayırlısı.ruh halim sürekli değişiyor.allahım bana ve benim gibi bebek özlemi çeken bütün kullarına yardım etsin ve kucaklarımızı boş bırakmasın.her şey için saol.baştada dediğim gibi umut kaynağımsın...

öncelikle tadaviye başlayanlar için şimdiden hayırlısını diliyorum.benim sizlere sorularım var.ilk defa bugün tüp bebek merkezine bilgi almak için gittik.hemen muayene ettiler,benden ve eşimden hormon testi için kan aldılar ve eşimin sperm sayısını ölçtüler.
1.kan açken alınmıyormu?
2.sperm için gün önemli değil mi?
3.bunların hepsi 1 saat içinde oldu sonuçlar çıktı,çok kısa bir süre değilmi?
benim adetin 2.günüydü ve hemen ilaç verip tedaviye başlamak istediler.biz eşim yurtdışına gidecek diye 1-2 ay ertelemek istedik.biz de sorun eşimde varikosel ameliyatı oldu 5 ay önce.sonuçları hep kötü çıkıyor du.bugün de 1 milyon çıktı.kararsızım ne yapalım akıl verin.ayrıca doktor doğum kontrol hapı verdi rahim hazırlansın kist falan olmasın diye sizce kullanmalımıyım.....

merhaba.ben sıze bıldıgım kadarıyla yardımcı olmak ıstedım.kan aç tok fakermıyor.sperm için eşinizin perhızlı olması yeterlı gun önmeli değil.kanın sonucuda spermnın sonucuda 1 saate yakın surede cıkıyor fakat spermde morfolojıye bakıyorlarsa ona boyama yaptıklarında ertesı gunu bulabılıyor fakat ılaç kullanıp kullanmaman hakkında bırsey dıyemem bılgım yok canm.benımde sana sorum olcak esinizin sperm morfolojısıne bakıldımı.bakıldıysa kaç çıkıyor . bırde varıkosel derecenız kaçtı.ALLAH yardımcımız olsun dualarımızı kabul etsın inşç.Allah isteyen herkese tez vaktte sağlılklı bebekler versın inş.sunuda söyleyeyyım amelıyat sonrası duzelme zaman alıyorr.cannını sıkma.

arkadaşım hiç moralini bozma benimde durumum aynı ki sizin sayılar bizimkindden iyi.bizim ameliyat olduğumuz dokor burdan taşındı ve başka bi doktora gitmek zorunda kaldık 3 ay tahlili için o doktor hiç ilgilenmedi bile tüp bebek deneyin dedi geçti bizde cok sinir olduk başka hastaneye gittik o doktor da moral bozmak için çok erken dedi en iyi sonuçu 6 ayda alabilirsiniz dedi şu anki sonuçlara çok takılmayın dedi sende sıkma canımmm rabbim hepimizin muradını verecek ben inanıyorum

ALLAH(c.c) herkese evlat nasip etsin . 2-3 gün önce hamile olduğumu öğrendim. Eşim 3 ay kadar önce mikrocerrahi varikosel ameliyatı olmuştu.Özel huzur hastanesinde Op. Dr. Levent Türk yaptı. Çift taraflı idi.İki tarafta da 2. evredeymiş . Yaklaşık 3-3.5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. eşim meraktan başka bir yerde sperm tahlılı yaptırmış . Sayı 39 milyon çıktı :)).Sevinçten ne yapacağımızı şaşırdık. Şimdi garip bir heyecan var bizde ..Tüp bebek yapın diyodu herkes ama doktorla görüşünce umudumuz arttı.

yardımcı olduğun için saol canım.canım morfolajiye bakıldı ama kaç bilmiyorum doktor çok az sorun var dedi ama biz sonuç kağıdını almadık.varikosel çift taraflıydı ve 1 tarafta 3,diğerin de 4 bağ da sorun vardı.3-4 ayda sonuçlar 0 çıktı.bu ay da 1 milyon çıktı ama ya çok bekliycez ya da tüp bebek.normal yolla olsun istiyorum ama beklemeye sabrım kalmadı.Allah yardımcımız olsun...

canım doktorlar direk tüp bebek diyorlar zaten...gittiğine pişman oluyorsun...

Merhaba kızlar. Eşim iyi bir uroloğa göründü 2. Derece varikoselin dendi ameliyata gerek olmadığını söyledi ve ilaç verdi 6 ay kullan demiş ama 6 ay çok uzuuuun. Sabretmek gerek biliyorum ama çok zooor. Acaba ilerlemeden ameliyat mı olsak ne dersiniz

canım sayı ya da hızınızda mı sorun var?bence bir doktora daha gidin.6 ay uzun bir zaman bir de düzelmez ameliyat olursanız bir 6 ay daha beklersiniz değerlerin düzelmesi için.benim eşim de ameliyat oldu ama sayıların düzelmesi için bekliyoruz...

sağol canım, doktor ile konuştuk tüp bebek deneyin dedi bende sıkıldım artık sürekli bi umut veriyorlar bi yıkıyorlar madem tüp bebek ile olacaktı niye boşuna hem zaman hemde maddi - manevi kayıp yaşattılar. Hakkımızda herşeyin hayırlısını diliyorum....

ben de tüp bebek mi ameliyat mı arada kaldım. ama doktor varikosel varsa tedavisi gerekıyor deyınce ıkna oldum. hem tedavi olmazsa ilerliyormuş ve kısırlık dışında şiddetli yumurta ağrısı , küçülme filan yapıyomuş.doktor ayakta kaldıkça ilerler demişti.

çok doğru canım onlar bizim acımızı hissedemiyorlar ama rabbim nasip ettiyse tüp bebekle olsun yeterki sağlıklı sıhatli evletlar nasip etsin bizlerede

çok doğru canım onlar bizim acımızı hissedemiyorlar ama rabbim nasip ettiyse tüp bebekle olsun yeterki sağlıklı sıhatli evletlar nasip etsin bizlerede

amin canım inşallah isteyen herkese nasip eder. herzaman aklımdasınız bol bol dua ediyorum...sanırım tüp bebeği ciddi düşünmeye başladım:)

Merhaba arkadaslar esim 1 Ekim'de ameliyat oldu sayımız ml de 14 milyon ileri hız 0 morfoloji 1 di dün test yaptırdı sayı ml de 72 milyon olmuş ama ileti hız yine 0 morfoloji 2 sizce düzelirmi zamanla

amin canım inşallah isteyen herkese nasip eder. herzaman aklımdasınız bol bol dua ediyorum...sanırım tüp bebeği ciddi düşünmeye başladım:)

allah razı olsun canım.tüp bebek için aklında bi yer var mı ? mayısda bizim sonuçlarda da değişiklik olmazsa bende düşünüyorum ama nerde yaptıracağım hakkında hiç bir fikrim yok.dilerim rabbim tüpe gerek kalmadan hepimize doğal yollarla nasip eder inşallah bizlerede bir mucizesi vardır

Merhaba arkadaslar esim 1 Ekim'de ameliyat oldu sayımız ml de 14 milyon ileri hız 0 morfoloji 1 di dün test yaptırdı sayı ml de 72 milyon olmuş ama ileti hız yine 0 morfoloji 2 sizce düzelirmi zamanla

canım sayıların oldukça artmış. ama hareket için beklemen lazım. doktorum 1 sene beklemek lazım demişti.keçiboynuzu kürü uygulayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…