Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aminn.Arkadaşlar dualarımdasınız herbırınız inş.içimin yandığı gibi sizlerinde içinizin yandığını biliyorum.çok zor bir durum.bazen öyle zor anlar yaşıyorum bazen ayağa kakmaya çalışıyorum ama en önemli olan dualarımda sizleri eksik etmiyorum.tüm isteyen herkesi duama katıyorum inş.sizlerde beni inş unutmayınız.AEO

amin canımmmm aminnnn rabbim bizim gibi olanların yar ve yardımcısı olsun.dediğin gibi ne yolla gelirse gelsin ama hayırlısıyla gelsin bebişlerimiz.bende dünden sonra daha güclendim birgün yüzümüzün güleceğine inanıyorum

canım neden 30 yaş sonrası faydası olmasın ki.çok da bi bilgim yok ama benim eşim de 36 yaşında ve 30 ekim 2012 de ameliyat oldu tek taraflı.ve üç ayı doldurmamıza bir hafta kala hamile olduğumu öğrendim.Tabi hamileliği öğrendikten sonra tekrar bi sperm testi yaptırmadık ama olmaz diye bişey yok.Allah ol dedikten sonra bize de fazla bişey dşmüyor.Biraz sabır canım sadece.

canımmm senin adına cok sevindim rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin.bu sürecde okadar cok yerde o kadar cok şey okudum ki ister istemez umutsuzluğa kapıldım ve sonuclarda yükselme fazla olmayınca umutsuzluğum iki katına çıktı.ama dediğin gibi herşey rabbimin elinde bizede beklemek düşüyo

slm arkadaşlar.bizde bebek sahibi olamıyorduk ve çok sıkıntılar çektik.ben bi dış gebelik geçirdim ve ölümlerden döndümm.sağ tüpüm alındı.sonra eşime sperm testi yaptılar. ve şokkkkkk...sadece %1 ileri hareketli sperm çıktı.hemen varikosel ameliyatı oldu.doktor 3 ay sonra bi daha test vereceksin deedi.geçen aralık ayında ameliyat oldu.şubat ayında aşılama oldu ve sonuç hüsrannn(nisan ayında ankaraya tahlile gidecektik ki 9 nisanda hamile olduğumu öğrendim.şimdi 4 aylık bi oğlum var allah bağışlarsa.demem o ki çok sıkıntılar çektik daha anlatadığım sıkıntılar.ama en sonunda Rabbim nasip etti.sakın sakın umudunuzu yitirmeyin.ve moralllll önemli.böyle diyenlere kızardım ama ne zaman ki bebek işini kafama çok takmamaya başladımm o zaman hamile kaldım.Allah sizlerede en hayırlı zamanda tattırsın inşallahhhhhh...

hayırlı olsun tebrikler acaba değerleriniz nasıldı.aydınlatırsanız sevınırız.teş.

slm canım,öncelikle ALLAH bağışlasın,sıkıntılar çeksenizde sonuç çektiğiniz sıkıntıları unutmuştur,herkesin sıkıntısı böyle bitse keşke..

Merhaba kızlar,uzun zamandır giremedim ama hep aklımda,hep dualarımdasınız.
Umutsuzluğa kapılan arkadaşlar olmuş arada,yapmayın bunu kendinize.
Öyle iyi anlıyorum ki o duyguyu,ruh halini.
Keşke geçmişe dönük yorumlarımı bulabilsem de dibe vurduğum anları burada paylaştıklarımı kopyalasam.
ki bizim durumumuzu bilen bilir sayımız hiç 2 milyonu aşmadı.
Hele ki ameliyattan sonra defalarca 0'ı gördük,hamile olduğumu öğrenmeden 1,5 ay önce 1.000.000 dan azdı sayımız düşünün.
Bu sayı ile tüp bebek bile yapmazlar.Ben burada 0 çektiğimiz testleri söylerken sağolsun moral yükseltmeyi çok iyi bilen bir iki arkadaşımız
''çok şükür bizim sayı problemimiz yok''demişti :) anlatmışımdır daha önce.
Neyse dilerim onlar da en kısa sürede emeklerinin karşılığını alırlar,yüzleri güler...
Demek ki neymiş bir iki demoralize eden kağıt parçasına,sayıya,hıza bakmıyormuş bu iş.
Tabi ki değerler önemli,biz arttırmak için her şeyi yaptık,takviyeleri hep arttırdık hiç bırakmadık mesela.
Ama sadece bunlarla olmadığını,tevekkül edip sabretmenin,
gerçekten inanarak dua edip,kalbini hiç bozmamanın mükafatı olduğuna inanıyorum ben artık.
isyan etmek değil elbette ama bu ''niye bana değil de ona ''duygusu içini kemirir insanın.
Bu kıyası hiç yapmamak,o güzel haberi alacağınız günün çok yakın olduğuna inanmak gerek.
Ben o inancımı yitiriyordum zaman zaman,çok normal tabi.
o kadar süre bekleyince ve onca emeğe hala bir artış olmayınca,o ışığa içinde bulunduğum karanlıkta çok uzak olduğumu
düşünür olmuştum.Sanki hiç gelmeyecek bir gün,hiç olmayacak bir şeymiş gibi evimin düzenini,hayatımızı hep kendimize göre iki kişilik
ve plansız düzenler olmuştum.Ama öyle ani öyle yumurtadan çıkar gibi geliyorlar ki,
insan kendini sorguluyor ''neden inanmadım,bizler de normal insanlarız niye bizim başımıza geleceği fikrinden bu kadar uzaklaştım''diye.
Ve artık gerek ima gerek direkt laf sokan tiplere,canımızı acıtan bizi hırpalayan o güzide insancıklara karşı bile öfke duymuyorum.
Tabi ki unutmuyorum,her bir cümleyi,vurguyu,bakışı aklımda tutuyorum ama düşünmüyorum,aklıma bile gelmiyorlar o derece önemsizleşmişler artık gözümde.Tevekkül etmeyi öğrendiğimden beri daha bir mutlu oldum.
Misal o çaresizlikle dibe vurduğum günlerde hiç sevmediğim çok da antipatik olan birinin hamileliğinin an be an her anını gördüm ve sağolsun konuşmuyor da olsak gözüme gözüme soktu göbeğini okşayarak :)
En son doğum yaptı beni her gördüğünde yol ortasında bebeğini öpmeye başladı vs :)
Bu duruma her maruz kaldığımda ''Allahım sağlıkla kucağına alsın,bana da nasip et''dedim.
Alışmaya başlamıştım artık tevekkül edip sabretmeye.
Hiç sabırlı bir insan değilken,her istediğimin hemen gerçekleşmesini isterken değişmiştim.
Şimdi ne düşünüyorum,o kadar süre beklememin de bir sebebi olmalı.
Yine yazıcam kızlar,şimdi çıkmam lazım.Hepinizi yürekten çok iyi anlıyorum.
Dilerim en kısa sürede güzel haberlerimizin devamını alırız.

herşeyın bır sebebı var elbet,bızım bılemedıgımız.anlayamadığımız,sabredemedıgımız.Düşüyoruz,kalkıyoruz,gülüyoruz,ağlıyoruz..bazen sabah kalkasım gelmıyor bu aralar,sonra bırakmamalıyım kendımı deyıp cıkıyorum hemen..Rabbım sabrımızı artırsın,hepımıze merhamet etsın..gönlümüzdekılerle evlerımızı şenlendırsın ınşallah..ne guzel yazmışsın arkadaşım,bırbırımızı anlayabılmek ne guzel..Allah razı olsun,bunları okumak moral oluyor gercekten..

Son düzenleme:
2 yıldır varikoseldi iltahaptı bir dolu test yaptırdık tam bu ay tedaviye baslıyacakdık dun iki tane gebelik testi yaptım ikiside pozitif sabahtan kalkıp kan testi verdim öğlenden sonra kesin sonucu alacam ama öyle bir korku varki içimde ya dış gebelikse ya bi sorun varsa die sonucları almaya bile gidessim yok ne olur dua edin bana

kızlar gunaydın,
esim 3 ay sonra ılk testını yaptırdı sonuç berbat hatta ameliyat öncesinden de kötü moralimiz çok bozuk.. ne yapcağımızı şaşırdık bugün doktor ile konuşmaya gideceğiz. sonuçlar ise şöyle. bizim hızda ve morfolojide sorun vardı.
hareketli (a+b) 30
ileri hızlı 9
hareketsiz 63
normal sperm oranı 14
sperm sayısı 57 milyon/ml
sizce birkaç ay sonnra düzelir mi neden böyle oldu anlamadık offf of.

ALLAH'ım inşallah güzel sonuçlarla gelmeyi nasip etsin.korkma dua et inşallah her şey güzel olcak.haber ver bizede

bu sonuçlara bakınca sorun sadece hız olarak gözüküyor.ameliyat öncesi nasıldı değerleriniz.ameliyatın ilk 3 ayında böyle düşüş yaşayanlar okuduk burada.siz değilsiniz sadece merak etme.dr zaten size daha detaylı anlatacaktır.

ameliyat öncesinde de hız aynıydı hatta morfoloji daha da iyiydi şimdi daha da kötüleşmiş sadece sayıda biraz artış olmuş öncesi 56 milyondu. Hayırlısını diliyorum.

ameliyat öncesinde de hız aynıydı hatta morfoloji daha da iyiydi şimdi daha da kötüleşmiş sadece sayıda biraz artış olmuş öncesi 56 milyondu. Hayırlısını diliyorum.

Bizimde aynı hayatımm yaa sayımız düşmüşş 5 milyona ameliyattan önce 18 milyonduu ne yapacağımı şaşırdım bendee

inş.güzel haberlerınızı alırız.güzel haberlerinizi alırsak değerlerinizi yazın lütfen.AEO

mrb arkadaşlar aramıza yeni katılanlar olmuş hoş gelmişler aramıza nete pek fazla giremiyorum inanın hep dua ediyorum ,allahım hepinizin yüzlerini tez zamanda güldürsün inş.arkadaşlar sizlerde beni dualarınızdan eksik etmeyin hamileliğim biraz zor geçiyordu ama bugünümüze şükürler olsun yemek yiyemiyor hiçbir kokuyu midem kaldırmıyordu içtiğim suyu bile çıkartıyordum bunun yanında birde düşük tehlikem vardı hamd olsun biraz toparlandım serum takıla takıla ama hep hala bebeğime birsey olucak korkusuylayım dua ediyorum sizlerinde dualarına ihtiyacım var ALLAHA emanet olun RABBİM hepinizin ne hayırlı dilekleri varsa kabul etsin

Bizimde aynı hayatımm yaa sayımız düşmüşş 5 milyona ameliyattan önce 18 milyonduu ne yapacağımı şaşırdım bendee

canım anlamadık gitti moralimiz bozuldu bugün doktora gidip görüşücez bakalım ne diyecek. tekrar bilgilendiririm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…