Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Her ameliyat olumlu sonuclanmiyormus.yeniden sperm testi yaptinizmi? Bu gerekiyormus yeniden degerleri gormek icin.ayrica normal yoldan hamile kakinamiyorsa ameliyat sonrasi tup bebek oneriliyor.ameliyat olali ne kadar oldu.bir yili buluyor hamile kalmak

olabilirsin tabi,neden olmayasın.
Ama ne zaman ameliyat oldunuz?ameliyat sonrası sperm değerleriniz nasıl?
Uyguladığınız kürler,takviyeler neler?
Bunlar önemli.
Biz de defalarca 0'ı gördük ama azosperm değildi.
Çıkış vardı fakat sayı çok çok azdı.
ona rağmen ameliyat,kürler,vitaminler ve dualarla! oldu çok şükür.
Olmayacak gibi gelsede çoğu zaman oluyor işte...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :)
Ne güzel bir sürpriz olmuş.
Böyle güzel haberleri buradan paylaşmak çok önemli.
Kendimden biliyorum birileri hamile kalsada paylaşsa diye her gün defalarca kontrol ederdim.
Sıra bana daha da yaklaşıyor gibi gelirdi.
Allahım isteyen dileyen,hakeden herkese nasip etsin inşallah!!!
Yitirme sakın,bizim de ameliyat sonrası 10. ay da geldi mucizemiz.
Ben 1,5 yılı gözden çıkarmıştım.
şöyle düşün,hiç pes etmeyeceksin ve sonuna kadar gideceksin.
Bu duyguyu engellemek,bastırmak imkansız çünkü.
Zaman tanı kendine ve o zaman içerisinde kendini çok hırpalama.
mutlaka gelecek!!!
başka bir dr'a daha görünün,
hem doppler de hem de elle muayenede göründü mü varikosel kesinleşti mi yani?
Eğer kesinse ameliyatı ben şiddetle öneririm.
Bizim de 1. dereceden başlangıç seviyesinde bir varikoselimiz vardı ama sayımız çok düşük olduğu için,
ameliyat olup o ihtimali aradan çıkaralım dedik.
Daha doğrusu eşim böyle düşünmüş ve benden habersiz ameliyat gününü almış.
Allah O'nu başımızdan hiç eksik etmesin,mucizemize kavuşmamıza çok az kaldı ve ben bunu O'nun azmine borçluyum...
2. derece biraz daha ileri oluyor,bence kesinleşmişse varikosel teşhisi,ameliyatı düşünün.
Çünkü bunun varikosel varsa ve infertilite yaşanıyorsa bunun ameliyattan başka bir alternatifi yok...
Merhaba arkadaslar esim 1 Ekim'de ameliyat oldu sayımız ml de 14 milyon ileri hız 0 morfoloji 1 di dün test yaptırdı sayı ml de 72 milyon olmuş ama ileti hız yine 0 morfoloji 2 sizce düzelirmi zamanla
Düzelir ama takviye kullanıyor musunuz?
Sayı çok güzel artmış da hız da önemli tabi.
Morfoloji için bir şey diyemem çok üstünde durmadık biz irdelemedik yani.
Sayı ve hıza yönelmiştik.
Hızı arttıran takviyeler var,mutlaka denemişsinizdir tabi.
yaşlarınız müsaitse bir süre daha desteklerle bekleyin derim.
Tabi karar sizin.

Gökçenim özlemişim çok,seni görünce hemen altta takvimine baktım,gözlerim doldu...
Dün gibi gökçen ya,siz pzrtesi biz perşembe ameliyat olmuştuk günlerini bile unutmadım :)
Önce senin güzel haberini aldık ben umutlandım sonra da biz mucizemizin haberini verdik.
Bizim de son haftalar,günler artık :) senin prensesin büyümüş bile maşallah!
Allahım güzel yazılar yazsın,ömrü uzun bahtı güzel olsun inşallah.
Eskisi kadar sık giremesem de buradan kopamıyorum ben.
Hatta neredeyse kk'nın sadece bu bölümüne giriyorum artık :)
İnşallah bütün arkadaşlarımızın güzel haberlerini alıcaz bu yaz sonuna kadar.

canım benim bende seni gördüğüme çok mutlu oldum
hala buralardasın ve herkese ümit aşılamaktasın ne güzel
ismin gibi mutluluk kaynağısın bir anlamda :)
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım
bende sana sağlıklı sıhhatli güzel anılarla dolu bir doğum diliyorum
rabbim bir avazda kurtarsın inşallah.
kuzucuğuna da sağlık huzur mutluluk diliyorum bir ömür.
ben çok nadir giriyorum buraya. vaktim oldukça mart annelerine takılıyorum
çünkü artık srounlar farkllılaşıyor haliyle daha çok çocukla ilgili konulara odaklanıyorsun.
inşalalh seninde dediğin gibi herkesin mutlu haberini alırız bir an evvel..
rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin
kimsenin kucağını boş bırakmasın bizde geçtik bu yollardan çünkü
bizde çokk üzüldük yıpprandık uğraştık didndik ama rabbimin izniyle sonuç aldık çok şükür
rabbim nasip etti oldu.. herkese de nasip etsin inşalalh..

merhaba bu başlık altında yazılanları çok okudum ve yaşadıklarımı sizinle paylaşmak için yazmaya karar verdim. Eşimle 2,5 yıldır evliyiz.1 yıl korunmadan çocuk sahibi olamadık.ben de bi sorun çıkmadı.Ekim 2012 ayında eşime varikosel teşhisi koydular.Kasım da da Ege Üniversitesinde ameliyat oldu. Doktorumuz 6 ay herhangi bir beklenti içerisine girmememizi belirtti.Eşim bu sureçte sigarayı bıraktı.Her akşam kendisine bal ile beraber çakşiri karıştırıp yedirdim.Keçi boynuzu kürü içirdim.Ve Ben Şubat ayında hamile oldugumu öğrendim.Şu an 4,5 aylık hamileyim ve oğlum olacak.Yüce Rabbim dualarımızı kabul etti ve şimdi herşey yolunda...Asla ümidinizi kaybetmeyin...Eşinizle beraber üstesinden gelebileceğiniz küçük bir sorun olarak görün sadece.

Kızlar benim eşimde yarın ameliyat olacak sol taraf varikoselden . Bizim sayı normal hareket normal sadece morfolojide bozukluk var %77 baş anomalisi var . Benim sorum şu bu baş anomalisi demi varikoselden kaynaklanıyor yoksa başka bi nedeni olabilir mi .

selam kızlar benım esımde 15 mayıs 2013 tarıhınde amelıyat oldu Doqum qunume denk geldı tasadufen esıme doktor sıgarayı bırak dedı gercı cok baqımlı deqıl evde deqılde ıs yerınde ıcıyo stresten dolayı sızce bırakmasımı gerekıyo bebek olmayı gercekten etkılermı :44::44::44::44: eşlerınız amelıyat olduktan sonra uyguladıqınız kürlerı paylasırmısınız kendınız ıcınde uyguladıqınız seylerıde paylasırsanız sevınırım yuce rabbım kımsenın kucaqını bos bırakmasın ...

mrb arkadaşlar eskilerdenim tanıyanlarınız elbette vardır allahım hepinizin yar ve yardımcısı olsun ne hayırlı dilekleriniz varsa kabul etsin inş.hatırlayanlarınız vardır bende eşimin varikosel amaliyatından sonra 9.ayda hamile kalanlardanım inanın sizleri çok iyi anlayabiliyorum şuanda 7 aylık hamileyim allahım inş isteyen herkesin kucaklarını tez zamanda doldurur nasipse benimde kızım olucak hep dualarımdasınız

arkadaşlar hepinize mrb.kendimden bahsedeyim biraz eşim 12 kasım 2012 tarihinde sol taraflı varikosel ameliyatı oldu. aradan 7 ay geçti ama ne gelen var ne giden. eşimin durumu her testte biraz daha düzeliyo ama çok yavaş.rabbim önümüzdeki mübarek ramazan ayında dualarımızı kabul etsin kimsenin kucagını boş bırakmasın inşallah...

iyi geceler canım benm eşimde haziranda oldu bekliyoruz bakalım bizim hareketlilik ve morfoloji de sorun vardı bakalım düzelecek mi sizin sonuçlar nasıldı şimdi nasıl

iyi geceler canım benm eşimde haziranda oldu bekliyoruz bakalım bizim hareketlilik ve morfoloji de sorun vardı bakalım düzelecek mi sizin sonuçlar nasıldı şimdi nasıl

iyi geceler cnm...sizin daha cok yeniymiş insallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur eşin ve o güzel bebek müjdesini alırsınız:) ameliyattan önce toplam sayı 9 milyon morfoloji 0 dı harekette problem yoktu ameliyattan 3 ay sonra toplam sayı 13 milyon morfoloji yine 0 dı 5.ayımızda toplam sayı 35 milyon morfoloji %2 idi. 6. ayımızda 10 milyona düştü suanda 25 milyon toplam sayı morfoloji % 3 hareket %66 maalesef hala cok yetersiz sizin sayınız nasıldı ameliyattan önce?

ameliyat sonrası sızin çok iyi artmış tatlım. bizim ameliyat öncesi sayı çok fazlaydı doktor bile hatta sayı çok yüksek demiş bizim hareket sıkıntısı vardı morfoloji 3 hareket 35 falandı bakalım şimdi ne olacak inş en kısa zamanda hepimiz sağlıklı hayırlı bebeklere kavuşuruz

Son düzenleme:

Allah sıze hayırla ve sağlıkla bebeklerınızı buyutmeyı nasıp etsın
gercekten sızı görmek okumak cok guzel ve mutlu haberlerı duymak ınsanı yüreklendırıyor,,arada da olsa bır ce e demenızı beklıyorum
gercekten moral ve destek zor zamanlarda güzel
gökcencım neler yapıyorsun?mınıgımız ıyı mı:)
bu arada gecen ay tek tuple sansım oldugunu öğrendım, kaç yıl sonra,nasıl gözde kactı anlayamadım 2009 du hsg cekıldıgınde
doktorum 1 kez aşılama deneyelım olmazsa tupe yonlendıreceğim dıyor,bı fıkır ver bana
aşılama yerıne tup daha mantıklı mı dersın?

Son düzenleme:
arkadaşlar sonunda eşim cumartesi günü çift taraflı mikrocerrahi varikosel ameliyatı oldu.. ilgi hastanesinde, levent sinan kireççi doktorumuz.. ameliyat başarılı geçmiş,öyle ağrı sızı da olmadı.. 11 gibi ameliyattan çıktı,akşam 6 gibi hastaneden taburcu olduk.. dün bandajları çıkardık solda 5 sağda 4.5cm dikiş izi var.. yürürken biraz zorlanıyor haliyle onun dışında bir sorun yok çok şükür..
bakalım zaman bize neler getirecek.. hayırlısı ile günlerin geçmesini bekleyeceğiz......

kızlar merhaba benim eşimde yaklaşık 7 yıl önce olmuştu ameliyat ama ben hiç bilmiyordum bu ameliyatında hamilelik sürecini etkileyeceğini bakalım zaman ne gösterecek umarım bebek düşünme durumumuzu etkileyecek herhangi birsey yoktur buraya girdikçe farklı seyler ogrenıyorum ama ögrendikcede panik oluyorum o ayrı :)

çok gecmiş olsun dilerim en kısa zamanda iyileşir ve sağlıkla bebeğine kavusursun

canım geçmiş olsun...benim eşimde sol taraflı varikosel ameliyatı olacak salı günü...sizin sperm değerleriniz nasıldı?bizim hem sayı hem hareket sorunumuz var...ameliyat sonrası ne kadar zaman sonra tamamen iyleşme olacakmış doktor bilgi verdi mi canım?

Standart varikosel ameliyatından kaç ay sonra hamile kalınır hamile kalanlar yazar mı acaba ,

birde eşi argınmax kullanan var mı faydasaı oldumu

canım bu liste ameliyat sonrası hamile kalanların listesi belki yardımcı olur..ameliyat tarihleri ile hamile kaldıkları aylar yazıyor...

1.ekim 2006 merallll - mayıs 2008 hamile kaldı
2.ekim 2007 bumuyani
3.15temmuz 2008 Fadik
4.15 ağustos 2008 oya_25_oya - şubat 2009 hamile kaldı
5.27ağustos 2008 yeliz 39
6.eylül 2008 bengusu -20 haziran 2009 hamile kaldı
7.eylül 2008 sabina - 22 temmuzda hamile kaldı
8.11ekim 2008 gozdem
9.13ekim 2008 nilos1981
10.28ekim 2008 zehra87 - 19 şubat 2009 hamile kaldı
11.kasım 2008 aleyna222
12.aralık 2008 zehra.tugba
13.4aralık 2008 mavioje
1427aralık 2008 buse 321 - mart 2009 hamile kaldı
15.ocak 2009 sema_yavuzerdem - şubatta hamile kaldı
16.6ocak 2009 leyl
17.19ocak 2009 birebira - temmuzda hamile kaldı
18.20ocak 2009 seynep
19.2 şubat 2009 mavirüya - 20 ağustos 2009 hamile kaldı
20.6 şubat 2009 ayhu - eylül 2009 hamile kaldı
21.6 martta 2009 cucuxxx
22.13mart 2009 aycank
23.16 mart 2009 ennes
24.19mart 2009 hennas
25.06nisan 2009 ayknds
26.22 nisan2009 tülay 29 aralik 2009 ham'le kaldi
27.15 mayıs 2009 fatıma zehra
28.27 mayıs 2009 gokkbb
29.27 mayıs 2009 coco383
30.12 haziran 2009 2yengec 13 mart 2010 da hamile kaldı
31.12 haziran endleeslove
32.13 haziran2009 sevalemre
33.24 haziran 2009 maviumutolsun 2010 haziran da hamile kaldı
34.2 temmuz 2009 dark 10şubat 2010'da hamile kaldı
35.2 temmuz 2009 emel82 2010 şubat ayında hamile haberini aldık
36.4 temmuz 2009 sadiye77 26 arlık 2009 hamile kaldı.
37.5 ağustos 2009 sozuuu 24 aralık 2009 hamile kaldı
38.10 ağustos 2009 incili_kaftan83 15 aralık 2009 hamile kaldı
3914 ağustos 2009 SAHRA_01 29 aralik 2009 hamile kaldı
40.24 ağustos 2009 bahar1 21 kasım 2009 hamile kaldı
41.26 ağustos 2009 zola
42.1 Eylül 2009 eftalya_35
43.16eylül 2009 tulu81
44.06 Ekim 2009 hadi ama
45.09 ekim 2009 ruzgar10 15aralık 2009 hamile kaldı
46.02 ekim 2009 nzm 26 nisan 2010 hamile kadı
47.22 ekim 2009 duygumit 29 ocak 2010 hamile kaldı
48.14 aralık 2009 melike84 15 haziran 2010 hamile kaldı.
49.18 Aralık 2009 özlemilker
50.21 Aralık 2009 duygu3583 11 mayıs 2010 da hamile kaldı
51.20 ocak 2010 bitte
52.18Şubat 2010 herasles
53.20 Şubat 2010 zencefil
54.22 mart 2010 krishazel

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…