canım öncelikle çok geçmiş olsun, bu topikteki neredeyse herkes seni çok iyi anlar muhtemelen, yazdıklarını okurken eşimle yaşadıklarımız aklıma geldi, eski mesajlarda görmüşsündür belki ama tekrar yazayım, mutlaka testi farklı merkezlerde tekrarlayın, hiçbir değerin yazmadığı o testten geçen biz de aldık, sadece sayı 6 milyon yazıyordu diğerlerinde ya sıfır yazıyordu ya da hiçbir şey yazmıyordu. 3 gün sonra tekrarladık başka hastanede değerler normal çıktı. eşimin değerleri ameliyattan 3 ay sonra düzeldi çok şükür, varikoseli ilk duyduğumuzda biz de kendimizce planlar yaptık, tüp bebek, aşılama, internetten ne okuduysak hepsini denesek mi dedik, ama ameliyatımızı yapan dr a gidince her şey netleşti. ameliyat olacağı ve olduğu dönemler çok zor geçmişti ama şimdi hepsi geride kaldı çok şükür, moralinizi yüksek tutun ve ümitvar olun, gerisini Allaha ve güvendiğiniz bir dr a bırakın, Rabbim şifa versinarkadasşlar burada yenıyım. hikayemızı anlatayım öncelikle size burada yenıyım .biraz gebelik için ugrastık baktık olmuoyr ben cok stres yapıyorum mutlaka gorunmemız lazım ddım . önce gorundum doktora. çok ayrıntılıdegıl ama horman testı ve vajınal ultrason oldum . her sey cok duzgun normal dedı. sonra eşim gorundu. dokotaor başta ameliyata gerek yok demiş sonra sperm testı ıstemıs. test sonuclarına gore dırek tüp bebek demiş eşim tek başına gıtmıstı ben sehır dısında idim yazık bu durumla tek başına kalmışsperm çok az demiş tekrar muayene etmış varikosel demiş acil ameliyat demiş..... ben memleketten geldim eşim bana anlattı o kadar şok oldum ki ağlayamadım bile dünya başıma yıkıldı varıkosel degıl canımızı sıkan doktorun direk tüp bebebk demesi asıl mesele ne yapacagımızı bılmıyoruz suan . ultrason ıstemıs doktor pazartesi gosterecegız bakalım ne dıyecek yada demeyecek . intenetten bıraz arastırdık normal degerlerı falan ama bızım sonucta hıc deger sayı falan yok, morfolojı bas kuyruk falan hıc bı deger yok . acaba sıfır mı demek. nasıl tahlıl bu anlamadık . pazartesı gorunup tekrar mı testı tekrarlasak acaba . burada bı kac bırsey okudum makıne sayımı mıkroskopla falan onua sorayım dıyorum doktora....... o kadar zor bı durun kı herseyı dusunuyor ınsan güçlü olmaya çalışıyorum ama nafile bi iyi bi kötü.... lütfan kızlar dua edın bıze amelıyattan sonra degerler normal sevıyeye gelsın .. gelir mı gelmez mı onuda bilmiyoruz.. eger spermdekı sıkıntı varıkoselden kaynaklı ıse duzelıyormus ama baska sebeb varsa duzelmıyor mus. onu nasıl anlayacagız doktor ne diyecek offfff çok farklı duygular içerisindeyim dua ya cok ıhtıyacım var
canım bizim ameliyat öncesi değerlerimiz şöyle: sayı 63 milyon, hareketlilik %14, ameliyat sonrası değerler, sayı 252 milyon, hareketlilik %52. çok şükür yolunda. ameliyattan sonra ilk test verdiğimiz hastanede değerler sıfır çıkınca dr yapılacak bişey yok demiş bir de. 3 ay sonra değerlerin azalmasına hazırdık ama dr o kadar ümitsiz konuşmuş ki eşim çok dağılmıştı. 3 gün sonraki değerler de yukarıda yazdıklarım. mutlaka ameliyat öncesi yaptırın canım, Allah korusun kötü çıksa bile en azından aklınızda soru işareti kalmamış olur.bulundugumuz yerde eğitim arastırma var bırde ozel fhastaneler artık ozelde tekrar yaptıralım madem.ameliyattan once mı yaptırsak testı acaba
evet canım. bu konuda uzman değilim ama spremiyogramla ilgili tüm okuduğumuz yazılarda yarım saatin önemli olduğu yazıyo. ilk gittiğimiz hastane eşime de demiş ama o zaman önemli olduğunu bilmiyorduk, verdiğiniz örneği laboratuara göndericez başka bir binaya demiş, o yüzden hastanin kendi laboratuarı olması önemliymiş, testin hemen yapılması açısındancanım tekrar baktım numune teslım zamanı 11:05 test zamanı 12:25
senın dedıgın gıbı mı durum bızım kısıde zmaan onemlı mı yanı demek ıstedıgın bu mu canım
inşallah merkezden dolayı öyle çıkmıştır canım, dediğim gibi güvendiğiniz bir merkeze yaptırın, inşallah olmaz ama olumsuz olursa bile tedavinize aklınızda soru işareti kalmadan başlarsınız. hastaneleri arayıp telefondan bilgi alabilirsin. biz gitmeden her şeyi sorduk görevli kadına. sadece ücret hakkında bilgi alamamıştık, şehir dışından gelicez filan deyince onu da söyleyenler oluyor.verdiğim saatlerle alakalı olabılır o zaman canım acıkcası bırazda olsa umutlandım
Ekim canim keske seni aramizda gormeseydik ama nasip ne diyelim. Ben ilk duydugumda aglamaktan ne hale gelmistim 3 hafta kendimi toparlayamadim. Ama sonra dedim ne gelirse allahtan ve yolumuzu cizmeye karar verdik bu bi asama senin icin hepimiz bu level 1 atlattik:) yani sen yaradilistan oturu guclu biri olarak silkelen ve kendini toparla. Geleelim sperm testlerine. Kesinlikle bir kere daha yaptirin. Dr iyi secin. Mikricerrahi yaptirin. Sayi belli limitin altinda ise Morfoloji bakmuyolar. Bizimde 6 milyondu illkinde bakmamislardi. Allah yar ve yardimcimiz olsun...verdiğim saatlerle alakalı olabılır o zaman canım acıkcası bırazda olsa umutlandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?