• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sayı 17 milyon.ileri hız %9 morfoloji %3.(bunu devlet hastanesinde yaptırdık.)
bundan 1 hafta önce başka bir yerde yaptırdığımız testte de sayı 17 milyon ileri hız %2 morfoloji %1 çıkmıştı.(bunu özelde yaptırdık)
aşılama günü ise sayı 14 milyon ileri hız%0.morfoloji %1 çıkmıştı.(bu da aynı devlet hastanesi)
bugün tekrar test isteyeceğini sanmıyorum çünkü bu testlerin hepsi son bir ay içinde yapıldı.hatta en son devlet hastanesinde yapılan cuma günü yapıldı.

tatlım doğru sonuç almak için 1 ay arayla verin testinizi...yani daha sağlıklı olur.biz de ameliyat öncesi 4 test verdik 1 ay aralıklarla takip ettiler değerlerimizi... 3.testimiz de ilaç kullandık yükselmeyince değerler ameliyat olduk. spermlerin şekli doğuştan mı yoksa varikoselden kaynaklı mı bozulmuş neden kaynaklandığı çok önemli teşhisi yani eğer gerçekten varikosel bozduysa spermlerim şeklini o zaman ilaç pek fayda etmiyor...

Son düzenleme:
sayı 17 milyon.ileri hız %9 morfoloji %3.(bunu devlet hastanesinde yaptırdık.)
bundan 1 hafta önce başka bir yerde yaptırdığımız testte de sayı 17 milyon ileri hız %2 morfoloji %1 çıkmıştı.(bunu özelde yaptırdık)
aşılama günü ise sayı 14 milyon ileri hız%0.morfoloji %1 çıkmıştı.(bu da aynı devlet hastanesi)
bugün tekrar test isteyeceğini sanmıyorum çünkü bu testlerin hepsi son bir ay içinde yapıldı.hatta en son devlet hastanesinde yapılan cuma günü yapıldı.

doğru sonuç almak için 3 ayda bir yaptırmak gerekiyormuş doktor bize öyle söylemişti.inşallah aşılama tutar

tatlım doğru sonuç almak için 1 ay arayla verin testinizi...yani daha sağlıklı olur.biz de ameliyat öncesi 4 test verdik 1 ay aralıklarla takip ettiler değerlerimizi... 3.testimiz de ilaç kullandık yükselmeyince değerler ameliyat olduk. spermlerin şekli doğuştan mı yoksa varikoselden kaynaklı mı bozulmuş neden kaynaklandığı çok önemli teşhisi yani eğer gerçekten varikosel bozduysa spermlerim şeklini o zaman ilaç pek fayda etmiyor...

bence de en azından bir ay geçmesi lazım,bayağı kafa karıştırmış sonuçlar

aşılama yapmak için nasıl oluyor,biz bir ay sonra sperm testine gideceğiz..eğer doktor aşılama derse.bir ay sonrayamı beklememiz gerekecek.yani adetimin ikinci günü gitmemiz gerekiyormuş ya aşılamaya spermleri aşılamanın olacağı günmü vermesi gerekiyor,biraz bilgi verirmisiniz aşılama olan arkadaşlar

doğru sonuç almak için 3 ayda bir yaptırmak gerekiyormuş doktor bize öyle söylemişti.inşallah aşılama tutar

bence de en azından bir ay geçmesi lazım,bayağı kafa karıştırmış sonuçlar

aslına bakarsanız burada 3 test var ve ilk testle son test arasındada zaten 1 ay var ve aynı yerde yapıldı.ama malesef sonuçlar aynı çıktı.
canım bu arada aşılama tutar diye bana mı söyledin tam anlayamadım ama ben zaten aşılamamı geçen ay yaptırdım ve sonucu aldım negatif.zaten ondan sonra da varikosel teşhisi kondu.daha öncesinde sperm değerlerimiz normal çıkmıştı.

evet canım 1 ay bile az hatta...sizin son durumuz nasıl canım var mı gelişme?

biz daha gitmedik şubatın sonunda ya da mart başı gitmeyi düşünüyoruz biraz vitamin takviye ediyorum.Belki yüksek çıkar da değerler doktor aşılama der diye :)))

aşılama yapmak için nasıl oluyor,biz bir ay sonra sperm testine gideceğiz..eğer doktor aşılama derse.bir ay sonrayamı beklememiz gerekecek.yani adetimin ikinci günü gitmemiz gerekiyormuş ya aşılamaya spermleri aşılamanın olacağı günmü vermesi gerekiyor,biraz bilgi verirmisiniz aşılama olan arkadaşlar

sperm testini adetin 1. ya da 2. günü verebilirseniz.bir ay beklemene gerek kalmaz.
adetin 2. ya da 3. günü ultrasonla muayene oluyorsun ve doktor ilaç ya da iğne veriyor.ilk aşılmalarda bildiğim kadarıyla bir sorun yoksa ilaç veriliyor.ilacı 5 gün kullanıp 2 bekleyip tekrar ultrason kontrolüne gidiyorsun.foliküllerinin gelişimine göre ultrason kontrolün değişiyor.ben toplam 3 defa ultrason kontrolüne gittim.3 gidişimde doktor çatlatma iğnemi yazdı. o akşam iğnemi oldum.36 saat sonra da aşılama için gittik.önce eşim sperm verdi.onun spermleri yıkanıp aşılama için hazır oluncada aşılamam yapıldı.

aslına bakarsanız burada 3 test var ve ilk testle son test arasındada zaten 1 ay var ve aynı yerde yapıldı.ama malesef sonuçlar aynı çıktı.
canım bu arada aşılama tutar diye bana mı söyledin tam anlayamadım ama ben zaten aşılamamı geçen ay yaptırdım ve sonucu aldım negatif.zaten ondan sonra da varikosel teşhisi kondu.daha öncesinde sperm değerlerimiz normal çıkmıştı.

he anladım ben yeni sanmıştım aşılamayı,değerler hepsinde olması gerekenden düşük baştan anlamamışlar demekki varikosel olduğunu...

bizimde ilk yaptırdığımız test normal değerlere yakın çıkmıştı daha sonra çok düşüş oldu..zaten varikosel kendini ele verdi değerler sürekli inişli çıkışlıydı

biz daha gitmedik şubatın sonunda ya da mart başı gitmeyi düşünüyoruz biraz vitamin takviye ediyorum.Belki yüksek çıkar da değerler doktor aşılama der diye :)))

inş artar değerleriniz canım..takip ediyorum zaten sizi merakla bekleyeceğim.. buradaki birinizin umutlu haberleri hepimize umut oluyor...

sperm testini adetin 1. ya da 2. günü verebilirseniz.bir ay beklemene gerek kalmaz.
adetin 2. ya da 3. günü ultrasonla muayene oluyorsun ve doktor ilaç ya da iğne veriyor.ilk aşılmalarda bildiğim kadarıyla bir sorun yoksa ilaç veriliyor.ilacı 5 gün kullanıp 2 bekleyip tekrar ultrason kontrolüne gidiyorsun.foliküllerinin gelişimine göre ultrason kontrolün değişiyor.ben toplam 3 defa ultrason kontrolüne gittim.3 gidişimde doktor çatlatma iğnemi yazdı. o akşam iğnemi oldum.36 saat sonra da aşılama için gittik.önce eşim sperm verdi.onun spermleri yıkanıp aşılama için hazır oluncada aşılamam yapıldı.[/QUO

o zaman bir ayı beklememem gerekecek hatta adetten önce gitmemiz gerekecek sperm testi için,çünkü şuan ortada aşılama yok belki aşılama der doktor belki ameliyat.aman neyse hayırlısı olsun geç olsa da sorun değil

he anladım ben yeni sanmıştım aşılamayı,değerler hepsinde olması gerekenden düşük baştan anlamamışlar demekki varikosel olduğunu...

canım biz 2013 temmuzda gitmiştik.o zaman eşimin değerleri normaldi sadece evlilik süreniz uzun madem daha fazla beklemeyin aşılama yapalım demişlerdi.ama o ay ben hsg çektirmiştim.hsg den sonra doğal hamillelik şansı yüksek olduğu için biz aşılamayı hemen yaptırmadık.biraz bekledik.baktık olmuyor aralıkta da aşılama için gittik.eşimden tekrar test istemediler.bizimde aklımıza hiç düşeği gelmedi.zaten varikosel muayeneside olmuştu ve yok demişti doktor.derken aşılama günü verdiği sonuçla ortaya çıktı varikosel olduğu. normalde bu ayda aşılama tedavisine devam edecektik ama bu durum ortaya çıkınca aşılama tedavisi durdu.varikosel tedavisi başladı.

inş artar değerleriniz canım..takip ediyorum zaten sizi merakla bekleyeceğim.. buradaki birinizin umutlu haberleri hepimize umut oluyor...

bizimde ilk yaptırdığımız test normal değerlere yakın çıkmıştı daha sonra çok düşüş oldu..zaten varikosel kendini ele verdi değerler sürekli inişli çıkışlıydı

belki biizm de düşüş olur ama dilerim yüksek çıkar ameliyatla en az 1 yıl daha bekleyeceğiz

canım biz 2013 temmuzda gitmiştik.o zaman eşimin değerleri normaldi sadece evlilik süreniz uzun madem daha fazla beklemeyin aşılama yapalım demişlerdi.ama o ay ben hsg çektirmiştim.hsg den sonra doğal hamillelik şansı yüksek olduğu için biz aşılamayı hemen yaptırmadık.biraz bekledik.baktık olmuyor aralıkta da aşılama için gittik.eşimden tekrar test istemediler.bizimde aklımıza hiç düşeği gelmedi.zaten varikosel muayeneside olmuştu ve yok demişti doktor.derken aşılama günü verdiği sonuçla ortaya çıktı varikosel olduğu. normalde bu ayda aşılama tedavisine devam edecektik ama bu durum ortaya çıkınca aşılama tedavisi durdu.varikosel tedavisi başladı.

valla senin de hepten kötü olmuş :( insan nelerle karşılaşıyor

sigortada %6 hareketli ve morfoloji 2 çıktı bu değerlere göre normal yolla çocuk sahibi olmazsınız demiş dr ama ultrason sonucuna göre belki bi umut olabilir demiş sonra özele gitti eşim orda ileri hareketli %26 morfoloji 5 çıkmış ikisi arasında 6 gün var nasıl böyle fark olabiliyosa 1 ay ilaçları kullan sonra yine test yapalım demiş
özelin dediğini yapıyo eşim ama bugün sigortanın ultrason randevusu var bakalım orda nasıl çıkcak ameliyat dicekmi diye merak ettiği için onada gitti
7 aydır deniyoruz bebek için
canm varıkoselden dolayı degerler ınıslı cıkıslı oluyor ve varıkosel varsa ılac fayda etmıyo sizin amelıyat gıbı gozukyo senı anlayabılıyorum bizde cok kararsız kaldık en sonunda ben ıkna oldum cunku zamn kayıbı bızım ıcın bekledım bekledım olmuyo daha fazla beklememk ıcın amelıyatı tercıh ettk
biz de daha ameliyat olmadık.özel hastanede direk ameliyat dedi.Devlet hastanesinde tanıdık doktor aracılığıyla üroloğa gösterdik.Bir testle ameliyata karar verilmez dedi.3 aysonra test yaptırın ona göre karar verilir dedi.Bir ay sonra doktora gideceğiz diye vitamin takviye ediyorum.Değerler yüksek çıkarda direk aşılama derse daha iyi olur ameliyat uzun iş.doktor size ameliyata gün vermediyse,sizde şimdiden kullanın vitamin..
canm degrler bızımde yuksek cıkmıstı ona gore grek gormedı doktr amelıyati. baska dr amelıyat dedı ılac tedavısı onermedı sen asılama derse dıyosun anlıyorum zaman kazanmak ıstıyosun amelyat uzun ıs degıl sorunu kokunden hallaetmek bız rahatladık oh be dıyoruz esımde ılıskı acısından cok fark var dıyo inş anlatabılmısimdr
canım bizim biraz karışık.biz aralık sonunda aşılama yaptırdık.o zamana kadar normal olan değerler tam aşılama günü çok düşük çıktı.ama aşılma yapıldı yinede ve tabiki negatif sonuç aldık.sonra eşim özel doktora gitti orada testler baştan yapıldı,ultrason çekildi,elle muayene yapıldı ve varikosel teşhisi kondu.ama biz de tek doktora güvenmek istemedik.devlet hastanesine gitti eşim orada da tekrar sperm testi istediler.ve sonuç ameliyat dediler.yani şu an bizi iki hastaneden de ameliyat için bekliyorlar ama bugün eşim özelde başka bir ürolağa gidecek.eğer oda ameliyat derse orada olacak ameliyatını.bende başta ameliyat olmasını istemedim.çünkü ameliyat sonrası 6 ay belkide 1 yıl beklemek gerekebiliyor.ama değerlerimiz çok kötü ve doktorlar ameliyat olmazsa düşmeye devam edeceğini söylemişler.aslına bakılırsa bugün belli olacak son durumumuz.
canm inş hakkınzda hayrlısı olur amelıyattan sonra beklemek daha umutlu oluyo canm bızde asılama yaptrdık arastrdıgıma gore cogunlukla tutmuyo varıkosel kotu etkılıyo

asılamda sen tedavıye baslıyosun esının spermlerini yaklasık 10 gun sonra asılama gunu alıyolar cnm 1 ay beklemenıze gerek yok canm

:))))

ayy yanılmazsın inşallah tatlım.

siz de ameliyat oldunuz ya bundan sonrası daha kolay ilerleyecek emin ol:)

Insallah ama bilmiyorum ya bazen diyorum heralde benim kaderimde cocuk yok mutluluk yok diyorum.Allahim yanllis dusunuyorsam beni affetsin.Cunku soylemesi ayip biz oyle duzenli iliskiye girmiyoruz ben yum.takibide yapmiyorum sanki sureki esime yapsin yapsin diye zorluyomusum gibi hissediyorum cok rahatsiz oluyorum bu durumdan da:30::30::30:Sirf ona biraksam belki ayda bi kac kez olcak o da hangi gune denk gelcek Allah bilir:30::19::19:

b,izim ki daha içmiyor...testten sonra sigara almaya gidecekti zar zor ikna ettim 1.5 ay daha bkle dedim briaz yükelsin aşılama yapalım sonra senin dediğin gibi istersen günde 3 paket iç umrumda olmaz dedim..içmedi..ama arada biri içerken ohh ne güzel kokuyor diyor :)) biz bebeğe hasret onlar sigaraya...

aynen canm psikolojık olarak yarata yarata delirecem ben kesin..bazen kalp atışları bile hissederim içimde :))) sonraa delirme kızm diyorum kendime... :)))bebek olana kadr aklımı kaybemezsem iyi ....

Aman icmesinde iste.Biz nelere sabrediyoruz onlarda bi zahmet dislerini sIkip icmesinler canim aaa.

Bende her adet haftasinda hamile gibi bulantilar bas donmeleri birisine desem heralde sende amma nazlisin abartiyorsun derler cevremden aileden heralde.

anladım canım.bende vitamin kullansın istiyorum.canım değerleriniz inşallah yükselir.bazılarında değerler hemen artıyor bazılarında ise önce düşüp sonra artıyor anladığım kadarıyla.peki bu 3. aydaki düşüşü doktor nasıl açıkladı?

inşallah canm..tek umudumuz bu aylarda yükselmesi..doktor vücudunuz ameliyata cvp vermiyor dedi..

sigortada %6 hareketli ve morfoloji 2 çıktı bu değerlere göre normal yolla çocuk sahibi olmazsınız demiş dr ama ultrason sonucuna göre belki bi umut olabilir demiş sonra özele gitti eşim orda ileri hareketli %26 morfoloji 5 çıkmış ikisi arasında 6 gün var nasıl böyle fark olabiliyosa 1 ay ilaçları kullan sonra yine test yapalım demiş
özelin dediğini yapıyo eşim ama bugün sigortanın ultrason randevusu var bakalım orda nasıl çıkcak ameliyat dicekmi diye merak ettiği için onada gitti
7 aydır deniyoruz bebek için

canım değerlerin inip çıkmasından variksoel suçlanıyor...sayınız kaç ?
birde 2 test arasına 1 ay koyun..6 gün çok kısa bir süre..variskoelden değil sıkıntı stresten de olabilir..RABBİM ÖNÜNÜZE EN DOĞRU YOLU BELİRLERSİN..

Back
X