Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kizlar simdi bi arkadasla gorusuyorduk ta bana dediki ben cok uzuluyorum acaba cok mu gunah isledikte biz cocukla imtihan ediliyoruz dedi bende hemen ona arastirma yaptim bakin neler buldum sizinle de paylasayim .. biraz uzun ama okumanizi tavsiye ederim .. cocuk konusunda imtihanlar cok buyuk peygamberlere verilmis .. sonra da Rabbim nasip edince tum engelleri kaldirmis .. okuyalim anlayalim umitsizlige kapilmayalim ..

Hz. İbrahim'e gelen elçiler, gerçekte onun daha önceden Allah'a etmiş olduğu duanın icabetini müjdelemişlerdir. Bu dua, Hz. İbrahim'in Allah'tan salih bir varis istemesidir:

"Rabbim, bana salihlerden armağan et" (Saffat Suresi, 100)

Hz. İbrahim, Allah'tan, özellikle kendi soyundan bir evlat değil, salih bir insan istemektedir. Hz. İbrahim'in Allah'a olan duası, kendisinden sonra dini ayakta tutacak herhangi bir salih Müslümandır. Hz. İbrahim'in bir evlat beklentisi içinde olmadığı, elçilere verdiği cevaplardan da anlaşılmaktadır. Elçiler kendisini "bilgin bir çocukla" müjdelediklerinde, "Bana ihtiyarlık gelip-çökmüşken mi müjdeliyorsunuz? Beni ne ile müjdelemektesiniz?" (Hicr Suresi, 54) diye cevap vermiştir. Ancak Allah Hz. İbrahim'e mümin bir soy yaratmak istemiş, bu nedenle bir mucize gerçekleştirerek kısır ve yaşlı olan hanımını çocuk sahibi olmaya elverişli kılmıştır. Ve daha önceki bölümlerde de belirttiğimiz gibi bu müjdeyi elçileri vasıtasıyla haber vermiştir:

"Biz de onu halim bir çocukla müjdeledik." (Saffat Suresi, 101)

Hz. İbrahim'de gördüğümüz bu örnek, onun soyundan gelen Hz. Zekeriya için de geçerlidir. Allah Kuran'da Hz. Zekeriya'nın duasını ve daha sonradan onu salih bir çocukla müjdelenmesini şöyle haber verir:

(Bu,) Rabbinin, kulu Zekeriya'ya rahmetinin zikridir. Hani o, Rabbine gizlice seslendiği zaman; Demişti ki: "Rabbim, şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben Sana dua etmekle mutsuz olmadım. Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısırdır. Artık bana Kendi katından bir yardımcı armağan et. Bana mirasçı olsun. Yakup oğullarına da mirasçı olsun. Rabbim, onu razı olunan kıl. (Allah buyurdu:) "Ey Zekeriya, şüphesiz Biz seni, adı Yahya olan bir çocukla müjdelemekteyiz; Biz bundan önce ona hiçbir adaş kılmamışız. Dedi ki: "Rabbim, karım kısır iken, benim nasıl oğlum olabilir? Ben de yaşlılığın son basamağındayım." (Ona gelen melek:) "İşte böyle" dedi. "Rabbin dedi ki: -Bu Benim için kolaydır, daha önce sen hiçbir şey değil iken, seni yaratmıştım." (Meryem Suresi, 2-9)

Hz. İbrahim gibi Hz. Zekeriya da Allah'tan salih birer varis istemişlerdir. Hiç unutulmamalıdır ki, eğer bir insana Allah hidayet vermemişse, hiç kimse onu doğru yola eriştiremez. Nitekim Allah Kuran'da "... Allah, dilediğini hidayete erdirir; O, hidayete erecek olanları daha iyi bilendir." (Kasas Suresi, 56) şeklinde buyurmaktadır. Rabbimiz bu konuda bizlere Hz. Nuh'un oğlunu da bir örnek olarak vermiştir. Bu kişi, Hz. Nuh gibi samimiyeti, sabrı, tevekkülü ve güzel ahlakıyla alemlere örnek kıldığı, kıymetli bir elçisinin oğludur. Ancak Hz. Nuh'un kendisini çağırdığı hidayet yoluna uymamış ve inkarcılardan olmuştur. Allah Hz. Nuh'un oğlunu tufanda diğer inkarcılar ile birlikte helak etmiştir. (Hud Suresi, 43)

Rabbimiz Hz. İbrahim'i ise salih çocuklarla müjdelemiştir. Kuran'da Allah'ın peygamberlik makamıyla şereflendirdiği bu mübarek kulların Hz. İsmail ve Hz. İshak oldukları bildirilmektedir. Onlar da Hz. İbrahim gibi Allah'a olan bağlılıkları, güzel ahlakları ve teslimiyetleri ile seçkin kılınan kutlu elçilerdir. Kuran'da Hz. İbrahim'in Hz. İshak ve Hz. İsmail ile müjdelendikten sonra Rabbimize olan samimi duası ve şükrü şu şekilde haber verilmektedir:

"Hamd, Allah'a aittir ki, O, bana ihtiyarlığa rağmen İsmail'i ve İshak'ı armağan etti. Şüphesiz Rabbim, gerçekten duayı işitendir." (İbrahim Suresi, 39)

Rabbimiz Kuran'da Hz. İsmail'in; "hayırlı olanlardan olduğu" ve "alemlere üstün kılındığı"nı bildirir. Ayetlerde İsmail Peygamber için "vaadinde doğruydu ve gönderilmiş bir peygamberdi" (Meryem Suresi, 54-55) şeklinde buyurulmaktadır. Allah Kuran'da Hz. İsmail'den razı olduğunu da tüm insanlara bildirmektedir.

Hz. İshak henüz Hz. İbrahim hayatta iken, Rabbimiz ona Hz. Yakub'u armağan etmiştir. Hz.Yakub da Allah'ın peygamberlik makamıyla şereflendirdiği salih bir mümindir. Allah Kuran'da bu seçkin kulunun üzerindeki nimetini tamamladığını (Yusuf Suresi, 7) bildirmektedir. Hz.Yakub ayetlerde Allah'a olan samimi imanı, katıksızca ahiret yurdunu anan ihlas sahibi bir kul oluşu (SadSuresi, 46) ile övülen mübarek bir insandır. Allah, Hz. İshak'ın ve Hz. Yakub'un üstün ahlak özelliklerini ayetlerde şöyle haber verir:

Gerçekten Biz onları, katıksızca (ahiretteki asıl) yurdu düşünüp-anan ihlas sahipleri kıldık.Ve gerçekten onlar, Bizim katımızda seçkinlerden ve hayırlı olanlardandır. (Sad Suresi, 46-47)

Ona İshak'ı armağan ettik, üstüne de Yakub'u; her birini salihler kıldık. Ve onları, Kendi emrimizle hidayete yönelten önderler kıldık ve onlara hayrı kapsayan-fiilleri, namaz kılmayı ve zekat vermeyi vahyettik. Onlar Bize ibadet edenlerdi. (Enbiya Suresi, 72-73)

Biz ona, salihlerden bir peygamber olarak İshak'ı da müjdeledik. (Saffat Suresi, 112)

Kuran'da Hz. İbrahim her işinde Rabbimize yönelmesi, samimi ve içten bir şekilde O'na dua etmesi ve Allah'a imanda kararlı olması ile övülmektedir. Hz.İbrahim başına gelen her türlü zorluk ve sıkıntı karşısında gösterdiği teslimiyetli tavrı tüm iman sahipleri için bir örnektir. Hz. İbrahim'in çocukları ile ilgili duası da bu samimiyeti açıkça göstermektedir:

"Rabbimiz gerçekten ben çocuklarımdan bir kısmını Beyt-i Haram yanında ekini olmayan bir vadiye yerleştirdim; Rabbimiz, dosdoğru namazı kılsınlar diye (öyle yaptım). Böylelikle Sen insanların bir kısmının kalblerini onlara ilgi duyar kıl ve onları birtakım ürünlerden rızıklandır. Umulur ki şükrederler." (İbrahim Suresi, 37)

Allah Hz. İbrahim'in ve soyunun üzerindeki büyük lütfunu Yusuf Suresi'nde şu şekilde bildirir:

Böylece Rabbin, seni seçkin kılacak, sözlerin yorumundan (kaynaklanan bir bilgiyi) sana öğretecek ve daha önce ataların İbrahim ve İshak'a (nimetini) tamamladığı gibi senin ve Yakub ailesinin üzerindeki nimetini tamamlayacaktır. Elbette Rabbin bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Yusuf Suresi, 6)

Allah diğer ayetlerde Hz. İbrahim'in soyu hakkında şöyle buyurur:

Biz ona İshak'ı ve Yakub'u armağan ettik ve onun soyunda peygamberliği ve Kitabı kıldık, ecrini de dünyada verdik. Şüphesiz o, ahirette salih olanlardandır. (Ankebut Suresi, 27)

Güç ve basiret sahibi olan kullarımız İbrahim'i, İshak'ı ve Yakub'u da hatırla. Gerçekten Biz onları, katıksızca (ahiretteki asıl) yurdu düşünüp-anan ihlas sahipleri kıldık. Ve gerçekten onlar, Bizim katımızda seçkinlerden ve hayırlı olanlardandır. (Sad Suresi, 45-47)

Böylelikle, onlardan ve Allah'tan başka taptıklarından kopup-ayrılınca ona İshak'ı ve (oğlu) Yakup'u armağan ettik ve her birini peygamber kıldık. Onlara rahmetimizden armağan(lar) bağışladık ve onlar için yüce bir doğruluk dili verdik. (Meryem Suresi, 49-50)

Rabbimiz ayetlerde Hz. İbrahim'in ailesini alemlere üstün kıldığını, kitap ve hikmetle desteklediğini ve onlara büyük bir mülk nasip ettiğini bildirmektedir:

Gerçek şu ki, Allah, Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini alemler üzerine seçti. (Al-i İmran Suresi, 33)

Yoksa onlar, Allah'ın Kendi fazlından insanlara verdiklerini mi kıskanıyorlar? Doğrusu Biz, İbrahim ailesine Kitabı ve hikmeti verdik; onlara büyük bir mülk de verdik. (Nisa Suresi, 54)

İman edenler ve imanlarını zulümle karıştırmayanlar, işte güvenlik onlar içindir ve onlar hidayete ermişlerdir. Bu, İbrahim'e, kavmine karşı verdiğimiz delilimizdir. Biz, dilediğimizi derecelerle yükseltiriz. Şüphesiz senin Rabbin, hüküm ve hikmet sahibidir, bilendir. (Enam Suresi, 82-83)

Sonra gelenler arasında ona (hayırlı ve şerefli bir isim) bıraktık. İbrahim'e selam olsun. Biz, ihsanda bulunanları böyle ödüllendiririz. Şüphesiz o, Bizim mü'min olan kullarımızdandır. (Saffat Suresi, 108-111)

Allah, Hz. İbrahim'i güzel, hayırlı ve temiz bir soy ile ödüllendirmiştir. Kavmi itaatsiz, kibirli ve Allah'ı inkarda direnen bir topluluk iken, Hz. İbrahim'in kendinden sonra kavmine mirasçı bırakacağı oğulları ise peygamber olarak seçilmiştir:

Ve ona İshak'ı ve Yakub'u armağan ettik, hepsini hidayete eriştirdik; bundan önce de Nuh'u ve onun soyundan Davud'u, Süleyman'ı, Eyyub'u, Yusuf'u, Musa'yı ve Harun'u hidayete ulaştırdık. Biz, iyilik yapanları işte böyle ödüllendiririz. (Enam Suresi, 84)

Hz. İsmail ve Hz. İshak, Hz. İbrahim ile birlikte insanları Allah'a iman etmeye davet etmişlerdir. Hz. İsmail, babası Hz. İbrahim ile birlikte kutsal Kabe'yi inşa etmiştir.

canim cok cok haklisinnn..azcik zaman ver esine bir kac gun hafta sozunu etme bakalim..bence geri adim atacaktir, sinirle soylemistir sorun ondan kaynaklandigi icin gormezden geliyor sanirim ama azcik sabir sakince oturup konusurusnuz..yaslariniz cok gec daha arkadaslar yapmayin boyleee yaaaaaaa

Merhaba. Teşekkür ederimm, malesef butun degerler sıfır hıc sperm yok. Keşkee 1 milyonun altında bıle cıksaydı ınan sevınırdımmm normal yolla olma ıhtımalı bulunuyor ama bnde o ıhtımal bile yok! varıkosel eşimde varrr keşke bizim sebepte varıkoselden olsa ama bu ıhtımal cok cok az cunku varıkosel sıfırllastırmaz bıldıgım kadarıyla .. Doktor randevumuz nısanın bası işte neler olur neler bıter bılmıyorum, bildiğim birşey var bebişi hemen olsun ıstıyordum ama bu ımkansız oldugu için bır kacyılı gozden cıkardım bn yeterkı normal yolla hamil kalıyım ..
Sizin eşiniz ameliyet oldumu ? İnşllh hemencecık hamiş kalırsınız.. Rabbım annelık duygusunu hepimize yasatsınn ..

çok çok güzel anlatmışsın canım,gerçekten insan kendine uğraş bulduğu zaman aklına takmıyor..sonuçta taktıkça olmayacağı gerçek çünkü stres yapıyoruz hayırlı zamanda olsun

ah bu erkekler neden biizm kadar çocuk konusunda hassas değiller,benim eşimde çocuk istiyor ama diyorki olmassa olmasın hayatın sonu değil ya niye insanlar bu kadar takıyor diyor... ama şuna inanıyorum.çocuk olduktan sonra bizden çok üstüne düşecekler

kızlar gunaydın naıslsınz?

bu hafta test verecektık ya veremeyecegız.

eşim veririrm dedi çokta gönüllü değildi bide ilişki oldu

bılerek mı yaptı bılmıyorum ama

haftaya da yumurtlama dönemi veremez.

diğer haftaya kaldı ancak...

bozuldum ama bsey dıyemedım. vardır bunda da bı hayır...

tatlım varikosel ameliyatı olup sperm çıkışı olan hastalar var ama.benim eşim 8 ay önce ameliyat oldu canım.6 ay test yaptırdık nerdeyse sıfıra yakın olan değerler normal değerlere ulaştı yani ameliyat %100 başarı sağladı normalde ameliyatın başarı oranı%70 80 arası şans galiba biraz neden olmasın belki sizinde çıkış olacak bize değerlerin hepsinin sıfırlanma ihtimali olduğunu söylediler ama oranı%5 di şans oranı%70 olunca hemen kabul ettik ameliyatı.inş canım doktor kontrolünüz iyi geçer...

Merhaba hosgeldin aramiza insallah Amin.Cocugunuz varmi varsa bize ne kadar surede oldu sayi tedavi sureci yoksa sadece kurmu yaptiniz cok soru sorudm kusura bakmayin cunku burdaki herkesin gercekten cok umuda ihtiyaci var buaralar

Canım su an hamileyim .biz de cok sıkıntılı günler yasadik ama elhamdulillah. Esim varikoselde ameliyat oldu yaklaşık dort yıl önce. Bende de pko var ilk asilama denememiz yarim kaldi cunku ben ohss oldum .bu ağustosta ikinci asilama oldu be cok şükür Rabbim nasip etti. Esimin spermleri tamamen duzeldi.ben de pko olmasaydı normal yoldan hamileligi bekleyecektik . Esimin tedavi suresindee doktorun verdiği ilaclat pek ise yaramadı ama keçiboynuzu ve havuc kurlerini etkisini gerçekten gorduk.Rabbim inşallah tez zamanda herkese hayırlı evlatlar nasip eder.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gercekten sabretmek lazim sabir cok onemli ama iste yapamiyoruz bazen.Ne guzel cok sevindim senin adina nihayet bebegine kavusmussun sag salim kucagina aldigin gunleride gorursun insallah.Ohss nedir anlamadim?Bende yazdan sonra asi dusunuyorum ama erken mi davraniyorum bilmiyorum su sonuclari bir gorelim bakalim da,ona gore artik yol cizeriz.Canim esinin degerleri nasildi ameliyat oncesi ve sonrasi?Hatirliyormusun?

Aslinda onlarda cok istiyorlar ama bizim kadar duygusal bakmiyorlar olaya hislerini bizden sakliyorlar paylasmiyorlar,gercek hislerini yani bize umusamiyorum deyip yalan soyluyorlar bende buna kiziyorum ben senin esinsem ne olursa olsun paylas ozellikle kotu olanlari ki destek olayim boyle dersem sen abartiyorsun cok takiyorsun der benimki ama onlarda takiyor sadece bize karsi oyleler ve duygusal gorunmek istemiyorlar

Kizlar benim adetim niye gelmiyor yaa anlamiyorum neler olup bitiyor.Hergun agri cekiyorum sizi gibi ama gelmiyor sanki cok kan kaybetmisim gibi halim bile yok.Doktorada gittim test negatif.Kist mi var acaba:18:Kadin dogumcuya gitmeye kalksam 3 aydan once muayene vermezler pufff nefret ediyorum buranin sisteminden yaaa

ameliyat olalı 6 ay gecti ve sperm testi yaptırdık sonuclar cok güzel cıktı sayı 15 milyondan 35 milyon olmus bu beni cok umutlandırdı esim düzeldide bende sorun cık rahim incelmesi insallah bunuda atlatıcam

ewet canım tek çocuk...bnde eşimle beraber çlışıyorum yanı aynı yerdeyiz ayrı maaş yok yani..kaynanamlara gelince zaten onlar bizim verdimiz parayla geçiniyorlar ayrı glirleri yok..sadece köyde tarlaları fln var onlrda da pek gelir yok...yani anyacağın tek çaremiz kredi o da byefendi garnti istiyorr netyin garntisi varsa...ne olcak halimi bilmyrum ...ama bozıma kadr doluyum...

yok bacım yok bizim ki nin kafasına vura vura öyle anlatırsın cNIM BUÜTN İŞLERİ AİLECE ya...nereye dr ertelenir böyle şeyler test konusunda onu d söylüyor bu ay ilaç kulnalım yine test yapalım hem 6. ay bitmiş olacak hmede ona göre krr alırız sterli sin değerelrmiz elimizden kaybetmeyelim diyorum o da tmm diyor ...bilmiyorum sanki biri gelip eline para koyacak..ben söyledin sadece bu ay sana söylüyorum peşine düşmezsen sen bilirsin ne ilç araştırırm ne de kür fln senin umrmda olmazsa bnde tkmam dedim..

devlete beyefendni sayesn başvuramıyoruz nihakı biraz geç yaptık devlet için daha 1 yıl dr bklememiz gerekiyor..yıprtma değil ama herşeyi salıyor umrumda değilmiş gibi ...elimizden geleni yapalım.. yni garanti yok diyor başka işler için kredi çekiyorlar babasıyla berBER ONLARINDA GARANTİSİ YOK..üstelik bunlarla onlar bi değil..

tatlım insan içine karışınc dha çok bunalıyorum hepsinin elinde çocuk sürekli bir sorgu sual ? eşimle baraber çalışıyorum arada evdeyim ama...üstüne gitme deyin ce aslında elimden geldii kadr ona bn destek oluyorum o olmaz çocuğum deyin ca saçlamaa daha ne yaşadık ki olmz dşyrum olacak buna önce inanamak gerek fln yni tm anlamıyla onu inandırıyorum e pozitif bakmaasını sağlıyorum ama bklemek zorluyor atrık üstelik değelrimz düşük ve sonu tüp oldugunu biliyoruz her ikimizde alahtan bir mucize olmzsa ama sürekli erteleminin bir nlamı yok..yni bugün olomazsa yrın çekercz bunu kndsi de biliyor..ama erteliyoruz blki cesaret etmiyor..ama bn iyice söyleyene kdr ameliyat da olmadı sürekli ertleem çabasınd aailesi de öyle..sadec eonun ailesi yok bmm de ailem merak içinde onalrda artık bir torun isitorualr kimseye söyleme kosunuda duymasınlar diyorlar ama gün geçtikçe yalan kalmadı atrık ...bn zaten hmeem bu ay demiyorum en azında tam karar vermek istiyorum..1 a sonra test yapacaz değelrimiz yüksek dğeik çok fazla arada verdiğimiz ilaçalr zaten bir ton para etti...ameliyattan önce 1500 milyarlık macun faln aldılarhiç faydasına olmadı sadece düşüncesizlik le alınana kaararlr hep..bilmiyoru atrıkk

canm benim yapın zaten sakin bir yapı yanı sinirli konuşmam bile..yanı konuşamam...sadece söylediim gün gün biraz kenara atalım kredi çekince 5 bin yeri 3 çekeriz ki ödemesi kolay olsun ...ama adam iştee neresinden ne anladıysa artıkk...o zaten sürekli milletin çoculrı oluyor bnm ki olmuyor der onu afasını rahatlatıyorum ...sürekli olur yeter ki zamanı gelsin biz zaten elimizden gleni yapıyoruz ypaaczda deiyorum..am bilmiyorumm canm ne yapacaz ...

tamam insallah cok zorlaniyosan denersin .. bekle bakalim 1 ay daha .. en son ne zaman test yapmistiniz 2.5 ayda spermler yenileniyormus .. bakalim bende mayisi beklicem hayirlisi olsun .. milletinde dediklerini cok umursama daha cok gencsin ..olur elbette insallah hepimizin olur .. dualasalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…