• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhabalar
benim eşim de varikosel ameliyatı oldu. Çift taraflıydı varikoseli. ameliyat öncesi sayımız üç milyondu. ilk ameliyatımız zannediyorum çok başarılı olmadı 12 milyona yükseldi sayımız sonra tekrar düştü. doktor tekrar ettiğini söyledi. ardından umutsuzluğa kapılarak aşılama yaptırdık ama ne yazık ki oda tutmadı. aşılamanın ardından hemen ikinci ameliyatını oldu eşim yine aynı doktora düzeltme ameliyatı yaptırdık ve ikinci ameliyatın ardından 4 ay sonra hamileyim nihayet :) nerdeyse 6 haftalık :) çok mutluyuz rabbim inşallah bekleyen isteyen herkese hayırlısıyla hayırlı evlatlar versin.umudunuzu hiç yitirmeyin ve deneyin doktorunuzun tavsiye ettiği her yolu..3 yıllık evliyiz biz evliliğimizin ilk 7 ayı vajinismusu aşmak için sıkıntılar çektik Allah sevdiği kullarını sınarmış her sıkıntıda bu da bizim sınavımız dedik hiç isyan etmedik O'na sığındık en çokta mübarek günlerde ben çok inanırım o mübarek gecelerde edilen duaların kabulüne. Allah en kısa zamanda en hayırlı şekilde nasip etsin isteyen herkese...inşallah umut olur yazdıklarımda size tıpkı benim sıkıntılı zamanlarımda okuyup bana umut olan mesajlar gibi...

merhabalar
benim eşim de varikosel ameliyatı oldu. Çift taraflıydı varikoseli. ameliyat öncesi sayımız üç milyondu. ilk ameliyatımız zannediyorum çok başarılı olmadı 12 milyona yükseldi sayımız sonra tekrar düştü. doktor tekrar ettiğini söyledi. ardından umutsuzluğa kapılarak aşılama yaptırdık ama ne yazık ki oda tutmadı. aşılamanın ardından hemen ikinci ameliyatını oldu eşim yine aynı doktora düzeltme ameliyatı yaptırdık ve ikinci ameliyatın ardından 4 ay sonra hamileyim nihayet :) nerdeyse 6 haftalık :) çok mutluyuz rabbim inşallah bekleyen isteyen herkese hayırlısıyla hayırlı evlatlar versin.umudunuzu hiç yitirmeyin ve deneyin doktorunuzun tavsiye ettiği her yolu..3 yıllık evliyiz biz evliliğimizin ilk 7 ayı vajinismusu aşmak için sıkıntılar çektik Allah sevdiği kullarını sınarmış her sıkıntıda bu da bizim sınavımız dedik hiç isyan etmedik O'na sığındık en çokta mübarek günlerde ben çok inanırım o mübarek gecelerde edilen duaların kabulüne. Allah en kısa zamanda en hayırlı şekilde nasip etsin isteyen herkese...inşallah umut olur yazdıklarımda size tıpkı benim sıkıntılı zamanlarımda okuyup bana umut olan mesajlar gibi...

canım çok çok sevindim senin adına...ilk ameliyatınız açık ameliyat mıydı yoksa mikro cerrahi mi?? peki ameliyat öncesi hareketlilik, hız ve morfolojiniz nasıldı??

teşekkür ederim canım...hareketliliğimiz ilk ameliyat öncesi sıfırdı. diğer değerleri hatırlamıyorum spermiogram sonuçlarına bakmam lazım

Ya Rabbim, buraya yazan yazamayan, bütün bebek isteyenlere hamile olup, doğum sonrası kiloları verme topiğine geçmeyi nasip et Ya Rabbim (Amin), o bile ne güzel bir mutluluk, bebek yüzünden kilo almak :)

Ya Rabbim, buraya yazan yazamayan, bütün bebek isteyenlere hamile olup, doğum sonrası kiloları verme topiğine geçmeyi nasip et Ya Rabbim (Amin), o bile ne güzel bir mutluluk, bebek yüzünden kilo almak :)

aminnn...canım her şey güzel olacak ağrı sızı bile bi kavuşsak bebeğimize ah o günleri inş biz de görürüz.. sanki ulaşılmaz,imkansız bir şey gibi geliyor bana:43::43:

aminnn...canım her şey güzel olacak ağrı sızı bile bi kavuşsak bebeğimize ah o günleri inş biz de görürüz.. sanki ulaşılmaz,imkansız bir şey gibi geliyor bana:43::43:

ulaşıcaz canım, Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü derdi vermezmiş, bizim bebişlerimiz daha kıymetli olacak hem, bu kadar isteyen bekleyen anneleri babaları olacak :) kazara oldu bizim çocuk demiycez ;) Rabbim bekleyin diyorsa bekleyeceğiz, bu ayki hastalığımda çok üzülmüştüm bugün yarın bitmek üzere hastalığım ve dedim ki kendime umudun mu bitti noluyor, bu ay da yeni bir umut neticede ve çalışmalara da başlayacağım çok yakında, olmadı öbür ay olmadı öbür ay, biraz yıpransakta çok güzel bebeklerimiz olacak hepimizin kızlaaaaaaarrrrrrrrrrr :)

gözlerim doldu şimdi bunu okuyunca ama öyle demeyin sakın. ben hamile olduğumu öğrenmeden iki gün önce artık bu ameliyatta başarılı olmadıysa düzelmediyse eşim tüp bebek tedavisine başlayacağımızı söylüyodum kuzenime ama rabbimin işine karışılmıyo O en hayırlı zamanı bizden daha iyi biliyo zamanını bekliyodur mutlaka rabbim hayırlısıyla versin inşallah tez zamanda. benim kendimde de sorun olduğunu söylemişti doktor rahim filmi sonrası tek tüpüm tıkalıymış ama Allah isteyince O ol diyo oluveriyo herşey...

ulaşıcaz canım, Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü derdi vermezmiş, bizim bebişlerimiz daha kıymetli olacak hem, bu kadar isteyen bekleyen anneleri babaları olacak :) kazara oldu bizim çocuk demiycez ;) Rabbim bekleyin diyorsa bekleyeceğiz, bu ayki hastalığımda çok üzülmüştüm bugün yarın bitmek üzere hastalığım ve dedim ki kendime umudun mu bitti noluyor, bu ay da yeni bir umut neticede ve çalışmalara da başlayacağım çok yakında, olmadı öbür ay olmadı öbür ay, biraz yıpransakta çok güzel bebeklerimiz olacak hepimizin kızlaaaaaaarrrrrrrrrrr :)

inş tatlım ya her şeyde vardır bi hayır...beklemekten başka çaremiz yok biz elimizden geleni yaptık zamanını beklemek ve allaha dua etmekten başka çaremiz yok...her ay bi umut bekliyoruz inş bu umut edişlerimiz boşuna olmaz rabbim çok bekletmez...

gözlerim doldu şimdi bunu okuyunca ama öyle demeyin sakın. ben hamile olduğumu öğrenmeden iki gün önce artık bu ameliyatta başarılı olmadıysa düzelmediyse eşim tüp bebek tedavisine başlayacağımızı söylüyodum kuzenime ama rabbimin işine karışılmıyo O en hayırlı zamanı bizden daha iyi biliyo zamanını bekliyodur mutlaka rabbim hayırlısıyla versin inşallah tez zamanda. benim kendimde de sorun olduğunu söylemişti doktor rahim filmi sonrası tek tüpüm tıkalıymış ama Allah isteyince O ol diyo oluveriyo herşey...

doğru diyorsun tatlım olacağı varsa oluyor sorun olsa bile..demin haberlerde okudum genç kız yasak ilişki sonrası hamile kalmış ve çocuğu düşürmek için elinden geleni yapmış ama düşmemiş karnına vurmuş atlamış zıplamış ama o bebeğin dünyaya gelmesi kader de varsa bi şekilde geliyor vicdansız anne çocuğun başını kopartmış bide..allahım biz burada bebek için varımızı yoğumuz her şeyimizi feda ederken böyle dengesiz insanlar o mucizeyi bu şekil görsün ve canına kıysın sinir oluyorum...

Son düzenleme:
canım sperm konsantrasyonunuz çok çok iyi 20 milyon olması gerekirken sizinki baya yüksek.. hareketlilikte iyi morfolojiniz en az % 4 olması gerekirken sizinki %11 iyi yani...ileri hızlınız kötü değil ama biraz daha yüksek olabilir değer.. kaç aydır deniyorsunuz ? bi kaç sperm testi yaptırırsanız o zaman anlarsınız sorun olup olmadığını sadece bi testle anlayamazsınız tatlım.. bizim ilk testimiz normale yakınken 2.testimizde değerler daha düşük çıktı.. sizin değerleriniz daha yüksekte çıkabilir.. bir daha test yaptırın hızınız belki o zaman yüksek çıkabilir...

çok teşekkürler canım ilk defa yapıldı bende pko var 2,5 yıldır evliyim 1, yılımda hamile kaldım ama düşük yaptım malesef 1,5 yıldır olmuyo tedavi görüyorum ama dr eşinin sperm testinde sorun çıkarsa aşılamaya geçelim dedi bakalım yarın sonuçları göstercez herşeyin hayırlısı :)

hadi hayırlısı canım.dua ederim tabi.
sonuçları süper olcak inşallah ve eşin iyıki olmuşum bu ameliyatı diyecek.
bugün ameliyat kararınıza sevindik sonrasında spermlerin çıkışına sevinicez inşallah.
rabbim emeğinizi boşa çıkarmasın.

Amin canım inş. Hayirlisi ile güzelce anlatırım bugünlere. Yarın ameliyat fiyati tam olarak belli olacak merak ediyorum acaba özel sigorta veya SGK bir kısmını karşılar mi..inş kısa sürede hepimiz güzel haberler alıp güzel sonuçlar alırız. .

hadi hayırlısı canım.dua ederim tabi.
sonuçları süper olcak inşallah ve eşin iyıki olmuşum bu ameliyatı diyecek.
bugün ameliyat kararınıza sevindik sonrasında spermlerin çıkışına sevinicez inşallah.
rabbim emeğinizi boşa çıkarmasın.

Amin canım inş. Hayirlisi ile güzelce atlatiriz bugünleri. Yarın ameliyat fiyati tam olarak belli olacak merak ediyorum acaba özel sigorta veya SGK bir kısmını karşılar mi..inş kısa sürede hepimiz güzel haberler alıp güzel sonuçlar alırız. .

doğru diyorsun tatlım olacağı varsa oluyor sorun olsa bile..demin haberlerde okudum genç kız yasak ilişki sonrası hamile kalmış ve çocuğu düşürmek için elinden geleni yapmış ama düşmemiş karnına vurmuş atlamış zıplamış ama o bebeğin dünyaya gelmesi kader de varsa bi şekilde geliyor vicdansız anne çocuğun başını kopartmış bide..allahım biz burada bebek için varımızı yoğumuz her şeyimizi feda ederken böyle dengesiz insanlar o mucizeyi bu şekil görsün ve canına kıysın sinir oluyorum...

Cani kadin :47: bende biliyorum oyle birini benim bildigim kadini oglundan ayirtmak icin cocuk dussun diye hoplatmis ziplatmis karnina vurmus bunu yapan kaynana dusunebiliyormusun ama Allah'ta hergun aglatiyor bu kadini nerdeyse eden buluyor birsekilde.

merhabalar

Ne guzel yaa bizimde 3 milyon insallah sonuc olarak bizde 3-4 ay sonra hamile kaliriz.Dualarini bizden esirgeme canim zor gercekten boyle birseyle sinanmak.Esinin varikosel derecesi falan nasildi ileri derecemiydi benim esimin 4. derece baya buyuk

merhaba canım...evet varikosel tekrarlar.. tekrarlayan varikosellerin çoğu açık ameliyattan kaynaklı oluyor.. eşin açık ameliyat mı olmuş? varikosel neden olur ,küçükken geçirilmiş ateşli hastalık, kabakulak ve yapısal olabilir.. hayır, genetik değil...kg nun etkisi söz konusu olabilir canım...ağrı olma nedeni daha önce geçirmiş olduğu ameliyatın etkisinden olabilir açık ameliyatsa eğerçmikro cerrahide bu tarz komplikasyonlar olmuyor.. eşin ameliyattan sonra hidrosel olmuş mu tatlım???

bilmiyorum. incinmesin die konuyu tam olarak açamıyorum.ilk fırsatta sorarım sizinle paylaşırım. ikinci ameliyatı mikrocerrahi ile oluşa tekrar edermi acaba

Back
X