• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bilmiyorum. incinmesin die konuyu tam olarak açamıyorum.ilk fırsatta sorarım sizinle paylaşırım. ikinci ameliyatı mikrocerrahi ile oluşa tekrar edermi acaba

canım mikro cerrahi de olsa tekrarlayabilme ihtimali var ama çok küçük bi oran hata oranı nerdeyse sıfır tabii iyi bi doktor yaparsa ameliyatı..varikoselin tekrarlaması demek var olan venleri , damarları bağlayamadı ..diyelim 7 damar var 5ini bağladı 2si kaldı o zaman varikosel hala var demek oluyor...işte bu komplikasyonlar açık ameliyatta çok oluyor gözden kaçtığı için, açık ameliyat biliyorsun ki açık ameliyat olduğu için gözle görebildiği kadarını yapıyor doktor. fakat mikro cerrahi yöntemle damarları mikroskopla görüyor ve gözden kaçırma ihtimalleri olmuyor...arasındaki fark bu tatlım.. mutlaka iyi bi doktor bulun ve mikro cerrahi ile olun ameliyatınız...

ewet canm. 3 ay snra hamile kldılar :)

ayy gercekten mi çok sevindim ,ben en az 6 ay sonra hatta 1 yıl sonra kalınabılıyor sanıyordum.
ama bızım sansımız çok az normal yolla doktor ameliyat sonrası gelebilecek sperm sayısı noraml değerlere çıkmaz cunku şu an 0 sperm var demiş. olsun da tup , asılama , normal yeterki ALLAH isteyen herkese saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin canım..

ayy gercekten mi çok sevindim ,ben en az 6 ay sonra hatta 1 yıl sonra kalınabılıyor sanıyordum.
Ama bızım sansımız çok az normal yolla doktor ameliyat sonrası gelebilecek sperm sayısı noraml değerlere çıkmaz cunku şu an 0 sperm var demiş. Olsun da tup , asılama , normal yeterki allah isteyen herkese saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin canım..

nasıp olunca oluyor aslında...bizimde şansımız düşük sayımız 1 milyon amlieyattan sonra 6 ay içinde en fazla 8 milyon faln olur dedi doktor ama yinede umudumuzu kaybetmiyoruz az da olsa...

nasıp olunca oluyor aslında...bizimde şansımız düşük sayımız 1 milyon amlieyattan sonra 6 ay içinde en fazla 8 milyon faln olur dedi doktor ama yinede umudumuzu kaybetmiyoruz az da olsa...

canım geçen bi arkadaşımızın 15 milyon olan sperm sayısı 150 milyon olmuştu ya bence daha fazla yükselebilir...eğer bu sperm değerlerinin düşüşü gerçekten varikoselden kaynaklıysa o zaman güzel bi artış olacağını düşünüyorum...inş test yaptırdığımız zaman güzel sonuçlarla karşılaşırız...

sorduk o kadar hastaneyi aradım ki kimse fiyat vermiyor bunu da anlayamadım , nolcak ki fiyat versen .. Yok neymiş muayene olacakmış fiyatı doktor verecekmiş , bu ne ya.. Her fiyatını öğrenmek istediğimiz hastanede muaye mi olacağız ?

canm nasıl yaptınız hastane işimi uygun güvenilir bir hastane doktor bula bildiniz mi ?

merhabalar
benim eşim de varikosel ameliyatı oldu. çift taraflıydı varikoseli. Ameliyat öncesi sayımız üç milyondu. Ilk ameliyatımız zannediyorum çok başarılı olmadı 12 milyona yükseldi sayımız sonra tekrar düştü. Doktor tekrar ettiğini söyledi. Ardından umutsuzluğa kapılarak aşılama yaptırdık ama ne yazık ki oda tutmadı. Aşılamanın ardından hemen ikinci ameliyatını oldu eşim yine aynı doktora düzeltme ameliyatı yaptırdık ve ikinci ameliyatın ardından 4 ay sonra hamileyim nihayet :) nerdeyse 6 haftalık :) çok mutluyuz rabbim inşallah bekleyen isteyen herkese hayırlısıyla hayırlı evlatlar versin.umudunuzu hiç yitirmeyin ve deneyin doktorunuzun tavsiye ettiği her yolu..3 yıllık evliyiz biz evliliğimizin ilk 7 ayı vajinismusu aşmak için sıkıntılar çektik allah sevdiği kullarını sınarmış her sıkıntıda bu da bizim sınavımız dedik hiç isyan etmedik o'na sığındık en çokta mübarek günlerde ben çok inanırım o mübarek gecelerde edilen duaların kabulüne. Allah en kısa zamanda en hayırlı şekilde nasip etsin isteyen herkese...inşallah umut olur yazdıklarımda size tıpkı benim sıkıntılı zamanlarımda okuyup bana umut olan mesajlar gibi...

merhaba canm...senin adına çok sevindim...

canım mikro cerrahi de olsa tekrarlayabilme ihtimali var ama çok küçük bi oran hata oranı nerdeyse sıfır tabii iyi bi doktor yaparsa ameliyatı..varikoselin tekrarlaması demek var olan venleri , damarları bağlayamadı ..diyelim 7 damar var 5ini bağladı 2si kaldı o zaman varikosel hala var demek oluyor...işte bu komplikasyonlar açık ameliyatta çok oluyor gözden kaçtığı için, açık ameliyat biliyorsun ki açık ameliyat olduğu için gözle görebildiği kadarını yapıyor doktor. Fakat mikro cerrahi yöntemle damarları mikroskopla görüyor ve gözden kaçırma ihtimalleri olmuyor...arasındaki fark bu tatlım.. Mutlaka iyi bi doktor bulun ve mikro cerrahi ile olun ameliyatınız...

canm eşim dün torbalarında şişlik farketti...ameliyattan sonra yoktu diyor şimdi yeni çıktıgını veya gördüğünü söylüyor..biz de mikrocerrahi olduk ama o söyleidğinden beri içime bir korku düştü tekrarlmış olabilir diye.. Doktoru da aramıyor çekiniyor korkuyor tekrarlamış diyee... 1 ay nasıl geçeck bilmiorumm bir an önce geçseydi de sayı yükseltmeyi düşünmekten çok tekrarlamak korkutuyor atrık :5:

canm eşim dün torbalarında şişlik farketti...ameliyattan sonra yoktu diyor şimdi yeni çıktıgını veya gördüğünü söylüyor..biz de mikrocerrahi olduk ama o söyleidğinden beri içime bir korku düştü tekrarlmış olabilir diye.. Doktoru da aramıyor çekiniyor korkuyor tekrarlamış diyee... 1 ay nasıl geçeck bilmiorumm bir an önce geçseydi de sayı yükseltmeyi düşünmekten çok tekrarlamak korkutuyor atrık :5:

canım erken gidin o zaman doktora 1 ay sonra tekrar gidersiniz.. arayıp konuşursanız gelin bi bakıyım der doktor hem yüz yüze konuşmak daha iyi olur öteki türlü bende çekinirdim haklı eşin... korkma inş önemli bir şey değildir ama varikoselin tekrarlaması demek damarların belirmesi demek torbalarla ilgisi yoktur bence var mı gözle görünür damar ... canım açık ameliyatta varikoselin tekrarlama oranı %10 15 iken mikro cerrahide %1 tatlım korkma inş bir şey yoktur bütün damarları bağladıysa doktor tekrarlamaz...bağlanan kaç damar vardı sizde??

Son düzenleme:
canım erken gidin o zaman doktora 1 ay sonra tekrar gidersiniz.. Arayıp konuşursanız gelin bi bakıyım der doktor hem yüz yüze konuşmak daha iyi olur öteki türlü bende çekinirdim haklı eşin... Korkma inş önemli bir şey değildir ama varikoselin tekrarlaması demek damarların belirmesi demek torbalarla ilgisi yoktur bence var mı gözle görünür damar ... Canım açık ameliyatta varikoselin tekrarlama oranı %10 15 iken mikro cerrahide %1 tatlım korkma inş bir şey yoktur bütün damarları bağladıysa doktor tekrarlamaz...bağlanan kaç damar vardı sizde??

söyledim pazartesi gidelim dioyrum gitsek ne olacak diyor ..en azında biliriz neyin ne oldugnu biliriz diyorum hyr diyor..en azından ara dedim ...onu da istemiyor 1 ay sonra gidecez öğreniriz diyor ..

söyledim pazartesi gidelim dioyrum gitsek ne olacak diyor ..en azında biliriz neyin ne oldugnu biliriz diyorum hyr diyor..en azından ara dedim ...onu da istemiyor 1 ay sonra gidecez öğreniriz diyor ..

benim eşimde aynı ya nasıl bu kadar rahtlar anlamıyorum...doktor bize 6 ay sonra gel dedi 3.ayımıza gelince hadi gidelim dedim zar zor ikna ettim şansa doktor yoktu şimdide gitmek istemiyor gidecem de ne olacak diyor zamanı gelince gideriz diyor...merak ediyorum ama dedim, ben etmiyorum diyor ya allahım ya nasıl etmez...

benim eşimde aynı ya nasıl bu kadar rahtlar anlamıyorum...doktor bize 6 ay sonra gel dedi 3.ayımıza gelince hadi gidelim dedim zar zor ikna ettim şansa doktor yoktu şimdide gitmek istemiyor gidecem de ne olacak diyor zamanı gelince gideriz diyor...merak ediyorum ama dedim, ben etmiyorum diyor ya allahım ya nasıl etmez...

ewet ya günler geçmek bilmiyor inan...evlendim çocuk yok bri baktım 3 yıldır evliiym ama hala çocuk yok diyorum zamn nasıl geçmiş bu 3 ay da bitmedi gitt. Yaa...deli olacm...insanların bakışların sözlerinden bıktımm...toplum içine girmek istemiyorum resmenn..

ewet ya günler geçmek bilmiyor inan...evlendim çocuk yok bri baktım 3 yıldır evliiym ama hala çocuk yok diyorum zamn nasıl geçmiş bu 3 ay da bitmedi gitt. Yaa...deli olacm...insanların bakışların sözlerinden bıktımm...toplum içine girmek istemiyorum resmenn..

yani böyle olduğunu bilseydim evlendiğimiz ilk zamanlar korunmazdım ya şuan 4 yıllık evliyiz 2 yıldır çocuk istiyoruz fakat çevre öyle düşünmüyor 4 yıldır olmuyor diye konuşuyorlardır kesin ...herkesten kaçıyorum ya 4 yıllık evliğimi duyan çocuk yok mu diye soruyor yok diye söylediğim zaman niye yok diyorlar ya bıktım artık ya ne olacak bu halimiz eşim ayrı bi tarfta arkadaşları hep doğum yaptı bizden sonra evlenenler 2 .çocuklarını doğuracak....

yani böyle olduğunu bilseydim evlendiğimiz ilk zamanlar korunmazdım ya şuan 4 yıllık evliyiz 2 yıldır çocuk istiyoruz fakat çevre öyle düşünmüyor 4 yıldır olmuyor diye konuşuyorlardır kesin ...herkesten kaçıyorum ya 4 yıllık evliğimi duyan çocuk yok mu diye soruyor yok diye söylediğim zaman niye yok diyorlar ya bıktım artık ya ne olacak bu halimiz eşim ayrı bi tarfta arkadaşları hep doğum yaptı bizden sonra evlenenler 2 .çocuklarını doğuracak....

aynen yaa...insanlar boğuyor artık..biz hiç korunmadık eşimde soruun oldugunu 6. Ayda öğrendik ama bir türlü üstünde durmadılar..kaynanm sürekli bana soğan kürü yap iç..şunu iç bunu iç diyordu..dua oku dua etmiyormusun falan ds filan...yok annnenler duymasın yok kimsweye söyleme...oğlu üzülecek millet laf edeck ya...biri bana soruyorsa gelin gitmiyor ilthap var diyorum sen de öyle söyle böyle söyle diyordu..millet lafları yetmiyor onun kndini düşünmesi...eşimin doktoru sürwkli ertelemsi....öldürdüler resmen beni ya...en sonun da millet anlamaz mı dedim... Ilk günlerde gitseuydik kimse duymadan gider hllerderdik..ilerledikçe oğlundan bilirler dedim...ee gitsiinn bn mi diyorum gitmee... ... Resmen aly ediyorlar sanki...2 .5 yıldır bnle evlenenler 2 yi doğurdular...

aynen yaa...insanlar boğuyor artık..biz hiç korunmadık eşimde soruun oldugunu 6. Ayda öğrendik ama bir türlü üstünde durmadılar..kaynanm sürekli bana soğan kürü yap iç..şunu iç bunu iç diyordu..dua oku dua etmiyormusun falan ds filan...yok annnenler duymasın yok kimsweye söyleme...oğlu üzülecek millet laf edeck ya...biri bana soruyorsa gelin gitmiyor ilthap var diyorum sen de öyle söyle böyle söyle diyordu..millet lafları yetmiyor onun kndini düşünmesi...eşimin doktoru sürwkli ertelemsi....öldürdüler resmen beni ya...en sonun da millet anlamaz mı dedim... Ilk günlerde gitseuydik kimse duymadan gider hllerderdik..ilerledikçe oğlundan bilirler dedim...ee gitsiinn bn mi diyorum gitmee... ... Resmen aly ediyorlar sanki...2 .5 yıldır bnle evlenenler 2 yi doğurdular...

canım benim ya inan çok üzüldüm ...çok zor durumda kalmışsın ya yani bu kaynanaları anlamak mümkün değil gerçekten..benim kaynanam beni çok sevmez biliyorum yani gelin olarak gördüğünü ama Allahtan bana böyle şeyler söylemiyor,söylese zaten beni kaybeder...2 yıl önce çok iyi hatırlıyorum çocuk düşündüğümüzü söylediğim zaman görümcem koşup annesine yetiştirdi bebek düşünüyorlarmış diye kaynanam ağzını bile açmadı suratını görseniz sanki suç işledim...2 yıl sonra eltim 2.çocuğuna hamile kaldı mevzu açıldı sizde bir şey yokmu diye görümcem sordu yok dedim mevzu açıldı ufak tefek sorunlarımız var dedim hemen sorun bende sandılar çünkü neden çok komik ama ablam daha önce düşük yapmıştı durumu ona bağladılar...yani sorun sanki bende gibi ablanda düşük yapmıştı olur böyle şeyler falan filan..sanki ben düşük mü yaptım dedim, daha sonra baktım bana geliyor lafın ucu ya işte kardeşin çok üzülüyor sorun kendinde olduğu için diye lafı açtım normalde söylemeyecektim çünkü benim için fark etmiyor sorunun ben de ya da eşim de olması.. ondan sonra kaynanam her aradığında inş çocuğunuz olur diye dua ediyor...ilk başlarda bebek istediğimizi duyunca hoşuna gitmemişti noldu şimdi....

Son düzenleme:
canım benim ya inan çok üzüldüm ...çok zor durumda kalmışsın ya yani bu kaynanaları anlamak mümkün değil gerçekten..benim kaynanam beni çok sevmez biliyorum yani gelin olarak gördüğünü ama allahtan bana böyle şeyler söylemiyor,söylese zaten beni kaybeder...2 yıl önce çok iyi hatırlıyorum çocuk düşündüğümüzü söylediğim zaman görümcem koşup annesine yetiştirdi bebek düşünüyorlarmış diye kaynanam ağzını bile açmadı suratını görseniz sanki suç işledim...2 yıl sonra eltim 2.çocuğuna hamile kaldı mevzu açıldı sizde bir şey yokmu diye görümcem sordu yok dedim mevzu açıldı ufak tefek sorunlarımız var dedim hemen sorun bende sandılar çünkü neden çok komik ama ablam daha önce düşük yapmıştı durumu ona bağladılar...yani sorun sanki bende gibi ablanda düşük yapmıştı olur böyle şeyler falan filan..sanki ben düşük mü yaptım dedim, daha sonra baktım bana geliyor lafın ucu ya işte kardeşin çok üzülüyor sorun kendinde olduğu için diye lafı açtım normalde söylemeyecektim çünkü benim için fark etmiyor sorunun ben de ya da eşim de olması.. Ondan sonra kaynanam her aradığında inş çocuğunuz olur diye dua ediyor...ilk başlarda bebek istediğimizi duyunca hoşuna gitmemişti noldu şimdi....

öyleler işte...bnm annmin 5 yıl çocuğu olmamışş ..sen de annem gibi oldu herhlde diyor..kötü amaçla söylemiyor onu biliyorum kötülemek için değil ama..birbilerine bağlamaları hiç hoşuma gitmiyor..anmin tüpleri kapalıydı sor kalktıgı anda hamile kldı diyorum ama..inşallah rabbim nasip edr de bu günler aklımıza gldğinde boşuna o kdr üszülmüşüz derizz..

öyleler işte...bnm annmin 5 yıl çocuğu olmamışş ..sen de annem gibi oldu herhlde diyor..kötü amaçla söylemiyor onu biliyorum kötülemek için değil ama..birbilerine bağlamaları hiç hoşuma gitmiyor..anmin tüpleri kapalıydı sor kalktıgı anda hamile kldı diyorum ama..inşallah rabbim nasip edr de bu günler aklımıza gldğinde boşuna o kdr üszülmüşüz derizz..

tatlım allah büyük inş bizlerde bir gün bebeklerimize kavuşacağız... çocuğum olsa bile sitenin takibini yine yaparım bu site sayesinde bir sürü şey öğrendim hatta çok zor günler geçirdim burası sayesinde kendimi toparladım şükür bugünlere geldim...

tatlım allah büyük inş bizlerde bir gün bebeklerimize kavuşacağız... çocuğum olsa bile sitenin takibini yine yaparım bu site sayesinde bir sürü şey öğrendim hatta çok zor günler geçirdim burası sayesinde kendimi toparladım şükür bugünlere geldim...

amin..inşallah..öyle haklsınn aynen katııyorum..site sayesinde blki ameliyata ikna ooldu eşim..

canm nasıl yaptınız hastane işimi uygun güvenilir bir hastane doktor bula bildiniz mi ?

özel sigortaya tekrar sordurttuk kesinlikle hiç bir miktarını karşılamıyormus bizde cevap bekliyorduk hastaneden , eşimin doktoru ben hastayı arayarak gorusurum demiş medikal muhasebe bolumune , bugun aradık dayanamadık kimse aramadı cunku bızı , sorduk doktor bey sizinle gorusmek ıstıyormus dediler ama su an hastası var 5 dakka ıcınde sıze doner dedıler ama hala donmedi. merak ediyorum bende.
eşim doktorundan memnun bende bılemedim ki napsak , dugunden kalan tek bileziğim vardı onu satıcaz artık napalım yeterki sonucu iyi olsun kızlar sizde dualarınızda eksik etmeyin bizi lutfen..

Back
X