- 5 Temmuz 2013
- 3.946
- 1.334
- 373
- Konu Sahibi delinefsim
-
- #1.021
evet bende aynı şekilde umut doluyo içim :)
szn ameliyat 1 yıl oldu demi..şimdiki durumunuz nedir..iyi bari sözünü dinlemiş.
Hani hiç hamilelik haberi alamıyoruz yaaa bu aralar..
szn ameliyat 1 yıl oldu demi..şimdiki durumunuz nedir..
evet canım bu ayın 12 sinde tam 1 yıl oldu.6 aydır test yaptırmıyoruzda önümüzdeki hafta eşim sperm tahlili yaptıracak.en sonki testlerde total sayı 26-35 milyondu hareket maşallah hep çok iyiydi %66 filan.morfoloji en son %3 e çıkmıştı.ameliyattan önce total sayı 9 milyon,morfoloji %0 hareket %40 tı.
bakalım artış olmuşsa beklemekte kararlıyız ama hala düşükse aşılama tüp bebek artık ne gerekiyosa yapıcaz.korkuyorum çok
merhaba benimde eşimde varikosel çıktı ama dr. derece filan sölemedi ameliyat dedi ama eşim ameliyat olmak istemiyor dr. evitap klomen ve zinco verdi bide iltihap varmş onun içinde baktrim verdi 3 ay kullan tekrar test yapalm dedi 1 aydır kullanıyo
sperm testi sonucu şöyle
perhiz süresi 3 gün renk normal koku normal görünüm normal viskozite normal aglutinasyon yok likefaksiyon süresi 20 dk volüm 5ml konsantrasyon 6 milyon/ml total sayı 30 milyon sperm dışı hücre sayısı %19 ileri hareketli %66 yerinde hareketli %17 hareketsiz %17 sperm mafrolojik analiz %2 (kruger)
ameliyat olmadan hiç şanzımız yokmu acaba?
inşallah hayırlısı ile senin hemilelelik haberini alırız canm..aslında değerleriniz de normale dönmüş gibi..inşallah hiç bir şeye gerek kalmadan hamile kalırsın...
yetmiyo iştedoktorlar tutturmuş bir tüp bebek.inşallah gerek kalmaz.yoksa tüp bebek yaptırıp sonucunda negatif görürsem kaldıramam gibi geliyo.
tüp bebek son çaredir...ve sizin değeleriniz de yükselimiş o kadr düşük değil..beklemek çok zorr ..ama tüp bebek yapıp sonucu da negatif olursa yeni bir dram daha...iyice insan umutsuzluğa kapılır..aşılama düşünmüyor musunz.. ?
aşılama için en az ml 10 milyon olması gerekiyo diye biliyorum.bizim ml 8-6 milyon değişiyo.eğer artış varsa doğal yolla denemeye devam etmeyi,artış yoksa önce aşılama sonra tüp bebeği düşünüyoruz.
aşılama ve tüp için ne kdr gerekiyor bilmiyorum..ama bklemek çok yoruyor artıkk..bizim ilk ay geçtiktisen sonra yükselmezse fazla daha fazla bkleme traftarı değilim..hakkmızda hayırlısı..
aşılama ve tüp için ne kdr gerekiyor bilmiyorum..ama bklemek çok yoruyor artıkk..bizim ilk ay geçtiktisen sonra yükselmezse fazla daha fazla bkleme traftarı değilim..hakkmızda hayırlısı..
ah hayatım ahh...allah sabırlar,kolaylıklar versin bizlere.bir yandan çevre bir yandan eş bir yandan anne duygusunu bastırmaya çalışıyoruz.bizi bizlerden başka anlayan yok.yeri geliyo eşlerimiz bile anlamıyo.çünkü bize doğuştan verilmiş annelik içgüdüsü onlar ancak bebekle göz göze geldiklerinde bir bağ kurulacak...bizi anlamaları çok zor..
ya senin ki bıraksın şu sigarayı.doktor eşime eğer sigara içiyosan hiç ameliyat yapmayalım demişti.çok şükür sigara kullanmıyo..
öncelikle istemesi lazım ama senin ki sigara yönünden pe çaba sarfetmiyo sanırım
doktor aynen bizede sigara içeceksen ameliyat olmana gerek yok dedi.ameliyat gününden beri içmiyor ama 1 ay sonra test yapcaz değişmezse içerm tekrar diyor...
ah canım ya bende bu yuzden resmen eve kapandım kaldım işe geliyorum eve gıdıyorum insanların ima ile bakması bile yaralıyor annem ben evlenınce hemen olsun demiştim bak beni dinlemediniz dogum kontrol hapı kullandın şimdi daha da olmuyor diyor surekli... eşimin anneannesi anneme bunlar cok gec kaldı gibi şeyler soyluyor bir de bana hadi gelin goster maharetini diyor haa oldu zaten ben gostersem yetecek sanki..sanki ben beceriksizim de millet beceriksiz diyor , kayınvaldem bende sorun var dıye bana otlar soluyor bak bundan kaynat iç diyo her gıdısımde bısey soyluyor...
ya eşimin kuzeninin bir bebeği 1,5 yasında kanserden ölmüş onlar baya bir depresyon atlattılar.ama ALLAH onlara yine bebek verdi simdi bu da 1,5 yasında ve 2. denemelerinde hamile kamış... aradan 3-4 yılgecmıs yani. eşim hala onlara uzuluyor sen ne uzuluyorsun diyorum ALLAH birini almışsa baska vermiş en azından cocuk duygusunu tatmıslar ya baska vermeseydi .. tamam zor birşey ben bılemem evlat acısını ama bak baska evlatları var cok da mutlular diyorum bir de bize bak tup bebek bile ihtimale kalmış bırak normal yolla bebek sahıbı olmayı diyorum ayy bir kavga etti benimle ben kotu nıyetlıymısım onlar evlat kaybetmıs ben hala ne diyormusum , bana bagırdı bagırdı durdu, ben belki minicik bir bebeğin kokusunu bile duyamayacağım ,tek başıma yaşlanıp gideceğim.
inanın bir ara o kadar kotu oldum ki kendi anneme babama bile sinir oluyordum onların da cocugu var onlar beni ne anlar diye..
kimseye de anlatamıyorum dün beni boyle sev dizisine bakıyorum bebek magazalarını dolasıyorlar gozlerim doldu resmen
aslında özellikle ben kimseye soylemeyelim diyorum eşimehenüz daha başındayız , bu sefer dakka başı arayıp öneri vermeye çalışacaklar.dakka başı eve gelecekler, gelmeseler bile bir şekilde hayatımıza mudahale edecekler, hatta tup bebek bile olsa nolur kimseye solemeyelim diyorum çünkü ben tahammul edemiyorum insanların üzerime konusmasına, şimdi de başka konuşuyorlar oysa, her durumda konusacaklar .. şuna da tahammul edemem arkamızdan akrabalar damat da kısırmış , valla bana desinler ona demesinler cunku bu şekilde beni daha çok incitecek gibi geliyor... çok dua ediyorum ALLAHIM nolur şu ameliyat bize umut olsun...Benimki hicbir yonden caba sarf etmez durumda suan
iyi halt edersin de cok dogru yoldalar sorun bende aman dikkat edeyim iyileselim hic yok bunlarin kafada
Canim yaa kiyamam sana inanki hepimiz ayni durumdayiz burda kavga sebeblerimiz bile ayni seyler.Birsey deyince adi kotuluk kiskanclik oluyor anlamiyorlar cunkuOnlarda bizimki gibi bir duygu yok olmazsa olmaz kafaya takilcak birsey degil diye dusunuyorlar kafalarina dank edecek birgun ama ozamanda korkarim is isten gececek.Allah sabir versin her evladin yeri ayridir tabi biz o duyguyu tatmadik ailesi icin zordur ama olmus birkere yapilcak birsey yok artik onun icin yapilcak tek sey dua biizim herkesin kendi hayatina bakmasi lazim bunlarin once kendilerine bir ceki duzen vermeleri lazim yasam sekilleri sigara beslenme olsun kokten degismesi lazim ama nerde basta aileleri simartiyo bunlari sizde birsey yok olcak olsa bir tana yeter diye dusunuyorlar bilmiyorlarki varikosel ne nedemek anlatsanda anlamiyorlar.Canimcim soyle kaynanana sende olmayan birsey icin sen niye kendini kahredip sorumluluk aliyorsun ki de ki bu sorunu var ben iyiyim ogluna sor niye olmadigini hayret bisey ya bu kaynanalara.Soyle derim kendini bosu bosuna atesin icinde yakmaya gerek yok sen yanacagina onlar yansin isterse esin olsun valla ben cok cektim artik oyuzden esimde olsa kim olursa olsun once can sonra canan eskiden tersiydi ama yeterrr
merhaba canm..siz ameliyat olmadınız mı ?? şimdiki durumuz nedir.. ?
aslinda özellikle ben kimseye soylemeyelim diyorum esimehenüz daha basindayiz , bu sefer dakka basi arayip öneri vermeye çalisacaklar.dakka basi eve gelecekler, gelmeseler bile bir sekilde hayatimiza mudahale edecekler, hatta tup bebek bile olsa nolur kimseye solemeyelim diyorum çünkü ben tahammul edemiyorum insanlarin üzerime konusmasina, simdi de baska konusuyorlar oysa, her durumda konusacaklar .. suna da tahammul edemem arkamizdan akrabalar damat da kisirmis , valla bana desinler ona demesinler cunku bu sekilde beni daha çok incitecek gibi geliyor... çok dua ediyorum ALLAHIM nolur su ameliyat bize umut olsun...
Onlarda bizimki gibi bir duygu yok olmazsa olmaz kafaya takilcak birsey degil diye dusunuyorlar
bu cümlene sasirdim kaldim dogrusu o kadar guzel aciklamissin ki durumlarini aynen birde beni boyle teselli ediyor ..
kizlar aynen benim esime de doktor ameliyattan sonra sigara kullaniyorsan sana ilaç yazamam demisti ve esim de sigara kullaniyor, ama adamcagiza bisi diyemiyorum, çünkü.... tüüü bide bebek istiyor demeyin nolur, çok yogun ve stresli bir iste adliyede çalisiyorum kaç kere denedim ama her defasinda yeniden basladim, Rabbimden bebek dilegim kadar diledigim bir seyde yavrumu verirken sigaradan tiksinmeyi de nasip etsin bana, ama niyetliyim birakicam bende, insallaaahhh, kizlar ovulasyon testi yapaniniz var mi suanda, g.g den sparis ettim, 20 ovulasyon 2 erken gebelik testi ama o gelene kadar yumurtlarim neyim diye 2 güne bi çalisma yapalim diyorum, bi ara testi yaptigimda önce çizgi yoktu, bir kaç gün sonra silik çizgi çikti, bir kaç gün sonra oda kayboldu, sizin böyle baya koyu renk mi çikiyor bu yumurtladiginiz tarih? bide çift çizgiden sonraki gün mü iliski olmali kizlar, HELPP, bi aydinlatin beni ayol, insallah çift çizgiyi yakalarsam iki güne bir mi, günlük mü olacak çalisma, hiz sorunu var bizde
olmadık eşim olmak istemiyor beklemedeyz cnm...
Tatlim 3. Ayda yapilan test yaniltici olabiliyir.. bizde 3 ay sonra yapilan degerlerde neredeyse ameliyat oncesinden farki yoktu.. 6. Ayda yapilan testte cok iyi artis oldu ama kullandigimiz vitaminlerinde cok etkisi var.. ilk testin sonucunu aldigimizda gunlerce agladim duzelme olmadi diye bosuna uzmusum kendimi.. mutlaka 1 yil bekleyin canim bu surede bebegin gelir insallah.. olmazsa yardimci yontemlere gecersiniz... ameliyattan once bizimde sayimiz dusuktu ml de 7 milyondu.. moralini hic bozma canim.. benim onumuzdeki ay asilama yaptirmaya karar verdim yasim 32 kendimden dolayi riske girmek istemiyorum o yuzden 1 yili beklemicem..
ben 1 yıl beklenilmesi taraftarıyım.bazısı 3 ayda normal değerlere dönerken,bazılarının 1 yılı bulabiliyo bünye meselesi.
Dediğin gibi hayırlısı inşallah..
kızlar aynen benim eşime de doktor ameliyattan sonra sigara kullanıyorsan sana ilaç yazamam demişti ve eşim de sigara kullanıyor, ama adamcağıza bisi diyemiyorum, çünkü.... tüüü bide bebek istiyor demeyin nolur, çok yoğun ve stresli bir işte adliyede çalışıyorum kaç kere denedim ama her defasında yeniden başladım, Rabbimden bebek dileğim kadar dilediğim bir şeyde yavrumu verirken sigaradan tiksinmeyi de nasip etsin bana, ama niyetliyim bırakıcam bende, inşallaaahhh, kızlar ovulasyon testi yapanınız var mı şuanda, g.g den spariş ettim, 20 ovulasyon 2 erken gebelik testi ama o gelene kadar yumurtlarım neyim diye 2 güne bi çalışma yapalım diyorum, bi ara testi yaptığımda önce çizgi yoktu, bir kaç gün sonra silik çizgi çıktı, bir kaç gün sonra oda kayboldu, sizin böyle baya koyu renk mi çıkıyor bu yumurtladığınız tarih? bide çift çizgiden sonraki gün mü ilişki olmalı kızlar, HELPP, bi aydınlatın beni ayol, inşallah çift çizgiyi yakalarsam iki güne bir mi, günlük mü olacak çalışma, hız sorunu var bizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?