Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

seni o kadar iyi anlıyorum ki , yok canım tabiki Rabbim doğal yollarla vermezse elbette aşılamadır tüp bebektir deneyeceğim. yeter ki olsun sağlıklı olsun da ha tüp bebek olmuş ha doğal yoldan o benim için önemli değil ama diyorum ya insanların bakışı beni rahatsz ediyor ve hala umudum var doğal yollardan olur mu diye.

bende aşılama ya da tüp bebek olursa ailemden başka kimseye söylemeyi düşünmüyorum.

bakalm kuzularımız hangi yollarla nasip olacak bize.

bizimde imtihanımız bu ne yapaılm canım. eşim " herkesin bi imtihanı var Allah herkesi bir şeyle deniyo. bak evimiz var arabamız var bi bebeğimiz eksik." der.

ablamın maddı durumu iyi değil kayınbabası ile oturuyo rabbim ona ikinciyi nasip etti.

ne yaparsın beklemekten başka çaremiz yok. dua edelim de Rabbim sabrını da beraberinde versin

ya böyle insanlara sinir oluyorum sanki ne oluyor tüp bebek yaptırınca sanki başkasının mı sperm mi sana ait bir şey değil gibi lanse ediyorlar..halbuki sadece dış ortamda dölleyip rahime yerleştiriyorlar yine senin spermler senin karnında gelişiyor bebek işte ne olmuş tüp bebek olunca ne oluyor anlamıyorum ya...cahil insanların yüzünden kötü bir şeymiş,kimseye söylememiz gereken bir şeymiş gibi hissediyoruz ...sanki gizli iş yapıyor gibi annemizden,akrabamızdan, arkadaşlarımızdan gizler olduk ...halbuki çevre baskısı olmasa ne kadar rahat tedavi olacağız.. eşime,bizi kimsenin tanımadığı yere gitsek orda tedavimizi olsak diyorum,düşünün yani kendi memleketimde tedavi olmak varken kaçamak hareket ediyor,tedavimizi öteleyip duruyoruz...

Son düzenleme:
Uzun zamandır gıremıyordum bu ayın 24 unde esım sayım yaptıracak 3 ayımız doldu ve hersey guzel olacak bız elımızden gelenı yaptık gerisini Allaha biraktık.Yalnız sayfaları okuyorum 1 veya 2 seneyı yenı doldurmus cıftler olmuyor bebek hasretı cumlelerı kurmussunuz bence halınıze sukretmelısınız cunku gercekten daha yenı gelın sınıfındasınız. 5 yılımızı bıtırdık aılenın buyuk gelınıyım ve benden sonrakı ıkı kucuk eltılerımın bebeklerı bır yasına gırdı buna ragmen Allahtan umudumu kesmıyorum bence ılk once beynınızde bunu asın rahat bırakın kendınızı olumsuz dusunmeyı bırakın

Son düzenleme:

Okumus kulturlu geciniyor sozde ama okumus cahillerden bende bi halt bilmeden oyle ahkam kesen insanlar yokmu deli oluyorumAllah buyuk ama oyle havalardan atmayla olmuyor hicbirsey Allah tek yeterki yasatmasin yinede kimseye biz biliyoruz acisini ne kadar zor oldugunu bu durumun.Evet haklisin diyip gececeksin bu tarz insanlara hem tup olsa bile kime ne yaa senin cocugun anlamiyorum bu kafa yapisini ben.Olsun yeter ki.Olmazsa napcakmis tup istemeyipte cocukta mi istemicekmis tobe tobe.Hepimiz ayni durumdayiz canim bende ayniyim gulmeyi unuttum resmen hep aklimda dusunceler dusunceler..Eskiden ne kadar neseliymisim megersem ben

Bazen hicbirsey dusunemiyorum ne umudum kaliyor nede moralim.

Benimde sulalenin hepsinin hamile olacagi tuttu bu sene herkesler hamile arkadaslar tanidik cevre desen oyle bu nedir arkadas bana inat yapar gozume sokar gibi diyorum bazen.1 sefer denemeyle hamile kaliyolar.Esimin kuzeni de evlendigi ay hamile kaldi ve doktor demiski nasil hamile kaldin sen rahmin yamuk mucize falan demis iste demekki diyorum kocasinin spermleri okadar kuvvetliki yamuk mamuk ulasmis dollemis.Arkadasin icinde uzuldum gercekten zor iste illahi insan once kendi derdine bakiyor odaklaniyor sukur demek lazim ama yapamiyoruz iste kendimizi kaptirip gidiyoruz.Hic hic yaa aklimin ucuna gelmezdi korkardim hep evlendigim ilk sene hamile kalirsam diye salakmisim sanki saglikliyiz da olcak diye korkmusum iste bu da benim cahilligim

Bekliyoruz ama anlayan yokki esime desem bile bu sefer daha cok sinirleniyor kiziyor sen her sorunda aglicakmsin aglamak neyi cozuyo diye cok icime kapanik oldum artik kimselerle konusmuyorum ev is-is ev gelip gidiyorum surat 5 karis mutsuz mutsuz herzaman.Su ameliyat bi gecsin bakalim da olmadi artik derim diye dusunuyorum da kaynana ortaligi yikar adim gibi eminim ben olsaydim ama simdiye yedi sulalem duymustu gelinin sorunu varda olmuyo diye.

Bana da kaynanamin tanidigi bi kadin hakkimda dedikodu cikarmis yazin gelinin sorunu varmista olmuyomus cocuklari diye kadinla 2 kelime etmisligim yok bir kere cenazede karsilastim merhaba merhaba okadardi.Nerden cikariyolarsa bilmem kaynanamda o zaman isten gelir gelmez beni sorguya cekmisti sen baskalarinlami konustun oglumum sorununu bilmem ne diye gerizekali salak kari sinir oluyorum cok ona da zaten bilip bilmeden konusuyo.Ben kimi taniyorum da konusacam ben kendin goruyosun evden ise isten okula gelip gidiyorum bilmiyormusun 2 kisi var tanidigim onlara soylemis oilsam bile onlar o kadini bilmiyo bile nerden cikariyonuz boyle seyleri diye aglamistim o bi kac haftam igrenctti resmen.Arkadasimin biriyle dertlesiyorum yoksa delirecegim saolsun destek oluyor oburu de benden olmuyo diye biliyor Sen niye mahcup oluyorsun ki esinde sorun var sende degil belki sende olsa daha kotu olurdun esin suclayabilirdi de Allaha sukur iyiyiz diyorum ben.Sahsen ben hasta esim iyi olsaydi ben yanmistim biliyorum bana eziyet edeceklerini cunku.Hergun soruyodu bebek yokmu doktora git sorunun vardir diye oglunda olunca kapatti o koca cenesini.Hicte mahcup olma dimdik dur

valla canım benim en yakın arkadaşlarımda hiç bi sorun olmadığı halde olmadığını biliyorlar. sadeece ailem eşimde problem olmadığını bilioyok canım eşimin ailesi bende sorun olsa bile çok anlayışlılardır. ne bileyim ben eşime aile bile söyleme dedim söylemedi. şimdi ben başkalarına olmuyo eşimde problem var dersem kulağına gider.

ama ben de bende problem olmamasına çok sevindim. eşiminkini de atlatırz inşallah

canm inşALLAH HAYIRLI HABERLELE BİZLERE YAZARSIN ..EŞİNİN DEĞERLERİ YÜKSELMİŞ BİR ŞEKİLDE GELİRSİN..İYİ HABEREL DUYMAYI ÖZLEDİK..BİZDE 3 AYI DOLDURDUK BUGÜNLERFDE GİDECEZ...RABBİM CÜMLEMİZİN YARDIMCISI OLSUN..

öyle bir yerde ysşıyoruz ki ..insanlar kimseyi anlamıyor..eşlerimizin sorunları bile saklamak zorunda kalıoruz...insanların ağzından kelimeler canımızı yakıyor.. uzun bir süre evlat hasreti ile yanan bir kadın çocuklu bir kadının yanına gittiğinde senin çocuğğun yok mu bizimki bnm üstüme ceketini atsa hamile kalıyorum kelimesini söylüyoralr bunun o kişinin canını ne kadr yakacağını düşünmeden ...insnaalr öyle konuşuyor ki sokak ta görünce yolunu çevirmek istedikelrin bile oluyor..toplum içine girmek istemiyorsun..hep aynı sorular hep aynı kafadan insanlar çıkıyor....biz kendimizi her ay hazıalr ve umut edrken hyal kırıklığı yaşarken ağlarken hrpalanırken ve ne acı olsa da toparNMA gücü buluyoruz..başkaları bunun ne demk oldugnu bilemiyorlar...etrafta insanalr bir yana evimize ki kaynNanmız eşlerimiz bize destek oljuyor.. zor günler yaşıyoruzz ama hep bir umut var içimizde olacak olacak diye...inşallah daha fazla bklemeden umudumuz gerçek olur..

Kizlar naber yaa artik hic guzel haber yok varikoselcilerden ortalik sessiz sedasiz Bu hsg nasil oluyor yaa hic bir bilgim yok neyle bakiyolar bana hic demedi bile doktor direk alttan muayene ettiler okadar

Kizlar naber yaa artik hic guzel haber yok varikoselcilerden ortalik sessiz sedasiz Bu hsg nasil oluyor yaa hic bir bilgim yok neyle bakiyolar bana hic demedi bile doktor direk alttan muayene ettiler okadar

canım varikosel biraz zamanla düzelen bir şey o yüzden fazla haber olmuyor inş en yakın zamanda içimizden biri güzel haberler verecek...hsg alttan çekiliyor canım hsg çekileceğin gün rahat şeyler ve yanuıa ped al akıntı ara ara kanama oluyor o yüzden canım..2 3 dklik bir işlem allatn muyane ettikleri gibi ilaçlı sıvı veriyorlar iki kere o kadar canım...

Evet zaman aliyor almaz olasica napalim.Doktor bana hic demedi bahsetmedi bile bundan tuplerime bakalim vs diye keske deseydi.Gerci o varikoseli duyunca zaten hemen esime odaklandi asi falan ondan bahsetti ben yinede her kontrolu yaptirmmak istedim ama yapmadi iyisin iyisin dedi yolladi hap ver bari dedim zorla folik asiti yazdirdim 1 yillk okadar.Bi daha giddersem soriim bakim.

canıımm... mutlaka bu konunun üzerine düşmelisin.tüplerde hafif bir yapışıklık olsa bile hamile kalmak zorlaşıyo.en azından çektirirsin için rahat eder.ben de çektirdim geçen ay şuanda ben de hiç bir sorun olmadığını biliyorum şükür.

oofff yaa bide hsg derdi var bitmiyir bacim.Bu doktorlar niye biseyi de bir kerede yapmazlar insan sorar bari en azindan

Tatlim bende pzrtesi gittim hsg cekildim ki iyi ki cektirmisim tikaniklik vardi hsg sirasinda acilmis dr um cok zorlandik dedi ama sonucta acilmis cok sukur..

cogu zaman gırıyorum yazdıklarınızı okumadan yapamıyorum ve paylastıklarınız okadar ıcımı rahatlatıyokı analatamam insan cevresınde kendı derdıyle dertlenen kımse bulamıyo varıkosel dedımde heh deyıp kalıyo ama burdakı herkes aynı dertleri paylasıyo ve herkesın yasadıkları aynı bıraz olsun ınsan umut doluyo sizleri tanımasamda cok sevıyorum sızlerle uzulup sizlerle seviniyorum

Tatlim bende pzrtesi gittim hsg cekildim ki iyi ki cektirmisim tikaniklik vardi hsg sirasinda acilmis dr um cok zorlandik dedi ama sonucta acilmis cok sukur..

ahhh vallahi nasıl sevindim anlatamam sanaa:)eşinin değerleri zaten düzelmişti.hiç aşılama denemeyin bence çok yakında gelecek meleğin içime doğdu kızz:)demek ki tıkanıklıktan dolayı olmamış tabi nasip ama...

oofff yaa bide hsg derdi var bitmiyir bacim.Bu doktorlar niye biseyi de bir kerede yapmazlar insan sorar bari en azindan

muhtemelen orada ki sistemden kaynaklanıyo canım.burada hemen çekmek istiyolar.bak Dildildem çektirmiş tıkanıklık çıkmış ve açılmış çok şükür.

kızlar benm hsg cektrmeme gerek varmı 3kerede olsa gebelık gecirdım ?????

Tatlim gecen yil benim tuplerim acikti ki hamile kaldim biliyosun kimyasal gebelikti.. brn cok israr ettim dr uma cekmeyelim tuplerim aciktir diye ama kapaliymis megerse hsg cekilirken acilmis. Dr umda dusukten dolayi tikanmistir dedi. Sen rahat olmak icin cektir bence canim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…