Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım çok üzüldüm geçmiş olsun.
inşallah bi kaç ay sonra hamile olduğunun sevincini yine yaşacaksın ve bebişin sana tutanacak.
ameliyatınız daha çok yeni onun etkisiyle olabilir.
ama doktor kontrolünde ol derim.
canını sıkmamaya çalış.hayırlısı olsun.

-Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın.ellerimizi boş bırakmasın. evimizi neşelendirecek çocuklar nasip etsin... Amin, hayırlı cumalar dilerim.

canım benim üzülme, aynı sorunu bende yaşadım, ama Allah biliyor ya biz hemen eşimin ailesine söyledik, çünkü soracaklar malum çocuk çocuk diye bende usulüne uygun anlattım spremlerde sorun varmış diye, ama akrabalarından bilmeyenler " niye yapmıyosun, çalışıyorsan çalış, kayınvaliden bakar, bidahaki geldiğinde elin boş gelme" diyen bi teyze vardı çok canım sıkılmıştı, ama sonra ne oldu, eşimin ameliyatına anne ve babası da şehir dışından geldi, ee haliyle bütün akrabaları hayırdır ne ameliyatı deyince kayınbabam telefonda çocuk için ameliyat oldu oğlan deyiveriyodu, böylelikle aynı insanları tekrar gördüğünde bu sefer dua ederek " Rabbim nasip etsin sizede tez zamanda " demeye başladılar, iş yerinde de söyledik arkadaşlarıma, zaten zor bi durum bide niye bu yükü taşıyalım ki ben hemen sorana tedavi görüyoruz diyorum kimse uzatamıyor, eşlerimizde üzülüyor bazen bende diyorum hiç anlamıyor diye ama içine atıyor benden daha çok çocuk seviyor, napalım sabredecez, ama ailelere söyleyin bence kızlar, destekçiniz olurlar, olmuyorlarsada en azından laf sokan olmaz bize, böylelikle sabretmemiz daha kolay olur

Amin insallah keske yasasak o gunleri hemde en kisa zamanda hepmizde .Cunku burdaki herkes cok zor zamanlar yasiyor Cok zor anca yasayan anlar bizim halimizi cunku digerlerinin yani sorunu olmayanlarin sadece zamana ihtiyaclari var bizim oyle degil umut bile edemez oldum sadece uzuntu bunalim bukadar hissettiklerim.Bana demezler mi sen kafaya takiyorsun galiba ondan olmuyordur rahat ol falan.Hic belki kadinda belki kocada sorun vardir diye dusunen yok dusunseler bile direk aa belki sorunun var diye beni suclamalar cok agrima gider oldu kaldiramiyorum

Tatlim bende soyledim ailelere ama sadece aileler biliyor ve kaynana duyulmasini istemiyor en azindan millet sormazdi mesela bilseler aa tedavi goruyolar denir gecilir ama boyle butun yuku benim omuzlarma bindirmekten baska birsey olmuyor esim cunku kimseyi gormuyor ev is kendi arkadaslari bitti.Ben oyle degil beraber durdugumuz icin bisruu gelen giden biz gidiyoruz mecburen bende gidiyorum her zaman ayni laf ayni laf yemin ediyorum gozumun icine bazi seyleri soka soka konusmalar,imalar,ogutler,Kaynanamdan dolayi soyleyemiyorum iste soylesem kesin kavga eder benle biliyorum huyunu cunku.Siz ne zaman ameliyat oldunuz esinin degerleri nasil simdi?Allah tez vakitte bizi mutlu etsin ins.

tatlım çok geçmiş sakın üzülme yine olacak inş bu sefer sorunsuz inş... o bence inceden araştırma yapsınlar neden düşük olduğu için benim bilgim yok ama belki de çok küçük bi ayrıntıdan dolayı düşüyordur...

tatlım benim bu şekilde düşünüp yıpratma kendini...biliyorsun hepimiz aynı dertten muzdaribiz burada o yüzden senin yaşadığın stresi az çok hepimiz yaşıyoruz ama inancımız bize yetiyor biliyoruz ki biz de bir gün o güzel duyguları yaşayacağız ve ileride bugünlerimizi tebessümle anacağız o yüzden tatlım sabır biraz daha sabret olur mu canım benim...üzme kendini ama

Son düzenleme:

Tam iyi oluyorum pozitif oluyorum birileri geliyor afedersin butun moralimin psikolojimin icine edip gidiyorlar.Sabir sabir derken sabir tasi catlayacak birgun esimde bana sen herzaman aglicakmisin diye kiziyor dedim icimden geliyor engel olamiyorum napiim Beni en iyi anlayan siz kader ortaklarim kardeslerimsiniz zaten

canım hiç üzülme, inan aynı şeyleri bizler de yaşıyoruz.çok üzücü bi durum malesef

canım hiç üzülme, inan aynı şeyleri bizler de yaşıyoruz.çok üzücü bi durum malesef

Biliyorum sizlerde yasiyosunuz Allahim kimseye yasatmasin ne evlat acisi ne evlat yoklugu cok aci birsey halden anladiginiz icin zaten direk size kostum geldim esim bile anlamiyor nasil hissettigimi cunku.Bana bugun kiziyor her moralin bozuldugunda sen aglicakmisin aglayinca noluyo diye.Dedim elimdemi icimden geliyor engel olamiyorum bu benim yapim napiimm yaaa

haklsın canm anne olabilecek miyiz olamıycak mıyız düşünceiyle kendimizi yıpratırken bazıları hiç bir şeyden haberleri yokken insanın moralini alt üst edebiliyorlar..ama inanmak gerek ...umudu kaybetmemek gerek...

canım bu kadar üzme kendini lütfen...bu yoldan geçmeyen,istediği ayda hamile kalan insanların bizi anlamalarını bekleyemeyiz. keşke anlasalar,keşke acımasız laflarını bir düşünüp öyle söyleseler...maalesef ben de insan içine çıkmak istemiyorum artık.hele düğünlerden nefret ediyorum.tembel gelin!!!al artık sende bebek!!!yaşın geçiyo!!!(23 yaşındayım)

dün arkadaşım aradaı.henüz 3 aylık evli.ilk ayında hamile kaldı ama kimyasal gebelikmiş adet oldu sonra ve bu ay bi daha hamile.yani 3 ayda 2. ye hamile!!Allah'ım dedim içimden nasıl canım yandı...bide regl dönemindeyim.ama o benden dertli çıktı.eşi itip kakmaya başlamış daha 3 aylık evli olduğu halde.annesine toz kondurmamaya,kızın üzerine yürümeye vs vs vs...sonra şükrettim halime. Rabbim ne zaman yazdıysa o zaman olacak sonuçta inançlı insanlarız şükür.en azından bizim bebişlerimiz huzurlu bir ortamda büyüyecek.anlatmak istediğim,herkesin imtihanı farklı,beterin beteri var...dualara sığınmaktan başka yapacak bişeyimiz yok maalesef...

diğer topikte meryem suresine başlamak istediğini yazmışsın.ben okuyorum bugün 37. günüm regl olduğum için kyınvalidem okuyo sağolsun.inşallah vsile olacak inanıyorum:)sende başla biran önce.yer gök dua diye boşuna dememişler..

anladım canım, biz kayınvalideyle farklı şehirde oturuyoz, başta onlarda kimseye söylemiyordu, sonradan ameliyattan sonra mevzu ortaya çıktı, ama ben Allah biliyo soran akrabaya diyorum tedavi görüyoruz diye saklamadım, ama sen devamlı iç içe duruyorsan tabi sorun olur gene bildiğin gibi davran en iyisi.bizimde 3 gün sonra ameliyat 3 ay olacak sorma bende bu adetimde günüm bir gün geçince nasıl heyecanlandım, ama sonra dibe vurdum, bizim ileri hızda sorun var, sayıda çoğalmalı tabi. morfoloji iyiydi ama ileri hız sıfır bakalım testi ocak gibi tekrarlatacam, reğli olduğumda, şimdi yumurtalama zamanıma neyim denk gelir, test içinde perhiz yapar, artık benimde sabrım kalmadı, Rabbim hepimize tez zamanda sağlıklı hayırlı bebeler versin inşallah.

gecip gıdıyo ıste gunler derdım cok buyuk demıyorum derdımı nıyet sayanlar vardr dıye hamdolsun hamıle kalabılıyrum ne kadar uzulsemde gecıyo ıste zman herseyn ilacı inş hepimiz bebişlerimizi kucagımıza alırız

insan ne buyuk destegı esınden beklıyo ama yok malaesef cok cırpınman gerekeyı derdını anlatabılmek ıcın cevre baskısı zaten insanı bıtıriyo amelıyat olucagını sole soranlara ıyılesme suresnı sole kayınvalıdelerın hepsının zoruna gider ogullarına toz kondurmak ıstemezler bıraz polıtık davranmaya calıs esınede neden agladını sole anlamasını saglamaya calıs canm cunku oda sıkıntı ıcınde bence rabbim baska turlu ımtıhan etmesın bıraz vurdumduymaz olsaydık zaten hıc bıseyde zorlanmazdık bız varız hep burdayız emrak etme

canm ya inş en kısa zamanda hatta bu ay hamıle kalırsın nerdeyse aynı zmanda evlenmısız donup baktıgında yazık dıyosun gecen senelere rabbim hayırlısını versın inş spermler 70 gunde kendını yenılıyo test yaptrsabılırsınız bence hemen

kızlar merhaba, nasılsınz yeni güzel haberler yok sanrım.

şöyle bi baktım da geçmişe. bizim durumumuzu da bilen yok sadece benim ailem. bi ara eşimin ablası biliyordu. eşime şimdi ailesine söylemesine bile izin vermiyorum.

hiç kimsenin bilmesini istemiyorum.geçen sene çocuk düşünüyorum dedim bu sene millet tedavi görüyo demiş benim için hiç bir şey bilememelerine rağmen.

soranlara da düşünmüyorum diyorum.

nedense kabullenemiyorum bunu bir türlü. hala inkar ediyorum yakın arkadaşlarıma bile daha bi yıl olmadı korunmayı bırakalı diyorum.

sanırım tedavı ile çocuk sahibi olmayı bi yetersizlk bi eksiklik gibi görüyorum bilinçaltımda. öyle mi ki tabi ki hayır.

söylediğimde insanların acıyarak bakması içimi parçalıyo mahcup hissediyorum kendimi nedense.

canım benim bir kuzenim var 34 yasında henüz evlenmedi evlenmeyi çok istiyor ama kimseyi de beğenemiyor, bir de kulturlu halden anlayan anlayıslı biridir her neyse geçenlerde konusuyoruz benim yaşım gectı bu saatten sonra evlensemde cocuk olması zor ıhtımal yumurtalarım azalıyor demeye basladı bende ne olacak hiç olmazsa tup bebek yaptırırsın ne var ne uzuluyorsun dedım ve dediğime pişman oldum tup bebeği duyunca şekli şemali değişti aaa yokk ne tup ebbeği olmazsa da olmaz yok hayır tup bebek yaptırtmam ALLAH cok aratmasın eger bebek sevgısı ıstegı cok agır basarsa bole bıseyı belkı durunurum yoksa hayır tup bebekle olmaz demesin mi bir de yuzunu burustura burustura o kadar kotu bişeymiş gibi bahsetti ki o an başımdan aşağı kaynar sular boşaldı sanki bir an durdum ve durumuma baktım benim eşim azosperm 1 tane bile sperm yok varikosel ameliyatı oldu bekliyoruz ve belki bizim tup bebek umudumuz bile yok etrafımızdaki insanların bizim umudumuza bile bakış açıları ne kadar yaralayıcı.
o yuzden kimseye de soyleyemıyorum , ilerde tup bebekle cocuk sahıbi olsak kımseye soylemem bunu bile , biliyorum benim ailemde tup bebek diye bir garip karsılayacak , anlamıyorum nedir niye boyle dusunuyorlar.

biz su an istemiyoruz demeye basladık etrafa 2015 ten once ıstemıyoruz karar aldık 30 yasımıza gelemden dusunmuyoruz dıye, bilmiyorlar ki bebek hasretinden her sabah yataktan mutsuz mutsuz aglamaklı uyanıyorum , her gece yataga mutsuz mutsuz gırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…