• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar bugün test yaptırdık ameliyat % 100 başarılı olmuş bütün değerlerimiz düzelmiş. artık bekleyeceksiniz normal yolla gebelilik olmama ihtimali yok artık dedi....

ameliyat öncesi değerler
sperm konsantrasyonu:11.7
hareketlilik:17.5
morfoloji:16
toplam sperm:35
ileri hareket(a+b):1.5

ameliyat sonrası değerler
sperm konsantrasyonu:25.2
morfoloji:33.6
harketlilik:61.4
toplam sperm:76.2
ileri harket(a+b):31.8

canım senin sonucunu merak ediyordum.inan ki çok sevindim.güzel haberlerin yakındır.darısı başımıza:)

evet canım bu aralar çalışmalar yapmıyorduk artık sıkı çalışma yapmamız lazım...canım biz varikosel teşhisi için baya bi bekledik hemen pat diye koymuyorlar. en az 3 kere spermiyogram yaptırıyorsun sonra doktor değerlerin inişli çıkışlı olup olmadığına bakıyor eğer sürekli bir düşme varsa ve doktor el ile muayenede varikosel saptarsa varikosel var demek...biz ameliyatı rize de devlet hastanesinde olduk canım..siz hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Biz istanbula yakınız orada olurz eğer kesin teşhis olursa..doktorda bana öyle dedi el muayenesinde belli olur ...eğer değerleri etkilemişse ameliyat yapılır değerler normal sınırlar içindeyse ameliyata gerek olmaz.o yüzden güvenilir bir yerde testi tekrarlatıcaz.mutlaka embriyologların yapması gerekir sperm testini dedi. Öyle değilse güvenmeyin dedi.Özel hastanede yaptırmıştık biz.. sol tarafta fıtık var bizim teşhisi ondan dolayı da dikkatten kaçmış olabilir dedi...işte böyle canım Allah dermansız dert vermesin sorunlar böyle belli olsun ki çözüme yaklaşalım iyi geceler canım inşallah önümüzdeki aya güzel haberini alıcaz bacaklar havaya unutma :))))

günaydın kızlar

ameliyat sonucu sperm testi güzel çıkan arkadaşım gerçekten çok sevindim.İnşallah çok zaman geçmeden hamile kalırsın.Bu arada biizm sperm değerlerini de yazacağım yorumlarmısınız

ml sperm sayısı 22milyon
total sperm sayısı 44 milyon

a ileri doğru hızlı hareketli %5
b yavaş hareketli %45
c yerinde hareketli %10
d hareketsiz % 40

morfoloji % 60

bize bu değerlerle özel hastane de direk ameliyat dediler..devlet hastanesinde bir sperm testi ile ameliyata karar verilmez ayrıca miktarda sorun yok aşılama yapılabilir ikinci bir sperm testi daha yaptırın 3 ay sonra ona göre karar verilsin dediler..sizce değerler nasıl ?

Canım biz 2,5 yıllık evliyiz 8 aydır deniyoruz.doktorda ameliyata gerek yok dedi ama aşılma çok rahat olur dedi çünkü süper dedi sonuclar ama peki eşim daha çok arttırması için Yada bebiş olması için ne kullanmalı

canım senin değerler normalmiş ya, biryerde okudum ileri hızlı ve yavaş hareket a+b toplamı %50 veya sadece ileri hızlı %25 olsa yeterliymiş. Gerçi bizim de toplam %50 ama 1 yıldır bişey tutturamadık galiba bize de doktor aşılama diyecek aşılama yaptıracakmısınız yaptırırsan bilgileri paylaşırsın canım

kızlar bugün test yaptırdık ameliyat % 100 başarılı olmuş bütün değerlerimiz düzelmiş. artık bekleyeceksiniz normal yolla gebelilik olmama ihtimali yok artık dedi....

ameliyat öncesi değerler

ayyyy canm ya inan cokkkk mutlu oldum ya catladım meraktan ohh artık gelsın bebısler bol bol calıscan artık durmak yokk yola devam:46::46::46::46::46::46::46:hamiş olcan:49::49::49::49::49::49::49::52::52::52::52::52::52::52:

canım senin sonucunu merak ediyordum.inan ki çok sevindim.güzel haberlerin yakındır.darısı başımıza:)

sağolsın tatlım...çektiğimiz o stres dolu günler geride kaldı.umarım en yakın zamanda daha mutlu haberler alırız...

Canım biz 2,5 yıllık evliyiz 8 aydır deniyoruz.doktorda ameliyata gerek yok dedi ama aşılma çok rahat olur dedi çünkü süper dedi sonuclar ama peki eşim daha çok arttırması için Yada bebiş olması için ne kullanmalı
canm proxeed plus var arginmax var biz xy complex kullnıyoruz sen canını sıkma sonuclar ıyı ama varıkosel olunca insan korkuyo kafan rahat olsun 3 ay beklemeye gerek yok 20 gun sonra tekrarlayabılırsın
valla canım bizimde a+b toplamı %50 ama hızlı hareketli %15 olduğu için 1 yıl oldu hala tutturamadık.miktarda tam sınırda 20 milyon.. yani varikosel varmış.doktor bize % 5 hamile kalma ihtimalinden bahsetti.Fakat ortada bişey yok.ayrıca bir sperm testiyle karar verilemez dedi.ikinci testi 1 ay sona falan yaptırmayı düşünüyoruz.siz de 3 ay arayla yaptırın test doktorlar 3 ay ara ile sperm testi yapılır diyorlar.o zamana kadar tutmazsa tekrar bakarsınız
canm bu a+b nedr yaa
günaydın kızlar

ameliyat sonucu sperm testi güzel çıkan arkadaşım gerçekten çok sevindim.İnşallah çok zaman geçmeden hamile kalırsın.Bu arada biizm sperm değerlerini de yazacağım yorumlarmısınız

ml sperm sayısı 22milyon

b yavaş hareketli %45
c yerinde hareketli %10
d hareketsiz % 40

morfoloji % 60

bize bu değerlerle özel hastane de direk ameliyat dediler..devlet hastanesinde bir sperm testi ile ameliyata karar verilmez ayrıca miktarda sorun yok aşılama yapılabilir ikinci bir sperm testi daha yaptırın 3 ay sonra ona göre karar verilsin dediler..sizce değerler nasıl ?

canm drlar cok karasız bırakıyolar işte varıkosel olunca tedrgın olduk bız kendımız amelıyata kara verdık cok zman kaybettk 2. testen sonra kararınızı verın derm

Biz istanbula yakınız orada olurz eğer kesin teşhis olursa..doktorda bana öyle dedi el muayenesinde belli olur ...eğer değerleri etkilemişse ameliyat yapılır değerler normal sınırlar içindeyse ameliyata gerek olmaz.o yüzden güvenilir bir yerde testi tekrarlatıcaz.mutlaka embriyologların yapması gerekir sperm testini dedi. Öyle değilse güvenmeyin dedi.Özel hastanede yaptırmıştık biz.. sol tarafta fıtık var bizim teşhisi ondan dolayı da dikkatten kaçmış olabilir dedi...işte böyle canım Allah dermansız dert vermesin sorunlar böyle belli olsun ki çözüme yaklaşalım iyi geceler canım inşallah önümüzdeki aya güzel haberini alıcaz bacaklar havaya unutma :))))

inş.canım.doktoronuz çok doğru demiş kesinlikle doğru diyor bir kaç kere daha güvenilir bi yerde test verin daha sonra değerlerinizde şekil bozukluğu varsa varikosele bakarlar zaten varsa ameliyat mutlaka olun canım. erkek infertilitesinin en sorunsuz hastalığı varikosel yani çözümü olan bir hastalık diğer hastalıklarda olan değerlendirilir yardımcı ürüme yöntemlerine başvuruluyor ama varikosel hastalığı düzeltilebilir bi hastalık...

ayyyy canm ya inan cokkkk mutlu oldum ya catladım meraktan ohh artık gelsın bebısler bol bol calıscan artık durmak yokk yola devam:46::46::46::46::46::46::46:hamiş olcan:49::49::49::49::49::49::49::52::52::52::52::52::52::52:

valla canım bende 6 aydır orta yerimden çatlamak üzereydim nihayet 6.ayımız geldi ve sonuçlar süper ya hala çok şaşkınım.ama niye bebek olmadı. dün eşim hemen şımardı benim değerlerim düzelmiş niye bebek olmadı sende sorun var diyor hemen:1:

günaydın kızlar

ml sperm sayısı 22milyon

b yavaş hareketli %45
c yerinde hareketli %10
d hareketsiz % 40

morfoloji % 60

canım bence değerleriniz çok çok iyi sakın bu değrlerle ameliyat olmayın çünkü doktor yanlış teşhis koymuş olur.varikoselden söz etmek için ilk öncelikle en az 3 kere test verilir değerler dünya sağlık örgütüne göre verilen değerlerin altında ise değerler sürekli inişli çıkışlı ise 2.olarak el ile muayene de varikosel teşhisi konulduysa ve üstüne 1 yıldır çocuğunuz olmuyorsa o zaman gerçekten varikosel ameliyatı şart. şöyle bir durum daha var eğer değerler çok iyi mesela sizin değerler gibi ona rağmen varikosel varsa o zaman ameliyata gerek yok çünkü varikosel olan spermlerin yapısını bozmadığı için gerek yok yani varikosele.illa varikosel var diye ameliyat olunacak diye bir şey yok.aman canım çok dikkat edin. varikosel konusunda uzman oldum nerdeyse 6 aydır internette araştırmadığım makale kalmadı.özel hastane olduğu için ameliyat demişler bence...değerleriniz nerdeyse bizim değerlerle aynı canım ...2 3 kere daha test yaptırın değerleriniz bu şekildeyse zaten sorun yok...bu değerlerle normal gebelik olur canım neden aşılama dedilerki?

Son düzenleme:
canım normalde 1-2 lokosıt cıkmalıydı. o yuzden bıraz ıltıhap var dedim.. basladınız mı canım sız argınmax?

ewet salı gününnden beri kyllaıoyurz..:) inşALLAH EN AZINDAN AŞILAMAYA YAPACAK KADR YÜKSELTİR DEĞERLERİMİZİ..NE GARİP BİŞEY NORMAL GEBELİĞİ GEÇTİK AŞILAMAYA AYAK BAĞLADIK...RABBİM YARDIM EDR İNŞALLAH HEPİMİZİE...yemekelrle berabir mi alıyorsunz siz yoksa yemeten sonra mı ...

sizin aşılamaya aşaması nasıl gidiyor ..?

canm doktor ameliyata gerek yok demiş se bkleyin ..ama aşılamayı da yapın bence..değerlerin ne hale geleceği belli olmaz..bakarsın 3 4 ay sonra ameliyat diyecek ameliyata tedavi derken 1 yıl geçer...aşılamayı yapın eşinde takviye vitamin ilaçalr ve kürler kulnsın ..arada test yaapr..ne durum da diye ama aşılamyı yapın hazır değerliniz buna müsatiken..zaten 8 aydır bkliyorsuuz olsa olurdu blki yinede RABBİMİN YAPACAĞI İŞ..BLKİ BU AY HAMİLESİNDİR..AMA ERTELEMYİN LÜTFEN..

değerlerimiz canım allahıma şükür düzelmiş. Doktor artık bir sorun kalmadı dedi....

Ameliyat öncesi değerler

cnm çok sevindim...nişallah bu ay daha güzel haberlerinzi alırız darısı bizim değerlerin başına inşALLAH.. ..eşin ilaç kulndımı ?

Son düzenleme:
canım biz doktora test yaptirmak istediğimizi söyledik yaptırdık varikosel veya baska bişey demedi test sonucunu çok iyi dedi enfeksiyon için bisey demedi :s

CANM VARİKOSEL TEŞİSİ HEMEN KOYULMUYOR ZATEN...öncelikle 3 test yapıyorlar arlarında 1 ay olmak şartıyla..sonra elle muayne ediliyor..sonrada ultrasyon da belli olur..ama sizin değereriniz normal ktü değil yani..ne kdrdır bkiyorsunz.. uzun zamndır bkliyorsanız aşılama yapın bnce...bklemek yoruyor insanı..hakınıda hayırlsı

valla canım bende 6 aydır orta yerimden çatlamak üzereydim nihayet 6.ayımız geldi ve sonuçlar süper ya hala çok şaşkınım.ama niye bebek olmadı. dün eşim hemen şımardı benim değerlerim düzelmiş niye bebek olmadı sende sorun var diyor hemen:1:
hemen ole derler tabıı canm sen hıc canını sıkma sımdı butun stresler bıttı esınınde kendıne guvenı geldı olcak en yakın zmanda dusun yumurtalar kendını korunuyo zannedıyodu bunca zaman gelen gden olmadıgı ıcın sımdı anca alıscak spermlere afallamıstr senn yumoslar
ewet salı gününnden beri kyllaıoyurz..:) inşALLAH EN AZINDAN AŞILAMAYA YAPACAK KADR YÜKSELTİR DEĞERLERİMİZİ..NE GARİP BİŞEY NORMAL GEBELİĞİ GEÇTİK AŞILAMAYA AYAK BAĞLADIK...RABBİM YARDIM EDR İNŞALLAH HEPİMİZİE...yemekelrle berabir mi alıyorsunz siz yoksa yemeten sonra mı ...

ya canm yaa deme ole sabır bıraz hemen ılk testen umudunu kaybettın guzelım rabbım yuzunu guldurcek bak gor arkadasımla bırebır yuzyuze gorustum dıyokı tam benm yumurtlama haftamda 3 ay doldu test yaptrdık ve 3 mılyn cıktı hıc duzelme olmamıstı ve ben o ay hamıle kaldım tupbebk demeye karar vermıstk ve butun umutlarımız yıkılmıstı dedı sımdı oglu var masallah varıkoselden kurtulduk onumuz acık allahın ıznıyle

canım bence değerleriniz çok çok iyi sakın bu değrlerle ameliyat olmayın çünkü doktor yanlış teşhis koymuş olur.varikoselden söz etmek için ilk öncelikle en az 3 kere test verilir değerler dünya sağlık örgütüne göre verilen değerlerin altında ise değerler sürekli inişli çıkışlı ise 2.olarak el ile muayene de varikosel teşhisi konulduysa ve üstüne 1 yıldır çocuğunuz olmuyorsa o zaman gerçekten varikosel ameliyatı şart. şöyle bir durum daha var eğer değerler çok iyi mesela sizin değerler gibi ona rağmen varikosel varsa o zaman ameliyata gerek yok çünkü varikosel olan spermlerin yapısını bozmadığı için gerek yok yani varikosele.illa varikosel var diye ameliyat olunacak diye bir şey yok.aman canım çok dikkat edin. varikosel konusunda uzman oldum nerdeyse 6 aydır internette araştırmadığım makale kalmadı.özel hastane olduğu için ameliyat demişler bence...değerleriniz nerdeyse bizim değerlerle aynı canım ...2 3 kere daha test yaptırın değerleriniz bu şekildeyse zaten sorun yok...bu değerlerle normal gebelik olur canım neden aşılama dedilerki?

canım çok teşekkür ederim,varikosel teşhisi ultrasında konuldu.Fakat değerler gerçekten kötü değilmiş.ben 79 doğumluyum 35imden gün aldım eşim de 77 doğumlu 37 den gün aldı ve bir yıldır hiç hamile kalmadım korunmadık.o sebeple aşılama olabilir diyorlar.yaş geçince gebe kalmak daha zor...eğer gerçekten bu değerlere yakın değerlerde aşılama yaptıran arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.Ameliyatla uğraşınca en az bir yıl kaybımız olacak.bri de çocuğun olması 2 yılı bulacak.yaşımız gidiyor sıkıntı o canım :))

canm proxeed plus var arginmax var biz xy complex kullnıyoruz sen canını sıkma sonuclar ıyı ama varıkosel olunca insan korkuyo kafan rahat olsun 3 ay beklemeye gerek yok 20 gun sonra tekrarlayabılırsın

canm bu a+b nedr yaa

canm drlar cok karasız bırakıyolar işte varıkosel olunca tedrgın olduk bız kendımız amelıyata kara verdık cok zman kaybettk 2. testen sonra kararınızı verın derm

canım a+b ileri hızlı hareketli a + ileri yavaş hareketli b dir toplamı %50 olmalıymış en az...ya da toplamı % 50 değilse de sadece ileri hızlı hareketli en az % 25 olmalıymış. bizim zaten %50 tam sınırdayız bakalım arkadaşların da dediği gibi bir ay sonra sperm testi yaptıracağız.ona göre karar verilir.ama bu arada sperm sayısı ve hızı artırıcı şeyler tüketmesini sağlayacağım.keçibounuzu özü aldım başka bildiğiniz şeyler varsa yazın kızlar

ameliyat öncesi değerler

senin adina cok sevindim canim insallah yakin zamanda guzel haberlerinizi bekliyor esinin yasi kac cnm bizim de ameliyatin 3 cu ayindayiz bekliyoruz

Canim ins guzel sonuclar alirsiniz.. yemeklerle beraber alinmasi gerkiyormus ama biz hep yemeklerden sonra kullandik :))) canim yarin kontrolum var hayirlisi bakalim..

ameliyat öncesi değerler

Canim benim cok sevindim hadi siki calismalara basla bu ay :)))

Back
X