• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cnm çok sevindim...nişallah bu ay daha güzel haberlerinzi alırız darısı bizim değerlerin başına inşALLAH.. ..eşin ilaç kulndımı ?

sağol canım inş allah eşlerimize şfa versin inş.hayır ne kür ne de ilaç kullandık.tam tersine eşim çok sağlıksız besleniyor.zaten doktor eğer gerçekten sorun varikoselden dolayı sperm değerleri bozuksa zaten değerleriniz düzelir o yzden ilaca gerek yok demişti...demek spermlerin şekil bozukluğunun nedeni varikoselmiş.

hemen ole derler tabıı canm sen hıc canını sıkma sımdı butun stresler bıttı esınınde kendıne guvenı geldı olcak en yakın zmanda dusun yumurtalar kendını korunuyo zannedıyodu bunca zaman gelen gden olmadıgı ıcın sımdı anca alıscak spermlere afallamıstr senn yumoslar

doğru canım hızımız ve morfolojimiz kötüydü düzeldi şimdi inş en yakın zamanda daha mutlu haberler alırız ..allah yardımcımız olsun

canım çok teşekkür ederim,varikosel teşhisi ultrasında konuldu.Fakat değerler gerçekten kötü değilmiş.ben 79 doğumluyum 35imden gün aldım eşim de 77 doğumlu 37 den gün aldı ve bir yıldır hiç hamile kalmadım korunmadık.o sebeple aşılama olabilir diyorlar.yaş geçince gebe kalmak daha zor...eğer gerçekten bu değerlere yakın değerlerde aşılama yaptıran arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.Ameliyatla uğraşınca en az bir yıl kaybımız olacak.bri de çocuğun olması 2 yılı bulacak.yaşımız gidiyor sıkıntı o canım :))

canım yaşınız iyi bence olur merak etmeyin. tek başına ultrasonda konulan teşhis doğru değil. varikosel teşhisini mutlaka el ile koymalı doktorlar.biz doktorlara ultrason kağıdını gösterdiğimiz zaman ben kağıda bakmam,el ile muayene ederim eğer varsa ona göre teşhis koyarım demişti.o kağıt tek başına bir şeyi ifade etmiyor canım. tabii ki çok beklememek için aşılama yaptırabilirsiniz bu değerlerle şansınız baya yüksek...

senin adina cok sevindim canim insallah yakin zamanda guzel haberlerinizi bekliyor esinin yasi kac cnm bizim de ameliyatin 3 cu ayindayiz bekliyoruz

sağol,tatlım.inş senin de güzel haberlerinizi alırız...eşimin yaşı 30 beim yaşım 26 canım. sizde mi 6.ayınızda test vereceksiniz?

Canim benim cok sevindim hadi siki calismalara basla bu ay :)))

aynen canım son 3 ayı boş geçtik madem değerler düzeldi sıkı çalışma yapmak lazım.6 aydır olmayınca bu sefer ben stres oldum acaba niye olmuyor hala diye allahım ya illa sıkıntı yapacak bir şey buluyorum:1:

hemen ole derler tabıı canm sen hıc canını sıkma sımdı butun stresler bıttı esınınde kendıne guvenı geldı olcak en yakın zmanda dusun yumurtalar kendını korunuyo zannedıyodu bunca zaman gelen gden olmadıgı ıcın sımdı anca alıscak spermlere afallamıstr senn yumoslar

ya canm yaa deme ole sabır bıraz hemen ılk testen umudunu kaybettın guzelım rabbım yuzunu guldurcek bak gor arkadasımla bırebır yuzyuze gorustum dıyokı tam benm yumurtlama haftamda 3 ay doldu test yaptrdık ve 3 mılyn cıktı hıc duzelme olmamıstı ve ben o ay hamıle kaldım tupbebk demeye karar vermıstk ve butun umutlarımız yıkılmıstı dedı sımdı oglu var masallah varıkoselden kurtulduk onumuz acık allahın ıznıyle
inşALLAH DÜZELİR CANM...ÇOK TŞK EDRM..SİZİNLERİN DESTEĞİ OLMASA NE YAPRDIM BİLMİYORUM...EVDE KENDİ KENDİNLE DÜŞÜNE DÜŞÜNE KAFAYI YIYORUM ZATEN..RABBİM HPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN..45 GÜN SONRA TEKRAR TEST YAPACAZ..

sağol canım inş allah eşlerimize şfa versin inş.hayır ne kür ne de ilaç kullandık.tam tersine eşim çok sağlıksız besleniyor.zaten doktor eğer gerçekten sorun varikoselden dolayı sperm değerleri bozuksa zaten değerleriniz düzelir o yzden ilaca gerek yok demişti...demek spermlerin şekil bozukluğunun nedeni varikoselmiş.
anladım canm..iyi bari variosel illetinden kurtuldunuz şükür..şimdi ilaç verdi mi takviye vitaimn flan..

anladım canm..iyi bari variosel illetinden kurtuldunuz şükür..şimdi ilaç verdi mi takviye vitaimn flan..

hayır canım ben özellikle sordum ilaç verecek misiniz diye gerek yok düzelmiş değerler normal sperm değerlerine sahipsiniz artık dedi...inş sizde en yakın zamanda kurtulursunuz canım. eşim ameliyattan çıktıktan sonra doktor değerlerin düzelme ihtimali % 75 demişti eğer düzelirse illa hamilelik olacak diye bir şey yok demişti...allah bilir yani kaderimizde varsa inş olur canım.yeter ki alnımıza yazılsın...

tam 1 yıl önce eşimde varikosel ameliyatı oldu hemde çift taraflı.fakat onun düzeldi simdide bende pko cıktı :43::43::43:

Acaba aşılamamı yaptırsak beklemeden ? Ameliyata gerek yok demişti doktor ama böyle beklemekte zor bi aşılama mı denesek acaba degerlerin iyi demişti doktor :)))

hayır canım ben özellikle sordum ilaç verecek misiniz diye gerek yok düzelmiş değerler normal sperm değerlerine sahipsiniz artık dedi...inş sizde en yakın zamanda kurtulursunuz canım. eşim ameliyattan çıktıktan sonra doktor değerlerin düzelme ihtimali % 75 demişti eğer düzelirse illa hamilelik olacak diye bir şey yok demişti...allah bilir yani kaderimizde varsa inş olur canım.yeter ki alnımıza yazılsın...
amin..canm inşALLAH..en çok merak ettiğim arkadaşlar arasındydın...şükür ki artık senin sadece hamlelik müjdeni bkliyeceğiz...darısı bütün arkadaşalrımızın ve bnm başıma inşallah...

Acaba aşılamamı yaptırsak beklemeden ? Ameliyata gerek yok demişti doktor ama böyle beklemekte zor bi aşılama mı denesek acaba degerlerin iyi demişti doktor :)))
canm değğerleriniz güzel ama normal gebelik 1 ay mı yoksa daha mı sonra blli olmaz..aşılamaya yaparsanız ve tutar inşallh...en azından bkleme aşaması olmayack..bklemek çok zor..:(

kızlar bugün test yaptırdık ameliyat % 100 başarılı olmuş bütün değerlerimiz düzelmiş. artık bekleyeceksiniz normal yolla gebelilik olmama ihtimali yok artık dedi....

ameliyat öncesi değerler
sperm konsantrasyonu:11.7
hareketlilik:17.5
morfoloji:16
toplam sperm:35
ileri hareket(a+b):1.5

ameliyat sonrası değerler
sperm konsantrasyonu:25.2
morfoloji:33.6
harketlilik:61.4
toplam sperm:76.2
ileri harket(a+b):31.8

çok güzel bi haber canım.İnşallah kısa zamanda güzel haberlerini verirsin topiğin de neşesi gelir.Tebrikler:46:

amin..canm inşALLAH..en çok merak ettiğim arkadaşlar arasındydın...şükür ki artık senin sadece hamlelik müjdeni bkliyeceğiz...darısı bütün arkadaşalrımızın ve bnm başıma inşallah...

Canım sen ve diğer varikosel topiğine sürekli takılan arkadaşlarım hepinizi her gün dört gözle güzel haberler okuma umuduyla topiğe giriyor,yazıklarınızı okuyorum. burası çok sıcak ortam canım eşim ameliyat olduğu günden beri her gün buradayım hepinizi tanıdım zaten...bu topikte bir kişinin verdiği müjdeli haber beni çok duygulandırıyor ve umutlandırıyordu umarım bende sizlere umut olmuşumdur. allah içimi biliyor ya beklemenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum allahım ameliyat olup değeri yükselmesi için bekleyen arkadaşlarımın yüzünü güldürür inş...en yakın zamanda hamilelik haberleri vermeyi de nasip eder tabii en önemlisi bu yani beklentimiz.

çok güzel bi haber canım.İnşallah kısa zamanda güzel haberlerini verirsin topiğin de neşesi gelir.Tebrikler:46:

inş tatlım bizim ümidimiz bitmişti artık ameliyat olalı 6 ay oldu hala gebelik olmadı galiba değerlerimiz yükselmedi diye umuyorduk ama tam tersi çıktı.şükür rabbim. o şekilde düşünmeye başladığımız için çalışmaları aksatıyorduk ama bundan sonra içimiz rahatladığı için çalışmalara tam gaz devam ederiz artık.:1:

Canım sen ve diğer varikosel topiğine sürekli takılan arkadaşlarım hepinizi her gün dört gözle güzel haberler okuma umuduyla topiğe giriyor,yazıklarınızı okuyorum. burası çok sıcak ortam canım eşim ameliyat olduğu günden beri her gün buradayım hepinizi tanıdım zaten...bu topikte bir kişinin verdiği müjdeli haber beni çok duygulandırıyor ve umutlandırıyordu umarım bende sizlere umut olmuşumdur. allah içimi biliyor ya beklemenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum allahım ameliyat olup değeri yükselmesi için bekleyen arkadaşlarımın yüzünü güldürür inş...en yakın zamanda hamilelik haberleri vermeyi de nasip eder tabii en önemlisi bu yani beklentimiz.

Bende artik bu sitesiz bu topigi kontrol etmeden duramiyorum merak ediyorum butun gun acaba hamile varmi bir haber varmi diye cunku insan guzel seyler duymak istiyor birazcikta olsun umit olsun istiyor..Tabiki sende bize umit oldun ,Allah dusmanin basina vermesin bu illeti insallah bunu da yeneriz sen artik kafani rahat tut bak sukur herseyiniz yolunda sende gereksiz stres yapip hamile kalmana etki etmesin.Beni tek dusunduren su doktorun sozleri kafamdan atamiyorum.:50:

:( üzüldüm canm ..eşinini değerleri normale döndü demi...bu pko tam olarak nedir.. ?

Canim pko demek yumurtaliklarda cok sayida ama gereksiz yani kalitesiz ymurta olusmasi demek ayrica kist yapmaya cok musait oluyorsun bu olunca vucudunda killanma yuzunde sivilcelenmeler oluyor kilo yapiyor bir cok kiside hormonlarin bozuk oluyor bununla ilgili herseyi biliyorum cunku bikeresinde bende kistten gittigimde pko var demisti bana doktor ve bu genetik dogussal birsey tedavisi yok yani anca dogum kontrol hapi veriyolar okadar oda care degil omur boyu var olan bisey neyse banada Turkiyedekiler var dedi burdakiler yok diyor kime inanicam sasirdim.Burdaki diyor ki adetin duzenli mi duzenli her ay geliyor o mubarekte gununu zor sasiyor 2-3 gun oynuyo en fazla ozaman yok demek oluyor dedi en buyuk belirtisi oymus bir tek semptoma bakilmaz bircok dedi bende dedimki yuzumde sivilceler vucudumda killanmada var dedim yok senin yuzunde bisey diyo bana giciklikkm yapiyo anlamiyorum yok sende illa diyip cikiyolar bana aman tek olmasin da troid vardi halen hap kullaniyorum o da duzelmis sukur ama pko olupta hamile kalan cok yani sadece geciktiriyor bazisini Allah istesin yeterki ol desin oluyor

Bende artik bu sitesiz bu topigi kontrol etmeden duramiyorum merak ediyorum butun gun acaba hamile varmi bir haber varmi diye cunku insan guzel seyler duymak istiyor birazcikta olsun umit olsun istiyor..Tabiki sende bize umit oldun ,Allah dusmanin basina vermesin bu illeti insallah bunu da yeneriz sen artik kafani rahat tut bak sukur herseyiniz yolunda sende gereksiz stres yapip hamile kalmana etki etmesin.Beni tek dusunduren su doktorun sozleri kafamdan atamiyorum.:50:
canım sende doktorun dediklerini kafana takma. doktor bize de değerler düzelse bile illa hamilelik olacak diye bir şey yok dedi her şey Allahtan canım ister düzelsin ister düzelmesin olacağı varsa zaten tek sperm yetiyor olur yani...biz ameliyat olarak şansımızı biraz daha yükselttik ama eğer kaderimizde yoksa olmaz zaten. allah hepimizin gönlüne göre versin inş.

Back
X