• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım sen ve diğer varikosel topiğine sürekli takılan arkadaşlarım hepinizi her gün dört gözle güzel haberler okuma umuduyla topiğe giriyor,yazıklarınızı okuyorum. burası çok sıcak ortam canım eşim ameliyat olduğu günden beri her gün buradayım hepinizi tanıdım zaten...bu topikte bir kişinin verdiği müjdeli haber beni çok duygulandırıyor ve umutlandırıyordu umarım bende sizlere umut olmuşumdur. allah içimi biliyor ya beklemenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum allahım ameliyat olup değeri yükselmesi için bekleyen arkadaşlarımın yüzünü güldürür inş...en yakın zamanda hamilelik haberleri vermeyi de nasip eder tabii en önemlisi bu yani beklentimiz.
sağol tatlım...zaten burası da olmasaydı kime nasıl içimi anlatacaktım bilmiyorum ...inşallah en kısa zamnda güzel haberler hepimizden gelir ...

kızlar eşlerinizin değerlerine bakıyorum da her test birbirinden farklı. benim eşimin testiyle karşılaştıramadım.
bu değer bizim ameliyattan önceki değerlerimiz. bi ay sonra test vereceğiz. bir yıldır olmuyo çocuğumuz.

değerleri buraya daha önce yazdım mı hatrlamıyorum o yuzden tekrar yazmak istedim. biz de a+b %44 oluyo. yanı %6 lık kısımın olmaması mı çocuğu engelliyo bi türlü bunun mantığını anlayamadık. a nın %25 olması gerekıyo diye de bi yorum okudum. hangisi doğru bilemedim. eşimin doktoru bu değerler ameliyatla değişr derken. benim doktorum yapısal bozukluk var aşılama demişti. direkt.morfolojinin %4 olması gerek . bizim kı %3 .yani sınıra çok yakın

yapısal bozukluk ne oluyo? değerlendirebilir misinz?

likefaksiyon süresi 35 dk
miktar 3 ml
viskozite normal
ph 7.6 aglütinasyon yok
sperm sayısı 65 milyon
motilite %46
A tipi (ileri hızlı progresif) %6
b tipi (ileri yavaş progresif) %38
c tipi (progresif olmayan) %2
d tipi (immotil) %54
total progresif sperm sayısı 87 milyon
döküntü hücre 1 milyon
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3 (canım bunun en az % 4 olması gerekıyormuş)
baş anomalisi 57 dominant anomali
boyun anomalisi 26
kuyruk anomalısı 14

sağol,tatlım.inş senin de güzel haberlerinizi alırız...eşimin yaşı 30 beim yaşım 26 canım. sizde mi 6.ayınızda test vereceksiniz?

insallah canim en kisa zamanda hepimiz hamile kaliriz.doktor esime yas ne kadar gencse sonucta guzel olur demisdi onun icin sordum benimesimin yasi 38 evt bize de doktor 6.ayda test yaptirin dedi
RABBIM insallah tez zamanda hepimizin yuzunu guldurur beklemek cok zor 5 yildir ugrasiyoruz

canım benim yazdığım değerleri soruyorsan evt o kısım morfoloji diye geçiyo bizimkinde. ama herkesinkinde farklı olabiliyo bazılarında yüzdelik veriyo bazılarında sayı

kızlar eşlerinizin değerlerine bakıyorum da her test birbirinden farklı. benim eşimin testiyle karşılaştıramadım.
bu değer bizim ameliyattan önceki değerlerimiz. bi ay sonra test vereceğiz. bir yıldır olmuyo çocuğumuz.

değerleri buraya daha önce yazdım mı hatrlamıyorum o yuzden tekrar yazmak istedim. biz de a+b %44 oluyo. yanı %6 lık kısımın olmaması mı çocuğu engelliyo bi türlü bunun mantığını anlayamadık. a nın %25 olması gerekıyo diye de bi yorum okudum. hangisi doğru bilemedim. eşimin doktoru bu değerler ameliyatla değişr derken. benim doktorum yapısal bozukluk var aşılama demişti. direkt.morfolojinin %4 olması gerek . bizim kı %3 .yani sınıra çok yakın

miktar 3 ml
viskozite normal
ph 7.6 aglütinasyon yok
sperm sayısı 65 milyon
motilite %46
d tipi (immotil) %54
döküntü hücre 1 milyon
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
boyun anomalisi 26
kuyruk anomalısı 14

Tatlim yapisal bozukluk morfolojinin dusuk olmasidir. En az % 4 olmalidir. A+B % 50 yada A % 25 olmalidir. sizde a+ b 44 ama ileri hizli biraz yavas kaliyor canim onun biraz daha artmasi lazim. 65 milyon ml deki sperm sayisi mi yoksa total mi?

miktar 3 ml
viskozite normal
ph 7.6 aglütinasyon yok
sperm sayısı 65 milyon
motilite %46
d tipi (immotil) %54
döküntü hücre 1 milyon
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
boyun anomalisi 26
kuyruk anomalısı 14

canım yapısal bozukluk demek dns bozuk yani dna hasar testine bakıyorlar ya da kruger kriterine göre boyun baş kuyruk falan oluyor ya bunların yapısı yani..canım bizde daha yeni test verdik doktorumuz bize sadece ileri hızlı harketlinin tek başına düşük olması çok önemli değil ileri yavaş hareketle + ileri hızlı hareketlinin en az% 35 olması yeterli dedi, ama benim de kafama takıldı internette a+b için en az % 5o olması lazım yazıyor.yani ileri hızlı hareketlinin %25 olmaması çok sorun değil dedi.

insallah canim en kisa zamanda hepimiz hamile kaliriz.doktor esime yas ne kadar gencse sonucta guzel olur demisdi onun icin sordum benimesimin yasi 38 evt bize de doktor 6.ayda test yaptirin dedi
RABBIM insallah tez zamanda hepimizin yuzunu guldurur beklemek cok zor 5 yildir ugrasiyoruz

anlıyorum tatlım bizde 2.5 yıldır uğraşıyoruz valla bitsin artık bu hasret bir an önce hamile kalalım inş...

miktar 3 ml
viskozite normal
ph 7.6 aglütinasyon yok
sperm sayısı 65 milyon
motilite %46
d tipi (immotil) %54
döküntü hücre 1 milyon
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
boyun anomalisi 26
kuyruk anomalısı 14

canım geçenlerde yine demiştim bence sonucunuz kötü değil hız biraz daha artarsa sonuç gayet iyi.morfoloji bakan kişiden kişiye göre değişiyor.başka bi yerde baktırırsan daha yüksek de çıkabilir daha düşük de.tüp bebek merkezinde direk embriyologlar bakıyor o yüzden daha güvenilir diyorlar sonuçlar için.sizde tüp bebek merkezinde baktırdıysanız morfoloji% 3 kötü değil.morfolojisi % 3 olup bi çok kişi hamile...inş sende yakın zamanda hamile kalırsın..:)

canım yapısal bozukluk demek dns bozuk yani dna hasar testine bakıyorlar ya da kruger kriterine göre boyun baş kuyruk falan oluyor ya bunların yapısı yani..canım bizde daha yeni test verdik doktorumuz bize sadece ileri hızlı harketlinin tek başına düşük olması çok önemli değil ileri yavaş hareketle + ileri hızlı hareketlinin en az% 35 olması yeterli dedi, ama benim de kafama takıldı internette a+b için en az % 5o olması lazım yazıyor.yani ileri hızlı hareketlinin %25 olmaması çok sorun değil dedi.

Off bizimde a+b % 45 niye bekletmedi ki bizi belki normal yolla olurdu.. yarin gece asilamam var dua et canim benim icin..

Off bizimde a+b % 45 niye bekletmedi ki bizi belki normal yolla olurdu.. yarin gece asilamam var dua et canim benim icin..

canım bizim doktorumuz öyle dedi ama okuduğum çoğu yazı en az % 50 olması yönünde kafamız karıştı karne tatilinde başka doktora gidip soracağız...inş aşılaman başarılı geçer tatlım merakla takip edeceğim seni. zaten her gün buralardayım

Tatlim yapisal bozukluk morfolojinin dusuk olmasidir. En az % 4 olmalidir. A+B % 50 yada A % 25 olmalidir. sizde a+ b 44 ama ileri hizli biraz yavas kaliyor canim onun biraz daha artmasi lazim. 65 milyon ml deki sperm sayisi mi yoksa total mi?

canım 65 mılyon ml deki sayı

canım geçenlerde yine demiştim bence sonucunuz kötü değil hız biraz daha artarsa sonuç gayet iyi.morfoloji bakan kişiden kişiye göre değişiyor.başka bi yerde baktırırsan daha yüksek de çıkabilir daha düşük de.tüp bebek merkezinde direk embriyologlar bakıyor o yüzden daha güvenilir diyorlar sonuçlar için.sizde tüp bebek merkezinde baktırdıysanız morfoloji% 3 kötü değil.morfolojisi % 3 olup bi çok kişi hamile...inş sende yakın zamanda hamile kalırsın..:)

canım bizim sperm testini embriyolog değerlendirdi.. bilmiyorum kı ya 1 yıldır beklıyoruz.

kızlar şubat sonunda 3 ay doluyo doktor test yapın demişti. bende hazırana kadar olmazsa aşılama düşünüyorum. okul kapansın git gel sıkıntı olmasın diye . bide ameliyattan sonra 7 ay dolmuş oluyo.

burdan duyuyorum 6. ayın sonunda test verenler var. biz nasıl yapalım sizce kızlar?

aşılama yapınca mı versek yoksa 3 ayın sonunda mı baksak?

3 ayda toparlanır demişti doktor spermler için

canım sende doktorun dediklerini kafana takma. doktor bize de değerler düzelse bile illa hamilelik olacak diye bir şey yok dedi her şey Allahtan canım ister düzelsin ister düzelmesin olacağı varsa zaten tek sperm yetiyor olur yani...biz ameliyat olarak şansımızı biraz daha yükselttik ama eğer kaderimizde yoksa olmaz zaten. allah hepimizin gönlüne göre versin inş.

Dedimya psikopat oldum yakinda timarhaneye yatmazsam iyi ben:27:Amin cnm insallah kaderimizde yaza kalmadan hamile olmak vardir insallah Allahiiiimmm:31::31:

sağol tatlım...zaten burası da olmasaydı kime nasıl içimi anlatacaktım bilmiyorum ...inşallah en kısa zamnda güzel haberler hepimizden gelir ...

Bende iyiki burasi var keske olmasaydi burasi ama var iste napalim.Burasi olmasa heralde kimseyle konusamadigim icimi dokemedigim icin iyice bunalima girerdim kendimi yanliz hissederdim cunku esim dahil kimseyle konusamiyorum bi arkadasima derdimi anlatiyorum ama oda kelin halinden ne anlayacak misali hergun ayni seyleri konusamazsin.Oyuzden hepinizide cok seviyorum insallah Allahim hepimize guze saglikli cocuklar verir

canım 65 mılyon ml deki sayı

canım bizim sperm testini embriyolog değerlendirdi.. bilmiyorum kı ya 1 yıldır beklıyoruz.

kızlar şubat sonunda 3 ay doluyo doktor test yapın demişti. bende hazırana kadar olmazsa aşılama düşünüyorum. okul kapansın git gel sıkıntı olmasın diye . bide ameliyattan sonra 7 ay dolmuş oluyo.

burdan duyuyorum 6. ayın sonunda test verenler var. biz nasıl yapalım sizce kızlar?

aşılama yapınca mı versek yoksa 3 ayın sonunda mı baksak?

3 ayda toparlanır demişti doktor spermler için
tatlım bız 3.5 ay sonra yaptırmıstık ılk testı ama bı ıyılesme yoktu en ıyı sonucu 6 ay sonrası yaptıgımızda aldık.. ama hazıranda asılama dusunuorsanız mayısta bı baktırın gerek var mı dıe..

tatlım bız 3.5 ay sonra yaptırmıstık ılk testı ama bı ıyılesme yoktu en ıyı sonucu 6 ay sonrası yaptıgımızda aldık.. ama hazıranda asılama dusunuorsanız mayısta bı baktırın gerek var mı dıe..

anladım canım biz mart sonu düşünüyorduk testi yapmayı ama sanrım ne kadar geç yaptırılırsa o kadar iyi

Bende iyiki burasi var keske olmasaydi burasi ama var iste napalim.Burasi olmasa heralde kimseyle konusamadigim icimi dokemedigim icin iyice bunalima girerdim kendimi yanliz hissederdim cunku esim dahil kimseyle konusamiyorum bi arkadasima derdimi anlatiyorum ama oda kelin halinden ne anlayacak misali hergun ayni seyleri konusamazsin.Oyuzden hepinizide cok seviyorum insallah Allahim hepimize guze saglikli cocuklar verir

aynen burası olmasaydı bnm gibilerin gideceği yr belli aslında :)amin cnm RABBİM EN KISA GÜZEL HABERLERİ ARDI ARDINA YAZDIRMAYI NASİP ETSİN..

iyi akşamlar kızlar...

bat günüm yine yaklaştı içimi yine acabalar sarıyor bu ay sadece 2 defa çocuk yapma denememiz ve ikisinde de yumurtlama gününe denk getirmememize rağmen...:( yine de içimdeki kuşku ve korkuyu atamıyorum...

RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN VE EN KISA ZAMNDA GÜZEL HABERLER ALIRIZ..İNŞALLAH...

iyi akşamlar kızlar...

bat günüm yine yaklaştı içimi yine acabalar sarıyor bu ay sadece 2 defa çocuk yapma denememiz ve ikisinde de yumurtlama gününe denk getirmememize rağmen...:( yine de içimdeki kuşku ve korkuyu atamıyorum...

RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN VE EN KISA ZAMNDA GÜZEL HABERLER ALIRIZ..İNŞALLAH...

rabbim en kısa zamanda nasip eder inş tatlım hepimiz aynı durumdayız valla her bat yaklaşınca acabalarla yatıp kalkıyoruz üstünü bir de ameliyat olunca bekleme oranı daha fazla oluyor...

Back
X