Erkek İnfertilitesi Varikosel teşhisi hatalı olabilir mi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kaderyok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
303
169
103
42
Biz daha evvel bülent tıraşta tüp bebek denemiştik. Sonuç negatifti. Bülent bey sonraki görüşmede benim basit bir hasta olduğumu tekrar denersek gebe olabileceğimi soyledi. Ben de kendisine eşimin sperm sonuçlarına bakmadan tüp bebek yapmalarının hatalı bir tedavi oldugunu, kendilerinin başarısının kadındaki problemler için geçerli oldugunu, tüp bebek için asıl zorluğun erkek sorunu olduğunu belirtip çıktım. Çalıştığım işyeri ege üniv veya devlet hastanesinden bir rapor getirirsek tüm yaptığımız masrafları karşılayacağını söyledi. Biz de bir üniv hastanesinde başhekim olan ürologa gittik. Ürolog güncel tahlillerde de sorun çıkarsa rapor vereceğini iletti.. Esime elle muayenesinde sorun olmadığını söyledi spermiyografi istedi. Beklediğimiz gibi sorunlu cikti. Sonra doppler ultrason istedi. Iki taraflı 2.derece varikosel cikti. Oysa tüm yaptığım araştırmalarda varikoselin en doğru teşhisinin elle muayene ile yapıldığı belirtiliyor. Eşim zaten doktorun gerekli olduğunu söylemesine rağmen ameliyat olmayı kesinlikle reddediyor. Ben ise hala şüphe içindeyim. Elle muayenede çıkmayıp sperm testi sonrası doplerde çıkan varikosel sizce doğru mu? Bu konuda dogru sonyc icin hangi doktoru önerirsiniz ? Saygılarımla

esimin de elde cikmayip doplerde cikti ileri derece degilse sanirim elde belli olmuyor .

Benim eşimde de ultrasonda çıktı varikosel olduğu

Morfoloji bir testte yüzde üç olup bu testteki sayi 12 milyon. başka testte morfoloji yüzde 1 ama buradaki sayı 19 milyon.. bizim doplerde 2. Derece 2 taraflı varikosel cikti elle muayenede 2. Derece 2 taraflı varikosel nasıl teşhis edilemez anlamadım. Esime ameliyat için ısrar edeceğim. Bir sürü kavga kıyamet olacak. Bunları yaşamadan evvel ben de ikna olmak isterim.

Varikosel hızla yada morfolojiyle alakalı değil hareket ile alakalı diye biliyorum

Varikosel hızla yada morfolojiyle alakalı değil hareket ile alakalı diye biliyorum
Bizim hareket iyi sayilirmis. Doktor varikoselin kaliteyi yani morfolojiyi de etkileyeceğini söyledi. Saracoglunun da birkaç programda morfolojiyi de etkilediğini söylediğini gördüm

Peki bu birkaç dr tarafından teyit edildi mi acaba? Ben internette gördüğüm kadarıyla asil tani elle muayene ile konuyormuş. Size bu tanıyı hangi dr koydu
Elle de muayene etti ama kesin tanıyı ultrasondan sonda koydu, varikosel demek damarların genişlemesi anlamına geliyor bu da ultrasondan görünüyor, ürolog koydu bu tanıyı ameliyat oldu vitaminler kullandı şimdi çok şükür hamileyim

Nasıl da sevindim adınıza..son kelimenizi görünce yine başladım ağlamaya.. artık göz yaşı kurudu derler ya öyle oldum. Sizin dr kimdi? Ameliyat zor muydu? Genel anestezi mi oldu? Benim umutlarım ve enerjim tükeniyor. Eşim çok muhalefet zaten yarm da 35..

soru bana degildi ama ben de cevap vereyim . dr esime 3 ay normal yolla deneyin olmazsa ameliyat yapariz dedi . kolay bi islem 10 dk suruyor sanirim fakat bikac gun dinlenmek gerekiyor sanirim . tuvalete cikinca falan agri oluyormus bikac gun eger esinizin masabasi bi isi varsa kolay ama hareketli bi isi varsa rapor almasi gerekebilir 1 hafta

Biz yurtdışında yaşıyorduk o zamanlar trde olmadı ameliyat, genel anestezi oldu ama kısa sürdü çabuk iyileşti zor bir ameliyat değil aslında. Allah sizin de yardımcınız olsun hayırlısıyla olur inşllh

Çok teşekkür ederim . Kartopu siz nerede ameliyat oldunuz? Bu ameliyatın uzman ellerde olması lazımmış. Bazı yorumlarda sonrasında ereksiyon yeteneğinin de kaybedildiğini okudum

ameliyat olmadik . bi 3 ay deneyecegiz . promotil yazdi onu kullaniyoruz bide keciboynuzu pekmezi sabah aksam

Bizde olduk canım kaç ay sonra hamile kaldın değerleriniz nasıldı acaba

Merhaba. Kaan hocanın asistanına bugün sordum. Elle tespit edilmeyen varikosel önemli değildir. Ameliyat olması uzun vadede daha çok zarar verebilir. Hoca muayenesinde bulamazsa önemsemez dedi. Doplerde çıkması bizim için bişey ifade etmez dedi.
Arkadaşımın tüp bebek doktoru tanıdığıyla konuştum bir de. O da sadece doplerde tespit edilen varikosel için ameliyat denmesinin hic bir bilimsel dayanağı olmadığını söyledi. Önce dna fragmantasyonu var mı yok mu ona herhangibir genetik laboratuvarda bakririn dedi. Zaten dna sorunu olsa da ameliyat değil de antioksidan ilaçlar öneririm dedi.
Kafam iyice karıştı...

Bize de doktor eşimin varikosel ameliyatı olması gerektiğini söyledi elle muayene ve doppler sonucu. Spermiogram sonuçları da iyi değildi o dönem. Geri kalan testler hormon vs normal çıktı hep. Eşim nette araştırdı, doppler sonuçları 2,5 üstü genişlemelerde ameliyat tavsiye eidliyormuş, 1.8 çıkmış o değer. olmadı ameliyat, başka doktora gitti o da besin takviyesi verdi ameliyat son çare dedi. 2 ay sonra spermiogram sonuçları normal geldi. bundan 1 ay sonra da hamile kaldım zaten. şimdi düşününce ilk başta ol denilince o ameliyatı olsak şu an hala spermlerin normale dönmesini bekliyor, gereksiz riske girmiş olacaktık. hatta sperm sonuçları da düzeldi sanacaktık, oysa onla alakası da olmayacaktı gerçekte.

tavsiyem bu konuda başka doktora gitmeden acele etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…